PERIODE Uge 36 – august 2009 – 30. oktober 2009

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Læselyst Et læsetiltag på mellemtrinnet på Randersgades Skole, hvor eleverne læser 20 min. hver dag over en periode på to måneder. Randersgades Skole Randersgade.
Advertisements

TOILETDAG på Katrinebjergskolen 1.A og 7.x samarbejder.
KiMs – Maj KiMs SMAGSTEST - franske kartofler - Maj 2012.
Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
TOILETDAG på Katrinebjergskolen
VMS data Geografisk og tidsmæssig udvikling af indsatsen i tobisfiskeriet v/ dataspecialist Josefine Egekvist Sekretariat for myndighedsbetjening.
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Atomer Et programmeret forløb. En måde at lære på.
Et stykke med sødt, surt og skørt... - botilbuddet Stefanshjemmet evaluerer deres udbytte af projekt Implementering af Teknologi (IAT) 2011.
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Patientens sikkerhed er i dine hænder
Børns indflydelse på familiens købsbeslutninger
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Velkommen til informationsmøde på Vrejlev-Hæstrup Skole
Undersøgelse af vandforbrug 5.a
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Middelalderaften på Ikast Nordre Skole Skrevet af eleverne: Pernille Bjerg Iversen 5A og Mia Søndergaard Jepsen 5B.
Vodskov Bibliotek Hvad laver de når vi går hjem
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
En opskrift Den dag jeg byggede en kage. Af ren og skær kedsomhed kiggede jeg på bogreolen og fandt en gammel støvet bog, jeg ikke kunne huske at have.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Arbejde med video- og audiofiler i undervisningen • Et uformelt forsøg i en 2009 klasse med SA, Ma og Me i studieretningen. • Mange af lærerere eksperimenterede.
Studietur til Amsterdam S. Vores ankomst til Amsterdam Her er vi lige ankommet til Amsterdam og indtager vores morgen mad. Studieturs udvalget.
Samlet årsrapport for Gårdhaven 2012 SIP-socialpsykiatri
Telefonen ringer.
I NABOSKABET.DK Børn og Unge. Naboskab i forskellige højder  Integration og sammenhængskraft i boligområdet handler ikke kun.
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Beretning - For Vest-Vendsyssel Distrikt
Børnehaveklassen Velkommen til Hunderupskolen.
Praktikprojekt 2008 Historie
August April august 2007 •5 år og 5 måneder.
UU Center Kolding Mentorprojekt i UU Kolding •Ide og finansiering •Ungepakke II •Samarbejdspartnere Taxameter - institutionsuafhængig.
Denne præsentation er specielt for begyndere. Se hele serien igennem før start. Hav værktøj og ler klart. GOD FORNØJELSE.
Brabrand NytårsDysten - En alternativ samarbejdsdyst.
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Skriftlig eksamen ungdomsuddannelserne
Velkommen til nye børn som er kommet fra vuggestue og dagpleje eller hjemmefra. Blomsterprojekt hvor vi får blomster hjemmefra som vi passer, vander og.
Dåserydderen A Videbæk Skole
Side 1. Deltagerne i undersøgelsen Undersøgelsen af elevtilfredsheden i efteråret 2003 har principielt omfattet alle EUD-elever på såvel grundforløb som.
Læs med blyant Sæt streg under de vigtigste
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Pleje og Sundhed Gennemførte719 Inviterede895 Svarprocent80% FREDERICIA KOMMUNE MTU og Psykisk APV 2012 Rapportspecifikationer.
Barndommens gade Af Tove Ditlevsen.
Mandag d. 27/8  Bo er syg, der er ingen vikar.  Børnene bruger vores nye fysiske rammer rigtig godt, de 3 lokaler på 200 gangen bliver indrettet så der.
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
ETU 2008 | Elevtilfredshedsundersøgelse Erhvervsskolen Nordsjælland HTX (Teknisk Gymnasium) - Hillerød Baseret på 313 besvarelser.
Mandag den 18. august Udedag Vi laver snobrød på bålet. Marianne fri Jens vikar.
Undersøgelse af voksnes smerter efter Tonsillectomi.
Mr. Raggys prøveeksamen
Da storken som kommer med alle børn
Da storken som kommer med alle børn blev ældre, og ikke havde kræfter i næbet til at transportere alle børnene længere.
Projekt uge 40 Tradium Hobro. Udgangspunkt: Vi ville øve eleverne og os selv i den kreative platform Bruge et fælles udgangspunkt for innovation: lav.
Lærings- og praksisfortælling
Grunde til at jeg elsker dig
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Januar 2009 MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndag Uge 2. Anette Ø. Kl Tina H. Lone M. 6 Kl Britt H. 7 Kl Vinnie G. Gerda.
Iselingeskolen Elevevaluering 25. og 26. oktober årgang 87 elever.
Billedsprog – Fortsættelse…
Fra spaltning af fedt Vi startede med den tørrede ost.
Når adfærdsændring ikke er så nemt Den 18. maj
MIT NYE VUGGESTUELIV.
Dokumentation Her er der et screenshot af skærmen mens vi laver vores forside til medieproduktet.
Elvis Aaron Presley Solstrålerne har i musik arbejdet med et stort projekt om Elvis. De har lært meget om rockens konge. Det mundede ud i en flot præsentation.
Læringsuge 2017 De 17 verdensmål
STX Uddannelse.
Fordybelse i et projekt
Sprog og kultur PROJEKT hg2
Læringsuge 2017 De 17 verdensmål
Præsentationens transcript:

PERIODE Uge 36 – 44 31. august 2009 – 30. oktober 2009 HÅNDHYGIEJNEPROJEKT PERIODE Uge 36 – 44 31. august 2009 – 30. oktober 2009

Opstart Onsdag den 26. august 2009 på personalemødet blev projektet igangsat for hele personalegruppen. Sygeplejerske Anita Rasmussen kom og fortalte om håndhygiejne. Foredraget tog en time, hvor der var mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

Uge 36 I denne uge skulle alle klasser laver en statistik over, hvor mange gange eleverne vaskede hænder på en uge. I nogle klasser var eleverne gjort opmærksomme på opgaven og i andre ikke. Klasserne skulle senere i forløbet bruge denne optælling til at sammenligne om de var blevet bedre til at vaske hænder i løbet af en skoledag.

Uge 37 Tirsdag den 8. september, blev ugerne med fokus på håndhygiejne skudt i gang med et lille skuespil om prinsessen, der ikke ville vaske hænder. Skuespillet blev opført af nogle af skolens elever.

Efter skuespillet viste en skolens elever, hvordan man vasker hænder korrekt og alle eleverne på skolen skulle derefter synge ”vaske hænder sangen”. Denne sang blev med jævne mellemrum sunget i løbet af ugerne.

Vaske hænder sangen l: Først den ene hånd og så den anden hånd og gnub og skrub til den bliver ren :l Hånden den skal være flot, husk den frække tommeltot

Uge 37 I løbet af uge 37 skulle hver klasse desuden lave en collage om, hvornår vi skal vaske hænder. Alle klasser fik afleveret nogle spændende collager, som kom op at hænge i samlings-salen.

Uge 38 Tirsdag den 15. september skulle alle klasser møde op på legepladsen efter morgensang. Klasserne skulle samles og de skulle opleve, hvordan bakterier vandrer fra hånd til hånd, via håndtryk med ketchup på.

Bagefter skulle eleverne vaske deres hænder grundigt. Billeder fra dagen Ketchuppen skulle visualisere bakterierne på vores hænder, som vandrer, når vi eksempelvis giver hinanden et håndtryk. Bagefter skulle eleverne vaske deres hænder grundigt.

Uge 39 Tirsdag den 22. september skulle eleverne igen mødes på legepladsen efter morgensang. Klasserne skulle denne gang dyppe hænderne i mudder for at få rigtig beskidte negle. Derefter skulle hænder og negle renses med sæbe, vand og neglerensere.

Uge 40 Tirsdag den 29. september skulle eleverne, i egen klasse, lave et forsøg om bakterievandring. Til dette forsøg blev der brugt creme og peber. Peberen skulle visualisere bakterier for eleverne. Alle elever skulle inden forsøget have creme på hænderne, så peberen bedre kunne sætte sig fast.

Uge 41 Onsdag den 7. oktober kom en lærer fra udvalget rundt i klasserne og fortalte om denne uges opgave. Eleverne skulle i denne uge arbejde med bakterier og madvarer. Alle klasser fik udleveret et glas marmelade og plastikkrus. I disse skulle de komme en klat marmelade i og selv bestemme om de vil smage på marmeladen med fingrene eller vaske hænderne inden i stak en finger ned i maden. Krusene skulle derefter stå fremme efterårsferien over. Forsøget mislykkedes dog, da der ikke kom mug/skimmel på marmeladen. Dette viste sig dog ikke at have betydning for forsøget, da mange af eleverne havde en formodning om, hvad der ville ske.

Uge 43 I denne uge skulle eleverne bruge deres statistik fra uge 36. Om tirsdagen skulle hver elev putte bolde i en plexiglas-beholder det antal gange, de havde vasket fingre i uge 36. I alt havde 107 elever vasket hænder 545 gange på en uge.

Uge 43 Desuden skulle eleverne i denne uge lave en ny optælling over, hvor mange gange de vaskede hænder efter ugerne med fokus på håndhygiejne. Dette var en opgave, som de forskellige klasser selv styrede.

Uge 44 I denne uge skulle klasserne igen lave optælling efter morgensang. Klasserne kom på skift op og puttede bolde i beholderen. Det viste sig dog hurtigt, at der ikke var nok plads i beholderne til boldene, så der måtte ekstra skraldesække til. I alt vaskede 107 elever hænder 869 gange på en uge. Hvilke er en forøgelse på 324.

Stemningsbilleder fra optællingen

Imens klasserne på skift puttede bolde i beholder og skraldesække, kiggede resten af skolen på.

Under projektet havde vi en ”bjørn” til rådighed, som kunne afsløre, hvor på hænderne elever og voksne ikke vaskede hænder grundigt nok. Bjørnen roterede mellem klasserne, så alle kunne få glæde af den.

Evaluering Vi har efter projektets afslutning foretaget interviews med mange lærere og elever, og alle udtrykker stor tilfredshed med forløbet. Man var især glad for, at det var et fællesprojekt med mange spændende opgaver for eleverne. Man syntes, det var godt, det strakte sig over længere tid, og der var enige om, at eleverne havde fået et stort udbytte og en bedre forståelse af, hvorfor de skal vaske hænder. Eleverne var meget bevidste om, hvorfor – hvornår og hvordan de skal vaske hænder.

Interview med Niklas 7. a

Interview med Erika 7. a

Interview med Mathias 2. a