Redningsberedskabernes udfordringer og erfaringer med vejrfænomener mv. Eksempler: Store mængder regn Store snemængder Store mængder smeltevand Storme.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Uddannelse til tværfaglighed
Advertisements

Det gode samarbejde København Syd Samarbejde
Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
Problemløsningsteknikker
Klimatilpasning i virksomheder
NOST Rigspolitiet, National Operations- og Beredskabscenter /LT.
mellem Miljøministeriet og KL
FTK Wing Reserve FTK WRES Præsentation.
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
DDS Dokumenteret Drikkevands Sikkerhed i Odense Kommune
Anders Birkelund Nielsen, specialistadvokat
SLP 4 Samarbejde med vejleder Planlægning og styring
Netværksmødet Professionelle relationer i tværfagligt samarbejde med kvalitet og effektivitet 2012.
Hånden på hjertet. Skal de danske landdistrikter afvikles eller udvikles og hvorfor? Hvordan ser du landdistrikternes fremtidige rolle i et større samfundsmæssigt.
Problematikker vedr. brug af deltidsansatte brandfolk i de danske redningsberedskaber En meget stor del af de danske redningsberedskaber benytter deltidsansatte.
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Udmøntning af reform på specialområdet BUU 30
Kodeks for offentlig topledelse
Temamøde Thyholm og Struer 14. december Temamøde – Thyholm og Struer 1. Svarskrivelse til Indenrigs- og Sundhedsmin. 2. Projekt- og procesorganisation.
Specifikke krav til virksomheder Hvordan kommer I i gang ?
Program Indkøb i Frederiksberg Kommune Nuværende miljømål og indkøbspolitik Fremtidens grønne indkøbspolitik.
Risikobaseret Dimensionering (RBD)
Samarbejde om VF patienterne Perspektiver, roller og udfordringer i samarbejdet mellem praksissektor og kommunerne.
Den kommunale vejledning om STU
Lægedage Sammenhængende patientforløb – hvad skal der til? Oplevelser fra en kommunal hverdag og en hjemmesygeplejerskes beretninger Kommunalt perspektiv.
Det statslige redningsberedskab (Beredskabsstyrelsen), herunder Det statslige regionale redningsberedskab, (6 beredskabscentre) Det kommunale redningsberedskab.
Nyt Sygehusbyggeri – få overblikket Erfaringer og ønsker fra det private erhvervsliv 16. juni 2011.
xx RESULTATET OK15. RESULTATET  Lønstigninger, så reallønnen forventes sikret  Signal om at tidsregistreringen skal fungere  Partsprojekt på erhvervsgymnasierne.
Kapacitetsstyringens beskrivelsesmetoder
Funktioner og roller i projekter
TR-Forum 9. februar Dagsorden 1.minikonferencen i torsdags 2.møder i adm. og pol styregruppe 3.Arbejdsgrupperne 4.Indkomne emner og temaer 5.Eventuelt.
Medicinfunktionen - kort om udvalgte opgaver Lørdag den 2. maj 2009 Gl. Avernæs Helnæs.
Kommunalreformens kommunikationsmæssige udfordringer.
1 Baggrundsinformationer ”Politiets kontakt med lokalsamfundet skal styrkes via lokalpolitiet på de enkelte politistationer, ved etablering af kredsråd.
Strategier, udfordringer og udvikling Visitatorernes årsmøde 2011.
Temamøde 3: Energirigtig adfærd, energieffektive indkøb og bygninger
Vinderholdet helt basale goder, såsom gratis mad og drikke - gode sove- og bademuligheder - at føle man er en del af et særligt fællesskab - at.
Trafikselskabet og kommunen ● Økonomi ● Samarbejde ● Organisation og administration.
Nye roller og udfordringer i arbejdsmiljørådgivningen - Refleksioner SAM 19. maj 2009.
Minikonference 9. april 2015 – Comwell Korsør. Hurtig responstid!!!!!! link til youtube-clip Sidefod.
Handicapråd og kommunale botilbud Et oplæg om: idealer, paradokser, dilemmaer og udfordringer til kommunerne i krydsfeltet mellem den kommunale økonomi.
Beredskabsforbundet Præsentation
SKI – Indkøbs ABC Hvorfor stå alene, når der findes fællesskaber?
FORSVARETS HR-DELSTRATEGI 9:
Planlæg din kommunikation. Dette værktøj er til dig, som Står over for en kommunikationsindsats Vil sikre, at dine budskaber kommer frem Vil kommunikere.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Integrations- og oplæringsstillinger Etablering af integrations- og oplæringsstillinger i Haderslev Kommune.
Tværfagligt samarbejde Oplæg: Søren Thygesen socialrådgiver – faglig konsulent Holbæk Kommune Kompetencecentret - Jobservice.
Planlæg din kommunikation. Dette værktøj er til dig, som Står over for en kommunikationsindsats Vil sikre, at dine budskaber kommer frem Vil kommunikere.
Skriv hver især jeres tanker på post it… Hvad tænker du om Innovation? I har 5 min.
KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen KØBENHAVNS EJENDOMME Bygherreperspektiver på indkøb af ventilationsløsninger v/ Gyrithe Saltorp.
BR10 Opgave Kapitel 4 Konstruktioner 4.1 Generelt Tage og ovenlys i tage skal udføres, så der opnås tilfredsstillende sikkerhed mod ? Fundering skal ske.
”Klart jeg kan” Et vejledningsforløb for ledige i Jobcenter Odsherred med fokus på motivation og kompetencer Peter Rummelhoff, områdeleder Jobcenter Odsherred.
Kort gennemgang – der kommer en nærmere beskrivelse på modul 3
Strukturreformen i Danmark
Bilag 6 til Hjemmeværnets Årsprogram 2017, version 002
Majoriaq Nuuk Kommuneqarfik Sermersooq
Hjertecafèer - tilbageblik
Hvem har myndighedsansvaret for den akutte skadesafhjælpende indsats
Samrådet september 2012.
Center natur, miljø og trafik
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Medlemsmøde om GDPR Bestyrelsesreferater mv. og fotos
Baggrund..
Uheld, ulykke og sikkerhedsmæssige hændelser
Bilag 6 til Hjemmeværnets Årsprogram 2017, version 002
Beredskabslovgivningen og ”akutte” uheld EnviNa 24. april 2017
X OK15 resultatet.
Rejseholdets kommunemøder
Præsentationens transcript:

Redningsberedskabernes udfordringer og erfaringer med vejrfænomener mv. Eksempler: Store mængder regn Store snemængder Store mængder smeltevand Storme el. orkaner Hedebølger Stigende vandstand Oversvømmelser

Ressourceproblematikker Det kommunale redningsberedskabs mandskab er ikke uddannet og dimensioneret til de nye opgaver. Det kommunale redningsberedskab er ikke udrustet med materiel til at håndtere mange samtidige vejrhændelser. Spørgsmålet er om det overhovedet er redningsberedskabets opgavesæt ?

Risikobaseret dimensionering af det kommunale redningsberedskab Det er kommunalpolitikkernes ansvar at fastlægge opgavesæt og serviceniveau for det kommunale redningsberedskab. Udvidelser af opgaveportofølgerne kræver flere penge til personel, materiel og uddannelse, noget som ingen kommuner har pt. Sjældent at beredskaberne får penge på forhånd – ofte er det lyskrydsproblematikken, trafiklyset kommer når der har været en ulykke.

Erfaringer 1 Opgaverne kan kun løses ved at tænke tværfagligt og tværsektionelt. Brugen af frivillige og private entreprenører er et must for at gennemføre de enkelte indsatser. De enkelte kommuner skal have støre kendskab til naboberedskabernes kapaciteter. Politiet skal ikke fungere som koordinerende myndighed, men indgå som en alm. del af staben.

Erfaringer 2 Redningsberedskabet skal uddanne frivillige specialister, der kan fungere som ledere overfor øvrige frivilligorganisationer (HJV, DRK mv.). Der bør gennemføres tværkommunale risikoanalyser, som sikre et støre overblik og samlede personeluddannelser og materiel indkøb, herunder fælles depoter. Brugen af civile kompetencer skal sikres gennem nytænkning af begrebet frivillige.