Tag hånd om din formue - Skal du spare op i din virksomhed eller via din pension? Sparer du op i din virksomhed eller i en pensionsordning – det er ikke.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Jeopardy af 7.b Sct. Jørgens Skole
Advertisements

Tjenestemænd og a-kassereglerne Juni 2008.
Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
PostDK momsmodul Mange netbutikker overser, at der ikke er moms på forsendelser, når de sender varer til privat kunderne med Post Danmark.
Rentefiksering Primær Sekundær HOA A/S Lån 1 mio Rente 0 %
Aftaler og beskatning af den danske olie og gas i Nordsøen.
Prospekt. Ideen •Casa della filosofia er navnet på en forening, der giver almin- delige mennesker mulighed for at have brugsret til et hus i Italien på.
Anders O. Gjelstrup Erik Banner-Voigt Torsdag den 18. marts 2004
Investeringsstrategi under svingende prisforhold
Velkommen til informationsmøde
Søjle 1: Offentlige ydelser
Analyse for Ældre Sagen: Anvendelse af nye teknologiske kommunikationsmidler Rapport Oktober 2008.
20. august Arbejdsmarkedskommissionens anbefalinger Velfærd kræver arbejde.
Arveplanlægning Nykredit Bank A/S 4/3/2017.
Pædagogernes Pensionskasse
v/ Professor Lars Ehlers, Aalborg Universitet
8. februar 2012 efterlønsreformen Fakta om.
Finansiering – valg af produkter
1. Åbenhed og gennemsigtighed 18 initiativer 3 ?
Velkommen til informationsmøde
Hvad skal vi leve af? Et spørgsmål om pensioner og transparens.
3. møde – Risikoanalyse og pre-cutover
Bolig selskabernes Landsforening– Almene lejeboliger - Maj/Juni Almene lejeboliger - Danmarkspanelet - Maj/Juni 2010.
Vækstfondens medfinansiering af virksomheder
Analyse for Ældre Sagen: Trafikundersøgelse: Cykel, cykelhjelm mv Rapport Marts 2010.
Futures og optioner på Københavns Fondsbørs
Coop Bank.
1 Effektiv forrentning Kjeld Tyllesen PEØ, CBS Erhvervsøkonomi / Managerial Economics Kjeld Tyllesen, PEØ, CBS.
Formuepleje kræver en strategi Senior formuerådgiver
HUSKESPIL – den lille tabel
Østjysk rapport om udligning og tilskud Seminar om udligning den 26. April 2010 Job og Økonomidirektør Asbjørn Friis Jensen, Favrskov.
Titel: Arial, fed, skriftstr. 20, mørkegrå. Tekst: Arial, normal, fed eller kursiv, skriftstr. 10, 12 og 14 til print – 16 og 18 til projektor – mørkegrå.
1 juni 2002 Topdanmark Juni juni 2002 Hvorledes Topdanmark ønsker at skabe værdi Driftsmæssigt: En præmiefremgang som overstiger markedsniveauet.
Pensionsordningen skal tilpasses medlemsgruppen!
 2 3  3 =  83  43  53  63  73  93  10 4.
1 Presse- og analytikermøde 31. januar Tidligere udmeldinger om orkanen Branchen Umiddelbart efter orkanen Ca. 1 mia. kr. Medio december 1999.
Investering og Finansiering
Pleje og Sundhed Gennemførte719 Inviterede895 Svarprocent80% FREDERICIA KOMMUNE MTU og Psykisk APV 2012 Rapportspecifikationer.
Region Midtjyllands tilbud 2013
Et af verdens bedste pensionssystemer
Arbejde og efterløn fra 60 år
Beretning Gdr. Henrik Høegh, Holeby Landsudvalget for Planteavl.
Finansiel vurdering af investeringer
Fakta om efterlønsreformen Fakta om 16. januar Joan Hansen Efterløn og Kurser Tlf.:
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Få styr på skatten, inden du rejser ud Specialkonsulent Søren Hjorth.
Matematik B 1.
Præsentation.
Holdingselskaber - oprettelse og generationsskifte
Grunde til at jeg elsker dig
Dat 7 ENT. D Formalia ved virksomhedsetablering Anpartsselskaber – de kr. Holding konstruktionen Forretningsplaner fortsat Forretningsudvikling.
1 vare på 2 markeder, samme pris
Finansiering med lånekapital
Aktiebeskatning Investeringsbeviser HD-FR december 2008 v/ Advokat Jesper Bierregaard.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Plantekongres 2007 Formuepleje og skattemæssige forhold Bo Lützen-Laursen Senior formuerådgiver.
Husstandsmøller / solceller
Gå hjem møde om skattereformen
PENSIONSMØDE YNGRE LÆGER. LÆGERNES PENSIONSKASSE2 PRÆSENTATION Anders Valdemar Juhl medlemskonsulent Rådgivning Kurser Seminarer Møder i lægegrupper.
PENSIONSMØDE YNGRE LÆGER. LÆGERNES PENSIONSKASSE2 PRÆSENTATION Thomas Krogh & Kent Boye Christensen Medlemskonsulenter Rådgivning Kurser Seminarer Møder.
Kapitel 23 Forsikring og pension. Forsikring og pension kapitel 23 I kapitel 23 gennemgås: Forsikringsaftaler Pensioner Begunstigelser (Aftaler – se kap.
DANSK OG INTERNATIONAL ERHVERVSRET, 3. UDGAVE Kapitel 25 Forsikring og pension.
PIP Kongres maj 2013 Guide til PowerPoint Forside 1: Vælg hvilken forside du vil benytte 2: Slet den forside du ikke bruger Generelle slides Vælg.
HVAD KAN DU FÅ OG HVAD SKAL DU VÆLGE NYE EFTERLØNSREGLER.
Livsvarig livrente - pixi Hvad + hvorfor indbetale på en livrente?
Kapitel 26 Forsikring og pension.
Stramning i VO Lovforslag L200 fremsat 11. juni 2014
SAS Danmark – Mark ordningen Regler og muligheder ved fratrædelse
Grundbeløb 2018.
Tillægsprocent 2018.
Kapitel 21 Forsikring og pension.
Præsentationens transcript:

Tag hånd om din formue - Skal du spare op i din virksomhed eller via din pension? Sparer du op i din virksomhed eller i en pensionsordning – det er ikke ligegyldigt, hvilket skattesystem du placerer din opsparing i. Tænk nyt og hør, hvordan man kan optimere sin samlede opsparing.

Strategi - risikospredning er sund fornuft Manglende risikospredning Manglende afkast på frie midler For lille indbetaling til pension Manglende plan for midler i selskaber Manglende skatteoptimering Over-/underdækning på livsforsikring Ingen plan for ”3. alder” Ingen arveplanlægning Frie midler Ejendom Pensions- ordning Vi oplever ofte at økonomien er sammensat ”tilfældigt” – sådan forstået at sådan er det blevet bid for bid. Det kan dog slås fast at det generelt lønner sig at skabe overblik og sikre at økonomien er indrettet optimalt. Hvis vi ser historisk på det er mange menneskers økonomi bare blevet meget mere kompleks. Vi ejer mere end tidligere generationer, aktier og værdipapirer er ikke for de få, reglerne er blevet flere og verden er meget mere global. Der er mangel faldgrupper – her nogle af de oplagte men der er mange flere. Jeg ved nogen tænker, det har jeg da styr på, nogle det orker jeg ikke, og andre at det kan jeg ikke. Virksomhed Nykredit Bank A/S 4/8/2017

Vigtigt med de rigtige rammer Pension Bolig Pensions- rådgivning Bolig- rådgivning Virksomhed Investering Erhvervs- rådgivning Investerings- rådgivning Formuerådgivning 8 Det er vigtigt med de rigtige rammer for din økonomi. Derfor skal der tages højde for alle økonomiens grundsten – pension, bolig, virksomhed og investering.. Nykredit Bank A/S 4/8/2017

Den rigtige strategi handler især om risiko Risikoscore Konservativ Aggressiv 100 50 75 25 Den strategi handler om den rigtige risiko! Den seneste tid har lært os, at investering ikke er uden risiko. Det er derfor vigtigt at du sammen med din formuekonsulent for lagt den rigtige risiko. Det gælder nemlig om at kunne sove trygt om natten, også når markederne udvikler sig som i 2008. Nykredit Bank A/S 4/8/2017

Hvad er en risikoprofil - baseret på historiske data Hvad er en risikoprofil - baseret på faktiske data Grafen nedenfor viser de potentielle gevinster eller tab på en investering på DKK 500.000 i hver af 4 hypotetiske porteføljer efter 1 år. 73.250 60.000 20% aktier -74.000 -5.000 105.750 100.000 40% aktier -108.900 -25.000 136.750 140.000 60% aktier -130.450 -50.000 I forlængelse af forrige slide. Risiko har været undervurderet! Folk har haft tendens til at fokusere på de positive afkast og glemme risikoen for negative afkast. Første slide viser mulighederne for tab og gevinst baseret på historiske data. Anden animation illustrerer tab og gevinst baseret på faktiske data i 2008. Som det tydeligt ses har de negative afkast været MEGET større end dem, der var baseret på historiske data. Det understreger igen dialogen med formuekonsulenten! 169.000 185.000 75% aktier -75.000 -168.450 Rød markering illustrerer tidligere værdi Nykredit Bank A/S 4/8/2017

Vigtigt med den langsigtede strategi S&P 500 Kr. S&P 500 100 Afkast med de 10 bedste måneder 90 80 70 60 50 40 30 20 Hvis man ikke er med i de 10 bedste måneder ender man med den røde ellers ender man med den blå. Man starter med en krone til at starte med. 7,3 eller 5,4% pro anno Det er altid fristende og menneskeligt at sælge for at begrænse sine tab efter en så turbolent tid som vi har oplevet den seneste tid. Der er dog grund til at mane til forsigtighed. Et studie over aktiemarkedsafkast de seneste 90 år viser nemlig at hvis man som investor ikke er investeret i de 10 bedste afkastperioder som har efterfulgt store kursfald vil en samlede afkast over perioden kun være en 1/3 end hvis man havde holdt fast i såvel medgang som modgang. At være langsigtet investor handler efter vor opfattelse om at kunne håndtere såvel store periodevise positive afkast som store periodevise negative afkast uden at gå på kompromis. Endelig bør store negative afkast bruges til at justere sin risiko, idet aktiekursfald kan føre til en for lav risiko ligesom store aktiekursstigninger kan føre til en for høj risiko. Vi ønsker alle at købe når det er billigt - det skal vi ikke glemme - heller ikke når vi taler om aktier... De seneste signaler fra de store internationale finanshuse peger da også på at flere og flere tror på at vi kan opleve en rekord stigning i aktiemarkeder i andet halvår 2008. Argumentet er her at indtjeningsvæksten vil overraske positivt. Afkast uden de 10 bedste måneder 10 01-01-1950 01-11-2008 Kilde: EcoWin Vær opmærksom på, at historiske afkast ikke er nogen indikator for fremtidigt afkast. Grafen viser akkumulerende afkast. Afkast er udregnet før skat. Vær opmærksom på, at den individuelle skatbehandling varierer efter investors givne situation Nykredit Bank A/S 4/8/2017

Vi stiller det bedste hold Fordele ved uafhængigt valg Frit valg blandt verdens bedste forvaltere Løbende vurdering giver mulighed for udskiftning, hvis resultaterne ikke er tilfredsstillende Udskiftning af kapitalforvaltere har givet gode resultater Erhvervs- obligationer Højrente Europæiske aktier Danske aktier Nordamerikan- ske aktier Japanske aktier Danske lange obligationer Sundhedsaktier Danske korte obligationer Nye markeder Fjernøstl. (ex Japan) aktier Teknologi-aktier Hvem er bedst til at investere i Danmark?? Gode bud og jeg vil undlade at forsøge at nå til en konklusion i aften. Alene det at finde ud af hvilke kriterier der er de rigtige er en videnskab. Vi er lidt tilbage til Sunes restaurant – måske smager det vildt godt men på hvilken baggrund. Sådan også her – det kræver en grundig granskning at afgøre kvaliteten af resultatet. Relevant at spørge om der ude i verden er nogle der er bedre endnu?? Det er der nu nok men det er jo endnu vanskeligere at belyse. Vi har trænerrollen – og varsler løbende udskiftninger – og vi har en bred trup at vælge fra – vi bruger spillere fra hele verden. Nykredit Bank A/S 4/8/2017

(Nykredit Portefølje) Nykredits univers på aktivsiden (Investeringsforeninger, aktier og obligationer) Kundedeltagelse Pensionsaftale Kontantrente = 2,75% Handel i Netbanken Kunden handler selv Investerings -rådgiver (Erhverv) Centralt finansbord Centralt Finansbord Rådgivningsaftale Markets Løbende rådgivning Ved placering af kunderne i Nykredits univers på aktivsiden tager vi udgangspunkt i: kundens ønske til deltagelse i beslutningen af hvilke papirer der skal investeres i – kundedeltagelse Kundens samlede investeringsbeløb Ønsker kunden at handle suverænt selv – Handel i Netbank – uanset beløbsstørrelse Ønsker kunder ikke at være at deltage i det løbende valg af papirer – Privat Portefølje eller Nykredit Portefølje – afhængig af beløbstørrelse. Ønsker kunder at modtage løbende rådgivning og anbefalinger er det beløbsstørelse der afgør om det er Inveseringsrådgiver – central finansbord – Markets Pensions Invest Formuekonsulent (Privat Portefølje) Kapitalforvaltning (Nykredit Portefølje) Forvaltning fuldmagt Investeringsbeløb 1 mio. kr. 3 mio. kr. 10 mio. kr. 20 mio. kr. Nykredit Bank A/S 4/8/2017 8

Hvor får du mest ud af formueplejen? Overskud før skat Indkomstskat 63% Ved indkomst over kr. 347.200 Selskabsskat 25% Arbejdsmarkeds-bidrag 8% Privat 37% til investering Afkastbeskatning: 33-59% Selskab/VSO Afkastbeskatning: 0-25% 75% til investering Pension Afkastbeskatning: 15% 92% til investering Nykredit Bank A/S 4/8/2017

Supplement til opsparet overskud og holding Skatteplanlægning Kr. Supplement til opsparet overskud og holding Grænsen for topskat 347.200 ca. 4.200.000 Ophørspension Arveplanlægning Optimalt vil være denne sammensætning af pensionsordningen – mindre kan jo også gøre det! Hvad er behovet….? Hvor meget skal du spare op for at få 4,2 mio – 40 år og 50 år?? (2 voksne skal have hvor meget at leve for??) Dobbelt op for ægtefæller Folkepension 60 65 85 Alder (62) (67) (87) Nykredit Bank A/S 4/8/2017

Pensionsopsparing ved afhændelse af landbruget Der kan opnås skattefradrag for pensionsindskud på op til 2.507.900 kr. (fortjenesten) hvis landbruget: Afhændes efter det fyldte 55 år Har være drevet i min. 10 år inden for de sidste 15 år Indbetaling = Fortjenesten, dog maks. 2.507.900 kr. Fortjenesten = Den skattemæssige avance ved afståelse af virksomheden Der kan oprettes skattekode 1 og eller 2 Ratepension kan tegnes efter 60 år Udbetalingsperioden kan løbe længere end 85 år Fuldt fradrag for indbetalingen i afståelsesåret Reglerne gælder også for: Hovedaktionærer Hovedanpartshavere Arveplanlægning er et vigtigt argument – evt. gården til et barn og ophørspension til andet!! Nykredit Bank A/S 4/8/2017

Eksempel på ophørspension Ewald Jensen (60 år) afhænder sit landbrug med en fortjeneste på 2 mio. kr. Ewald ønsker at bruge fortjenesten fra han fylder 67 år. Eksemplet nedenfor viser forskellen på at spare op i frie midler kontra indskyde på en ratepension Opsparing i frie midler Opsparing på ratepension Fortjeneste 2.000.000 Fortjeneste 2.000.000 Skat 59% 1.180.000 Indskud rate 2.000.000 Udb. provenue 820.000 Udb. provenue Udb. årligt 15 år 54.667 Udb. årligt f/skat 133.333 Udb. årligt e/skat 82.666 Det eneste, der skal ændres er satsen på 335.800, som er 347.200 i år! Og så er der i raten efter skat regnet med mellemskat på 44% - der skal vi regne med 38% - og så hedder tallet 82.666 kr. Er det optimalt, ikke at regne med forrentning i 15 år!? Forudsætninger: Der er ikke taget hensyn til forrentning af opsparingen i perioden Det er forudsat, at Ewald Jensen indkomst ikke overstiger 347.200 kr. årligt i udbetalingsperioden Nykredit Bank A/S 4/8/2017

23 års afkast 40% skat af udbetaling Salg af landbrug Uden ophørspension 5.000.000 Topskat 2.050.000 3.221.884 Arveafgift 23 års afkast 4.045.852 Med ophørspension Ingen skat 2.425.500 23 års afkast 40% skat af udbetaling 4.786.934 4.250.374 Arveafgift 5.000.000 1.055.545 Topskat 23 års afkast 2.083.209 Nykredit Bank A/S 4/8/2017

Nedsparingsplan Nedsparingsplanen optimerer udbetalingerne fra pensionsordninger ud fra følgende: Nykredit Bank A/S 4/8/2017

Nedsparingsplan Nedsparingsplanen optimerer udbetalingerne fra pensionsordninger ud fra følgende: Hvis en pensionsordning udbetales på samme tidspunkt som efterløn, bliver efterlønnen nedsat Men hvis udbetalinger fra pensionsordningen udsættes, begrænses modregningen. Udbetalingerne flyttes for at forhindre modregning i sociale ydelser Modregning Pensionsordninger Efterløn Nykredit Bank A/S 4/8/2017

Men hvis man bytter om på den rækkefølge, Nedsparingsplan Nedsparingsplanen optimerer udbetalingerne fra pensionsordninger ud fra følgende: Men hvis man bytter om på den rækkefølge, Normalt udbetales pensionsmidlerne fra det tidspunkt hvor kunden går på pension. udnyttes den lave afkastbeskatning i pensionsmiljøet i længere tid og samlet set får kunden flere penge udbetalt Udbetalingerne flyttes for at forhindre modregning i sociale ydelser Efter at pensionsmidlerne er brugt benyttes frie midler eller friværdi i ejendom frie midler benyttes før pensionsmidler for at udnytte fordele ved pensionsmiljø Pensionsordninger Frie midler / friværdi Nykredit Bank A/S 4/8/2017

Nedsparingsplan Nedsparingsplanen optimerer udbetalingerne fra pensionsordninger ud fra følgende: Hvis ratepensioner udbetales over en kort periode f.eks. 10 år, vil udbetalingerne være høje og derfor blive hårdt beskattet. Men hvis de i stedet udbetales over f.eks. 15 eller 20 år, vil udbetalingerne være lavere og topskatten vil derfor blive begrænset. Udbetalingerne flyttes for at forhindre modregning i sociale ydelser frie midler benyttes før pensionsmidler for at udnytte fordele ved pensionsmiljø pensionsordninger udbetales over en lang periode for at begrænse topskat Pensionsordning Skattebelastning Nykredit Bank A/S 4/8/2017

Vigtigt med det rigtige fundament Lang historik som professionel kapitalforvalter Formuepleje til selvstændigt erhvervsdrivende Optimering i forhold til skattemiljø + 1 mio. i investérbar formue Uvildigt investerings set-up Individuel rådgivning Nykredit Bank A/S 4/8/2017

Yderligere information Nykredit Bank A/S 4/8/2017

Tak for i aften

Bilag

Nykredit Privat Portefølje Privat Portefølje etableret i 2002 – en del af Nykredit Asset Management, som har forvaltet midler for professionelle siden 1983 Henvender sig til formuende kunder med behov for rådgivning inden for investering, pension og skat Nykredit Asset Management er en af de største kapitalforvaltere for institutionelle investorer i Danmark – har mere end 55 mia. under forvaltning Administrerer mere end 300 mia. kr.   Privat Portefølje bygger på den kompetence, som Nykredit Asset Management har oparbejdet siden 1983. Behovet for rådgivning om privatøkonomi er steget i takt med, at manges formuer er vokset – og den seneste krise har kun øget behovet for professionel formuepleje. Nykredit Bank A/S 4/8/2017

Din investering – 2 muligheder Gebyr + kurtage Gebyr alene Forvaltet formue DKK Forvaltningsgebyr* 0 - 500.000 1,00 % 500.000 - 1.000.000 0,75 % 1.000.000 – 2.500.000 0,50 % 2.500.000 – 5.000.000 0,25 % > 5.000.000 0,10 % Forvaltet formue DKK Forvaltningsgebyr* 0 - 500.000 1,25 % 500.000 - 1.000.000 1,00 % 1.000.000 – 2.500.000 0,75 % 2.500.000 – 5.000.000 0,50 % > 5.000.000 0,25 % * Pålægges for de pågældende intervaller Forvaltningsgebyr 1 mio. = 0,88% 2 mio. = 0,69% 5 mio. = 0,45% 10 mio. = 0,28% 15 mio. = 0,22% 20 mio. = 0,19% 50 mio. = 0,14% Forvaltningsgebyr 1 mio. = 1,13% 2 mio. = 0,94% 5 mio. = 0,70% 10 mio. = 0,48% 15 mio. = 0,40% 20 mio. = 0,36% 50 mio. = 0,30% Kurtage på alle handler er 0,3%*. Gebyret beregnes af den gennemsnitlige porteføljeværdi inkl. kontante indeståender og opkræves halvårligt. Gebyr udgør mindst 2.500 kr. halvårligt. Der betales kurtage for handler foretaget af Privat Portefølje og ved ind- og udbetalinger. Der beregnes ikke depotgebyrer. Gebyret beregnes af den gennemsnitlige porteføljeværdi inkl. kontante indeståender og opkræves halvårligt. Gebyret udgør min. 2.500 kr. halvårligt. Der betales ikke kurtage for handler foretaget af Privat Portefølje eller ved ind- og udbetalinger. Der beregnes ikke depotgebyrer. Nykredit Bank A/S 4/8/2017

Fordele ved pension Mindske formuen i virksomheden Sikre løbende indkomst ved pensionering Større beløb til investering Lavere beskatning af afkastet Evt. lavere beskatning på udbetalingstidspunktet Ved død: Udbetaling efter 40% afgift uden om boet Begunstigelsesmuligheder Kreditorbeskyttelse Denne tager landboforeningen – så henvis til tidligere gennemgang!! Nykredit Bank A/S 4/8/2017

Bilag Nykredit Bank A/S 4/8/2017

Bilag Nykredit Bank A/S 4/8/2017