Regnskabsanalyse HA 5. semester.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kundebetjening Opgave med salgstrappen.
Advertisements

Hvad synopsen skal indeholde fremgår på de
Program – 10.00: opsamling på cases og innovationsdage - hvor er vi med vores cases? - hvad mangler vi for at komme videre? – 11.00: Innovation.
Forsiden 1.Denne knap bruges når du vil taste dagens resultater ind. 2.Denne knap skal kun bruges hvis du allerede har gemt data og du finder ud af at.
Velkommen til matematikkonference 7/3-13
Kapitel 3 Problemstillinger Håndtering af store datamængder
Regnskabsanalyse HA 5. semester.
Dansk Prøve 3 maj/juni 2012 Tilmelding til PD3 på IA vil ske i marts
Anette Schjødt Thorsen
Arbejdspladsudvikling
Almen studieforberedelse
Hvad kan din virksomhed gøre for at leve op til banker og leverandørers krav ? 6. oktober 2009.
Regnskabsanalyse HA 5. semester.
Bytte   PowerPoint  .
Kultur- og branchestudier Opgaveforberedende forløb S3 & LT
Hvad er et problem ? Et problem er i sin negativt ladede betydning en for nogle utilfredsstillende situation. Et problem er i sin positivt ladede betydning.
16. Andre analyser Analyse af indtjeningsevnen Indtjeningsevnen
L 5 Ekstern Økonomi Forretning og ledelse 2012.
”Huskeseddel” FSA PRØVER 2009 Ikast Østre Skole. Det er vigtigt at du møder i god tid. 20 minutter før prøven begynder, skal du komme og sætte dig på.
Eksamen i KS -praktiske og gode råd samt eksempler på eksamensbilag
Justering af den skriftlige prøve i dansk på hf
Ø90 Nyheder Internt regnskab v/ Morten Langgaard.
CAS i matematikundervisningen Middelfart
Regnskabsanalyse HA 5. semester.
Udbud på Biler foråret 2013 Orienteringsmøde den 7. maj 2012
© Jakob Fischer Jørgensen / VUC
Hvordan kan man læse dette regnestykke? -7 – 3
12 - Regnskabsanalyse.
12. Årsrapport for selskaber
Regnskabsanalyse KU – 31. oktober 2007.
Regnskabsanalyse, HA 5. semester Lektion Regnskabsanalyse HA 5. semester.
Regnskabsanalyse HA 5. semester.
Formalia ved opgaveskrivning
Eksamen.
Præsentation 28: Eksamen Objektorienteret Middleware.
Regnskabsanalyse HA 5. semester.
Regnskabsanalyse HA 5. semester.
Hvor mange traktorer er nødvendige? - en tommelfingerregel !
Regnskabsanalyse HA 5. semester.
Hvordan kan man læse dette regnestykke? -7 – 3
Regnskabsanalyse HA 5. semester.
Regnskabsanalyse Idé og grundlag.
OOMI Præsentation 28: Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 6 Pensum Pensum har været noget fragmenteret (ny struktur for faget, nyt indhold og.
Regnskabsanalyse HA 5. semester.
Objektorienteret Netværkskommunikation Præsentation 28: Eksamen.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Plantekongres 2007 Finansiel risiko og personlig risikoprofil – er der balance? Jens Chr. Petersen.
Problemløsningsheuristik A.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
HD AUC 2010 Ekstern økonomirapportering Johnny V. Jensen Anvendt regnskabspraksis Ændring i anvendt regnskabspraksis Ændring i regnskabsmæssige skøn Ekstraordinære.
TIBRGA Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 5 Pensum Pensum uddrages fra lektionsplanen ALT der er angivet med betegnelsen ”Pensum” er pensum.
ITNET2 Præsentation 22: Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 5 Pensum Pensum uddrages fra lektionsplanen ALT der er angivet med betegnelsen ”Pensum”
 Karakterfastsættelsen sker på baggrund af en samlet vurdering af, i hvilken grad præstationen eller standpunktet opfylder de mål, som skal.
SO1.6 (Det kulturelle område, del 2): SPROG OG KOMMUNIKATION
Konference om mundtlige prøver PRØV! Et program til de mundtlige prøver.
SKABELON.
KNÆK KODEN Opgave 1. Erhvervsøkonomiske område opgave 1 Med udgangspunkt i en af dig valgt virksomhed skal du udarbejde en økonomisk analyse af den valgte.
Intern mundtlig prøve Skriveperiode (synopsis) Vejledning Område, opgave, fag Dansk, engelsk, fransk/tysk/spansk Sprog, kommunikation & kultur Samfundsfag,
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Sælg mere, og finansier din virksomhed. Med statsgaranti.
16. Andre analyser Analyse af indtjeningsevnen Indtjeningsevnen
Skriveperiode (synopsis)
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Virksomhedens indtjeningsevne (d) Virksomhedens rentabilitet (c)
Naturfag.
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
Velkommen til fagligt samspil
DENNE SLIDE SLETTES – GOD ARBEJDSLYST!
Skrivedag 7: Resumé, konklusion og henvisninger
Præsentationens transcript:

Regnskabsanalyse HA 5. semester

Formål med kurset Kort opsummering af fagets delområder Eksamens opgaven ”Eksamens-regler” ”Panik-regler”

Kort opsummering af fagets delområder

Korrektion for ”varme” punkter Rammemodellen - ”Blank” påtegning eller forbehold/supplerende oplysninger - Omtale er særlige forhold (risici, marked, kunder, etc.) i ledelsesberegningen Revisionspåtegning Ledelsesberetning - Regnskabspraksis som afviger fra loven m.v. eller fra normal praksis for den pågældende branche (aggressiv, forsigtig, mv.) - Forkert værdiansættelse i regnskabet - Forkert klassifikation i regnskabet - Manglende indregning af poster i regnskabet - Brud på kontinuitet i regnskabstallene Anvendt regnskabspraksis Korrektion for ”varme” punkter - Common Size og indeks analyser - Rentabilitet, likviditet, soliditet, vækst og styrkeprofil - Strategisk situation, udviklingsretning og -hastighed, risiko vs. afkast og soliditet, etc. Analyse Sammenfatning

Common Size og Indeks analyser Tolk dem samlet: Hvad er de væsentlige poster i regnskabet common size Hvordan er udviklingen i disse poster indeks analyser Hvad fortæller disse to samlet set om den pågældende virksomhed??? udviklingsretning og -hastighed niveau for indtjening m.v. i virksomheden ift. branche o.l.

Korrektion for ”varme punkter” - hvordan korrigeres? Dialog: - Forkert værdiansættelse - Forkert klassifikation - Manglende indregning - Brud på kontinuitet Resultatopgørelse Balance Omkostninger Indtægter AKTIVER PASSIVER Off-balance sheet poster

Analysemodel/-områder Rentabilitet: Likviditet: Soliditet: Vækst: Hvor god er virksomheden til at tjene penge og præsentere et tilfredsstillende overskud Hvor god er virksomhedens betalingsevne her og nu Hvor stor er virksomhedens formue og dermed hvor stor er evnen til at modstå eventuelle tab Hvordan finansieres virksomhedens udvikling

Forudsætninger, form og bedømmelseskriterier Eksamens opgaven Forudsætninger, form og bedømmelseskriterier

Eksamens opgaven Forudsætninger Form eksamination i alle dele af pensum er muligt opgave stillet efter, at I har løst cases undervejs i undervisnings-forløbet og dermed har en rimelig fortrolighed med: identifikation af og korrektion for varme punkter beregning af nøgletal analyseproces, konklusion og overblik ”alle” hjælpemidler tilladt opgave stillet som om PC ikke anvendes!!! Form praktisk orienteret eksamen ”alment” analyseniveau der eksamineres IKKE i massive talberegninger!!!

Eksamens opgaven (fortsat) Bedømmelseskriterier klargøring af materiale/korrektioner for ”varme punkter” beregning af nøgletal (vis hvordan) analyse og fortolkning - tallene skal ”tale” HUSK at argumentere for dine analyser, fortolkninger og konklusioner demonstrere overblik (væsentlighed/risiko, sammenhænge, etc.) Ufortolket beregning på ikke korrigerede tal -> IKKE BESTÅET

”Eksamens-regler”

”Eksamens-regler” Læs opgaven grundigt igennem Forstå og vægt de forskellige problemstillinger Prioritér løsningen lav de nødvendige beregning først de ”bløde” spørgsmål er lettere at runde af når der er tidspres Revurdér jeres løsning ”har jeg svaret på det der bliver spurgt om?” ”har jeg husket sammenhængen mellem mine svar på de enkelte spørgsmål?” Formulér jer i et kort og præcist sprog

”Panik-regler”

”Panik-regler” Jeg kan ikke korrigere for varme punkter prøv at skrive med ord hvad der skal korrigeres prøv at lave T-skitser (debet/kredit) hvis intet af dette hjælper forudsæt en løsning, som du så bruger i din videre opgavebesvarelse Jeg kan ikke beregne nøgletallene se i Den Danske Finansanalytikerforening og de udleverede noter prøv af reberegne nogle af de nøgletal som allerede fremgår af opgaveteksten Jeg mister overblikket vælg de 5 forhold du finder mest væsentlige og brug dem i din besvarelse systematisér evt. oplysningerne i en simpel tabel/oversigt …så kan det være du får et bedre overblik undervejs