Sådan ligger landet En del af ”Alle har ret til rig natur” samarbejdet mellem Udgivet sammen med –Dyrenes Beskyttelse –Danmarks Sportsfiskerforbund –Det.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Oplæg om den nye offentlighedslov – set fra ombudsmandens stol v/Folketingets Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen Seminar, Kammeradvokaten, 20. november 2013.
Advertisements

Den Jyske Sparekasse.
OM AT STOPPE TABET AF BIOLOGISK MANGFOLDIGHED
Dansk Mælkeproduktion
1 NTS - visionen og knasterne…? Science-kommune-konference Horsens den marts 2010 Peter Norrild
PEST Analyse værktøj.
SÅDAN LIGGER LANDET… - tal om landbruget 2011.
Underoverskrift 17 pkt bold hvid Maks. 4 linjer Skift farve på forside >Højreklik på slidet >Layout >Vælg forsidelayout Overskrift her Størrelse 49 pkt.
Dansk Landskabsøkologisk Forenings 20. årsmøde
SÅDAN LIGGER LANDET… - tal om landbruget 2011.
Kitty Sommer – DANCORE - temadag
Danske Handicaporganisationer – for retten til lige muligheder Konventionspiloterne på besøg i DH’s afdelinger.
Danmarks passion og stolthed Strategi for Økologisk Landsforenings Kommunikationsteam
SÅDAN LIGGER LANDET… - tal om landbruget 2012.
Danmarks Naturfredningsforening Velkommen til årsmøde.
Undervisning Klasseundervisning Elev oplæg Fælles læsning Fig. Beskrivelse (analyse) Opgaveløsning Film og efterfølgende diskussion Gruppearbejde Laboratorium.
Det fede landskab Landskabets næringsstoffer og naturens tålegrænser NATURRÅDET Forlaget NICHE
Landbruget omkring Gudenåen - landbrugets indsats og forventninger Gudenåkonferencen 9. maj 2008 konsulent Eja Lund, Dansk Landbrug Midt-Østjylland.
Databasetyper Niveau 1 for folkeskolens afgangsklasser.
Reformer og retfærdighed Der er en del ulande der udnytter godt af landbrugspolitikken. I Ægypten importeres fødevarer og nyder godt af de lave verdensmarkeds.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Overførsel af regnskabstal til beretningsformål.
SÅDAN LIGGER LANDET… - tal om landbruget 2011.
Østjysk rapport om udligning og tilskud Seminar om udligning den 26. April 2010 Job og Økonomidirektør Asbjørn Friis Jensen, Favrskov.
Friluftsrådet – mere natur – mere friluftsliv Alle har ret til en rig natur.
Ringkøbing-Skjern Kommune
Friluftsrådet – mere natur – mere friluftsliv Velkommen til Fællesmøde den 29. oktober
AGWAPLAN Seminarer.dk september 2007 Side 1 · · AGWAPLAN – et pilotprojekt for implementering af Vandrammedirektivet - Samarbejdsstrukturer Seminarer.dk.
Fremtidens Landskaber på Nordfjends
Foreningens historie…. Fredningens historie Andre redskaber Naturbeskyttelsesloven (§3, bygge- og beskyttelseslinjer mm.) Planloven (kommuneplan/lokalplan/VVM/landzone)
Præsentation af presseteamet Lille og effektivt team Joachim, Nanna og Louise (løntilskud). Efter sommer en praktikant fra Journalisthøjskolen. Timing.
Nye veje for landbruget i producentperspektiv Fremtidens landbrug – barrierer og muligheder.
VANDMILJØPLAN II - Økonomisk slutevaluering
RIG PÅ NATUROPLEVELSER ? Strategiske udfordringer for kommunerne 1. Naturturisme: Mere end kommunal win-win? 2. Turisme-strategier: Fra service til branding.
Greenkeeper ERFA-gruppe Golfens Grønne Regnskab - Et godt formidlingsredskab!
H\ovh\Planter\0015jha.ppt 1 7. januar 2005 Hvordan ser Dansk Landbrug ud i år 2020? v/ Carl Aage Dahl, Dansk Landbrug.
Det faglige grundlag for Vandmiljøplan III Sammenfatning
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Langtidsprognoser for landbrugsvarer Cheføkonom Torben Wiborg Afdeling for Virksomhedsledelse.
Hvordan målrettes uddannelsesindsatsen
De største barrierer sidder mellem ørerne Anne Gravsholt Busck Institut for Geografi og Geologi, KU.
Indlæg ved Landsplanteavlsmødet 13. januar 2009 Michael Brockenhuus-Schack.
Danmarks fredede områder. Fredede områder i Danmark Vi har fokus rettet mod at øge interessen for de fredede områder 1.hjemmeside med beskrivelse af fredede.
Natura 2000 – status Landbrugets rolle i fremtiden Annette Pihl Pedersen, LRØ
Hvad bringer fremtiden ?. Det er svært at spå om Skørring Å.
Natur- og miljøhensyn i en stadig mere kompleks verden Per Christensen Aalborg Universitet.
Fremtidsscenarier for det bornholmske arbejdsmarked Torsdag den 9. februar 2012.
Vigtigste anvendelse af jordbrugsanalyse: BAGGRUNDSVIDEN redegørelsestekst til Kommuneplanen input om jordbrug til kommunens miljøpolitik bidrager med.
Markedsudsigter for økologisk planteavl Thomas Vang Jørgensen Landscentret I Økologi.
Fællesfagligt emne: Fra Osmannerriget til det moderne Tyrkiet
Forslag til Kommuneplan 2009 VELKOMMEN. Forslag til Kommuneplan 2009 Planens principper På skuldrene af Planstrategi 2007 Bæredygtig byudvikling Inde-fra.
Frøsektion Dansk Landbrug Bestyrelsens Beretning for 2007
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Plan og Miljø.
Dansk Landbrug h\ovh\…\…ppt Politiske mål for randzoner 9. januar 2007 ved Jens Østergaard Dansk Landbrug.
Er randzoner og naturpleje attraktivt? Konsulent Heidi Buur Holbeck.
I et land uden høje bjerge… Opgiv bønderne. De tror stadig de udgør landets vigtigste erhverv og mest kulturbærende. Det er forlængst historie – men det.
VELKOMMEN TIL LANDSPLANTEAVLSMØDET OG PLANTEKONGRES 2010.
Landbrugets udviklingsmuligheder i områder med Natura 2000-udpegninger Natur- og Miljøkonsulent, Irene Wiborg Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret |
H:\EJO\Præsentationer\Planteko.ppt De danske marker om 5-15 år - set med de politiske briller Carl Aage Dahl Adm. Direktør, Dansk Landbrug.
Målsætninger for specialet
Hvad betyder Natura 2000 for landbruget? Miljøkonsulent Irene Wiborg Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteavl.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Arealanvendelse – Hvilken.
EN BY I KLITTEN – HVAD HANDLER DEBATTEN OM DE DANSKE KYSTER OM? Lone Søderkvist Kristensen Lektor i Landskabsforvaltning Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning,
Landbruget for godt 100 år siden. Landbruget krævede meget arbejdskraft. De fleste maskiner, vi kender fra landbruget i dag, var endnu ikke opfundet.
Grundkursus i § 3 sagsbehandling Naturbeskyttelse historisk Formålsparagraffen § 1 Øvrigt indhold.
Fødevareøkonomisk Institut, 2007 Fremtidens vindere Teknologi, viden og vækst Søren E. Frandsen Fødevareøkonomisk Institut.
Adgang til naturen Folderen ’Naturen må gerne betrædes – men træd varsomt’ er udgivet af Naturstyrelsen Dette er en generel DVL-introduktion til adgangsområdet.
Biodynamisk Landbrug Clara, Sidsel & Marie 9. c.
Clara, Sidsel, Marie & Adam 9. c
Ny målrettet arealregulering af landbruget
Helhedsorienteret forvaltning af vandløb og ådale
Hvor må jeg færdes? Adgangsmuligheder til Arresø
Præsentationens transcript:

Sådan ligger landet En del af ”Alle har ret til rig natur” samarbejdet mellem Udgivet sammen med –Dyrenes Beskyttelse –Danmarks Sportsfiskerforbund –Det Økologiske Råd –NOAH Bruges til at synliggøre fakta om landbruget ift. –Den politiske dagsorden og som argumentation overfor samarbejdspartnere mv. –Presseindsats i medierne (125 artikler i medierne indtil videre) –En række forskellige kommunikationsaktiviteter og internt i organisationerne

Befolkning i dag Befolkning om x år Landbruget begrænser ikke mulighed for naturoplevelser Det er naturligt at landbruget har særstatus som betydningsfuldt erhverv Landbruget skal ikke have særstatus uden at give noget igen Landbruget kan og skal sikre bedre og flere naturoplevelser for befolkningen Sådan ligger landet En del af kommunikationsopgaven… Mål: at ændre befolkningens holdning til landbruget på baggrund af ny viden

SÅDAN LIGGER LANDET… -tal om landbruget 2011 Udpluk fra publikationen…

Landbrugsjorden udgør 63 % af Danmarks areal - 58 % under plov Danmark er det mest intensivt dyrkede land i Europa – og i verden 81 % af det danske landbrugs-areal bruges til produktion af foder til husdyr I Sydamerika lægger vi beslag på et areal svarende til godt 30 % af det danske landbrugsareal til produktion af foder

Arealet med de vigtigste levesteder er historisk lavt Det danske braklagte areal faldt fra ha i 2007 til ha i 2009 Mellem 95 og 98 % af de oprindelige vådområder i agerlandet er forsvundet Fredede gravhøje pløjes for tæt eller overpløjes Vi kender stadig ikke § 3 naturens tilstand, og vi ved heller ikke præcist, hvor den er henne

Strukturudvikling De seneste halvtreds år er mellem hver anden og hver fjerde markvej forsvundet Landmænd koncentrerer sig i stigende grad om én driftsgren

Strukturudvikling Færre og større enheder Færre end heltidsbedrifter Hver femte bedrift er på mere end 100 ha

Brug ”Sådan ligger landet” Tallene om landbruget giver et faktuelt billede af problemernes omfang – I kan bruge tallene til: at løfte problemstillinger til at være principielle eller generelle sager, snarere end en lokale sager at tage udgangspunkt i en faktuel dokumentation og invitere til dialog om f.eks. ”hvordan undgår vi flere nedlagte markveje og stier i vores område?” at underbygge kredsbestyrelsens argumentation i samarbejdet med kommuner, lodsejere osv. at underbygge lokale sager i lokalpressen med generelle fakta og dokumentation at sætte fokus på sikring og bevarelse og bedre adgang til kulturminderne