Www.regionmidtjylland.dk Frugt og grønt. 600 g om dagen 2 ▪ www.regionmidtjylland.dk.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Advertisements

Dias 1 – kompasset udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten
Fresh. Fruit. Anytime. Healthy Active Living SPC Ardmona - Healthy, Active, Living Vi er hvad vi spiser og sundhed er en af tidens trend. Her er et produkt,
Information om Nøglehullet 2011
Hjertevenlig kost i praksis
Tallerken-modellen til konkurrencesvømmere
Oksekød kan vi ikke spise længere - Kogalskab!. Kyllinger kan vi ikke spise længere - Fugleinfluenza!
Sundhed, trivsel og læring på Glud skole

SUPERSUND SALATER Kartoffelsalat og Laks med avocadosalat med ærter & spinat. Sidstnævnte salat er fra den nye ”Supersund - Salater” bogen – dog med mine.
Velkommen til Madpakkeland -sundt & smart i en fart
6 om dagen 2009 Netværksmøde 27. februar 2009.
Information om Nøglehullet 2011
Opgave – mål maden Gå ind på
Menu teori.
OPGAVE Lav en opskrift til 5 personer: Kødsovs med pasta
Energifordeling <4 gange træning/uge > 4 gange træning/uge
Oksekød vi ikke spise længere - Kogalskab!. Kyllinger kan vi ikke spise længere - Fugleinfluenza!
Linjeuge fedme Hvad skal vi spise i dag?
Velkommen!.
Kap. 5 Opbevaring I køleskab: • porrer • forårsløg • gulerødder
Velkommen til Første tand – første tandbørste møde Varde kommunale tandpleje.
Fastfood Oksekødsrulle og Hakkebøf med sweet potato fritter og cashewpesto Sidstnævnte er fra Fastfood bogen – dog med mine egne ændringer.
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
Morgenmad Nogle spiser havregryn med mælk og sukker.
Fisk og iskæmisk hjertesygdom.
Velkommen til uge 8 Ugens emner: Søvn – får du nok? Sult – mærk efter
Dias 1 – kompasset udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten
Oksekød kan vi ikke spise længere -
FRUGT OG GRØNT SKAL DAGLIGT FINDES PÅ DIT BORD! PÅ DIT BORD! Sommer slank ? - Menuoverslag -
Lettere forurenede arealer.
1 Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Opgave Nårvarerne modtages. Hvad bør du gøre af overvejelser, når du skal placere dine produkter på den mest hygiejnemæssige forsvarlige måde inde i køleskabet.
Morgenmad Ligesom vi fylder det rigtige brændstof på vores biler, er det lige så vigtigt, at vi fylder det rigtige brændstof på os selv og vores børn.
Spar penge og skån miljøet Foredrag af studerende fra Ernæring og Sundhedsuddannelsen Janne Rasmussen og Svea Due Persson.
Forslag til dagskost for en kvinde med lav fysisk aktivitet
Frokost Hvor kommer protein fra? Skummetmælk 7 g Bolle 6 g Røget laks 4 g Resten < 0,5 g I alt 28 g protein 40 g råt kyllingebryst, 25 g salat, 50 g peberfrugt,
Vitaminer – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.
Mad og sundhed på Flakkebjerg Efterskole 142 elever 6 linier à 2 hold 9-12 elever pr hold 2 køkkenuger pr. år.
Frokost Hvor kommer protein fra? Skummetmælk 7 g Rugbrød 4 g Røget filet 3 g Peberrod 0,7 g Roastbeef 4 g I alt 32 g protein 75 g rugbrød, 15 g roastbeef,
Aftensmad Hvor kommer protein fra? Kartofler 5 g Skummetmælk 2 g Oksekød 26 g I alt 35,4 g protein 125 g oksekød 9 % fedt, 250 g kartofler, 50 g skummetmælk,
Morgenmad Hvor kommer protein fra? Skinke 3 g Ost 9 g Rugbrød 1 g Peberfrugt - g Agurk - g Kiwi 0,6 g I alt 30,7 g protein 30 g havregryn, 200 g skummetmælk,
Om mig selv Navn: Jovana Kuburovic Alder: 17 år Bosted: Faxe ladeplads Vej: Faxevej 60.
Dette valgfag indeholder følgende emner: - ernæring
Unge fra 14 – 17 år ( Efterskole )
Klimavenlig mad Rasmus Fredslund.
Unge og overvægt.
Nr. 6.1: (Kompas udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten)
Aftenmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Gammeldags stegt kyllingelår
Sebastian, Kristian, Henrik, Caroline og Fiona.
Mit emne er Københavner-akademiet, hvor jeg var med for at lære noget mere.
Mild champignon- suppe
Aftenmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Gammeldags stegt kyllingelår
Mild champignon- suppe
Tema 2, Workshop 2 – opgave 3:
Gammeldags stegt kyllingelår
Mild champignon- suppe
Hjerterehabiliteringen Roskilde Sygehus
Blomkål/gulerods-salat Kikærte broccoli tagine
Frokostmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Frokostmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Aftenmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Mild champignon- suppe
Gammeldags stegt kyllingelår
Silkeabe Mike og Mananda.
Nr. 6.1: (Kompas udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten)
Oksekød vi ikke spise længere -
Præsentationens transcript:

Frugt og grønt

600 g om dagen 2 ▪

Frugt og grønt  Hvis alle danskere følger kostanbefalingerne og spiser mere frugt og grønt kan ca. 10 % af alle dødsfald pga iskæmisk hjertesygdom forebygges, dvs undgår eller udskydes (ca dødsfald) 3 ▪

Eksempler på frugt og grønt til frokost og madpakken  Gnavegrønt, f.eks. en gulerod, en tomat, et stykke agurk, ½ peberfrugt osv.  Salat eller råkost, gem evt. en rest fra aftensmaden dagen før  Tilberedte grønsager fra aftenen før i salater og som pynt  Frugt og grønt som pålæg, f.eks. tomat, agurk, æble, kiwi osv.  Eller frugt i madpakken som dessert 4 ▪

Salat med pebermakrel 5 ▪

Eksempler på frugt og grønt til aftensmaden  Salater  Ovnbagte grønsager  Lynstegte grønsager  Stuvede grønsager  Grønsager i sammenkogte retter og kødsovs  Grønsagssupper  Grønsagstærter  Purerede grønsager som sovs  Frisk frugt, frugtsalat eller frugtgrød til dessert 6 ▪

Kylling i peberrod med ovnbagte grønsager 7 ▪

Grillede grønsager 8 ▪

Eksempler på frugt og grønt som snacks Udskær og anret frugt og grønt i mundrette stykker, lav evt. en mager dip til grønsagerne Frugtsalat eller bær, friske eller fra fryseren Smoothie 9 ▪