Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Velkommen til Madpakkeland -sundt & smart i en fart

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Velkommen til Madpakkeland -sundt & smart i en fart"— Præsentationens transcript:

1 Velkommen til Madpakkeland -sundt & smart i en fart

2 Hvem er den dame? Susanne Hjøllund, indehaver af firmaet TrimPeople - Mad, Motion & Mindset. Fokus på allergi, ADHD, tarm og livsstilsændringer 41 år og mor til tre børn i alderen 4, 11 og 13 år Uddannet klinisk diætist, CHEK holistisk lifestylecoach, fitnessinstruktør og (NLP practitioner og hjertehealer)

3 Hvem er den dame? Har arbejdet professionelt med kost og sundhed i 13 år som bl.a vejleder på SlankeDoktor, faglærer på Ernæringsassistentuddannelsen og som ernæringsekspert på P4 Madpassionista, Madrealist, Brobygger, Fan af Ny Nordisk Mad og Rawfood, Fortaler for rene råvarer uden for mange numre Ind med børnene i køkkenet og ud med den dårlige samvittighed!

4 Få succes med madpakker
Sørg for at det er helt klart, hvem der har ansvaret for indkøb/fremstilling af den sunde madpakke i hjemmet. Få afklaret ambitionsniveauet Sørg for at maden er noget dit barn bryder sig om. Den bedste madpakke er den der er spist Planlæg efter ”de fem fingre” Fyld skabe, køleskab og fryser med et lager af madpakkeingredienser Luk øjnene og tænk på den bedste oplevelse du har haft, med at lave madpakke. del erfaringen med din sidemand.

5 Få succes med madpakker
Skab en holdbar og støttende rutine omkring madpakkefremstilling og inddrag gerne dit barn Hvornår passer det bedst? En kasse som barnet selv kan åbne. Kemikritiske briller ser efter Sistema, Ecolunch-box, små bøtter, evt. en stor stål-madpakkekuffert, svanemærket mellemlægspapir, frugtposer og film uden PVC Undgå stanniol Husk på at madpakken er en kærlig hilsen hjemmefra Luk øjnene og tænk på den bedste oplevelse du har haft, med at lave madpakke. del erfaringen med din sidemand.

6 Rugbrød med chokolade Vil du bage selv? Brødblanding er nemt!

7 Gode madpakkelinks Voresmad.dk (slagterierne, frugtfest og 6omdagen)
Skolemælk.dk Coopforum.dk – ”smør din madpakke med Sebastian” Samvirke.dk (inspiration og gode artikler om kræsenhed) Mad uden mælk og gluten. Caroline Fibæk, Kernesund, Birgitte Nymann, Oscar Umahro, Rebecca Persson osv. Sif Ornella og Louisa Lorang er netop udkommet med nye..

8 Søren Gericke om madpakker
Samvirke ”Madpakker skal smage af hjemmet. Når lille Tristian sidder der og drømmer, skal det smage af det, der var derhjemme. Så rester fra i går. Eller et godt brød og ikke for meget pålæg. Masser af grønt. Delikat og ikke snyde. Det skal være det, det er. Enkelt. Velsmagende. Det er lig med sundt. Så skal den kunne tåle en rystetur. Og husk de skal smøres med børnene. Op på rækker med de små møgunger..”

9 Giv madpakken en hånd Grønt Brød Pålæg Fisk Frugt

10 Grønt Gnavegrønt -Gulerod, agurk, peberfrugt, cherrytomat, majskolbe, avocado, ærter i bælg, blomkål, krydderurter, bladselleri, fennikel osv. Grønt som salat -Råkost, bagte rodfrugter, kogte grøntsager, grøn salat, pasta og -rissalat Grønt som pålæg Agurk, avocado, kartoffel, tomat. Kan med fordel pakkes separat fra brødet Grønt: Børn i børnehavealderen anbefales at spise g frugt og grønt om dagen. Vælg sprøjtefri af det i spiser mest..grønthapser og rispapir

11 Lad dit barn være med til at vælge
Prøv noget nyt Køb evt. en grøntkasse Tænk i regnbuens farver Gør klar til flere dage ad gangen. Råkost og skåret grønt holder nemt 3-4 dage på køl Dryp med citronsaft Lav en dip

12 Pålæg eller protein Kødpålæg Pølser Leverpostej Fedtprocent max. 10%
Vælg gerne økologisk, som altid er uden nitrit Kyllingelår Frikadeller Hummus Frugt/nøddepålæg Peanutbutter Æg/æggesalat A 38/Cultura med drys Hytteost, rygeost, smøreost, ostebjælker Pesto/veganerspreads Smør med gurkemeje eller brombær Falafler Jordbær, æble, fersken Fødevarestyrelsen fraråder mere end 1 stk. køpålæg om dagen. Nitrit binder sig til de røde blodlegemer og kan være kræftfremkaldende,

13 Fisk Tun/tunsalat Makrel i bæger Torskerogn Fiskefrikadeller
Sildepostej Laksepostej Garvet laks/hellefisk Røget ørred Rejer Sushi fiskeruller Fed fisk er ikke ”fed” Overvej fiskeoliekapsler, hvis dit barn ikke får fisk Vælg fisk fra forskellige fangststeder Det anbefales at få g fisk om dagen. Nordic nutrials, krill, eye Q er rene..

14 Men mit barn spiser ikke…
Kræsenhed er mange ting. Smagsløg er forskellige. Tving ALDRIG dit barn til at spise. Tænk hellere, at i bare ikke har fundet det rigtige endnu. Er du virkelig bekymret, så giv en vitaminpille og vær selv en god rollemodel.

15 Brød og hjemmebag Rugbrød/minirugbrød Tortillas/rispapir
Grovboller med kerner Pitabrød Bagels Rugfler Pågen ”klemmer” Levebrødsboller 6 g fibre pr. 100 gram Prøv ”hvid hvede” Grovboller med revet grønt. Kranse/Kringler Minipizza med kartoffel Pizzasnegle Muffins (frugt/nødder) Pandekager (banan) Knækbrød udstukket med forme Rugbrød med cacaonips Bananbrød med kanel Fyld ev. Fryseren. Brød fra Rema med chokolade. Cacaonips. På skolemælk.dk og Voresmad.dk er der masser af inspiration at hente. Sif Ornella har lavet ny bog om madpakker. Tag ud på Møllen og se melet blive malet. Gamle kornsorter..Bag sammen om søndagen?

16 Frugt Æble, pære, banan, blomme, blåbær, kiwi, appelsin, vindruer, mango, melon osv. Frugtsalat Skær ud og put i film/pose Find bær i hegnet, haven eller på heden Kog en stor portion æblemos og frys ned i små bægre + drys Rosinpakke (max 2 om ugen) Frugtstang gerne med fibre

17 ..eller en af de sjove Fire af de grove, - én af de sjove
Pas på helsefælden (økologiske kiks, pølser og slik) Tørret æbleringe, mango, dadler, figner, morbær, abrikoser Nødder uden salt Frugtyoghurt Mælkesnitte Kiks Riskiks Müslibar (vælg en med rene ingredienser)

18

19

20 Børnefødselsdag -nærvær og enkelhed
Forbered maden Ens kagestykker/muffins/ vandbakkelser med slik Skattejagt eller leg? Frosne bananer med chokolade og tivolidrys Flødekarameller Hjemmelavet is/smoothie Popcakes af dadler Frugtspyd Tema: arla.dk/voresmad.dk Sørg for at boller er smurte..

21 ”If you can dream it, you can do it!” (Walt Disney)
Vi ses på


Download ppt "Velkommen til Madpakkeland -sundt & smart i en fart"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google