Www.regioner.dk Det regionale samspil med VEU- centrene Lotte Holten-Møller Kontorchef, Kontor for regional udvikling og EU.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Status for de lokale uddannelsesudvalgs rolle efter lovforslag om VEU-centre på Konference for Lokale Uddannelsesudvalg og repræsentanter fra udbydere.
Advertisements

3. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 20.maj 2010 Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
Hvordan vil Region Midtjylland engagere sig i indsatsen?
”Grøn Gas” i et regionalt perspektiv
Hold Fast – et tværregionalt projekt med fokus på frafald.
EU Socialfondsprojektet
Diabetesudvalgsmøde Øjenudvalg. Kommisorium  Beskrive den nuværende organisation og kapacitet i relation til øjenkontrollen af diabetes i Region Midt.
Fokus på salg til FN INCUBA Science Park, december 2009.
Velkommen v/Viggo Thinggaard, formand for Kompetencerådet Velkommen til Opstartskonference Velkommen til UNIMERCO Benyt lejligheden til i dag at diskutere.
Sammenhængende beskæftigelsesindsats FOKUS Gå-hjem-møde, mandag den 7. marts 2005.
De unges vandring i uddannelsessystemet – uddannelsesmønstre i Region Midtjylland og betydningen af geografi og social baggrund Handels- og Ingeniørhøjskolen.
Forventninger til Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center - mission og vision ved Driftschef, Else Ammitzbøll Den 6. marts
Samarbejde og koordineret indsats Kompetencerådsmøde den 4. marts 2011
- et udviklingsprogram om forsøg med kompetencecentre Voksen- og efteruddannelse i centrum VEU-årsmøde 6. April 2006.
Socialtilsyn Midt Dialogforum Midtjylland mandag den 16. september 2013.
Foreningen Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland 12. april 2013.
Sundhedsstyrelsens akutrapport og de akutte skader
Speciallægepraksisplan Møde i sundhedspanelet onsdag den 6. maj 2009.
Organisering af sundhedsberedskabet og forberedelserne vedr. influenzapandemi Orienteringsmøde vedr. influenza-situationen 18.
KABS – Konference Stofmisbrug 2008 Undersøgelse: Stofmisbrugsområdet efter kommunalreformen.
Arbejde i temagrupper Metode:
BKF – regionsbestyrelsesmøde, 15. maj 2009
Rammebetingelser og udviklingsmuligheder for videregående uddannelse på Bornholm Analyse for Bornholms Vækstforum 19. juni 2014, Anja Bach-Jensen,
Fødevarerådet Vækstforum for Region Midtjylland 28. januar 2010 VÆKSTHUS MIDTJYLLAND Kort præsentation + introduktion til rådgivningsprogram for fødevarevirksomheder.
HÆRVEJEN – et moderne oplevelsesrum med historiske rammer Fællesmøde for LAG Sydjylland 19. august 2009.
Kompetencerådet i Region Midtjylland
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Randers Kommune Status på Jobcenterreform Oplæg på budgetseminar 28 marts 2009.
v/ kontorchef Britt Bergstedt, kontor for socialpsykiatri
Uddannelsescenter Holstebro
Turisme i Region Midtjylland. Potentialer Turismen kan give regional identitet og dermed sammenhæng, bosætning osv. Fælles problemstillinger i regionen.
Kompetenceudvikling i Region Midtjylland - Om kompetenceudvikling som motor for virksomhedernes udvikling Oplæg på opstartskonference.
Landsorganisationen i Danmark LO-fagbevægelsens synspunkt på en styrket indsats i forhold til efter- og videreuddannelse af voksne Oplæg på opstartskonference.
Et regionalt perspektiv på Strategi for Velfærdsuddannelserne 1. næstformand i regionsrådet Bente Nielsen Temadag og workshop:
Øget samarbejde mellem erhvervsfremme – beskæftigelse - uddannelse Det Midtjyske Kompetenceråd 4. marts 2011.
KOMPETENCERÅDET Kompetencecenter COMPASS Organisation Indsatsområder Grønt lys til uddannelse Afslutning Ved kursuschef og leadpartner Kirsten.
Udviklingen i sommerhuspriserne fra de toppede til 4. kvartal 2009
IKV konsulentseminar 11. juni 2014 Hedensted. Strategi Job og uddannelse → klare sig selv Borgeren ser sig først og fremmest som sit eget ansvar at have.
Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft 31. marts 2011.
Politisk forlig om akutberedskabet i Region Midtjylland Pressemøde den 25. september 2007.
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Velkommen Første seminardag om RKV Den 23. februar 2010 i Silkeborg.
Virksomhedstilbud vedr. teknologiudvikling indenfor bioenergi og miljøteknologi.
Velkommen til konference: Samspillet om anerkendelse af realkompetencer Den 5. november 2012.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" VEU-rådet.
Regionshospitalet Randers & Regionshospitalet Grenaa
Strategiske udfordringer på voksenuddannelsesområdet Brian Kjær Andreasen.
1 Strukturreformens konsekvenser for kompetenceudvikling i Region Midtjylland Tinghallen 21. september 2006 Bent Hansen.
VEU centrenes rolle med nye reformer John Vinsbøl Udviklings- og VEU chef.
Informationsmøde om erhvervsstøtte Den Europæiske Socialfond Cheffondskonsulent Annette Keller Region Syddanmark Lindø, den 28. april 2010.
Den regionale overvågningsopgave - strategier og redskaber Hans Henrik Nørgaard Center for Regional Udvikling Erhvervs- og Byggestyrelsen.
FORSTÆRKET INDSATS FOR UDFALDSTRUEDE I AC OG FTF A- KASSERNE Politik og Praktik - om beskæftigelsesindsatsen i Midtjylland 10. februar 2012 Jobcenterchef.
Beskæftigelses- og erhvervspolitikken i Skanderborg Kommune Konference 26. januar 2012 Det Regionale Beskæftigelsesråd Tale ved Borgmester Jørgen Gaarde.
Velkommen Hvem er vi?. Velkommen Baggrund  Besøgsrunden – opsamling  Stor aktivitet og stor entusiasme  Stor forskellighed i regionen på, hvordan.
Velkommen til regionsmøde i Region Midtjylland søndag den 27. september Scandic Silkeborg.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 4. februar 2010, Tambohus Kro, Thyholm.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 12. februar 2010, Fuglsøcentret, Knebel.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
1 Viden om arbejdsmarkedet i Midtjylland  Kontrakt 2012  Årlig analyserapport  Kommunebeskrivelser (april)  Udviklingen på det lokale arbejdsmarked.
Samarbejde med Jobcentrene ”fremtidens arbejdsmarked er for de uddannede !!!” Det er dokumenteret, at den danske arbejdsstyrke skal efteruddannes og opkvalificeres.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 5. februar 2010, Skanderborg Kursus- og Konferencecenter.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 9. februar 2010, Ferskvandscentret, Silkeborg.
Langtidsledighed i Midtjylland. Langtidsledighedsanalysen Langtidsledigheden har vist en svagt faldende tendens de seneste måneder – men: Der er fortsat.
Kvantitativ profil af ledige i matchgruppe 4 og 5 i Region Midtjylland.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Præsentation af Væksthus Midtjylland og midtjyske væksttilbud.
Langtidsledighed i Midtjylland. Langtidsledighedsanalysen Langtidsledigheden har vist en svagt faldende tendens de seneste måneder – men: Der er fortsat.
Hold Fast – et tværregionalt projekt med fokus på frafald.
VEU-centre og voksenvejledning
Det kommunale område Udviklingen i fordelingen af ansatte, årsværk og lønsum, 4. kvartal 2008 til 4. kvartal 2018 Kilde: Egne udtræk fra KRL.
Præsentationens transcript:

Det regionale samspil med VEU- centrene Lotte Holten-Møller Kontorchef, Kontor for regional udvikling og EU

Kompetenceudvikling – i feltet mellem uddannelse, erhvervsfremme og beskæftigelsesindsatsen Kompe- tence- udvikling

Regionale instrumenter – uddannelse og kompetenceudvikling Regional udviklingsplan (primært til ungdomsuddannelser) – 100 mio. kr. Regionale erhvervsfremmemidler og EU-midler – 1 mia. kr. Vækstpartnerskaber med regeringen

Midler: VF + ekstern i alt 2,2 mia. kr. (fordeling 2010)

Den regionale veu-indsats går på tværs af vækst og beskæftigelsespolitikken (2010) Søljediagram om veu-projekter

7 ▪ Jobcenter Uddannelses- netværk Erhvervs- kontor - Teknisk skole Handelsskole VUC SOSU skole Sprog- skole Udd. center Arb. markeds repræsparter Jobcenter KOMPETENCEmidt - aktører

8 ▪ Organisering i arbejdskraftoplande Lemvig Holstebro Ringkøbing- Skjern Ikast- Brande Viborg Skive Struer Herning Silkeborg Hedensted Randers Norddjurs Samsø Horsens Syddjurs Odder Skander- borg Favrskov Århus VEU- center

9 ▪ Kompetencerådet i Region Midtjylland

10 ▪ Økonomi og evaluering 149 mio. kr. i perioden at samarbejdstanken var hensigtsmæssig, idet der er en meget stærk og sikker sammenhæng mellem uddannelsesinstitutionernes samarbejde om at dække virksomhedernes behov og sandsynligheden for, at virksomhederne vælger at benytte voksen- og efteruddannelse (VEU) at gennemførte virksomhedsbesøg har resulteret i, at medarbejdere har deltaget i VEU at 98 % af virksomhederne er meget tilfredse med dialogen og udbyttet af indsatsen

Samspil med den Europæiske Globaliseringsfond Region Syddanmark blev ramt af massefyringer i Via midler fra Fonden (226,3 mio. kr.) fik alle fyrede fra de berørte områder ( Danfoss, LM Glasfiber, Lindø) tilbud om at deltage i omstillingsaktiviteter. Regionen og kommuner udarbejdede vækstplan med mulige jobåbninger. VEU-centrene var en central aktør i forbindelse med uddannelsesaktiviteterne.

Barrierer for strategisk samarbejde VEU-centre i forhold til partsinstitutionerne Manpower i centrene ? Manglende samarbejde mellem VEU-centre, job-centre og erhvervsfremmeaktører Jobcentrene har mere fokus på andre typer af aktivering Det koster penge og meget arbejde …. MEN potentialet er stort