Kommunevalg KV2013. Kommunal Service Hvis borgerne skal have bedre service i kommunerne, er det nødvendigt at hæve kommuneskatten.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Folkeskolereformen - fokus på faglighed
Advertisements

Skolereform august 2014………………
Løn •Generelle lønstigninger i 2013: 0,70 % •Generelle lønstigninger i 2014: 1,21 % •Forbedringer af overenskomsterne pr. 1. januar 2014: 0,25 % •Reguleringsordningen.
Dagsorden Velkomst v. ordstyrer Palle Woss, direktør i LDD
Set i forældreperspektiv
Opfyldelse af lovmæssige bestemmelser Med udgangspunkt i bestemmelserne i Dagtilbudsloven vurderes øvrig lovgivnings forpligtigelse i forhold til opgaven.
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Velkommen til Frederiksberg Borgerliste
ADHD – en kommunalpolitiske udfordring
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Vi arbejder i bestyrelsen på at sikre og føre tilsyn med, at den rette kurs sættes og holdes. Overordnet retning og overblik, vi arbejder ikke ”i maskinrummet”.
Ude af 10. klasse, og hva’ så? l
Informationsmøde tirsdag den 4. december 2012
Nye krav og besparelser – hvordan sikrer vi kvaliteten v/ Dorte Bloch
Afbureaukratisering Alle taler om det – ingen gør noget ved det.
Et væksthus for børn og voksne
Brændpunkter i fremtidens lokale idrætspolitik IDAN 20. april 2006.
At lede liv og læring Børne- og ungedirektør Jan Præstholm, Svendborg Kommune.
SOLRØD KOMMUNE | BYRÅDETS TEMAMØDE DEN 29. MAJ 2007 Budgetprioriteringer Elektronisk Borgerpanel undersøgelse i perioden april 2007.
PR Kampagne for folkeskolen
Reformmesse på Sofiendalskolen
Daginstitution og skoleområderne
Fokus LedelsenBestyrelsen Klar til skolelivet Andelen af skolestartere, der ikke har behov for særlige sprogstøttende foranstaltninger (herunder modtageklasser)
Den åbne skole.
Indsæt billede i vinge: Gå ind under Indsæt > Billede > Fra fil Placer billedet, så det ønskede udsnit dækker vingen. (Det kan være nødvendigt at forstørre.
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
Samarbejde om opgaveløsningen - udfordringer og muligheder Med udgangspunkt i hverdagen og fremtiden i Guldborgsund kommune.
Fortæl verden om dit frivillige arbejde
Pædagogers identifikation af socialt udsatte børn i dagtilbud
Invitation til skolebestyrelserne
 1800tallet og frem til 1920erne Sociale problemer i industrialiserede byer -> små velfærds-tiltag Frygt for revolutioner -> små velfærds-tiltag Fx aldersrente,
Kortlægningsundersøgelsen 2013
Temadag for tandlægekonsulenter
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Folkeskolereform 2014.
Formålet med mødet 1.Drøfte vores motivation for at stille skarpt på skole-hjem samarbejdet 1.Lægge en tidsplan for dialogprocessen 2.Forberede, hvordan.
Leder af Frivilligcenter Aarhus
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Punktopstilling Marker den ønskede tekst og vælg Forøg indrykning: For at fjerne punktmarkering vælg Formindsk indrykning: Opsamling fra borgermøde 8.
Overskrift Max 1 linje Forside dias Der findes 4 farveskemaer at vælge mellen: Marker det / de slides du vil have en anden farve på, Vælg ”Design” / ”Farver”
Til etablering af science klubber Materialet kan give: Inspiration til opstart af science klub Indblik i andres erfaringer Bud på, hvilke overvejelser.
Forskningschef Niels Ploug, SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Socialpolitisk årsmøde 2007 Lige muligheder for udsatte børn og unge.
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
Folkeskolereformens betydning og udfordringer for pædagogfaget og fritidsområdet.
Befordring af småbørn og skoleelever. Mødets indhold Velkomst Om formalia Gennemgang af kontrakten Erfaringer og samarbejde Dialog med forældre. Erfaringer.
Følfods historie Naturbørnehaven en lokal ide En gruppe lokale forældre udarbejder et oplæg til en skovbørnehave Forældregruppen præsenterer.
Samarbejdet mellem medarbejderne i skolen. Petersmindeskolen
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Fritidspas.
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
Odense tirsdag d. 8. december 2009 Workshop
Richard B. Larsen Oplæg ved FOKUS’ gåhjemmøde ”Sammenhængende beskæftigelsesindsats – erfaringer med jobcentre”
Sociale netværk og ledelsesmæssig opbakning Dialogdag d. 23. maj 2011.
Tema 2 Præsentation af kommunen og dens tilbud Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Overvejelser for elevernes brug af IT og mobiltelefoner på Østervangsskolen.
Af: Sarah greve og Anja Cichon
Hvad er Frederiksberg Kommune for en størrelse – og SSA?
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
Kvalitetsrapport 2009/2010 Nuancer og variationer - et billede af et mangfoldigt skoleområde. En afrapportering fra skoleområdet med fokus på initiativer,
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
Små fleksjob i Aarhus Jobcenter Aarhus. Fællesinformationsmøde: Struktur fra Nyfleks Virksomheds kontakt Kompetence afklaring Netværks café Samtale Jobsøgning.
Socialforvaltningen Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Aarhus Kommune Ændring i serviceniveau ved budgetfald fra 2011 – 2012 Familier,
Hvad er Velfærds-LAB? 1. Leder- og medarbejderønsker til BV Medinddragelse og medindflydelse Fælles tilgang til arbejdet med borgeren Understøttelse til.
Har du talt med din politiker i dag! Hvad gør vi frem til næste Folketingsvalg?
BKF Børne- og Kulturchefforeningen Dagplejen – en central brik i kommunernes dagtilbud -BKF-synspunkter om omstilling på dagtilbudsområdet på FOA- konference.
Straksaktivering i Hillerød Kommune Disposition Baggrund og formål med straksaktiveringen Målgruppe og organisering Indhold Justeringer.
Sanne Lorentzen Status, NLS Lederforum Folkeskolereformen Flere undervisningstimer i skolen Mindre tid i fritidstilbud Pædagoger deltage i undervisningen.
Når alle er forskellige er ingen anderledes
Jagten på den excellente kommunikationskultur i Børn og Unge
Præsentationens transcript:

Kommunevalg KV2013

Kommunal Service Hvis borgerne skal have bedre service i kommunerne, er det nødvendigt at hæve kommuneskatten

Kommuneskat Kommunen bør i udgangspunktet sænke kommuneskatten

Jobskabelse Kommunen skal økonomisk prioritere at skabe arbejdspladser frem for at prioritere den lokale velfærd

Brugerbetaling Der bør i højere grad indføres brugerbetaling på kultur - og fritidstilbud i kommunerne

Hjemmepleje Ældre, velhavende borgere bør i højere grad selv betale for rengøring og hjælp til indkøb

Folkeskole Det er vigtigt at undgå lukninger af små folkeskoler - også selv om de er dyrere per elev

Dagtilbud Med øget forældrebetaling skal der indføres flere pædagoger pr barn i daginstitutionerne

Yderområder Velfærdstilbud i yderområderne skal bevares i stedet for at centralisere tilbuddene i kommunens tætbefolkede områder - også selv om det er dyrere

Nyttejob Det er en god ide at sætte kontanthjælpsmodtagere til at udføre nyttejob som for eksempel at rydde sne og feje fortove for en løn, der svarer til kontanthjælp

Skolevalg Kommunen skal sørge for, at der er en bred social og etnisk sammensætning af elever på folkeskolerne - også selv om forældre ikke længere frit kan vælge skole til deres børn

Socialt bedrageri Kommunen skal lave mere opsøgende arbejde hjemme hos borgerne for at afsløre socialt bedrageri - også selvom folk kan blive spurgt ind til meget personlige forhold

Kandidat testen muner/kandidat-testen muner/kandidat-testen Fortæl kort om din kandidat – parti og mærkesag(er)

Valgplakat reateposter reateposter Lav din egen valgplakat med billede, parti og mærkesag(er)