Www.regionmidtjylland.dk Hospitalsenheden VEST Tværfaglig dokumentation, temamøde 7. okt 2014 Dorthe Hansen, Kvalitet og Udvikling.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
”Nu skal I få kreative ideer – som I kan og vil gøre noget ved”
Advertisements

Projektleder: Klavs Serup Rasmussen Oplæg ved Kirsten Elise Hove
Lidt om EPJ - igen Kick-Off i dag !!!.
Undervisning og introduktion november 2013
Modul 3 Kommunikation Referencer til de enkelte redskaber findes i bilag 1 i ’Sikker Mundtlig Kommunikation. Baggrund, begreber og litteratur’. Dette.
De sidste undervisningstimer
Deltag i konkurrencen om at blive regionens mest succesfulde eller modigste initiativ på Center for Telemedicins konference den 11/ Beskriv jeres.
Deltag i konkurrencen om det mest succesfulde telemedicinske initiativ på Center for Telemedicins konference den 9. oktober Brug evt. skabelonen.
Modul C Kommunikation Referencer til de enkelte redskaber findes i bilag 1 i ’Sikker Mundtlig Kommunikation. Baggrund, begreber og litteratur’
Patientforløbet blødende ulcus Implementering set i et fagligt, organisatorisk og patientoplevet perspektiv Dorthe Oxholm Klinisk sygeplejespecialist.
Fejl i medicinanamnese medfører lungeødem
Udarbejdet af Britt Stissing OP2, august, 2011, (version 1)
Medlemsgalleri Navn Danser Navn Danser Navn Danser Navn Danser Navn Danser Navn Danser Navn Danser Navn Trommer Navn Trommer Navn Trommer Næste side.
Mødeledelse og deltagelse
3 eksempler på, hvordan sundhed.dk hjælper borgerne
OUH-to-go (workflow-to-go®)
EPJ-Rekvisition/Svar (RSM)
EPJ i Region Nordjylland
Lean Netværk AAU.
Introduktion til brugen
Præsentation af MidtEPJ ved Anæstesiologisk Afdeling
Fælles EPJ til hospitalerne i Region Midtjylland
Implementering af EPJ - intromøde
Hvordan opnår vi succes? Vision og fællesskab om EPJ i regionen EPJ messedag, den 9. april 2013 Cheflæge, dr. med. Jørgen Schøler Kristensen, Hospitalsenheden.
Hospitalsenheden VEST Fælles medicinkort.
Læringsseminar 1 Storyboard fra Sygehus Thy-Mors Sikkert Patientflow.
Søgning - et værktøj til videndeling Inspirationsseminar 31. oktober 2006.
Telemedicin – hvorledes får vi det implementeret? Velkommen.
Læs med blyant Sæt streg under de vigtigste
1 Omsætning af viden Dokumentationskonference 2011 i Skejby v/ Sygeplejefaglig direktør Ditte Thinggaard, Region Syddanmark, Sygehus Sønderjylland Dato.
15. september DASYS Charlotte Rahbek Omsætning af viden – Elektronisk patientdokumentation.
Lægedage Velkommen til Lægedage Datafangst for let øvede.
Kildekritik Niveau 3 for MVU. Om nødvendigheden af kildekritik.
Læseteknik eUX - REBSLAGERVEJ.
L Synkront net-baseret samarbejde - kursus ved Morten Knudsen og Thomas Ryberg.
Hospitalsenheden Vest Indførelse af EPJ ved Anæstesiologisk Afdeling.
Undervisning af nyt personale Medicinsk Afdeling, HEV Undervisning af nyt personale.
10. og 31. januar 2013 Introduktionsmøde Praktiserende øjenlægers rapportering til Diabasen og redskaber til benchmarking.
Hospitalsenheden VEST Adfærd og ansvar.
Hospitalsenheden VEST
Indhold, indsatser, implementering
Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Måleovervejelser Overvejelser inden I beslutter jer for en måletype Præsentation af hovedmåletyper Oplæg til.
Den lægelige videreuddannelse Hospitalsenheden Vest.
Sikker visitation – gule borde Opsamling fra caféseminar om akutplan
Regions Midtjyllands elektroniske patientjournal
Læsning.
Terminalerklæring Tryghedskasse
Patientsikkerhed, kvalitet og akkreditering
Hospitalsenheden VEST Medicingennemgang – det skal vi have styr på.
Hospitalsenheden VEST Journalføring.
Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet marts 2015 Den Danske Kvalitetsmodel Midtvejsbesøg Hospitalsenhed Vest, Herning.
Øvelse 1: First Impressions
IBM Patient Journal - IPJ
Hospitalsenheden VEST Adfærd, ansvar og MidtEPJ.
Velkommen Formålet med denne workshop er At teste forskellige former for teknologiunderstøttelse ved etablere af samarbejde på hospitaler. Målet med dette.
Velkommen Formålet med denne workshop er At teste forskellige former at teknologiunderstøtte etablere af samarbejde på hospitaler. Målet med dette er:
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
Søg efter retningsgivende dokumenter i PRI-systemet November 2010.
Fra vidensdeling til produsage. De sociale medier er her, eleverne bruger dem, og Man kan ikke forbyde dem i klasseværelset. Fra vidensdeling til produsage.
31. januar 2007 Workshop Klinisk kontakt v. Marianne Møller, EPJ-koordinator Vibeke Riis, EPJ-koordinator.
Mødeledelse og deltagelse Nyremedicinsk Afdeling Y.
Driverdiagram – Sikkert patientflow – Øget patientsikkerhed ved indlæggelse og udskrivelse – Patienter indlagt > 48 timer udskrives før kl. 12 Ortopædkirurgisk.
Modul 2.1 – Go’dag til Cura og Fælles Sprog III
Kvalitetsenheden for Almen Praksis i Region Nordjylland
Forløb fra BOOKING Afd. L, Svendborg til Dagkir., Svendborg (DOS).
DDKM & Dokumenthåndtering
Brikker til litteraturhistorien
Workshop 1: Parathed til forandring Teoriramme ved Søren Bie Bogh
Hospitalsenheden VEST
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Præsentationens transcript:

Hospitalsenheden VEST Tværfaglig dokumentation, temamøde 7. okt 2014 Dorthe Hansen, Kvalitet og Udvikling

Kvalitet og Udvikling Hospitalsenheden Vest 2 ▪ Program  K ​​​​​​ valitet af journaltekst/ønsker for dokumentation i EPJ  Hvad skal til for at vi opnår fælles forståelse af det skrevne  EPJ-undervisningsmateriale til introduktion i afdelinger Randi Bligaard og Ilse Lauridsen  EPJ-kompetenceskemaer v/Britta Mørk, Klinisk it-ansvarlig, Med. afd.  Erfaringsudveksling ordstyrer Dorthe Hansen

Kvalitet og Udvikling Hospitalsenheden Vest 3 ▪ Oplæg på baggrund af samtale med Hanne Linnet Hanne har snakket med Troels Niemann, Anne Birgitte Langsted og KIT-personer i egen afdeling Hovedbudskaber:  Genbrug data  Kort præcis diktering  Ledelsesmæssig forankring  Læger burde skrive små-notater selv

Kvalitet og Udvikling Hospitalsenheden Vest 4 ▪ Ønskesenarie 1.Det er en fælles opgave, at dokumentere så det er anvendeligt 2.Alle faggrupper anvender samme ord/sprog 3.Vi læser og anvender hinandens oplysninger 4.Der skrives kort og præcist og tidsnær dokumentation 5.Det er let at få overblik over patientens situation 6.Vi er alle EPJ-kyndige

Kvalitet og Udvikling Hospitalsenheden Vest 5 ▪ 1. Det er en fælles opgave, at dokumentere så det er anvendeligt  På geriatrisk afsnit aftales tværfagligt, hvad der ( i hovedtræk) skal stå i epikrise og udskrivningsrapporter  På onkologisk afd forsøger Hanne, at der ved stuegang dikteres til journalen = pt kan høre/korrigere hvad der bliver skrevet. Der skrives ikke både af læge og sygeplejerkse.  Idé. At skrive i journalen mens stuegangen foregår!

Kvalitet og Udvikling Hospitalsenheden Vest 6 ▪ 2. Alle faggrupper anvender samme ord/sprog  For at undgå, dobbeltdokumentation ønskes, at vi anvender de samme begreber  Hvordan kommer vi derhen?

Kvalitet og Udvikling Hospitalsenheden Vest 7 ▪ 3. Vi læser og anvender hinandens oplysninger  Det er ikke en indarbejdet rutine for læger, at læse andre faggruppers dokumentation!  I geriatrien kan det være et indsatsområde, at lægen tjekker hvad sgpl har skrevet f.eks om urin/afføring og handler derpå

Kvalitet og Udvikling Hospitalsenheden Vest 8 ▪ 4. Der skrives kort og præcist og tidsnær dokumentation  Lange tekster kan gøre det svært at finde frem til det vigtigste budskab  Lange diktater bruger megen sekretærtid  Dikter altid efter skabeloner, så bliver det tydeligt hvad der skal dikteres og hvad lægen selv skal skrive i EPJ (f.eks CAVE)  Hvis flere selv skrev notater ville teksterne sikkert blive kortere  Skriv/dikter så tidsnært som muligt (det giver bedre flow for sekretærer)  Ønskeligt: pt får epikrisen med i hånden ved udskrivelse  Onkologisk: journal-notat ved sidste kontakt med pt skal kunne bruges i epikrisen (=tidsbesparende)

Kvalitet og Udvikling Hospitalsenheden Vest 9 ▪ 5. Det er let at få overblik over patientens situation  Læger oplever, at overbliksbillederne har så mange oplysninger, at de vigtigste informationer drukner (OBS: at afdelingerne selv kan beslutte, hvad der skal komme frem i et overblik)  Når informationer er skrevet hvor det er aftalt, er det let at genfinde data => lettere overblik

Kvalitet og Udvikling Hospitalsenheden Vest 10 ▪ 6. Vi er alle EPJ-kyndige  Introduktion er essentiel for at indarbejde gode rutiner  Løbende oplæring  Ledelsesmæssig fokus på udvikling af EPJ- kompetencer

Kvalitet og Udvikling Hospitalsenheden Vest 11 ▪ Hvad nu  Er vi enige i ønskescenariet?  Hvad skal til for at vi opnår det?