Træning af mundtlighed 8. + 9. årgang Fysik/kemi UL Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Opgave som optakt til Teis Krebs’ foredrag kl IT Netværk & kabler.
Advertisements

HNX Årgang 2011/2012.  Optagelseskrav  Personlige krav  Hvor?  Forløb  Indhold  Muligheder.
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Book-trailer i 5.a Læringsmål Hvad skal eleverne lære?
Introduktion til PECS på Lysholm
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
”Den gode elev” Kvalifikationer er defineret som den enkelte persons faglige, sociale og personlige færdigheder og kunnen Kompetencer betegner personens.
Lærings- og praksisfortællinger:
Undervisningsplanlægning
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Nørrebros erfaringer med aktiviteter i et heterogent kvarter Børnearbejdet i Nørrebro Taekwondoklub.
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Rehabilitering Brønderslev Kommune
Flipped Classroom IT-faciliteret omlagte undervisningsformer.
Dogmegruppe – 10.30Kaffe samt highlights fra fokusgrupper / Karin – 11.30Observation af undervisning med iPads – 12.00Frokost.
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
JobPAS – En gennemgang PAS-koncepter og Basiskurser v. Steen Hilling, psykolog
Videoredigering Hvorfor Udstyr Software Filming og Redigering Visning og Respons.
De store underviser de små ved hjælp af it.
Den mundtlige præsentation/PowerPoint: Rammer
Netværksgruppe tysk 4 tysklærere fra div.gym:
Kommunikation / it.
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Informationssøgning for ungdomsuddannelserne
En tidlig morgen i februar dag var vi i piareersarfik og spurgte elever om hvad de synes om at gå i piareesarfik. Så her er deres svar:
Kaptajn Karlsens skib Synlig læring med it Agerbæk Skole og
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Meningsfuld stavning Fag Niveauer Mål Software Beskrivelse Dansk 3.-4.kl. og indskolingen Projektet behandler en af danskfaget absolutte kerneområder ved.
5/6 klasse Dagbog for lejrskole til Bornholm
Læreplaner i Højvangen
Vejlederens kommunikation
Det vi skal på dette møde Tale om de nye input til principperne for skole-hjem samarbejde, som I, bestyrelse og elevråd fandt frem til for nogle uger siden.
En kort præsentation af diasmaster i Powerpoint 2000 Af Otto Leholt
Refleksioner og opsamling ift. i går
Fokus på køn på Roskilde gymnasium Skoleåret 2013/2014.
INAARUTAASUMIK NALILIINEQ AFSLUTTENDE EVALUERING Og hvordan gik det så i 2008? 10. klassernes gennemsnitskarakterer i forhold til 11. klassernes gennemsnitskarakterer.
Eksempler på skabeloner til bøger i powerpoint
Workshop Motivation og fokus på målet
IT i fagteamet Sofielundskolen 5. December 2013 December 2013 Niels Jacob Hansen - Læreruddannelsen Holbæk - UCSJ 1.
MA A – FY A/Fy B – KE A/Ke B Matematik Fysik Kemi - studieretninger.
Rektor Claus Jensen, Faaborg Gymnasium.  Alle skr. fag arbejder efter en gennemtænkt progression (fra det enkle til det komplicerede)  Delelementer.
Kære Børnebørn. Jeg er glad for at bo på det alderdomshjem, I flyttede mig til, for et par år siden. Men jeg har været lidt trist de sidste par uger,
Indsæt foto: Klik på det lille fotoikon og vælg det ønskede foto i dialogboksen. Skift eksisterende foto: Klik på foto og brug derefter slettetasten til.
Årsplan – en kort en lang
Innovation præsentations eks. Start med at forklare hvilket problem du mener dit innovative forslag ville kunne løse. Mit innovative forslag tager udgangspunkt.
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Stilladsering af det skriftlige arbejde i samfundsfag
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Fra vidensdeling til produsage Kursisten som vidensproducent.
Ida Harlev og Tobias Smith, Syvstjerneskolen
Skriv titel Skriv årgang, fag og initaler Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
3.A Dansk: Os fra Blomsterkvarteret EM
OPGAVE 1 AF : MIA MARSCHALL Kommunikation / IT. XCF XCF er gimps eget format. Dette format gemmer både lag & gennemsigtighed. Ulempen ved xcf er, at den.
Hest. Legetøj i sortbrændt ler. Brænding som jydepotterne.
Produktion af musikvideoer 8. årgang, dansk, CA, AD, KU, KK Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Undervisning af alle 9. klasser i Digital Post Ved Digital Vejleder Kathrine Mørcholdt Buus og Digitaliseringskonsulent Kristinna Andersen.
Kære Børnebørn. Jeg er glad for at bo på det alderdomshjem, I flyttede mig til, for et par år siden. Men jeg har været lidt trist de sidste par uger, fordi.
Billedanalyse 7. årgang, dansk – Vi, LN, AH, LP Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Oplæg om lektier Data og overvejelser.
Dorthe Carlsen UC Syddanmark og Læremiddel.dk Esbjerg, 22.oktober 2014
Samarbejde og kommunikation på en arbejdsplads
Mette Behrens lr og Helle Brunshøj Hansen lr
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Elvis Aaron Presley Solstrålerne har i musik arbejdet med et stort projekt om Elvis. De har lært meget om rockens konge. Det mundede ud i en flot præsentation.
IT i danskundervisningen Sydfalster Skole den 15.5 Kort om blogs – igenigen! SMS-noveller (sprog og kommunikation) Skriftlighed og IT Mundtlighed og IT.
GODT I GANG MED TEGN PÅ LÆRING Vores næste skridt Hvad tager vi med videre?
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Hvad er portefolie? Betyder at tage med sig
Præsentationens transcript:

Træning af mundtlighed årgang Fysik/kemi UL Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013

Hvad ville du/I opnå? Eleverne skal til mundtlig prøve til sommer. - Vi vil træne elevernes mundtlighed. - Så mange elever som muligt skal høres - Eleverne skal finde ud af, hvad de kan - og hvad de mangler at lære/forstå - Lave et produkt som kan bruges til repetition - Lave et produkt, hvor vi let kan bygge videre - Et produkt, hvor vi let kan vælge delelementer Beskriv forløbets: Faglige trinmål Digitale dannelsesmål Almene dannelsesmål

Hvad gjorde du/I? Jeg lavede en skabelon med stikord og lydforklaringer – dette skabte en ramme for hvilket fagligt indhold jeg ønskede. Eleverne lavede deres præsentation i grupper. Der var krav til eleverne om at de alle skulle forklare noget mundtligt. Eleverne sendte deres præsentationer til mig via dropitto.me. Jeg så alle præsentationer igennem og gav individuel skriftlig respons. Beskriv forløbet: Guide? Skabelon? Evaluering? Programmer? Produkter? Redskaber?

Eksempler Indsæt billeder, fil eller tekst fra forløb Dem har jeg i min dropbox :o)

Hvordan gik det? Eleverne er glade for deres produkter De forstår at det er en god måde at træne mundtlighed på. De er glade for deres brugbare produkter. Nogle elever er desværre umulige at motivere, uanset om det drejer sig om arbejde i skoletiden eller hjemmearbejde :o) Arbejdsmetoden er effektiv og har stor værdi for indlæring, evaluering og efterbearbejdning. Evaluering? Udfordringer? Elevers læring? Elevers motivation? Værdi?

Hvad har du/I lært? En ny måde at træne mundtlighed på, der er effektiv, og hvor alle elever træner sig selv og jeg har bedre mulighed for at høre, om alle har forstået del emnet. Det kan være svært at forklare noget mundtligt – det skal trænes – med dette redskab kan eleverne træne selv. Næste gang? Opnå/undgå?

Andet?  Jeg har også arbejdet med voicethread i 8. klasse – det gik ikke så godt.  Nogle konti blev spæret – måske fordi vi ikke gik ind via skoletube??- så langt fra alle blev færdige  Hvis programmet virker er det meget godt, også til mundtlig træning og forståelses-tjek :o)  jeg bruger også google docs til f.eks. tilmelding til skolernes motionsdag og som powerpoint i 2-mands grupper – da begge så kan arbejde på produktet hjemmefra og begge ved hvor projektet er gemt.