Lucinahaven 2012. Pædagogik Lucinahaven indretter læringsmiljøer ud fra tre pædagogiske tilgange: Legepædagogik, værkstedpædagogik og børns inddragelse.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Advertisements

Hjerterum og opsøgende funktion
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
Amalie og bedstefar bygger legehus
Hvordan kan man arbejde målrettet med inklusion?
Fagre nye tider! Jamen det er jo dejligt, at tingene udvikler sig så hurtigt, at det nu er muligt, at præsentere sine billeder i noget der nær ligner.
Læringshistorier Og pædagogisk praksis.
Velkommen til informationsmøde på Vrejlev-Hæstrup Skole
Børnemiljøvurdering 2013 Trinitatis Menigheds Børnehus
INDHOLD: VÆRDIER REGLER RUTINER PRAKSIS PÆDAGOGIK
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Buskelundskolens børnehave Fokus for år
En opskrift Den dag jeg byggede en kage. Af ren og skær kedsomhed kiggede jeg på bogreolen og fandt en gammel støvet bog, jeg ikke kunne huske at have.
Kreativitet i leg og bevægelse som udviklings potentiale.
BRØKER Dette er en enhed
Holsted Skole Holsted SFO & førskolegruppe. Holsted Skole Holsted SFO & førskolegruppe.
Indhold Projekt legende innovation Teknologi til leg og læring
Er mit barn klar til skolestart ?
Velkommen til Lagoni SFO
MG Production Den 75-årige Stig besøger sin læge for at få sin sperm undersøgt !
Læreplaner Der skal i alle dagtilbud udarbejdes en pædagogisk læreplan som skal give rum for leg, læring og udvikling. Den pædagogiske læreplan beskriver.
Børns udvikling Af Sasja og Caroline.
Kids n’ Tweens, Leg og læring
Hvad er REN Uge? Det er en uge, hvor elever i hele Danmark: - lærer noget nyt om affald - undersøger affald - tager billeder af affald - skriver om affald.
Pigerne er blevet udfordret!! Susanne, med det nyeste forår’s tøj fra butikken. Tina har sat pigernes hår. Charlotte har lagt make up.
9. ÅrgangNr www.solsikken13.dkwww.solsikken13.dk Så er sommerferien slut og det er blevet hverdag i Solsikken. Der er sket en del i Sommerferien.
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
The Sims2 Double Deluxe + Sims 2 Pets
Jeg støtter barnet ved:
Fælles forældremøde Thurø
Du er ved at gå ind i en magisk verden.... Om et øjeblik...
Hvilken del af “vær stille” forstod du ikke??
Mandag 19/9 mødtes vi i skolen.Vi fik at vide vi havde Naturuge og at vi skulle en tur i skoven. Vi gik vi gik og vi gik, men alligevel sagde lærerne at.
Velkommen til nye børn som er kommet fra vuggestue og dagpleje eller hjemmefra. Blomsterprojekt hvor vi får blomster hjemmefra som vi passer, vander og.
Relationer – Omgangstone
Projekt for de kommende skolebørn i Sabro Dagtilbud
Læreplaner i Højvangen
Løjtegårdsskolen tirsdag d. 12. januar 2010
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
Mandag den 7. januar Bordtennis i drengenes gymnastiksal kl. 14. Der bliver bygget med lego, spillet spil m.m.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando på Bakken.
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier x Læreplans.
Trivsel og værdier - i skoletasken
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier x Læreplans.
HANDLEPLAN PÆDAGOGISK IDRÆT Dato:
Mandag den 18. august Udedag Vi laver snobrød på bålet. Marianne fri Jens vikar.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Mandag den 5. november Alle børn var ude en time efter skoletid Mountainbiketur for drengene i 2.A kl Børnene cykler ud mod Ørnereden, en tur.
Aktivitetsplan uge 39 SFO Valhal & Bifrost
For førskolegruppens forældre
Velkommen til forårs SFO på Hunderupskolen
Børns udvikling Indholdsfortegnelse Finmotorik & grov motorik Vækst
Born in Dead FILM. Born in Dead Afsked  Brad han er 20 år. Han elsker amerikansk fodbold han er topscorer.  Brad går hjem fra sit universitet efter.
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier x Læreplans.
Problemløsningsheuristik A.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
SFO UGE:33. Velkommen tilbage fra sommerferien. Husk: Møder du i SFO inden kl.7.30, skal du gå i det gule hus, da vi åbner der.
FLYVEPROGRAM for sommerlejr uge 28 d /07 ved Holstebro Flyveklub: Programmet er og bliver tentativt. Dette med baggrund i uvisheden om det danske.
Lad tanker og drømme flyve - Søren Kierkegaard for alle
Inklusion for alle – Illusion eller virkelighed?
Relations kompetencer
Vokslev Friskoles klub Efterskoletilbud med hygge, leg, ro og mulighed for brug af forskellige klubtilbud !
Formularer (Access, del 3). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi har oprettet en database Vi har defineret en eller flere tabeller Vi.
KVALITET I SAMSPIL OG LÆREPROCESSER I DAGTILBUD Oplæg v/ Maybritt Larsson Institutionsleder Barnets Hus-Amerikavej.
Velkommen til BFO Baltorpskolen Afdelingerne: Fritter 1, Fristedet og 8’eren Tivænget og Kornvænget.
Natur og naturfænomener 1. Halvår 2017 JUL JAN APR OKT JUN MAJ MAR FEB AUG SEP NOV DEC
FLYVEPROGRAM for sommerlejr uge 28 d /07 ved Holstebro Flyveklub: Programmet er og bliver tentativt. Dette med baggrund i uvisheden om det danske.
Velkommen til. Faste arrangementer:  En fast del af vores arbejde er at arbejde konkret hen i mod at gøre vores skolebørn skoleparate. Det starter vi.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Ødis SFO klubtilbud Tilbuddet til målgruppen klasse
Præsentationens transcript:

Lucinahaven 2012

Pædagogik Lucinahaven indretter læringsmiljøer ud fra tre pædagogiske tilgange: Legepædagogik, værkstedpædagogik og børns inddragelse i hverdagsrutiner. Den pædagogiske læreplan er bygget op om disse tre tilgange.

Udfordringer for børnene: Der skal være tilpas af udfordringer Mulighed for at eksperimentere, at filosofere, at bruge fantasien, at prøve noget nyt, at tænke sig om.

ORGANISERING ORGANISERING

Rød kube: Æggene er VUGGESTUEN, som er delt op når det kan lade sig gøre i 3 grupper: babyer, de mellemstore og de store vuggestuebørn. Fælles legeplads med Kållarverne og samarbejde med Kållarverne i dagligdagen.

Æggene” jeg vil lære andre børn og voksne at kende end mine nære og så vil jeg tænke WAW, hvor fantastisk,hele dagen !” Æggene hedder de, da de endnu ikke er ”udklækket” – de skal trygt og godt ind i vuggestuekulturen og finde ud af verden dér – de skal lære at lytte, høre, se,” afprøve, afprøve og atter afprøve”, smage finde ud af, at der findes andre end dem og deres i verden og lære at lege sammen. Men de skal også udfordres ved ture ud af huset. Eks. en besøgsbondegård/Kringsminde eller lignende eller en tur i børnehavens Christianiacykel – have gode legemiljøer såvel inde som ude – og en overskuelighed. Forfatter. Mona Basselbjerg

Gul kube højre del Kållarverne: basisrum Fælles legeplads med Æggene og samarbejde med Æggene i dagligdagen.

”jeg vil SÅ gerne lære at gå i børnehave” Kållarverne hedder de, de er lige blevet ”udklækket” fra æggene og er ranglede og usikre endnu. De skal lære at gå i børnehave. Ikke alle kållarvebørn er renlige og de skal også have en søvn i løbet af dagen. Kållarverne har et grupperum, som er deres – indrettet efter, de spor, lege og de interesser børn mellem ca. 2 ½og 3½ år har. De færdes stadigvæk i vuggestuen efter aftale med vuggestuen sammen med en voksen - men de udforsker også de legesteder og værksteder børnehaven har – dog altid sammen med en voksen. Ud af huset-ture er også med deres voksne – eks. på museum, i legeland, ved stranden, i skoven, på genbrugsstation, på bondegården/Kringsminde, på volden osv. Forfatter. Mona Basselbjerg

Gul kube venstre del Puppernes basisrum: Desuden er her også Professor Nørds konstruktionsrum med naturfænomener

”jeg øver mig altså i at gå i børnehave, og jeg er blevet god til det ! ” De hedder pupperne da de er ved at ”æde” sig godt tykke og fede i kendskab til børnehaven og er ved at blive ” en kvik kål ” – og vil gerne lære mere og mere og prøve mere og mere det gør de enten i deres gruppetid med deres voksne eller i legestederne og værkstederne i børnehaven – eller ude af huset - eks. på museum, i legeland, ved stranden, i skoven, på genbrugsstation osv. Forfatter: Mona Basselbjerg

KREATIVT VÆRKSTED Efterhånden som børnetallet i Lucinahaven stiger vil vi igen bruge dette rum som base. Grøn kube højre side

Grøn kube venstre side Kålsommerfuglenes basisrum Desuden er rummet indrettet med hyggelige legesteder.

Kålsommerfuglene ” nu kan jeg gå i børnehave og har mange kammerater, som jeg skal gå i skole med ” Kålsommerfuglene er de største kål i børnehaven, store og runde og veldannede, de kan næsten flyve overalt i børnehaven og gnave sig dybere ind i alting/udforske/eksperimentere, såvel ude som inde … de største af dem skal endda flyve i skole, så de færdes hjemmevant i legestederne og værkstederne. De laver hvert år en sommercirkusforestilling sammen med pupperne. Æggene og Kållarverne er også med i forestillingen i ”mindre roller”. Forfatter: Mona Basselbjerg

Blå kube venstre side Natsværmernes basisrum : Natsværmerne er dagplejebørn som kommer i legestue i Lucinahaven. De har hele dette rum til at udfolde sig i.

I fællesrummet er også indrettet med legesteder. Wii spillested Hygge- og læsekrog Morgenmad og senere aktivtetskrog I løbet af sensommeren 2012 indretter vi flere legekroge i fællesrummet.

Overordnet aktivitetsplan Mandage basedage Tirsdage, onsdage og torsdage værkstedsdage. Fredage basedage