A A R H U S U N I V E R S I T E T Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
”Omkring en tredjedel af al verdens mad bliver produceret direkte til skraldespanden”.
Advertisements

Lars Ovesen Sundhedschef Hjerteforeningen
Kært barn har mange navne -
Kost til triatleter.
Skal vi passe på optiske fibre, eller tåler de alt ?
Hvad er interessant for brødindustrien
SUND LIVSSTIL DER BETALER SIG!
Næringsstoffernes køkkentekniske egenskaber
Nærings stoffernes Køkkentekniske egenskaber
Tar´ sukkerstoffer livet af dig?
Kantineordning. KANTINEORDNING - ET TVÆRSNIT AF EN PLAN.
Cerealia Mills, Danmark Cerealia Mills - en del af Lantmännen.
Ghita Cordsen Nielsen Landbrugets Rådgivningscenter Skejby
Erfaringer med dyrkning og kvalitet af lupin
Hvilke ukrudtsarter vil trives i det “nye klima” og hvor store problemer får vi med sygdomme og skadedyr? Lise Nistrup Jørgensen Århus Universitet, Det.
Her ser du de fire slags korn, der er vigtigst i Danmark.
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
Slide No. 1 Biologiske løsninger Fra Novozymes August 2006.
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning Ilse A. Rasmussen Sortsvalg – BAROF Netværksmøde Risø Sortsegenskaber.
Hvad vil grisen ha’?? Gitte Hansen Svineproduktionskonsulent
A A R H U S U N I V E R S I T E T Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet 500 køer på græs – hvordan kan planteavlsforskning og –udvikling bidrage Seniorforsker.
Varedeklaration Optagelse af mad Madens funktion Kulhydrat
A A R H U S U N I V E R S I T E T Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet Er der en langtidseffekt af reduceret kvælstofgødskning? Jens Petersen Institut.
PRINCIPPET BAG BRØDBAGNING Diana, Susanne, Stine og Morten.
S:\OH\PowerPoint skabelon farvet baggrund.ppt 1 Forskelle i foderværdien af danskdyrkede vinterhvedesorter v. Else Vils cand. agro. Landsudvalget for Svin.
løser virksomhedsproblemer
Nyt om dyrkning af byg til malt
A A R H U S U N I V E R S I T E T Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet Ny metode til at bestemme korns foderværdi hurtigt og billigt Johannes Ravn Jørgensen.
Tørring af korn Højtemperaturtørring anvendt til maltbyg, brødkorn og såsæd Erik Fløjgaard Kristensen DJF Afd. for Jordbrugsteknik Forskningscenter Bygholm.
Hvordan tegner fremtiden for eksport af korn fra Danmark
Markedsudsigter for økologisk planteavl Thomas Vang Jørgensen Landscentret I Økologi.
Kornkvalitet og dyresundhed
Traditionel forædling og anvendt bioteknologi
Status for GM-afgrøderne i Danmark og internationalt Preben Bach Holm Aarhus Universitet Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet Inst. for Genetik og Bioteknologi.
Planteavlskongressen - Planteproduktion Session 1,4 Planteavlskongressen - Planteproduktion Session 1,4 DJF DJF Plantebiologi Bernd Wollenweber.
Høstvarslingsprogram til økologisk brødkorn
Kvalitet, variation mellem sorter, marker og i marker Landskonsulent Jon Birger Pedersen Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Planteproduktion 2004.
Maltbygsorter, hvad efterspørger markedet
Plantekongres 11. januar 2006 Bioteknologisk forskningsstrategi for nonfood og foder V/ chefkonsulent Bruno Sander Nielsen Landbrugsraadet Plantekongres.
A A R H U S U N I V E R S I T E T Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet Signalstoffer og sekundære metabolitter Inge S. Fomsgaard, Malene Søltoft, Bo Svensmark,
Dansk Landbrugs Grovvareselskab a.m.b.a. Kvalitetsparametre på eksportmarkedet, er malterierne ens. Fremtidens krav?
A A R H U S U N I V E R S I T E T Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet Indpasning af korn- og proteinafgrøder i foderforsyningen på økologiske malkekvægbrug.
Oversigten side 272 Kvalitetsparametre Vinterspelt forfrugt kløvergræs Lejesæd Ugødet1 39 kg NH 4 + /ha2 78 kg NH 4 + /ha4 117 kg NH 4 + /ha6 Pct.
A A R H U S U N I V E R S I T E T Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet Nye skadedyr? Under nye klimaforhold Lars Monrad Hansen.
Rangordning af fungicider til septoriabekæmpelse
Fungicidindsats på basis af sort og med fokus på kvalitet – herunder Fusarium Jens Ole Pedersen Planteavlschef i LandboSjælland.
Perspektiver og visioner i forædlingen af korn og raps i Danmark Hvordan vælger man mellem resistens og kvalitet (foder eller brød)? Hans Haldrup.
Muslinger og søstjerner - foder der flytter?
Landskonsulent Michael Tersbøl Landscentret, Planteavl
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod SUND MED KØD Mørt ikke tørt – stegning.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Fra Muld til Mund.
Modne og tørrede frugter af bælgfrugter
Planteavlskongressen - Planteproduktion Session 1,4
Padder 6.b Lavet af Pelle, Lærke, Clausen & Enan.
Tørring af korn Højtemperaturtørring anvendt til maltbyg, brødkorn og såsæd Erik Fløjgaard Kristensen DJF Afd. for Jordbrugsteknik Forskningscenter Bygholm.
Høstvarslingsprogram til økologisk brødkorn
Maltbyg 2018 Hele Nordeuropa er våd Fra Baltikum til Skotland
Hvad er fuldkorn og hvorfor fuldkorn?
Ungtyre ved Per Stisen, Lægaard
Proteiner Sine Foder Nissen, foråret 2009.
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
Mel og kornets opbygning
Meltyper.
Fordøjelse af næringsstoffer
Anatomi Lever, nyrer.
HØSTVARSLING Kjeld Forsom LHN
Cerealier Kornprodukter betegnes også cerealier efter Ceres, den romerske gudinde for korn og plantevækst. Ikke alle er lige velegnede til bagning Fælles.
Vi pløjed, og vi så´de Vi pløjed, og vi så´de Omk: Alle gode gaver
Hvis min og , så vil Og vi kan have .
Præsentationens transcript:

A A R H U S U N I V E R S I T E T Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet

Johannes Ravn Jørgensen, DJF, Flakkebjerg

Produktion og anvendelse af korn Produktion  Bulk  Kontrakt dyrkning  Koncept avl Slutprodukter  Øl  Brød  Kød Kornkvaliteter  Malt  Mel  Foder

Johannes Ravn Jørgensen, DJF, Flakkebjerg Kvalitetsanalyser Maltbyg  Spireenergi  Protein  Fusarium  Kernestørrelse Foder  Energi  Stivelse  Protein  Mykotoxiner Brødhvede  Meludbytte  Protein/gluten  Faldtal  Mykotoxiner

Johannes Ravn Jørgensen, DJF, Flakkebjerg Kvalitet Kemiske egenskaber  Kemiske indholdsstoffer  Uønskede sporstoffer  Proces kvalitet Fysiske egenskaber  Sundhed  Renhed  Skader  Vitalitet

Johannes Ravn Jørgensen, DJF, Flakkebjerg Korn kvalitet fysiske og kemiske egenskaber Kvalitet Fysiske egenskaber Sundhed Tilstand Vand- indhold Rumvægt Kerne- størrelse Farve Hårdhed Defekter Varme skade Insekt- skader Spiring Misfarvning Umodent korn Knækkede kerner Renhed Urenheder Fremmed- legemer Frø af andre arter Sorts- renhed Ekskre- menter Mider / skadedyr Meldrøjer Uønskede sporstoffer Myko- toxiner Pesticider Ukendte Kemiske egenskaber Zeleny Gluten Aminosyrer Mineraler Fiber Olie Stivelse Protein

Johannes Ravn Jørgensen, DJF, Flakkebjerg Korn kvalitet fysiske og kemiske egenskaber Kvalitet Fysiske egenskaber Sundhed Tilstand Vand- indhold Rumvægt Kerne- størrelse Farve Hårdhed Defekter Varme skade Insekt- skader Spiring Misfarvning Umodent korn Knækkede kerner Renhed Urenheder Fremmed- legemer Frø af andre arter Sorts- renhed Ekskre- menter Mider / skadedyr Meldrøjer Uønskede sporstoffer Myko- toxiner Pesticider Ukendte Kemiske egenskaber Protein Stivelse Olie Fiber Mineraler Aminosyrer Gluten Zeleny

Johannes Ravn Jørgensen, DJF, Flakkebjerg Korn kvalitet fysiske og kemiske egenskaber Kvalitet Fysiske egenskaber Sundhed Tilstand Rumvægt Kerne- størrelse Farve Vand indhold Skader Varme skade Insekt- skader Spiring Misfarvning Umodent korn Knækkede kerner Renhed Urenheder Fremmed- legemer Frø af andre arter Sorts- renhed Ekskre- menter Mider / skadedyr Meldrøjer Uønskede sporstoffer Myko- toxiner Pesticider Ukendte Kemiske egenskaber Protein Stivelse Olie Fiber Mineraler Aminosyrer Gluten Zeleny

Johannes Ravn Jørgensen, DJF, Flakkebjerg Korn kvalitet fysiske og kemiske egenskaber

Johannes Ravn Jørgensen, DJF, Flakkebjerg Korn kvalitet fysiske og kemiske egenskaber Kvalitet Fysiske egenskaber Sundhed Tilstand Vand- indhold Rumvægt Kerne- størrelse Farve Hårdhed Defekter Varme skade Insekt- skader Spiring Misfarvning Umodent korn Knækkede kerner Renhed Urenheder Fremmed- legemer Frø af andre arter Sorts- renhed Ekskre- menter Mider / skadedyr Meldrøjer Uønskede sporstoffer Myko- toxiner Pesticider Ukendte Kemiske egenskaber Protein Vand Stivelse Olie Fiber Mineraler Aminosyrer Gluten

Johannes Ravn Jørgensen, DJF, Flakkebjerg Korn kvalitet fysiske og kemiske egenskaber Kvalitet Fysiske egenskaber Sundhed Tilstand Rumvægt Kerne- størrelse Farve Vand- indhold Skader Varme skade Insekt- skader Spiring Misfarvning Umodent korn Knækkede kerner Renhed Urenheder Fremmed- legemer Frø af andre arter Sorts- renhed Ekskre- menter Mider / skadedyr Meldrøjer Uønskede sporstoffer Myko- toxiner Pesticider Ukendte Kemiske egenskaber Protein Vand Stivelse Olie Fiber Mineraler Aminosyrer Gluten

Johannes Ravn Jørgensen, DJF, Flakkebjerg Handel med korn  Kornafregningsaftale  Møllernes anbefalinger

Johannes Ravn Jørgensen, DJF, Flakkebjerg