Kost og motion på NGHF 1. Nørresundby Gym og HF Et af de store Aalborggymnasier Ca. 940 elever, heraf 10 HF-klasser Ca. 120 ansatte Faglighed og fællesskab.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvordan håndterer vi frikvartererne?
Advertisements

Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Styrket inklusion i Kerteminde Kommune
Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Hvis muligt skal Børnene gå/cykle i skole også.
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Trivselspolitik på Løsning Skole
1. HF Introduktionsforløb Langkær Gymnasium og HF
Idræt og bevægelse På Søndersøskolen i skoleåret 2014/15 Version 1.3 Implementering af skolereform.
Netværksgrupper for 7.–9. kl. i UU Skive •Den politiske målsætning er at 95% af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. •De unges muligheder.
Fysisk aktivitet – muligheder og udfordringer for krop og sjæl
Folkeskole-reformen August 2014.
V ELKOMMEN TIL ÅRSMØDE Kollerup Skole Tirsdag d. 11. juni 2013.
Idrætsskole fra 1. august 2008
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Erhvervs- uddannelser (HG). Det bedste mix af skole og praktik Grundforløb – 2 år på skolen Hovedforløb – 2 år i praktik inden for butik, handel eller.
Skolereform august 2014………………
Opmærksomhedspunkter
Tværfagligt samarbejde
4 fokuspunkter i kommende skoleår • Motion • Læsestund for alle klasser • Læring i bevægelse • Glæde og trivsel.
Folkeskolereform på Mølleskolen 2014
Organisationsplaner for
Introduktionsaften 10. klasse på Hjalleseskolen
Kort om skolen 1  Udbyder 4 uddannelser:  Grundforløbet  Social- og sundhedshjælper  Social- og sundhedsassistent  Pædagogisk assistent  Kursus-
Klasseledelse og cooperativ learning
Beboere med anden sproglig eller kulturel baggrund end dansk
Tre klare nationale mål
- En rigtig god idé! Bevægelse i hverdagen på Høje Gladsaxe skole
Fælles forældremøde klasse om 2014 Mål: At forældrene går fra mødet med et klart billede af deres børns skole- og fritidsdag fra skoleåret 14/15.
Rønde Skole Linje 10 Eleven i centrum -Et år med fokus på nutidens udfordringer til en afklaring om fremtiden.
Rekruttering og fastholdelse Projekt fra 2006 – 2010 Flere delprojekter omhandlende : Samarbejde Image Elevers læring Lederuddannelse Kompetenceudvikling.
Cooperativ learning - også kaldet CL
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
Sunde børn i Danmark Viden om kost og krop
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
Sort, grå eller Lilla pædagogik
Fritidspas.
Elevtrivselsundersøgelsen 2014 For de gymnasiale uddannelser Vesthimmerlands Gymnasium og HF Svarprocent: 97% (474 besvarelser ud af 489 mulige)
Projekt HfO Obligatorisk skemalagt lektie- og opgaveværksted for 1. hf elever.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
Skolebestyrelsens forældremøde tirsdag d. 4.marts Den nye skolereform - rammen Ved Kirsten Brønd 2. Fremtiden for Høsterkøb Skole Ved bestyrelsen.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
Kursisttrivselsundersøgelsen 2014 For de gymnasiale uddannelser Nordvestsjællands HF og VUC Svarprocent: 498 besvarelser.
Hej 7. klasse… Jeopardy.
Hej 8. klasse… Jeopardy.
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
Godmorgen - og velkommen til alle de nye. Kulhuse-sangen Melodi: I en kælder sort som kul Nu vi samlet er igen og et år er gået Karlslunde vi sidst tog.
Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.
Morgendagens Børne- og Ungeliv ELEVER Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 11:34 Powered.
Resultater fra spørgeskemaundersøgelsen omkring børns mad- og bevægelsesvaner Gørløse Skole og Lille Lyngby Skole Statusseminar torsdag den.
Den frivillig idræt i Hillerød Kommunes læringsreform kvalitet ved inddragelse af idrætsforeningerne Kurt Curth Idrætskonsulent Hillerød Kommune 26.marts.
Evaluering af Aktiv rundt i Danmark lærernes observationer Følgende resultater er på baggrund af 1215 lærerbesvarelser af vores elektroniske spørgeskema.
Hvad ville jeg g ø re i dag ? Vil jeg undersøge persongrundlag i området ? Vil jeg undersøge sundhedsværdien ? Vil jeg undersøge halkapaciteten ? Vil jeg.
Velkommen til Atroseskolen Velkommen til Anden session 1.
Elevtrivselsundersøgelsen 2015
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Psykoedukation skizofreni
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Kursisttrivselsundersøgelsen 2016
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
”Alle til idræt” IBOS konference Middelfart 2018 Tine Teilmann, synskonsulent i Roskilde kommune Tine Soulié, Handicapidrættens Videnscenter.
”Unge Matematiksvage Mønsterbrydere”
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Præsentationens transcript:

Kost og motion på NGHF 1

Nørresundby Gym og HF Et af de store Aalborggymnasier Ca. 940 elever, heraf 10 HF-klasser Ca. 120 ansatte Faglighed og fællesskab i klare rammer 2

Kost og motion på NGHF Hvorfor? – Vores HFere oplevede sig som mindre værd som elever end vores stxere (”bare HFere”) – Vi ønsker de skal føle sig velkomne og på egen krop opleve bevægelse og rigtig kost som vigtig for deres dagligdag – Socialt ansvar som skole – Indsatsområde 3

Det relationelle på en skole Eleverne imellem – Teambuilding på mange måder Mellem elever og lærere – Færre lærere som har eleverne mest muligt Mellem skolen og eleverne – At gøre noget særligt for netop disse elever 4

Hvad gør vi? Sund, frisk og lækker morgenmad tilbydes gratis hver dag mellem 1. og 2. lektion til 1Hferne Tre gange udendørs idræt pr. uge i dagens første lektion i 4 uger Første gang inddeles eleverne på basis af deres kondition i hold Eleverne cirkler derefter på disse hold rundt til forskellige aktiviteter afhængigt af ugedag osv. Alle aktiviteter tilpasses holdets fysiske form Eleverne testes igen i slutningen af forløbet 5

Det relationelle 6 Mellem eleverne – Eleverne er på samme niveau og føler sig derfor ”trygt utrygge” – De tvinges til at være fysisk aktive – Pisk og anerkendelse

Det relationelle 7

Mellem elever og lærere og mellem elever og skole – Lærerne vælger HF til – Så få lærere på hver klasse som muligt – Lærerne inddrager fysisk aktivitet i starten af skoleåret i stort set alle fag 8

De fem benspænd Vi har 5 1.Hf klasser – det er ca. 150 elever 1.Svært for underviseren på holdet at vide, hvem der er på hvilke hold 2.Omklædnings- og badefaciliteter 3.Kantinefaciliteter, og hvordan kan man se hvem der er 1.Hfere ud af 930 elever? 4.Udpræget grad af ”skader” i anden Coopertest 5.Færre idrætstimer senere på året 9

Der suppleres med Hyttetur ved skolestart Idrætsdag Foredrag: I år med Chris MacDonald om at kunne, burde og ville 10

Virker det? NEJ! – Elevernes kondition er blevet markant dårligere, hvis man rent statistisk regner på det – De ”fysisk svage” elever tager det ikke med sig fremadrettet – Der er ikke et lavere frafald JA! – Eleverne føler sig velkomne og synes de får en rigtig god start på skolen – Vi har HFere som kommer langt væk fra vores lokalområde, fordi vi har et godt ry – Der er sjældent brug for decideret konfliktløsning i klasserne 11