Skab drive i afdelingen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PR KAMPAGNE.
Advertisements

Velkommen til Støtteforeningen Kragelunds venner Kragelund forsamlingshus.
PÅ VEJ MOD DEN ROBUSTE KOMMUNE Torsdag, d. 6. september 2012 FOREBYGGELSESUDDANNELSER Hedelykken 10 · 2640 Hedehusene · Telefon +
Hvad du har lært Dine nye mentaltræningsvaner. Du har nu lært dig selv bedre at kende som løber • Du er blevet mere bevidst om den tankevirksomhed der.
Projektarbejde – fra en positiv indgangsvinkel
Kan Netværkstedet drives som socialøkonomisk virksomhed?
Kredsens udviklingsplan Del 1. Visionen - Vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
Velkommen til Generalforsamling
Bevægelse og sundhed Horne Skole 20. januar 2009.
Sønderjydsk Fodbolddommerklub Strategi 2009 – 2011.
1 Prioriteringer / strategier Vi... ler mennesker med begrænset tid og evner lkan ikke nå alt ler derfor nødt til at prioritere ler nødt til at lade noget.
Præsentation af fremtidens hold Et netværk af kompetencer.
1 LFA for Bjørneklo Bande i DN Favrskov Formål og delformål Aktivitet og delaktivitet Forventede resultaterSucceskriterier og indikatorer DataindsamlingMilepæl.
Idrættens Hus torsdag 26. april 2012 Forbindelse: WWKkMA Password: OkuJ4F Idrætsforeninger og Facebook.
De Aktive Kultur Samvær Fitness Netværk De Aktive Generalforsamling 16. maj 2012.
Senior Senior Erhverv Thy-Mors - kan også blive en del af din fremtid.
Tele- hjem ordningen Faxe, Greve, Køge, Lejre,
Præsentation af resultater fra elev-trivselsundersøgelsen i Team X 2
1 Formandens rolle - I bestyrelsen. 2 • Hold øje med trivslen –Inddrag medlemmer, der ikke siger meget –Få nye medlemmer godt ind i gruppen, besøg evt.
FBUs visionsplan 2015.
Analyse- og udviklingsmodel
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
DN Fredericia1 Årsmøde 2013 Formandens beretning DN Fredericia.
Introkursus for frivillige
Gruppeudvikler konceptet v/ Thea Björklund Larsen.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
En ambition for skolerne i Hillerød SB formændene i Hillerød Materiale fra mødet
Danmarks Naturfredningsforening Velkommen til årsmøde.
Projektarbejde – fra en positiv indgangsvinkel Reaktiv - proaktiv.
1 Skab drive i afdelingen. 2 Ja, hvordan gør vi? Giv gerne en refleksion Har vi en bevidsthed i afdelingen af, hvad vi vil? Er det bare noget formanden.
1 Introaften i DN-SAK. 2 Program Velkomst og introduktion Om DN Om DN-SAK Om jer Mad Lidt mere om ture og andet ekstra.
O-service - Nye muligheder Alle slags arrangementer ind. Bedre visning og sortering af kalender. Tilmelding af ikke-DOF medlemmer. Betalingsmetoder og.
VEGA-netværkets årlige seminar
Intern kommunikation PR og presse
Kommunikation Intern kommunikation
Alumneforeningen for Pædagogisk Sociologi
Middelfarts Kløversti Friluftsrådets inspirationsmøde d. 15. januar
1 Arbejdet med frednings-, planlægnings- og miljøopgaverne.
Friluftsrådet – mere natur – mere friluftsliv Velkommen til Fællesmøde den 29. oktober
1 - sikkert og enkelt netværk for ældre Konference for Biblioteksassistenter Torsdag på Scandic Hvidovre Biblioteket som bindeled.
1 Du er leder At være formand er at være leder Men jeg er frivillig – og det er resten af bestyrelsen også! Lederen sætter rammen – sammen med de øvrige.
1 - sikkert og enkelt netværk for ældre Nyt virtuelt og fysisk netværk for aktive 50+ Lyngby Stadsbibliotek v/ Anne Kathrine.
Lederseminar 2014 Varde Kommune
DN - Hvem? Hvad? Hvordan? Forstå organisationen Forstå organisationen DN’s ”hovedstol” DN’s ”hovedstol” Afdelingsbestyrelsens rolle Afdelingsbestyrelsens.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Guide til PowerPoint-præsentationer i MSO
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
Rekruttering til organisationsbestyrelsen Weekendkonference for 6. og 10. kreds Lørdag den 28. september 2013 v/Dorte Hjerrild, BL – Danmarks Almene Boliger.
1 Rekruttering og fastholdelse Få fat i de rigtige folk til din afdeling Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive Ja klart nok, men hvordan?
Globaliseringsredegørelsen 24.mar. 14 Figurer fra Danmark tiltrækker for få udenlandske investeringer i Sådan ligger landet
FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.
Hjerteforeningen ♥ Hjerteforeningen er en af Danmarks største private sygdomsbekæmpende organisationer med  medlemmer. Vi arbejder med forskning.
Erfaringer fra Friluftsrådets projekt ”Brugerdrevne natur- og friluftsområder” Af Rikke Husum Konsulent i Friluftsrådet.
1 Vi ser nu på en general graf Men antager at alle afstande er heltallige (Det er ikke så restriktivt) Algoritmen leder efter den mindst mulige dækningsdistance.
Udviklingen i sommerhuspriserne fra de toppede til 4. kvartal 2009
1 Favrskov Afdeling lRep-møde 25. april 2008 lAlfred Borg, Formand.
Danmarks fredede områder. Fredede områder i Danmark Vi har fokus rettet mod at øge interessen for de fredede områder 1.hjemmeside med beskrivelse af fredede.
Dialogmøde Forældresamarbejde - forældre og forældrebestyrelsen imellem.
1 Afdelingsbestyrelsens roller. ”… at være naturens vagthund og naturens førehund”
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Samfundsansvar i praksis via lokale partnerskaber Program for første netværksmøde i Roskilde den 4. december 2008 mhtconsult, august 2008 © Side 1 mhtconsult,
Hvordan samarbejder vi om kulturen?
Præsentation Annette Langhoff Innovationskonsulent i Velfærdsudvikling
SportHouse –  TEAM/ RESSOURCER KRITISK SUCCES FAKTOR UDFORDRINGER/ FORHINDRINGER FASER/MILEPÆLE/AKTIVITETER xx MÅL Februar 2014 Bestyrelsens.
Kreds Vestsjællland 7. september 2016 Sorø
Opsamling på de fire klyngemøder v. Jeanette Lund
Strategisk tænkning og samarbejde?
Strategi 2022 Stærkere Firmaidræt – Mere kollegamotion.
Præsentationens transcript:

Skab drive i afdelingen Fra afdelingens hverdag

Sådan gør vi Ja, hvordan gør vi? Giv gerne en refleksion Har vi en bevidsthed i afdelingen af, hvad vi vil? Er det bare noget formanden bestemmer? Hvad er et drivanker i afdelingen og hvad giver medvind? Lad os se hvad de har gjort i DN Favrskov

Hvor skal vi hen - Favrskov Afdelingens strategimål Afsæt evt. årligt en dag, hvor I får fælles syn på opgaver Lav en handleplan og gør den målbar Evaluer efter et år: nåede vi målene Fælles mål i handleplanen F.eks.: Vi vil lave 8 ture/år, oprette et kogræsserlaug… Brainstorm: Hvilke aktiviteter ønsker vi at sætte i gang? Hvad synes vi DN skal være kendt for i vores kommune? Vision – mission Strategi – Handleplan

En vision/mission - Favrskov 1. DN giver naturoplevelser til borgerne i Favrskov Kommune – formidler disse - og er kendt herfor Målsætning NATUROPLEVELSER At arrangere mange ture og oplevelser for borgerne vi arrangerer ture i den danske natur vi arrangerer oplevelsesaftener for medlemmer og ikke-medlemmer vi søger oprettelse af naturcenter vi etablerer stier i naturen vi deltager på naturmesser, på udstillinger og i arrangementer

Handlingsplan - Favrskov Handlingsplan 2009-11 - NATUROPLEVELSER Ved at arrangere ture og oplevelser Ansvarlig vi arrangerer minimum 8 naturture pr. år NJS vi arrangerer minimum 1 oplevelsesaften pr. år AB (lysbilleder, film, foredrag o.l.) vi etablerer mindst 1 ny sti pr. år TSM vi beskriver naturcenteret TF (projektbeskrivelse/partnerskaber) messer/markedsdage/udstillinger SW/JN/NJS vi deltager min. 3 steder i kommunen pr. år

Matrix over arbejdsområder

Projektarbejde – fra en positiv indgangsvinkel Reaktiv - proaktiv

Hvad skal projekter? Projekter der modtager støtte fra DN skal gerne: have et konkret, operativt og realistisk formål til gavn for naturen og miljøet lokalt vise nye veje for foreningens organisationsudvikling have en positiv effekt på medlemsfastholdelsen og medlemstegning have en positiv effekt på rekruttering af nye aktive tegne et positivt billede af DN overfor omverdenen være delvist eksternt finansieret af lokale samarbejdspartnere og sponsorer

Eksempel på projekt – broer og stier Hagested Bro og stier omkring De tusinde søer i Jammerbugt

Eksempel på projekt - naturpleje Naturpleje på Melby Overdrev Se video: http://www.dn.dk/Default.aspx?ID=20621

Eksempel på projekt – væk med invasiv art Signalkrebs i Allingåsystemet Invasiv art Udbredelse kan begrænses Genudsætning af oprindelig flodkrebs

Eksempel på projekt - udsætning Sort egern på Langeland Der er nu udsat 27 egern på Nordlangeland Fodringsprojekt Registrering af dyrene Se video: http://vimeo.com/50744476

Eksempel på projekt - redekasser Tårnfalkekasser i gittermaster DN Køge har sammen med jobcentret opsat over 100 kasser

Eksempel på projekt - redekasser Projekt Skovmår DN Slagelse Opsætning af kasser Tilsyn hver 2-.3 md. Se video: http://www.tvmidtvest.dk/indhold/red-et-dyr-som-ingen-ser

Eksempel på projekt - redekasser Kirkeuglen i Vesthimmer-land Grønt partnerskab http://www.dn.dk/Default.aspx?ID=5720

Eksempel på projekt - energi Klimafamilier 15 familier i tre landsbyer Øget bevidsthed Reelle besparelser

Eksempel på projekt - reder Vi vil have havørn i kommunen! Havørnen kom til Rands Fjord i Fredericia Kommune DN Kolding snuppede havørnen DN Fredericia svarede igen ved at bygge rede ved Rands Fjord i 2008 Yngleforsøg i 2013 Succes i 2014

Hvad er jeres spydspidsprojekt? DN Kalundborg: fokus på kysten - vandringer langs kysten DN Odsherred: Ny, stor folder om kommunens natur DN Roskilde, DN Solrød, DN Greve og DN Lejre: en ny vandresti – Gudernes Stræde DN Halsnæs: fokus på kystsikring Men hvad er jeres vigtigste drøm for naturen i jeres kommune – og hvordan kan I gøre det til et spydspidsprojekt, der kan gøre jer kendt i jeres kommune?

Dyrk forskelligheden Opsummering: Dyrk forskelligheden mellem bestyrelsesmedlemmer Fagligt – geografisk - mennesketyper Arbejd for at få disse typer ind i bestyrelsen: Iværksætteren Administratoren Nørden, knokleren Festaben/den der kitter alle sammen Arbejd for at få faglig spændvidde: biologen, ingeniøren landmanden, forretningsmanden sociale erhverv; sygeplejersken, læreren Geografisk

Variation i mødeform og -sted Opsummering: Skal I altid holde jeres møder på samme måde? Oplæg udefra Variation i fremlæggelse ved de enkelte punkter Andre end formanden tager teten Altid aftenmøder? Skal det være det samme sted I holder møder? Forskellige steder i kommunen Ude i naturen/naturskoler – om sommeren

Det skal være sjovt og interessant Opsummering: Dyrk netværk Samråd Netværk indenfor DN Ny relationer i kommunen, f.eks. Turistforeningen Borgergrupper Styrk sammenholdet i bestyrelsen Den gode tone Fælles oplevelser Tag på tur, julefrokost Fælles ejerskab