TRIK TM Dagen godt begyndt! Seniorkonference. Helsingør kommune Cand phil Kirstine Andersen, Kompashuset.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dialogdag, socialt netværk Livshistorie
Advertisements

KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Hvordan bruger vi hans og sin?
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Fagre nye tider! Jamen det er jo dejligt, at tingene udvikler sig så hurtigt, at det nu er muligt, at præsentere sine billeder i noget der nær ligner.
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
John.M.Nielsen Metode & Co.
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
EN HELHEDSORIENTERET UNGEINDSATS? ERFARINGER FRA NULPUNKTSANALYSEN AF ROUTE 25 V/ANNE MØLGAARD, RAMBØLL Alternative title slide.
At tænke iværksætteri under sin uddannelse Dette kapitel er inddelt i 5 underafsnit. 1.På pædagogstudiet •Hvad betyder Heidis forestilling om at have sit.
FOKUS! På vores udvikling.
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Velkommen til Jeopardy: Trafiksikkerhed i Øjenhøjde
Coaching - det handler om at stille de rigtige spørgsmål…
Frie informationer og kampen for demokrati Biblioteker og demokratisk dannelse.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
Børn og sorg - og sprældøde døde
” Hvorfor lige netop kristendom ? ”
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Klinisk Q-sort accept Instruktion: Skriv de følgende to slides ud på et stykke papir eller karton med print på begge sider. Tjek at de rigtige numre står.
Dansk Bibel-Institut tilbyder en spændende og udfordrende uddannelse
Engelbert H – og den sidste chance
Skriftlighed og læring
Velkommen.
Sket er sket … Og står sjældent til at ændre
”Kaldet til kærlighed”
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Dette diasshow er udarbejdet af:  Gitte Larsen  Charlotte Pedersen Fra O 27.
En fejl af stor betydning...
Livet som kristen - det koster -
En helt normal samtale ved morgenbordet:
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Det handler om at følges med nogen og skabe resultater.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
stilhed Hvorfor er stilhed så svært at have med at gøre?
Objektivitet findes ikke...mennesker gør. De næste 35 minutter... Baggrund Erfaringer….historier fra det virkelige liv Anbefalinger til jer.
»En mand havde to sønner
Prisen for efterfølgelse – vi du betale den?. Teksten til 3. søndag eft. Trinitatis v25 Store skarer fulgtes med Jesus, og han vendte sig om og sagde.
Fremtidssikring af beboerdemokratiet – hvor er de unge henne?
Lederkonsulent, foredragsholder og forfatter.
I forlængelse af ”Katar” ● Husk det tekstnære arbejde. I skal ikke først og fremmest sige, hvad meningen med novellen er. ● I skal først og fremmest sige,
Børn og unge med handicap siger deres mening
DBT Mere om ACCEPT (Fælles for alle mindfulness-tilgange)
Workshop Motivation og fokus på målet
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Livsglæde gennem udvikling - Kierkegaard og ledelse
Gå glad til og fra arbejde Springbrættet
Emilia van Hauen JEG ER MISUNDELIG! ”Vi går ikke ind for kvoter – det er sådan noget for fisk!” Bolette Christensen, vicedirektør i Dansk Industri.
Sokrates 469 f.Kr. – 399 f.Kr..
TRIK TM Workshop - Træd i karakter som senior Seniorkonference. Helsingør kommune Cand phil Kirstine Andersen, Kompashuset.
2.Lektion: Samfundsfag 2.lektion i undervisningsforløbet ”Samfundet og samfundsfagets fagområder” baseret på kapitel 1 i bogen Luk Samfundet Op!, af Brøndum.
Den gældbundne tjener Matt 18,21-35.
Fredes 60 års fødselsdag En hyldest fra dine børn.
Hvis du ønsker at opnå fremragende
V. Ole Thomsen, Koncerndirektør, Region Midtjylland
En fejl af stor betydning...
Mit Navn Er Susi DE første 17 år boede jeg på landet. Jeg keder mig...og vil gerne vide hvordan det er at være i “byen”.
Sammenligningsspejle
Lad tanker og drømme flyve - Søren Kierkegaard for alle
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Mindre management, mere Kierkegaard. Efterskoler, Nyborg Strand, 3. 3
Præsentationens transcript:

TRIK TM Dagen godt begyndt! Seniorkonference. Helsingør kommune Cand phil Kirstine Andersen, Kompashuset www.kompashuset.dk Forfatter, foredragsholder og konsulent

TRIK TM Få sjælen med i en zappertid! - fortællinger -Croissantsælgeren -Min fars historie - erindringer -Benny Andersen, Leonard Cohen, onkel Anders -Søren, Karen og Hans Christian

TRIK TM At træde i karakter som menneske -Opgaven er ikke at blive dette eller hint! -Opgaven er at blive sig selv! -Ikke som den man gerne ville være, men som den man rent faktisk er

TRIK TM Forskellighed og ligeværdighed -Lighed – amerikansk barbermaskine, jyder, -Forskel lighed -Ligeværdighed

TRIK TM TRIK 

TRIK TM Hvad er din historie? -Hvor kommer du fra? -Hvad har været med til at gøre dig til den, du er i dag? -Hvad er betydningsfuldt for dig som menneske? Som fagperson?

TRIK TM At træde i karakter som senior -At være den man er, der hvor man er i sit liv -At tage livet på sig som det er – som senior -At acceptere sin alder, og lære at leve med sine skavanker og bøvlerier – that’s life! -At være tilstede – nærværende – i livet som det er ligenu -Tilslør ikke nuet med fortiden og fremtiden

TRIK TM Nødvendighed og mulighed -Nødvendighed er det givne, som jeg ikke kan lave om på – vilkårene. -Mulighed er måden, jeg forholder mig til nødvendigheden på!

TRIK TM ’Giv mig kraft til at gøre noget ved det, der står til at ændre! Mod til at tåle det, der ikke kan ændres Visdom til at se forskellen’. Marcus Aurelius

TRIK TM -Karen Blixens livshistorie -Fru Schneiderman og vejret i børnehaven -Trafikken -Kollegiekøkkenet -Min uduelige chef

TRIK TM To kampe at kæmpe -Hvis jeg vil ændre på de ting, som er nødvendigheder i mit liv -Så har jeg ikke én, men to kampe at kæmpe -Ikke blot at navigere i mit liv, som det er. Det kan være svært nok! -Men også at begynde en endeløs kamp om at blive en anden, end den jeg er.

TRIK TM Når vi går på arbejde -Når vi nu engang har de ressourcer, vi har! De elever, vi har! Den lovgivning vi har. -Når vilkårene for arbejde i en politisk ledet organisation nu engang er…. -Når vi har de politikere, vi har? Den leder.. Den forvaltning…. De borgere… Den lovgivning… -Når jeg sidder på den stol, jeg gør -Når jeg er blevet overhalet indenom af de unge….

TRIK TM Med Klods Hans på arbejde -Peter Langdahl historie fra Gasværket -Sømand, kabale, -Der er altid nogle rammer og vilkår -Kreative benspænd -Dogme filmene -Chaplin

TRIK TM Kan vi gøre noget ved! Vigtigt Lære at leve med Vigtigt at handle på PytSmåting vi ordner Kan vi ikke gøre noget ved! Ikke vigtigt