BAR Jord til Bord Psykisk arbejdsmiljø i landbrug, skovbrug og anlægsgartnerier Undersøgelsen er gennemført for Bar Jord til Bord i perioden september.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Social kapital og arbejdsmiljø
Advertisements

Arbejdspladstyverier
Overenskomst 2011 Kravindsamling   God debat! 1.
Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
Psykisk arbejdsmiljø.
Hvad påvirker medarbejdernes psykiske trivsel
SFO Nydamskolen Medarbejderundersøgelse i Sønderborg Kommune 2012
Værktøjer/tips og tricks - til implementering af ændringer i egen organisation Hvorfor benchmarking/evaluering Er der nogen, der ved, hvorfor vi laver.
Pionerprojektet i BUF – bedre arbejdsmiljø og mindre sygefravær
Langvarigt sygefravær
Hvad er korruption? En kort introduktion
Løntermometer° Vedligehold dit lønsystem. Løntermometeret Mange virksomheder oplever, at et ellers godt lønsystem efter nogle år ikke længere har den.
Arbejdsmiljø i ældreplejen i Danmark Satspuljeprojekt (6)
Uddannede færingers tilpasning til arbejdsmarkedet og erfaringer med studieophold i udlandet En spørgeskemaundersøgelse blandt færdiguddannede
Arbejdskraft og fastholdelse
Generalsekretær. Forfatter. Medlem af Stresstænketanken og
Det grænseløse arbejde
Arbejdspladsudvikling
Samlet årsrapport for Gårdhaven 2012 SIP-socialpsykiatri
Hvem er vi? •Vi er organiseret i KBH Amts behandlingscenter for stofbrugere. •Vi er 3 år gamle. •Hjulpet i gang af fokus på Ecstasy. •Hjulpet i gang af.
Vold - et fælles anliggende
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Samlet årsrapport for Sønderparken 2013 SIP-socialpsykiatri
L ÆRERSTARTSORDNINGER DER NYTTER Dorthe Kamp Aalborg Lærerforening Hvorfor skal vi lave intro-forløb, og hvad får vi ud af det? Hvad er kommunens, skolens,
Bolig selskabernes Landsforening– Almene lejeboliger - Maj/Juni Almene lejeboliger - Danmarkspanelet - Maj/Juni 2010.
SYG, STRESSET ELLER BARE PJÆK
Jespersen & Laursen Erhvervs- og organisationspsykologer Spørgsmål du kan overveje  Hvordan bliver du inspireret i dit arbejde?
Refleksionsopgave Succesruten: Hvad har været motiverende for jer i denne proces? Hvad skete der? Hvem tog ansvar? Hvordan var humøret/stemningen? Hvordan.
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering
at arbejde med ledernes psykiske arbejdsmiljø?
AMI’s nye undersøgelse af danskernes psykiske arbejdsmiljø
Hvad kan vi gøre for at få psykiske sårbare tilbage i arbejde ?
Motivation af medarbejdere
Hvordan passer jeg på mig selv ?
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Naboskabet - en undersøgelse af 3 boligområder 473 beboere besvarede undersøgelsen 6-11 år: år: år: 4 Voksne: 454.
Lærlingenes psykiske arbejdsmiljø i praktikvirksomhederne Arbejdsmiljøseminar Lærlinge og elevers psykiske arbejdsmiljø i praktikvirksomhederne.
Foreløbige resultater fra AMO-projektet
Overvej spørgsmålet. Interview en makker
Fokus på E-læring den 19.april Den netbaserede arbejdsmiljøuddannelse Fokus på e-læring Brian Knudsen Arbejdsmiljørådets Service.
Indeklima og trivsel Helbred & Komfort Indeklima Luftforurening Ventilation Belysning Støj m.m Bygning Konstruktion Byggematerialer Inventar Drift Vedligehold.
Jobrådgivernes Brancheforening Brugertilfredshed hos ”anden aktør” København 30. november 2011.
Trivselsundersøgelser
Region Midtjyllands tilbud 2013
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering Anæstesiologisk Afdeling Flere ledere
Brugerundersøgelse om hjemmehjælp 2014 Ribe. Denne rapport præsenterer resultaterne for Ribe. Vejledning 01 Om rapportenRapportens opbygning På forsiden.
Seminar 2 – Kortlægning og risici APV
FOR-SOSU Fastholdelse og Rekruttering af ansatte i
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
Syg, stresset eller bare pjæk? Danske Risikorådgiveres konference den 23. april 2009 Afdelingschef Mikala Kreiser, KL.
Fastholdelse af seniorer udfordringerne på SOSU-området
Fremtidens arbejdsmiljø 2020
Projekt Seniorordning Sundhedsforvaltningen Københavns Kommune
Plantekongres 2007 Psykisk arbejdsmiljø v/cand. psych. Nadia El-Salanti Center for Alternativ Samfundsanalyse (CASA)
BygLandbrug 2005 Sådan leder du et dynamisk jordbrug!..set fra den ansattes side!
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Søg om støtte til et mere sikkert og rummeligt arbejde for alle Danielle Caspersen og Lærke Frøslev Bella Center, 15. april 2015.
26. september 07Tendenser i arbejdsmiljøarbejdetside 1 Tendenser i arbejdsmiljøarbejdet Klaus T. Nielsen Center for Arbejdsmiljø & Arbejdsliv RUC.
Titel og undertitel skal stå med store bogstaver (Versaler) og skal holdes indenfor de to vandrette grå linjer. Titlen kan stå i farve, eller der kan vælges.
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
Camilla Kring, PhD Hvad er balance?
Velkommen tilbage modige opdagelsesrejsende! Troværdige observationer fra xx modige opdagelsesrejsende ved hjemkomsten fra fem dage på [arbejdspladsens.
Generalforsamling i IDA Vestjylland Aarhus University, 21. marts 2017.
Udfyldelsen af spørgeskemaet er arbejdstid
Antal besvarelser: 52.
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
Kursisttrivselsundersøgelsen 2016
Arbejdsmiljøforskningsfondens årskonference 2018
Lederlivsundersøgelse 2015
Præsentationens transcript:

BAR Jord til Bord Psykisk arbejdsmiljø i landbrug, skovbrug og anlægsgartnerier Undersøgelsen er gennemført for Bar Jord til Bord i perioden september 2004 – marts Undersøgelsen er gennemført af Center for Alternativ Samfundsanalyse (CASA). Præsentation v/Nadia El-Salanti

BAR Jord til Bord Undersøgelsens formål At kortlægge det psykiske arbejdsmiljø blandt arbejdsgivere, ledere og ansatte i landbrug, skovbrug og anlægs- gartnerier At identificere positive og negative forhold i det psykiske arbejdsmiljø samt indsatsområder for BAR Jord til Bord

BAR Jord til Bord Stikprøven Tilfældig stikprøve på 8%. Undersøgelsen omfatter: –Medarbejdere, der er medlemmer af 3F –Medarbejdere og elever, der er medlem af LandboUngdom –Elever i EUD systemet –Medlemmer af Jordbrugsteknologer i Danmark –Selvstændige landmænd med minimum én fuldtidsansat medarbejder Rapporten konkluderer, at undersøgelsen kan give et dækkende billede af forholdene indenfor de pågældende brancher.

BAR Jord til Bord Spørgeskemaet Standardiseret spørgeskema (Arbejdsmiljøinstituttets mellemlange spørgeskema til kortlægning af det psykiske arbejdsmiljø) Supplerende branchespørgsmål

BAR Jord til Bord Teoretisk grundlag Krav i arbejdet LaveHøje Kontrol Stor Lille Lille belastning Aktivitet Passivitet Stor belastning Karasek RA, Therorell T Healthy work. New York: Basic Books.

BAR Jord til Bord Stillingsbetegnelse Procent Elev20 Medarbejder30 Fodermester/driftsleder15 Selvstændig36 Total101 Psykisk arbejdsmiljø i landbruget Undersøgelsen baseres på 374 udfyldte spørgeskemaer blandt beskæftigede indenfor landbruget.

BAR Jord til Bord Ugentlig arbejdstid

BAR Jord til Bord Kvaliteter i arbejdet Hvad sætter du mest pris på i arbejdet?AnsatteSelvstændige Selvstændigheden……………………………5791 Arbejdsopgaverne…………………………….5239 Kontakten med naturen………………………3766 Indflydelsesmulighederne……………………2641 Kontakten med kolleger / det sociale miljø..314 Udviklingsmulighederne…………………… Arbejdstiden…………………………………..184 Lønnen…………………………………………162

BAR Jord til Bord Miljø- og arbejdsmiljøindsats 45% af de ansatte mod 64% blandt de selv- stændige mener, at arbejdspladsen gør meget for at forbedre arbejdsmiljøet. 47% blandt de ansatte mod 82% blandt de selvstændige mener, at arbejdspladsen er mil- jøbevidst og gør meget for det ydre miljø. 27% af de ansatte og 44% af de selvstændige mener ikke, der i samfundet som helhed er respekt om deres arbejde

BAR Jord til Bord Krav i arbejdet

BAR Jord til Bord Kontrol over arbejdet

BAR Jord til Bord Indflydelse fordelt efter stilling

BAR Jord til Bord Psykosocialt arbejdsmiljø

BAR Jord til Bord Involvering i arbejdspladsen 77% af eleverne nyder i høj grad at fortælle andre om deres arbejdsplads. 84% af de selvstændige landmænd kan i meget høj eller høj grad tænke sig at blive på deres nuværende arbejdsplads resten af livet. Blandt de øvrige er det mellem hver fjerde og hver tredje, der kunne tænke sig at blive på arbejdspladsen resten af livet.

BAR Jord til Bord Rollekonflikt Selvst.AnsatteAMI Bliver der stillet modstridende krav til dig i dit arbejde? Foretager du dig noget i dit arb., der accepteres af nogle men ikke af andre? Må du somme tider gøre noget, der egentlig skulle være gjort anderledes? Må du somme tider foretage dig ting i dit arbej- de, som forekommer dig unødvendige? Spørgsmål om rollekonflikt i landbruget og AMI. Andele i procent, der svarer ”i meget høj grad” eller ”i høj grad”.

BAR Jord til Bord Ledelse og social støtte

BAR Jord til Bord Ledelseskvalitet

BAR Jord til Bord Ledelseskvalitet Jo mindre arbejdspladsen er, des højere vurderes ledelseskvaliteten 49% af medarbejderne mod 33% af eleverne vurderer ledelseskvaliteten til at være lav/middel Dem, der arbejder med søer og kvæg vurderer ledelseskvaliteten i arbejdet højere end dem fra den øvrige del af landbruget.

BAR Jord til Bord Tilfredshed og tryghed

BAR Jord til Bord Overvejer jobskifte Nej Ja, til anden arbejdsplads Anden branche Elev………………………………………… Medarbejder……………………………… Fodermester/driftschef…………………… Selvstændig……………………………… Har du indenfor det sidste år alvorligt overvejet at skifte arbejde? Andele i procent fordelt efter stilling.

BAR Jord til Bord Helbred og trivsel

BAR Jord til Bord Stress