Fattigdom – på kanten af samfundet Brian Lentz

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Styrket inklusion i Kerteminde Kommune
Advertisements

Intro til kommende praktikanter og praktikvejledere
Ole Helby Petersen, Leif Olsen, Lena Brogaard og Stella Mia Sieling
Håb og forandring Johs. Bertelsen Frivilligt Forum.
‘Compacts’ i konkurrencestaten
Skolebiblioteket indgår som en central del af skolens læringsmiljø og fungerer som skolens innovative, formidlende og pædagogiske læringscenter. Skolebiblioteket.
Samskabelse af velfærdsservice: Ledelse og rammesætning
Ledertræf Slagelse Kommune 18. april 2012
Produktivitet, økonomistyring og samarbejde – hvor ligger potentialet?
Præsentation af mig selv
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
FRIVILLIGHED OG MEDBORGERSKAB
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Forandringsteori for Venindenetværket2013
Risici for fremtidens velfærdssamfund
Medborgerskab – på sporet
Hvor er KFUM’s Sociale Arbejde på vej hen?. Hvad vil det offentlige? Nye udfordringer? Nye muligheder? Nye vilkår? Tendenser? Det er vi!
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Ledelse – i samspillet mellem kommune og civlsamfund
10 punkts programmet •Der skal sikres alle børn og unge et alsidigt tilbud om fritidsvirksomhed •Kommunen skal samordne fritidsforanstaltninger, der iværksættes.
Velfærd kontra fattigdom
Fattigdom i Danmark Fattigdom på kanten af Lolland og Falster
Tillid Temadag for AMIR
Forretningsmodel.
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Mandag 3. marts januar Borgmester Jannich Petersen, V Udbud og partnerskaber i Gribskov Kommune.
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Bydelsmødrene udpeges og gennemfører uddannelsesforløb på CBSI og kompetenceudvikles herefter løbende. Kompe tencer SUD Erfarin ger fra andre projekt er.
Konference om styring af specialundervisning og inklusion, 4. oktober 2010.
Afdelingsbestyrelsernes rolle i særligt udsatte boligområder Konference 19. november 2011.
Udmøntning af reform på specialområdet BUU 30
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
Statens frivillighedspolitik
Samarbejde med kommunerne
Leder af Frivilligcenter Aarhus
Kodeks for offentlig topledelse
Samspillet mellem frivillige organisationer og offentlig sektor i Danmark Terkel Andersen, sekretariatschef Frivilligrådet.
Kontrakten og partnerskabet som grundlag for samarbejde Anders la Cour og Holger Højlund, Kofoeds Skole, den 30. november 2005.
April 2014 AARHUS UNIVERSITET HVAD SKAL DER TIL FOR AT LØFTE KVALITETEN OG EFFEKTEN AF KOMMUNERNES BEHANDLINGSTILBUD Birgitte Thylstrup, Center for Rusmiddelforskning,
Synergi og samarbejde mellem kommuner og frivillige organisationer Center for frivlligt socialt arbejde 6. Juni 2012.
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Guldet i nabolaget – om læring og fællesskab i lokalsamfundet Børne- og Kulturchefforeningen.
Lokale grønne partnerskaber
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
Internationalt samarbejde med professionshøjkolerne i Kina i en regional og national kontekst Kontorchef Niels Erik Andersen, Internationalt.
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Udfordringer for de selvejende institutioner og deres organisering DLO i Slagelse 11. april 2008 V/ formand for Børne- og Kulturchefforeningen Per B. Christensen.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Frivillighed på kommando findes ikke
KIRKERNES ROLLE I FRIVILLIGHEDSSAMFUNDET Nyborg Strand den 4. november 2011 Centerleder Laust Kristensen 1.
Fattige og gæld Oplæg 18. januar 2012 Jonas Schytz Juul Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Integrationsministeriets puljer København, 27. august 2010.
Samarbejde, vidensdynamikker og turismeudvikling Henrik Halkier - Glædeligt gensyn? Stedbundne turismekoncepter i danske kystferiebyer:
Generelle udfordringer og perspektiver i kommunernes arbejde med kvalitet, effektivitet og styring  Oplæg ved Børne- og Kulturdirektør Per B. Christensen,
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Den koordinerede ungeindsats
Tillidsreform SKAL Principper for samarbejdet mellem den danske regering, arbejdsgiverne og de faglige organisationer.
 Projekt i Sundhedsafdelingen  Fast tilbud i Ældreafdeling 2008  Inklusions- og eksklusionskriterier Træningshjælper i Vejen Kommune Social.
Unge og frivillighed Claes Horne Kjældgaard National Konsulent Ungdommens Røde Kors.
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
Hedensted 1 4. marts 2011 Beskæftigelsespolitiske udfordringer Hedensted.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Ved Arnfred Bjerg og Søren Knudsen
FaktaArk Voksenvejlednings- netværkene November 2008
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Boligpolitik Temadrøftelse Økonomiudvalget 13. november 2018.
Præsentationens transcript:

Fattigdom – på kanten af samfundet Brian Lentz 1. SydhavnsCompagniet (SC): 1.1 Baggrund for indsatsen i Sydhavnen, Kgs. Enghave Bydel i København 1.2 Formål 1.3 Målgrupper 1.4 Nuværende organisation og indsatser 1.5 Forcer ved civilsamfundsorganisationer som SC  

1.5 Forcer ved organisationer som SC   De er i lokalområdet – har indblik og kendskab, opbygger netværk og relationer som er centrale for lokalområdet. De er borgernes advokater - og brobyggere til systemet De når ud til nogle af de borgere som det kommunale system har svært ved at nå / rumme. De mobiliserer ressourcer og skaber synergier og innovation, hvorved De bidrager til at løse lokale udfordringer sammen med de øvrige lokale aktører og kommunen via partnerskaber SydhavnsCompagniets forcer ligger ikke blot i de enkelte tilbud, men også i kraft af samspillet mellem de mange forskellige indsatser. Ved at kombinere frivilligt socialt arbejde, rådgivning og værestedsarbejde med en beskæftigelsesindsats og et bredt lokalsamfundsarbejde, opnår SC en værdifuld synergieffekt. En effekt der styrker mulighederne for inklusion og innovation på individ- gruppe og samfundsniveau.

Fattigdom – på kanten af samfundet Brian Lentz 2. SydhavnsCompagniets frivillighedspolitik Brugerfrivillige - Ad hoc frivillige / kernefrivillige Frivillighedsaftaler Inkluderende frivillighedspolitik / aktive medborgere: ”frivillighed ikke blot som tilført ressource for at løfte en opgave – men også som et mål i sig selv”

Antallet af fattige i Danmark er støt stigende   Selv når man ikke tæller studerende med, steg antallet af relativt fattige med 50 % fra 2003 til 2007. Der er nu over 300.000 fattige eller personer med meget lav indkomst i Danmark. Fattigdommen vokser i ghettoområder. Selv om det lige nu er landets yderkantsområder, der løber med debatten om de mest forbigåede egne i Danmark, er det belastede bydele i storbyerne, der slår alarmerende ud, viser en ny rapport fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). Sogne med en markant fattigdomsstigning ligger kun få gader væk fra nabosogne der ligefrem har haft velstandsvækst blandt beboerne. Ritzau, Offentliggjort 02.05.10 kl. 07:02, JP.

Lave ydelser – årsag til stigende ghettoisering AE-rådet har benyttet sig af tal fra Finansministeriet samt fra samme ministerium - vismændene og Oecd's definition for "relativ fattigdom" eller "lavindkomst"´- nemlig personer hvis indkomst er mindre end 50 % af medianindkomsten. Indkomster: Enlige: kr. 101.157,- Par: 153.326,- AE-rådets analytikere peger på VK-regeringens lave sociale ydelser, eksempelvis starthjælp og kontant-hjælpsloftet, som nogle af årsagerne til den stigende ghettoisering. Ritzau, Offentliggjort 02.05.10 kl. 07:02, JP.

Fattigdom – på kanten af samfundet Brian Lentz  3. Debat om frivillige sociale organisationers rolle i løsningens af velfærdssamfundets udfordringer Et kritisk konstruktivt potentiale – systemets forlængede arm, økonomistyring Supplement til velfærd - udhulning af velfærdsstaten? Underminering af fagforeningerne – supplerende muligheder for borgere på dagpenge, for fortsat at kunne bidrage aktivt til samfundsudviklingen? De frivillige organisationers som bidragsydere til samfundets sammen-hængskraft – markedsgørelse hvor medborgere reduceres til forbrugere? Tillid og meningsfuld evaluering – mistillid og ekstrem administration? Partnerskaber og grunddriftsbevillinger – Udliciteringer? Pisk og krav – gulerod og rettigheder i en tid med lavkonjunktur? Stilstand - finde hensigtsmæssige incitiamentsstrukturer for de svageste? En dialogbaseret civilsamfundspolitik er en væsentlig forudsætning for udformningen af fremtidens samfund!