Erna Storgaard - Kastanievænget 1 - 7173 Vonge - tlf. 22 25 90 30 - - Regler omkring tavlen Det.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Det Gode Møde.
Advertisements

5S tal-leg.
Hvilken forskel gør spørgsmål?
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
SMED Single Minute Exchange of Dies
En gennemsnitlig og fiktiv Jonathans dokumenterede forløb på Korsør ProduktionsHøjskole Jonathan starter mandag den 12. oktober på Korsør ProduktionsHøjskole,
OEE Når man arbejder med OEE målinger ser man på den enkelte maskines effektivitet og laver dernæst en analyse, så man let og overskueligt kan se hvad.
1 EKSTENSION Ny klub i området? Hvordan kan det gøres? DGe okt
Læringsstile og lektier
Manuelle målstyrings-tavler
Alexander Kjerulf Projekt Arbejdsglæde
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Introduktion til værdistrømsanalyser
Erna Storgaard - Kastanievænget Vonge - tlf Målnedrulning At have fælles.
Nyt ansvar.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Efter selvevalueringen Tovholderens rolle og opgaver 22. august 2007.
Værdistrømsanalyse Gennemgang af hvordan man laver værdistrømsanalyser i produktion Værdistrømsanalyse kaldes VSM (Value Stream Mapping) i materialet.
Supervision og faglig feedback
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Tværgående samarbejde.
Spilleregler.
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
TJEK PÅ TEAMET.
Mødeledelse og deltagelse
Hvad gør livet så værdifuldt?
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
Værdistrøms-analyse (Vejledning)
Effektiv mødekultur Formål: At udvikle en velstruktureret og effektiv mødekultur 1 Hvad er effektiv mødekultur? 2 Hvad er mål/resultat (Output)? 5 Hvordan.
5S anvendes til indretning af arbejdspladser
Lean Netværk AAU.
Eksamen i KS -praktiske og gode råd samt eksempler på eksamensbilag
1 Vejlednings- opgaven Tirsdag aften v. Adjunkt Martin Finderup Andersen.
23. februar 2009 Dias 1 Studie- og Karrierevejledningen Humaniora Læsegrupper Mødeledelse og planlægning Studie- og karrierevejledningen Humaniora Ea Feldfos.
Spagettidiagram Et spagettidiagram er en meget simpel måde at se og forstå et produkts vej igennem de forskellige processer Det kan laves på flere måder:
Forbedringstavlen – er et must
Erna Storgaard - Kastanievænget Vonge - tlf Standardiseret arbejde – stol.
Roller og ansvar i forandringsnetværket
Omgangstone og kollegialitet
Circle of change Benægtelse Reaktion Accept Handling
1 Vejlednings- opgaven v. projektleder Martin Finderup Andersen.
DUBU oplæg til Interessentanalyse Kommunikationsplan
Formål – i dag Lidt dybere kendskab til lean Tankesættet Værktøjerne
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Hvem er I ledere for? Grønsmutter Spirer Begge dele.
KREDSEN I CENTRUM Ambitioner. HØJE OG SYNLIGE AMBITIONER Hvad er godt FDF hos os? FDF skal være sjovt – både for børn og voksne Ambitioner tager ofte.
Relation mentee/mentee`s forældre/mentor – bud på, hvordan mentee og forældre involveres, så de spiller en aktiv rolle i relationen og selv opsøger mentor.
AT 3.2 Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager til eksamensprojekt.
Infinit - Usability Usability test i en mindre IT virksomhed.
Livsstilsændringer i Flok. 2 Aabenraa kommune 6000 medarbejdere Ca. 450 arbejdssteder MED. System med HMU som beslutningsorgan.
LP-MODELLEN Vejlednings-opgaven Tirsdag aften
Håndtering af Sygefravær
Introduktion af forløbet. Forløbet sættes i gang gennem kickstart. Kickstart arbejder med de to første faser. De sidste to faser arbejder hver enkelt.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Refleksion før kurset Skal du i gang med et projekt?
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
TIBRGA Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 5 Pensum Pensum uddrages fra lektionsplanen ALT der er angivet med betegnelsen ”Pensum” er pensum.
Korte (max. ½ time) ugentlige dialog møder i teamet/afdelingen. Stående omkring tavlen. Ledes af nærmeste daglige leder. Dialog omkring: Handlingsplanen.
Misbrugsgruppe på sengeafsnit S1/32 i Psykiatrien Syd Baggrund og opstart Gruppen i praksis Udsagn Effekt, udfordringer og udvikling Spørgsmål Misbrugskonsulent.
Alle medarbejdere, der ønsker at have indflydelse på dagsordenen og mødepunkter, har haft mulighed for det – dvs. også alle kolleger, der ikke er i trio/MED.
Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF - Midtjylland. Forældrekursus COACHING Herning Badminton Klub 29.september 2008.
Samarbejdet med sundhedsvæsnet i relation til rehabiliteringsteamet Lisbeth Jeritslev Souschef November 2013.
Forløbsbeskrivelse for indkaldelse til og afholdelse af koordinerende møde Kontakt til borger – Kender borger tovholder?
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
AT 3.1 Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager til AT3.1.
Målstyring KPI... – Hvad kunne vi måle på? Leveringsevne - evne til at levere materialer og information nøjagtigt og præcist til kunder (interne & eksterne)
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Mødeledelse og deltagelse Nyremedicinsk Afdeling Y.
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
Kvalitetsenheden for Almen Praksis i Region Nordjylland
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
Værktøj 10: Forandringer og stress - Ledelsen
Præsentationens transcript:

Erna Storgaard - Kastanievænget Vonge - tlf Regler omkring tavlen Det er vigtigt, at man er enige om hvordan reglerne omkring tavlen skal være Så det kan være en god ide at tage en snak i teamet omkring: Roller og ansvar Opførsel ved tavlemøder (mobil, småsnak, lang dialog osv.) Længde af møderne Valg af tovholder Fastlæggelse af fast dagsorden Det kan måske føles lidt børnehave-agtigt, men det har vist sig at være nødvendig – ellers har vi vidt forskellige syn på hvordan det skal foregå – så derfor brug lidt tid på dette inden i går i gang.

Erna Storgaard - Kastanievænget Vonge - tlf Tavlemøder Når man samler teamet ved tavlen og har dialog om ”rigets tilstand” får man samtidig med engagerede, ansvarlige og gladere medarbejdere Mødet skal afholdes på fastlagt tidspunkt – ugentligt Alle i afdelingen deltager Mødet er kort - maksimum 15 minutter Der udvælges ”tavleholder” på skift i teamet Tavleholder har ansvar for tavlen indtil næste uges møde

Erna Storgaard - Kastanievænget Vonge - tlf Tavleholderens opgaver Før: Skaber overblik over hvad der er aftalt på sidste møde Følger op hos kolleger i dagene op til mødet, motiverer dem til at finde ideer Forbereder evt. uddybende spørgsmål Afklarer evt. mulighed for gennemførelse af specifikke forslag Opdaterer tavlen med evt. nye måltal osv. Under: Er ordstyrer – har en fast dagsorden Sørger for at alle kommer på banen Anerkender input – opmuntrer til at der kommer flere Sikrer at beslutninger kan viderebearbejdes i gruppen Opdater tavlen løbende under mødet Efter: Følger op på at alle er klar over deres opgaver Overgiver evt. tavleholderrollen til ny person i teamet