Måltidsfællesskaber og kulinarisk kvalitet

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Oplæg d PD i Fortællinger og genrer
Advertisements

Oplæg v Stine Liv Johansen, ph.d., Aarhus Universitet Opstartsdag i Skanderborg Lørdag den 22. januar 2011.
Kreativitet og innovation i ALT
INDHOLD: VÆRDIER REGLER RUTINER PRAKSIS PÆDAGOGIK
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Værtensklasse på de åbne biblioteker.
Arkitektur - data.
EAT - sund mad med mere.
Roskilde Universitet Uddannelses-struktur
MADKULTUR OG MÅLTIDER I ISHØJ KOMMUNE.
Børneliv & Mediekultur, Børnekultur & Medieliv
Hvordan fremmer vi overgangen til dagkirurgi?
Faglig kvalitet i socialpædagogisk arbejde
Bivirkninger i forbindelse med strålebehandling af hoved-halscancer.
Nytårskur 2014 Anne Skare Nielsen: Fremtidsforsker, Future Navigator
Hvad er et produkt i faget teknologi - og hvorfor?
Det Danske Uddannelsessystem
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Æstetiske læreprocesser
Præsentation af Aalborg Universitet 1 af 31 Social kapital og sociale netværk som mulig ressource i forebyggelsesindsatsen. Lars Skov Henriksen Institut.
Jytte Juul Jensen Pædagogen som social netværksarbejder
Orienteringsmøde 11. november Trørødskolen - en attraktiv skole! rummelighed og anerkendelse faglighed og arbejdsglæde klare regler og godt humør.
Årsrapport 2013 SIG Ernæring Margaret Ann Jørgensen, Formand SIG-Ernæring FS K&T.
Tillidsbaseret ledelse: Faldgruber og forudsætninger
Undervisningsministeriets realkompetenceredskab til ’tredje sektor’
VERSITET DORTHE JØRGENSEN OG METTE AMALIE BUNDGAARD STUD.CAND.PÆD. I DIDAKTIK MED SÆRLIG HENBLIK PÅ MATEMATIK AARHUS UNIVERSITET 5. februar 2014 UNI Institut.
Konstruktivisme versus realisme – en falsk modstilling?
iPads i sprogundervisningen – erfaringer fra forskning i praksis
Ipads i en skole i bevægelse Bente Meyer, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet, København,
University College Sjælland Ernæring og sundhed Ankerhus
THE DANISH SCHOOL OF EDUCATION UNIVERSITY OF AARHUS * Voksenlæring og voksenpædagogisk kompetence 1 Etterutdanningskurs for lærere og ledere Kristiansand.
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier x Læreplans.
PSYKOTERAPEUTISK CENTER
University of Copenhagen, Department of Health Services Research Barrierer for adgang til skadestue for patienter med udenlandsk baggrund – med effekt.
Ældre, IT og læring. Ældre tæmmer teknologien..
Arresødal Hospice i en forandringsproces Mangfoldighed af ændringer 2012 På vej med udvidelse Ledelsesmæssig uro Nyt IT system Ny administration.
Pædagogfagets kernefaglighed
Pædagogisk forår i København
Per Øhrgaard, Jette Eriksen, Sisse Oreskov
Context- og flow-diagrammer (databaser, del 3)
ELEV-RELATIONER OG KROPPEN I LÆRINGSRUMMET. HVAD HAR VI GJORT?
Fra model til effekt Metodisk kompetence- udvikling i det nye bibliotek 31.August 2012.
Planlægning, proces og evaluering
Mere bevægelse i hverdagen
Børns behov for samspil på biblioteket?! Thessa Jensen, ph.d. Lektor, Aalborg Universitet.
THE DANISH SCHOOL OF EDUCATION UNIVERSITY OF AARHUS * Voksenlæring og voksenpædagogisk kompetence 1 Voksne i videregående opplæring – tilrettelegging,
Ankerhus 110 års jubilæum University College Sjælland Ernæring og sundhed Ankerhus.
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier x Læreplans.
Symposium, Ministeriet for Børn og Undervisning, 5. november 2012
Vidensmodel (opsamling) Viden er en relation mellem bevidsthed (person) og virkelighed (situation) Kausalitet sansning information Intention tænkning mening.
Dybkær Specialskole - ikke for ikke helt almindelige børn.
Inklusion for alle – Illusion eller virkelighed?
Relations kompetencer
”Tegn på læring: Brug af læremidler, elevens udbytte og motivation”
Tværinstitutionelt samar- bejde om børn og voksnes læring Partnerskabsaftale mellem Museum Vestsjælland og Pædagoguddannelsen UCSJ 1. Marts 2016 Children’s.
Highlight anden linje i overskriften ved at markere ordet(ene) og vælge Overskrift-fonten VIA Type Office regular Vælg layout/design 1. Højre klik udenfor.
Unge & rusmidler - Brug eller misbrug? Roskilde Handelsskole 3. Januar 2001 Ib hansen Unge & rusmidler.
STEP For All Et nyt program for Y´s Men I samarbejde med B.F. fonden
Målrettet kommunikation
Hotel Nyborg Strand 28. oktober 2016
Årshjul April - Juni. Juli - Sep. Jan - Marts. Okt - Dec.
Netplan A/S.
It som transferværktøj
Mål Fokus Modparten Indvendinger. Mål Fokus Modparten Indvendinger.
Kvalitet Ansvarlig for kvaliteten af skolens praksis
v./ direktør Judith Mølgaard
Den pædagogiske læreplan
FINN AMBY Underviser og forsker ved VIA University College, Aarhus.
Sundhedspædagogiske settings
Præsentationens transcript:

Måltidsfællesskaber og kulinarisk kvalitet Ankerhus 110 Års Jubilæum Måltidsfællesskaber og kulinarisk kvalitet 2012 Lise Justesen

Fra ernæring over fødevarer til måltider tur/retur Ernæring - Levnedsmidler Pædagogik Naturvidenskabens levnedsmidler – teknologi og hygiejne. Fødevarer - kvalitet Maden – kulinarisk kvalitet Måltidet – Ankerhus Seminarium Lejre Forsøgscenter Roskilde amts kostcenter Landbohøjskolen Økonomaskolen Suhrs Seminarium Metropol Ålborg Universitet

At se maden og måltidet som Hospital Foodscapes At se maden og måltidet som At skyde Five Aspect Meal Model til hjørne Tidsligt Rumligt Kropsligt Dynamisk interagerende i bevægelse Fokus på praksis sprogligt Sanseligt Socialt Materielt

Værtskaber Rum og Stemninger Gensidig og ubetinget anderkendelse i mødet. Rum og Stemninger Det anerkendende sociale møde Tingens og teknologiernes materialitet Madens materialitet Praksis og proces

Tingenes og teknologiernes materialitet Relationer til buffetvognen Varm mad Valgmulighed Rummet Social interaktion Sansning Stemninger

Forår - Tidslige aspekt og det anderkende møde

Dynamiske – sociale og materielle - værtskaber

Det præ-kognitive - praksis

Ib Meyer, Hestetorvet 2004 Det gode måltid Det som ikke kan forklares