Relation mentee/mentee`s forældre/mentor – bud på, hvordan mentee og forældre involveres, så de spiller en aktiv rolle i relationen og selv opsøger mentor.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Mentorkursus Foreningen Nydansker V/ susie skov nørregård.
Advertisements

Tyskeren fortæller at han købte en lille gave til sin kone i går.
Hvordan bruger jeg MinInstitution?
Kære Venner Dette er mit sidste show. Jeg har truffet en meget vigtig beslutning. Jeg har været igennem mange prøvelser og trængsler, men sagen er, at.
”Du må ikke bryde et ægteskab!”
Det svære liv i en sportstaske
Vejgaard Østre Skole 29. august 2007
Roskilde Tekniske Skole
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Sygeplejerske Susanne Koch Afdelingssygeplejerske Susanne Juhl
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Den urolige chef kigger på uret,
Hvad kan din virksomhed gøre for at leve op til banker og leverandørers krav ? 6. oktober 2009.
Sofies dejlige dag.
Børn og sorg - og sprældøde døde
Kvalitative data/ Empiri
Historie 9. kl. uge 6 1.Intro 2.Sang 3.Samtale 4.Opgave 5.Opsamling Mål: At blive fanget af undervisningen mindst én gang!
BESØG VORES HJEMMESIDE JÆVNLIGT. GERNE HVER DAG - DOG MINDST ET PAR GANGE OM UGEN. Her finder du vigtige informationer om SFO Asgårds dagligdag. VIGTIGT.
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
BØRNEMORDERN CHRISTIAN XENIA OG NEEL. Denne dias er sponsoreret af at Vi nægter at fortælle noget med mindre I bestikker os. I må helst ikke smække med.
Tabulex - hvad er det? Et elektronisk komme/gå-registreringsprogram – det sikrer, at SFO´ens medarbejdere kan efterleve fremmødekontrollen. Målet er at.
Darum skole 4. november 2013.
Kommunikation i samarbejdet mellem Mentor og Mentee
Kommunikation.
En roman af Niels Rohleder
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Cases for gruppearbejde - om vejledningsværktøjer og apotekspraksis Til vejlederdagen d. 20 januar eftermiddag v Lotte Stig Haugbølle.
2014. Skolen inddeles  Indskoling – 0.-3.kl med følgende lærer: Annette, Tina, Henriette, Julie, Lisbeth, Eigil, Hans-Jørgen, Andres, Louise, Janne og.
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK "Udvikling af elevernes almene studiekompetencer gennem formativ evaluering". Mentorordning på 1. årgang.
Elevenstrivsel.dk Målgruppe Sårbare elever Årsag: -Stress -Forældres skilsmisse -Generel uro i familien -Forventningspres -Uddannelsespres -Et særligt.
UU Odense Om at skabe fastholdelse gennem en organiseret mentorindsats i et større byområde.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Løjtegårdsskolen tirsdag d. 12. januar 2010
Michael og Julie Hvad vil DU gøre? (Klik for at komme videre)
Relationer handler om troværdighed og tilgængelighed
UMV Borbjerg Skole 07/08 Det psykiske arbejdsmiljø.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Formålet med mødet 1.Drøfte vores motivation for at stille skarpt på skole-hjem samarbejdet 1.Lægge en tidsplan for dialogprocessen 2.Forberede, hvordan.
Dansk Magisterforenings mentorordning
Infomøde for mentorerne Tirsdag d. 29. juni 2010 Kl –
Sammenlægning af Boblen og Loppen – efterår 2012 En gennemgang af processen.
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
Eventyrforløb 8.a½ Præsentation af forløb Gennemgang af genretræk
Jo mere man læser, jo tidligere bliver man en hurtig og sikker læser.
Håndtering af Sygefravær
Enhed. Klynge/ Netværk Vidnefortælling (anvendes på Område- og BUF-niveau) En fortælling om de ledelsesmæssige faglige overvejelser og nye handlingsperspektiver.
Organisering Som vi plejer…… eller????.
Tornadoer Hvad er en tornado:
Problemløsningsheuristik A.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Det vi skal de næste tre kvarter Tale om hvorfor vi i ledelsen foreslår, at vi stiller skarpt på skole-hjem samarbejdet Tale om den tidsplan vi foreslår.
HJÆLP TIL FAMILIER Lavet af: Sofie, Daniel G, Amr, Sophia.
Børn og voksnes rettigheder.
Hvad kan vi gøre for at hjælpe søskende??
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Normalt Brundt hår men er farvet rødt Tøjstil er normalt det samme, men det går an på om det er i skolen eller efter skole. Går altid med smykker af en.
Glad Motion Et motionstilbud til hjemmeboende demensramte
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
Hvad får man ud af en mentorordning? Aalborg Universitet, 17. november 2010.
Velkommen som forældre. Positivt indtryk  Mange oplysninger  Mange indledende indtryk  Mange ting at holde styr på  Anderledes skoledag de første.
Mentor -Mentee Om udsatte unge på efterskoler. Mentor Ulrik Svanholm Pædagog 12 år som SSP konsulent i Hørsholm Kommune 1 år som Projektleder i Projekt.
Mentors rolle og mentoropgaver. En mentor er... …en personlig sparringspartner, der stiller sig selv og sin viden, indsigt og erfaring til rådighed for.
M ØDE OM VISIONSDAGEN D. 15. MAJ 2015 o Hvorfor har bestyrelsen taget dette initiativ o Hvad er rammerne omkring dagen o Hvad kan forældrene og hvad kan.
Kurser der virker Akademimøde 26. oktober Hjemmeopgaven: Hvad er det vi vil have ud af kurset TRANSFER.
I mentor ordningen på elevmentor.dk
Elevers og læreres rolle
Fra anledning til udvikling
Jagten på den excellente kommunikationskultur i Børn og Unge
Præsentationens transcript:

Relation mentee/mentee`s forældre/mentor – bud på, hvordan mentee og forældre involveres, så de spiller en aktiv rolle i relationen og selv opsøger mentor

”Mine” mentees: ”Olga” og mor ”Petra” ”Børge” og mor ”Yrsa” (og far ”Morten”)

Overordnede overvejelser: Rammer for mentoraftalen: Udgangspunkt i den enkelte mentee Helhedsbillede af mentee: Familiebaggrund/relationer i øvrigt Det faglige/skolen Udfordringer/svage sider Stærke sider

Eksempel på mentoraftale - 1 Målet er, at Olga i løbet af mentor- perioden bliver i stand til selv at klare sin uddannelse. Susanne deltager i intro-samtale på Kold. Olga giver Susanne besked om tidspunkt. Olga og Susanne bestiller uddannelses- kort. Olga foreslår mødetidspunkt.

Eksempel på mentoraftale - 2 Olga og Susanne holder tæt kontakt ved start på forløbet. Olga sender sms om, hvordan første skoledag er gået. Susanne ringer evt. tilbage. Olga sender hver fredag i 4 uger sms om, hvordan ugen er gået. Susanne sms`er løbende og spørger, hvordan det går.

Eksempel på mentoraftale - 3 Efter de første 4 uger aftaler Olga og Susanne, hvordan deres kontakt skal være fremover. Olga sender sms til Susanne, hvis hun ikke er i skole Oplever, noget i skolen er svært for hende Vil fortælle noget godt, om en god oplevelse, en god karakter måske…

Eksempel på mentoraftale - 4 Vi kan ændre i denne aftale, hvis vi synes, det bliver nødvendigt. Nyt for næste mentorperiode: Mor/far melder tilbage til Susanne, hvis mentee ikke virker glad for skolen/bliver hjemme osv., og de ikke selv kan få gang i samtalen om det.