Reflektioner og erfaringer samt aktuel rapport fra DEA Genemførelse på erhvervsuddannelserne.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tietgen HG - Hvor er det vi ser, at skoen trykker i overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse?
Advertisements

Fortolkning af AMO reformen
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
 Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne.
ADHD – en kommunalpolitiske udfordring
UUUC Årskonference Claus R. Olsen 19.apr. 12 EUD, fleksuddannelse og vejledning Fra 95 pct. til 100 pct. gennem øget realisme og retning for de unge.
Garantiskoleoplæg Vejlederkonferencen den Stefan Rossel UU Silkeborg.
Fastholdelsesstrategier på EUC Syd Udfordringen  95 % af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse.  Det er nødvendigt at vi alle i fællesskab.
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Hvordan har du det? 2010 | Unge Disposition • Datagrundlag for HHDD2010 – unge • Fysisk helbred/trivsel - Selvvurderet helbred • Psykisk.
Noemi Katznelson, Vejen mod de 95 pct. – en erfaringsopsamling fra projektet Ungdomsuddannelse til alle DEL I – Omhandler det landspolitiske.
SOSU i EUD: Nye rammer og opgaver Charlotte Netterstrøm Uddannelseskonsulent Afdelingen for erhvervsrettet ungdomsuddannelse Undervisningsministeriet.
Sammen kan vi mere – ny brobygning til erhvervsuddannelser og erhvervsliv Velkommen! UU Vestsjælland
Temperatur på unges motivation Oplæg på CeFu-konference
Uddannelsessystemet Paradokser og muligheder
Et målrettet uddannelsesforløb i 3 trin påLæssøesgades Skole, Århus Produktionsskole og en ungdomsuddannelse.
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
Ungdomsskole – mellem reform af folkeskolen, erhvervsuddannelserne og vejledningsindsatsen Storbynetværk den 12. september 2013 Direktør Per B. Christensen,
Anders Holm Professor Sociologisk Institut, Københavns Universitet Og
Opgaven jeg fik stillet
En erhvervsuddannelse er også en karrierevej
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
 87,4 % er i uddannelse (933)  59,0 % går i gymnasiet (629)  24,7 % er i erhvervsuddannelse (264)  1,0 % er i andre ungdomsuddannelser (11)  2,4 %
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Ud af skolen – og hva’ så? UU Ringkøbing Fjord
Fortællinger fra kanten
Fra grundskole til ungdomsuddannelse Seminar for UU-medarbejdere og medarbejdere på de tekniske skoler. Sorø den 27. marts 2006 og Middelfart den 3. april.
Orientering forældremøde 10. klasse
Orientering forældremøde 9. klasse
Et målrettet uddannelsesforløb i 3 trin på Læssøesgades Skole, Århus Produktionsskole og en ungdomsuddannelse. Projektet er lavet i samarbejde med Århus.
Folkeskolereform Version 1.0
Lene Skovgaard Uddannelses Ungdomsvejleder
Uddannelsesvejledning – hvorfor og hvordan? Alle unge gennemfører en uddannelse Vejledningen skal differentieres eVejledning for unge med alm. vejledningsbehov.

Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Hvad er uddannelsesparathed, og hvordan kan man vurdere paratheden?
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Bekymringsmærker og kontaktvejleder.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
UUO – dialogmøde 10. januar 2012 Skole- og dagtilbudschef Esben Krægpøth UUO Dialogmøde den 10. Januar 2012.
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Ledelsesmæssige og kvalitets- udviklingsmæssige overvejelser Ved udarbejdelsen af Handlingsplan for øget gennemførelse 2013 på SOSU C Oplæg på orienterings-
Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Velkommen til forældremøde
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
- et bedre sted at lære ”EUD-banditten… …..en kommende studerende”
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Herningsholm Erhvervsskole
Hvordan benytter praktikstedet mulighederne i elevplan?
UU Ringkøbing Fjord Ungdommens Uddannelsesvejledning
Forældremøde 8. klasse Orientering om Vejledning & UEA-undervisning.
En samlet strategi for hele skolen giver bonus Struer Statsgymnasium.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Undervisning af alle 9. klasser i Digital Post Ved Digital Vejleder Kathrine Mørcholdt Buus og Digitaliseringskonsulent Kristinna Andersen.
Den koordinerede ungeindsats
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
Sammenhænge og dilemmaer i en reform tid… UU DK´s årskonference 2015 Overskrift.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
COWI PowerPoint design manual# Datagrundlag for rapporten  Registeranalyser fra DREAM, Danmarks Statistik  Sagsgennemgang af 338 sager fra Århus, Ringkjøbing/
Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse.
Landsorganisationen i Danmark Praktikpladser til alle Høring på Christiansborg d. 6. maj LO-sekretær Ejner K. Holst Landsorganisationen i Danmark.
Uddannelses- og erhvervsvejledning i lyset af store reformer på folkeskole-, erhvervsuddannelses- og gymnasieområdet Vejledning og overgange, UCC 10.
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Præsentationens transcript:

Reflektioner og erfaringer samt aktuel rapport fra DEA Genemførelse på erhvervsuddannelserne

Hvad kan I forvente? Adressering af en ultimativ udfordring Hvor meget skal gøres bedre, for maksimalt samme penge Vi har et uddannelsessystem, der ikke leverer ”varen” Det store frafald er et symptom Vi kan ikke ”knække koden” med nuværende: Tilbud og struktur Slingrende overgange Kvalitet (primært i grundskolen, sorry!)

Den aktuelle ”makro-situation” Danmark er under pres Men formentligt kun relativt set Fortsat et hjemmemarked Fortsat produktion i DK Et højt uddannelsesniveau er ”et” svar Men det rejser mange spørgsmål Har vi f.eks. ”patent” på kreativitet, iderigdom og samarbejdsevne?

Erfaringer fra Tietgen HG Frafald ”uden omvalg” sænket fra 18 % til % Arbejder med 3 overordnede dimensioner: Struktur, vejledning og miljø Reelt har vi ressourcer nok Høj gennemførelse harmonerer ikke med reelt frit optag Manglende uddannelsesgaranti Og næsten 50 % bruger ikke HG til praktikplads

“Jamen, herreste gud. Man kommer på gymnasiet og har tre år til at gå og pille sig selv i navlen – ’nå, hvad synes jeg nu, jeg har lyst til, hvordan udvikler jeg mig’ osv. På teknisk skole giver man dem tyve uger! Og så skal de ud og afrettes af en mester. De skal ud og agere medarbejdere på en arbejdsplads i stedet for elev på en skole. Det kræver altså meget, hvis man er 16 år!” Lærer på erhvervsskole

Fravær er noget af baggrunden Vi får elever der er vant til accept af % fravær Vi har kæmpet os ned på ca 10 %, og det er faktisk alt for højt Forældre har ikke tradition for at blive inddraget Vi mangler informationer om eleverne Vi kæmper med et ”rettigheds-samfund”

DEA´s anbefalinger 1) Skabe bedre afklaring for de unge både i grundskole og på EUD UEA-orientering på dagsordenen i hele udskolingen Korte kusustilbud med personlig og faglig vejledning (ex. I sommerperioden) Nyt ekstra grundforløb i EUD, der ikke kræver endegyldige valg hurtigt

DEA´s anbefalinger 2) Bedre videndeling og samarbejde mellem relevante aktører Kommunen tager styrepinden ? Skal vi stiltiende se på den stigende opsøgende markedsføring? UU-vejledere mere aktive på erhvervsskolerne (mentortankegangen) Unge ”i krise” skal der tages meget bedre hånd om Etablere ”Fleks-uddannelsen”

Afrunding Vi når aldrig de 95 %! Med nuværende metoder, indsatser etc. Vi kan naturligvis benytte ”kunstgreb” Så statistikkerne bliver pænere Struktur er ikke alt, men… Har vi det uddannelsessystem Danmark har brug for ? Har vi det kvalitetsniveau samfundet forventer?