KOPIER TIL COPYDAN TEKST & NODE VEJLEDNING. BAGGRUND Forfattere, komponister, illustratorer og udgivere har krav på betaling, når deres værker kopieres.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Etablering af virksomhed
Advertisements

Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Måske er I gode venner i et år,
Ansøgning om etablering af faskine
Ansøgning om etablering af faskine
Klarup Skole Hellasvej Klarup Tlf:
Posterne vises på en ny måde En ”almindelig” post ser sådan ud – vi har flyttet bestil-knap og links ud til højre for posten Her kan finde de links der.
Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
Nettet og etik Hvad må eleverne – må ikke?
Ansøgning om etablering af faskine
Trin 1: Find kvitteringer
Distrikt konference 2011 Margar hendur vinna létt verk.
Opgaver og svarark – til individuel brug
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
– Sådan virker det! Dit elektroniske postsystem Ved Arne Crown Rasmussen
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Tilmelding til ungdomsuddannelser 2010
Kildekritik – kort fortalt
Sociale Medier og Jobsøgning - Sælg dig selv på nettet.
Tjekliste Er din myndighed klar til Digital Post? Kan din myndighed modtage og besvare digital post? Test om det virker Sørg for at teste, om myndigheden.
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
FC HUSET - et konferencesystem som First Class er li’som et hus, der arbejdes og samarbejdes i. Denne lille Power Point forsøger at beskrive First Class.
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Fortæl verden om dit frivillige arbejde
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Hvordan påvirker NemKonto din hverdag…?. NemKonto, hvornår?
UDVEKSLINGSMØDE 19. NOVEMBER 2013
Kursus om borger.dk og brugen af digital signatur
Introduktion til Access (Access, del 1)
Den fremsynede virksomhedsledelse Hvilke udfordringer har Danmarks almene boliger? Styringsreform Moms på administration Konkurrenceevne Boligerne.
Ældre Sagen Funktionen ”Send til” inkl. Brænd en CD 1. Du får dette billede når du højreklikker på, mapper, dokumentfiler, billedfiler, lydfiler m.fl.
Eksempel på struktur på et Grundforløb
Blog kommentar Åben arkivet ved at trykke på den lille sorte trekant der peger ind på et årstal (næste billede)
Før du starter, skal du sikre dig at du har en digital signatur. Få den gennem den ansvarlige på afdelingen (gyn:Christel Nielsen), el. bestilbestil 1.
Bachelorprojekter i fysik og nanoscience
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Formalia ved opgaveskrivning
Eksempler på skabeloner til bøger i powerpoint
Kildekritik Niveau 3 for MVU. Om nødvendigheden af kildekritik.
(Klik med musen – så lærer du noget om materialesøgning)
SOUNDSLIDES Produktionsplan for: Gruppe:___________________________________________________ Klasse:______________ PRODUKTIONSFASER 1. Idéudvikling 2. Forberedelse.
Uafhængige LifeWave Distributører
Hospitalsenheden VEST Adfærd og ansvar.
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 1. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Sekretær Introduktion til arbejdet som klubsekretær Sekretær1.
Vi har valgt at bruge vores egen postsystem til at fortælle lidt om vores kendskab IT verdens kommunikation. G-mail, er ret let at gå til, og der er hjælp.
Top lækkert hår!! Grundforløb Tidsepoke 1. gruppe Tid 1 uge gruppe på 2-3 elever. I må frit vælge en tidsepoke. Evaluering skal afleveres som en Power.
Introduktion til Access (Access, del 1). RHS – Informationsteknologi – Fra design til udvikling Vi ved nu, hvordan vi finder et design for en database,
Webetik Om ophavsret, kopiering og brug af billeder fra internettet i skoleopgaver og på hjemmesider.
En digital opslagstavle - ikke bare i din browser
Word 2007 F-Niveau Lektion 1 Keld Hinsch.
... Hvis du sender det til (mindst ) 2 venner... Får du 3 år med masser af held!!! ***
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. Økonomi på Spil (Arbejdshæftet: Styr på dine penge)
Hvordan laver jeg en pude efter mit hoved? Følg denne enkle vejledning, så er du godt på vej.
Aleph statistik kursus 19. september Kursusforløb Udlån – Udlån pr. filial/afdeling, titel, eksemplar og intet udlån – Case Lånere og reservationer.
Vejledning: selvbetjeningssystem
Den gældbundne tjener med Lego-figur
Inspiration til at udbrede NemSMS til borgere
Gennemgang af Boligsikringsløsning i Winformatik Den 1. december 2015
projekt eller lignende
AMU-kursus, VUC og FVU - Forberedende Voksen Undervisning
Foreningsadministration
Regnskab
Informationssøgning og referencer
Introduktion til arbejdet som klubsekretær
Informationssøgning og referencer
Præsentationens transcript:

KOPIER TIL COPYDAN TEKST & NODE VEJLEDNING

BAGGRUND Forfattere, komponister, illustratorer og udgivere har krav på betaling, når deres værker kopieres. COPYDAN TEKST & NODE er bindeleddet mellem dem, der betaler for kopiering og dem, der skal have pengene. Skolerne har indgået en aftale med COPYDAN TEKST & NODE om at betale for at kopiere. Jeres indberetning danner baggrund for, at rettighedshaverne belønnes for, at I har glæde af deres værker. Hvorfor skal jeg indberette?

FREMGANGSMÅDE #1 Hvordan gør jeg? 1.Tag en ekstra kopi af det kopierede. 2.Udfyld en indberetningsseddel. 3.Klips det hele sammen, og læg det i den sorte bakke ved kopimaskinen.

FREMGANGSMÅDE #2 Hvordan gør jeg? 1.Tag en ekstra kopi af det kopierede. 2.Tag en kopi af udgivelsens kolofon (ofte bagsiden af titelbladet). 3.Skriv antal elever, der skal have/se materialet, på kopien af kolofonen. 4.Klips det hele sammen, og læg det i den sorte bakke ved kopimaskinen.

FREMGANGSMÅDE #3 Digital indberetning 1.Vedhæft det indscannede materiale i en mail. 2.Oplys skolenavn og skolenummer. 3.Oplys antal elever der skal bruge materialet. 4.Husk kildehenvisning (forfatter, titel, ISBN/ISSN). 5.Send mailen til Indscannede filer kan indberettes via mail

MATERIALE Hvad skal indberettes? Kopier/prints fra: Bøger Tidsskrifter Aviser Noder Internettet Det gælder også materiale vist på: Overhead Power Point Smart board

MATERIALE Hvad skal ikke indberettes? Materialer med kopiret (kopimapper, fri kopi, osv.). Lærerfremstillet materiale. Interne og fortrolige skrivelser som skemaer, breve, o.lign. Hvis du er i tvivl, skal du bare indberette. COPYDAN TEKST & NODE sorterer ”forkert” materiale fra. !

INDSENDELSE Hvornår skal materialet sendes ind? Alt materialet sendes til os sidst i hver måned hele skoleåret. Skolens administration eller den person, som skolen har valgt til opgaven, sørger for indsendelsen Du hjælper forfattere og udgivere! Din skole har allerede betalt for kopierne. De oplysninger, du sender ind, bruges udelukkende til at afdække, hvilke forfattere og udgivere vi skal sende pengene videre til.

? TAK FOR HJÆLPEN SPØRGSMÅL? Kontakt COPYDAN TEKST & NODE Hans Peter Jørgensen Tlf eller Anette Sejer Ravn Tlf