Alkoholmisbrug i Danmark En ud af ti danskere drikker mere end Sundhedsstyrelsen anbefaler. Ca. 140.000 lever med alkohol- problemer, de ikke kan komme.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den korte opsporende samtale
Advertisements

Behandling af Pårørende centrale problemstillinger
Hvad er behovene i Danmark?
VI HJÆLPER UDSATTE BØRN OG UNGE
Fakta  Ca børn vokser op med en forældre, der har været indlagt på sygehus med en alkoholrelateret lidelse.  En undersøgelse af alkoholbehandlingsklientellet.
Endeligt forslag til ”Lys i øjnene” Præsentation af politikken før høringsrunde.
Kvalitetsudvikling, dokumentation, evaluering, forandringsteori…
Udvikling af tilbud om tværfaglig og tværsektorielt koordineret indsats til børn med cerebral parese - organiseret i et samarbejde mellem Kolding Kommune,
Perspektiv på den faglige indsats blandt borgere med Diabetes Type 2 - et bidrag til udvikling af kronikerprogram for diabetes.
Temadag 16. august 2010 Projekt ”Sæt viden i bevægelse”
Kommunernes tilbud til personer med spiseforstyrrelse eller selvskade
Omsorg sundhed eller samvær? Rehne Christensen filosofisk firma
Anonym Digital Rådgivning
Hvad render vi rundt og laver?
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Samarbejde om opgaveløsningen - udfordringer og muligheder Med udgangspunkt i hverdagen og fremtiden i Guldborgsund kommune.
4K-pårørendegruppe Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Gentofte, Rudersdal
- støttet af Egmont Fonden
Hvad er misbrug i praksis?
Misbrug i et relationsperspektiv
Rusmiddelundersøgelsen Ordrup Skole 9. klassetrin Skoleåret 2011 – 2012.
Topmødeerklæring ► ► Sammenhængende og tidlig indsats Først og fremmest skal vi have en indsats, der tager udgangspunkt i de unges problemstillinger.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Kommune: Længde af undervisningen: Målgruppe af frontpersonale:
1 National konference d. 21. november Workshop III Systematisk rekruttering til telefonrådgivning – et eksempel.
Hvordan kan social ansvarlighed være en gevinst for virksomheder – og for socialt udsatte Hvilke muligheder ser KFUM’s Sociale Arbejde i samarbejdet med.
Prisen for efterfølgelse – vi du betale den?. Teksten til 3. søndag eft. Trinitatis v25 Store skarer fulgtes med Jesus, og han vendte sig om og sagde.
Sårbarhed hos børn og unge
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen 12. april 2011.
Kaldet til at være kanal for kærligheden!. Menigheden i Korinth ville hellere synge solo end synge i kor! Korinth lektien svarer to spørgsmål: 1. Hvad.
Red Barnet Kalundborg FRITIDSKONTOEN
Anonym Digital Rådgivning Erroll Marshall Pædagogisk projektleder.
Tema 4 Overgange i barnets liv
Alkoholbehandling: Hvordan med de udsatte? - Set fra Blå Kors Danmark.
Himmelev gymnasium & Ungeprojektet Uge
Indsatser med relation til rusmiddelområdet
FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.
FDF s ambition FDF giver børn og unge et ståsted at møde verden fra.
DIN BEDSTE FDF-OPLEVELSE Tankerne i Oplevelsesåret Fokus på det, vi gør! Vi skal snakke, dele og videreudvikle En fortælling om FDF.
Unge, alkohol og stoffer. Organisering – samspil på tværs Det Frie Gymnasium Niels Brock, EUD Hotel- og restaurantskolen Københavns Kommunes Ungdomsskole.
Foreløbige forslag til aftaler indenfor: Arbejdsdelingen på forebyggelsesområdet Børne/svangre området Rådgivningsforpligtelse Status fra forebyggelsesgruppen.
marts 2011 Unge og Rusmidler Trine Ry, leder af Stofrådgivningen i København.
Hvordan tackles pårørenderollen – tilbud til pårørende til hjerneskaderamte i Randers kommune Forløbskoordinator Lone Aagaard.
Socialpsykiatri – særlige udfordringer - national konference for kommunale handicapråd januar 2007.
ORGANISERING OG LEDELSE AF MISBRUGSBEHANDLING TIL UNGE UNDER 18 ÅR Socialstyrelsens Konference om Unge og Rusmidler 27. april 2015 Oplæg v. Åse Kjøller,
U18-modellen for misbrugsbehandling Ungekontakt sporet.
Omsorg for børn og unge, der har en hjerneskadet mor eller far
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Hvordan udnytte rammerne bedre for at forebygge og behandle medfødte rusmiddelskader hos børn? 16. marts 2015 Kirsten Mundt, projektleder Sundhedsstyrelsen.
Forebyggelsesafdelingen v/Morten Ørsted Rasmussen, Forebyggelseschef
SOF.  Den 1. januar 2013 trådte reformen af førtidspension og fleksjob i kraft.  Reformen betyder, at ansøgninger om ressourceforløb, fleksjob og førtidspension.
Børn i familier med alkoholproblemer Pia Baumgarten Alkoholkoordinator / Afd. for sundhedsfremme og forebyggelse,
AGS Kursusweekend lørdag den 3. September 2011 Topcamp Riis Give Offentlige støttemuligheder Socialrådgiver Gunver Bording Rådgivning Team Sjældne Handicap.
Velkommen til SSP-aften om unge, alkohol og festmiljø i Allerød.
KØBENHAVNS KOMMUNE Center for Unge og Misbrug, Socialforvaltningen Model U-turn Konference den 27. april 2015 Unge & Rusmidler –
Hjørring kommune Vejlederteamet.  Præsentation af vejlederteamet  Definition af gruppe C borgere  Hvorfor vejlederteamet  Statistik  Henvendelsesprocedure.
#HeltGak – Når livet ikke leves helt ud! V. Kasper Tingkær Generalsekretær i DepressionsForeningen.
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
1940 ”Landsforeningen for Sukkersyge” stiftes i Danmark Der oprettes samme år afdelinger rundt om i landet I 1980 nyt logo (Motion, Medicin og Mad) I 1984.
Kursus i Tarm febr Hvilke rettigheder har en borger der er misbruger af alkohol? S tøttemuligheder i Serviceloven – Lov om Social Service.
SSP Køge 1 Aftens program Intro om SSP, samt formålet med i aften Opdeling i grupper (dilemmakort) ej være sammen med egen familie) Find 3 ting, som gruppen.
Pårørendesamarbejde Rehabilitering i Specialpædagogisk optik Torsdag den 27. november 2008 Karin Andersen og Mogens Vig Frederiksen.
Introduktionsdag for frivillige Den 20. oktober 2015.
Veronica Pisinger Videnskabelig assistent Pernille Bendtsen, phd.
Unge og problemet med misbrug.
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
Livsuret Minderne smiler her, mens vi synger om det nu, der bli´r,
Sommerlejr juli 2017 v. Red Barnet Mariagerfjord
Præsentationens transcript:

Alkoholmisbrug i Danmark En ud af ti danskere drikker mere end Sundhedsstyrelsen anbefaler. Ca lever med alkohol- problemer, de ikke kan komme ud af uden hjælp. Mange partnere, børn og forældre lider under pårørendes alkoholmisbrug.

Blå Kors Danmark skaber nye muligheder for mennesker hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler. driver behandlingscenter, væresteder, botilbud, pensionater, telefon- rådgivning og holder sommerlejre. driver TUBA, et tilbud til unge, der er vokset op med forældre, der drikker.

Sådan støtter du Blå Kors Danmark læg en gave ved udgangen send en SMS med teksten BKD til 1940 brug en af de støttemuligheder der er beskrevet i Blå Kors Bladet - tag et eksemplar ved udgangen

TAK for ethvert bidrag til Blå Kors Danmarks arbejde