Www.ak-samvirke.dk 1 © Copyright AK-Samvirke – 2014 Kontrol af Bopæl og ophold.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Klar til håndtering af fritagelse af borgers fra Digital Post
Advertisements

Lovlig sagsbehandling
PPR og Samarbejdet om børn som mistrives
Etablering af virksomhed
UUV’s repræsentantskabsmøde den
1 © Copyright AK-Samvirke – juni 2013 Aftale om midlertidig arbejdsmarkedsydelse Overblik.
Velkommen til Nyledigmøde i MA.
Skolebestyrelsesvalg 2012
INFOMØDE OM SKOLEPRAKTIK (Skolens navn)
Kort om dagpenge, efterløn og udland
Om eksamen 2011.
Proces – trin for trin Leder afsøger alternativer til udpegning
Klager og den vanskelige samtale
Større Skriftlig Opgave
Hornbæk Skole Invitation til forældremøde og indskrivning til
Sygefraværspolitikker
DANSK-HISTORIE-OPGAVE
FN’s standardregler Modul 1 Historie •Verdenshandlingsprogrammet 1982 •FN’s handicap-tiår •Midtvejsmøde i Stockholm 1987 •Forslag til konvention.
Skolebestyrelsesvalg på Vesterkærets Skole Skolebestyrelsesvalg 2014 Bekendtgørelse nr. 28 af Kommunale regler for valgprocedure.
Fejl i medicinanamnese medfører lungeødem
Velkommen til vejledningsmøde i MA
Boligselskabernes Landsforening – Danmarkspanel - Januar A&B ANALYSEs Danmarkspanel - Boligselskabernes Landsforening - Januar 2010.
Psykoedukation for unge i OPUS-behandling
Præsentation af Ankestyrelsen v. ankechef Henrik Horster
Magistrenes Arbejdsløshedskasse
Beskæftigelseskravet
De særlige krav i komiteloven - når der skal inddrages børn i projektet Margit Sonne juni 2014.
Oplæg om sygedagpengereformen d. 1. oktober 2014 for Viborg kommune
1 © Copyright AK-Samvirke – juli 2009 L165 vedtaget 29. maj 2009 som lov 480 af 12. juni 2009 Bekendtgørelse 891 af 21. september 2009.
Revurderinger i Esbjerg kommune. Generelt Hovedformål med revurderingen er at sikre, at husdyrbrugets indretning og drift fortsat er baseret på BAT. Udgangspunktet.
Oplæg om DUKH og retssikkerhed for handicappede
Nationalråd 2009 Valg af Tjenesteteamleder og kandidater til Tjenesteteam.
Fordybelse og formidling. Udvælge, inddrage og anvende. Overskue, bearbejde, disponere, sammenfatte og formidle.
1 © Copyright AK-Samvirke – november 2014 Dagpenge under de første 14 dages sygdom.
1 © Copyright AK-Samvirke – 2014 Diverse nye regler fra 2015.
Tema 4 Overgange i barnets liv
Uddannelsespulje Uddannelsesløft Ændrede G - dagsregler
Oplæg ved: Ole Jacobsen
1 © Copyright AK-Samvirke – 2014 Beskæftigelsesreformen i hovedtræk og nye regler i 2015.
Hospitalsenheden VEST
MEDICINKORTET PÅ SUNDHED.DK VEJLEDNING TIL APOTEKER.
Handel med korn mellem landmænd
Velkommen til vejledningsmøde i MA. Dagens program INFORMATION PÅ FÆLLESMØDE  MA Odense  Medlemstilbud  Rådighed og jobsøgning  MA, jobcenter og anden.
DA-forslag til en reform af kontanthjælp Den 22. februar 2013.
Velkommen til vejledningsmøde i MA. Dagens program INFORMATION PÅ FÆLLESMØDE  MA Odense  Medlemstilbud  Rådighed og jobsøgning  MA, jobcenter og anden.
Sanktioner – manglende medvirken LAS §§ 69 a-69I Fradrag i, nedsættelse af, eller ophør af ressourceforløbsydelsen er betinget af, at kommunen samtidig.
Velkommen til cv-møde i MA. Dagens program Information på fællesmødet MA Odense Medlemstilbud Rådighed og jobsøgning Ledighedsforløbet Muligheder som.
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Oplæg om DUKH og retssikkerhed. Dagens program:  Orientering om DUKH  Servicelovens § 15  Mål og grundlag  Målgruppe  Grundprincipper i lovgivningen.
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
Forløbsbeskrivelse for indkaldelse til og afholdelse af koordinerende møde Kontakt til borger – Kender borger tovholder?
KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Socialcenter København Juni 2016/cls Temadag ATO.
Styrket indsats på virksomheden  Samtale inden 4 ugers fravær og information til kommunen (2010)  Fastholdelsesplan ved fravær over 8 uger, planen indgår.
Oplæg om DUKH DH - Sønderborg 9. marts Dagens program:  Kort præsentation  Orientering om DUKH  Retssikkerhed  Hvad kan DUKH – opgaver  Henvendelse.
Nyregistrering og forespørgselsordning v. Rikke Rørby Graversen.
Præsentation til Arbejdsmarkedsudvalget Den 3. april 2017
25. januar 2017 Kontorchef Kirsten Brix Pedersen
Konjunktur- og beskæftigelsesoverblik
Persondata – kortlægning af skolens behandling
Mødeafholdelse Forberedelse Afvikling – roller: Opfølgning: Dagsorden
Velkommen til cv-møde i MA
Lov Lov om uddannelsesordning for ledige, som har opbrugt deres dagpengeret Medlemmer, som opbruger dp-ret i uge – uge , får ret.
Forlængelse af særlig uddannelsesordning
Udfordringer på sygedagpengeområdet i praksis
v/specialkonsulent Birgitte Mohrsen
Ansættelse Overskrifterne: Før ansættelsen Ansættelsesform
Eksempler.
Replanlægning GD1 Test & Implementering torsdag d. 18. september 2014
Velkomstmøde i MA
Velkomstmøde i MA
Præsentationens transcript:

1 © Copyright AK-Samvirke – 2014 Kontrol af Bopæl og ophold

2 © Copyright AK-Samvirke – 2014 Øget registeradgang til a-kasserne Baggrunden for forslaget er foranlediget af den politiske diskussion om især øst- arbejderes adgang til danske dagpenge og andre sociale ydelser. Det blev formuleret ud fra en konstatering af, at A-kasserne ikke foretager systematisk kontrol af om bopæls- og opholdskravet reelt er opfyldt. Arbejdsløshedsforsikringslovens § 91, stk. 9 udvides derfor fra at omhandle indkomstforhold til også at omfatte bopæls- og adresseforhold. Dette gennemføres ved at STAR via SharePoint løsningen på giver a-kassernes oplysninger om egne medlemmer på en opmærksomhedsliste. Der vil eventuelt senere blive mulighed for en webserviceløsning.

3 © Copyright AK-Samvirke – 2014 Opmærksomhedslisten A-kasserne vil blive præsenteret for en liste over medlemmer, der Modtager arbejdsløshedsdagpenge eller arbejdsmarkedsydelse Er registreret med andre adresser end den aktuelle adresse inden for de seneste 3 år og Hvor der er registreret flere end 2 voksne på den aktuelle bopælsadresse Medlemmet vil dog ikke fremgå af listen, hvis medlemmets ægtefælle/registrerede partner eller børn under 18 år også er registreret på adressen. Ved første kørsel (foretages i januar 2015) forventes listen i alt at omfatte personer. Listen opdateres/udstilles til 2. uge af hver kalendermåned. Efter ½ år revurderes udtrækskriterier på baggrund af a-kassernes tilbagemeldinger.

4 © Copyright AK-Samvirke – 2014 Dokumentation og kontrol A-kassen skal gennemføre undersøgelsen om medlemmets bopæl og ophold inden for en frist på 4 uger efter at a-kassen har fået listen udstillet. Der er altid tale om en konkret vurdering: Har medlemmet været bosat i DK i de seneste 3 år, kan medlemmet mundligt ved et personligt møde i a-kassen bekræfter, at der er tale om en reel adresse. Har medlemmet ikke været bosat i DK i de seneste 3 år, kan der lægges vægt på, at der ikke har været udeblivelser fra samtaler eller selvforskyldt ledighed inden for de seneste 12 måneder - hvis medlemmet på tilsvarende vis mundligt ved et personligt møde i a- kassen bekræfter, at der er tale om en reel adresse. I andre tilfælde kan det indgå i vurderingen om arbejdskravet er opfyldt ved arbejde her i landet men ellers må medlemmet opfordres til at medvirke til at afkræfte enhver tvivl om medlemmets reelle bopæl og ophold.

5 © Copyright AK-Samvirke – 2014 Dokumentation og kontrol Undersøgelsen skal så vidt muligt ske under en rådighedssamtale med medlemmet på en sådan måde, at medlemmet forstår at der er tale om kontrol af en af flere betingelser for at stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Det skal tillægges processuel skadevirkning, hvis medlemmet ikke medvirke til at afklare tvivl om opholds- eller bopælskravet og der skal i givet fald træffes skriftlig afgørelse overfor medlemmet med klagevejledning. STAR indkalder til møde den 7. januar 2015, hvor a-kasserne vil få lejlighed til at blive præsenteret for indberetningslæsningen. Desuden vil der blive udsendt en skrivelse om retingslinjerne.