Tanker vedr. klasseprogrammer i relation til konkurrence bestemmelser

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kombinatorik, sandsynlighed og statistik
Advertisements

Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
-En lærerig arena for alle aldre
Set i forældreperspektiv
Uddannelsesseminar 25.August 2008 Horesta – 3f DK 1 De lokale uddannelsesudvalgs arbejdsopgaver og kompetencer Bruno Clematide.
13 SEPTEMBER 2012 TIPS OG TRICKS OM KOMMUNEPLANTILLÆG 1 Brugerseminar 2012 Tips og tricks om kommuneplantillæg Hanne Klit Johansen, Byplanlægger, afdeling.
Statistik om afgangselever 2011 Dialogmøde om uddannelse.
Velkommen til dialogmøde!. ”Der skal skabes et levende og aktivt bymiljø på Rønne Store Torv” ”Der skal ske en nytænkning af de muligheder, de unge har.
Dialysebehandling er, uanset dialysemetode, en belastning og betyder store ændringer i det daglige liv for den hvis liv afhænger af dialyse og for de nære.
TPG handleplans-skema
Projektet ELI – Effekter af Efteruddannelse af Lærere i Indskolingen – er en workpackage under Center For Strategisk uddannelseforskning –
Evaluering af Projekt Unge
KTO-forlig / KL-området – 19. februar 2011 • Pr. 1. april 2011 – 31. marts 2013.
Forældremøde på Stestrup Skole
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Uddannelsesaktivering - Hvad ved vi?
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
Brugerne på Kommunikationsforum.dk “People influence people. Nothing influences people more than a recommendation from a trusted friend” Mark Zuckerberg,
Træningstilbud i Vedbæk Tennisklub Vi håber at kunne byde dig velkommen til vores klub, og at du/I vil benytte et af vores mange træningstilbud Motionisttræning.
SOLRØD KOMMUNE | BYRÅDETS TEMAMØDE DEN 29. MAJ 2007 Budgetprioriteringer Elektronisk Borgerpanel undersøgelse i perioden april 2007.
Regeringens oplæg til erhvervsuddannelsesform Louise Pihl Dansk Byggeri.
Formål •At børn og unge finder et ståsted og et tilhørsforhold i tilværelsen. •At der er fritidstilbud til alle •At der kommer et øget fokus på og ansvar.
Beretning for år 2001 Fremtiden.
Udviklingstendenser indenfor turismen – globalt og lokalt
Ventilen - på biblioteket Ventilen Danmark –
SPØRGESKEMA-UNDERSØGELSE FTK (KUN SENDT TIL SENIORER) 36 besvarelser 29 seniorer 6 junior forældre 1 junior.
- møder skytterne talstærkt op!
FBUs visionsplan 2015.
Velkommen til Generalforsamling i SAK 77 Tirsdag d Svømmecenter Nordvest.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Dialogmøder 2012 De private tilbud og kommunerne - fælles udfordringer og muligheder Geert Jørgensen.
Dagsorden Velkomst og baggrund Målet med dagen
Boligselskabernes Landsforening – Danmarkspanel - Januar A&B ANALYSEs Danmarkspanel - Boligselskabernes Landsforening - Januar 2010.
Felter og nøgle-felter (databaser, del 6)
Dommer bord Pointdommer Kampleder Coach Chung Coach Hong Dommer bord Pointdommer Kampleder Coach Chung Coach Hong Kampbanen (blå) 8 x 8 m.
Nanna Højlund, FOA, formand for PASS
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Lektiehjælp og faglig fordybelse Lektiehjælp og faglig fordybelse frem til næste folketingsvalg: - Skolen skal tilbyde børnene lektiehjælp og faglig fordybelse.
Naboskabet - en undersøgelse af 3 boligområder 473 beboere besvarede undersøgelsen 6-11 år: år: år: 4 Voksne: 454.
Oplæg til debat om 25 m skydeprogrammer for cal. .22 pistol
Svar venligst på nedenstående spørgsmål, før du besvarer spørgsmålene om din hørelse Navn: Dato: Alder: Jeg bruger ét høreapparat (venstre øre) Jeg bruger.
Kenneth Heiner-Møller | Kvindelandsholdet 2008 Pladsspecifikke kompetencer - Vores valg og vores vej KIES 8/
3. N OVEMBER 2009 DØGNKONFERENCE, HORSENS. I NDHOLD Hash- og Kokainprojektet Grupperne Formål Målgruppe Tilgang Udvalgte resultater.
Brugerne på Kommunikationsforum.dk
Dialogmøde om uddannelse Statistik om afgangselever 2012.
Naboskabet - en undersøgelse af det sociale liv i Skovengen Skovengen.
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Leder af Frivilligcenter Aarhus
Fremtidssikring af beboerdemokratiet – hvor er de unge henne?
Slå lyden til, hvis du vil have præsentationen læst op
Repræsentantskabsmøde 2008 Foreningudvikling. Foreningsudvikling - Repr. møde Baggrund- Udvikling ”En naturbestemt, indefra betinget eller.
Biblioteket som læringscenter
Naboskabet - en undersøgelse af det sociale liv i Egedalsvænge Egedalsvænge.
Dialogmøde om uddannelse Statistik om afgangselever 2012.
Den gode projektansøgning
Nærvær og engagement som brændstof for læring - og hvordan Kulturtjenesten medvirker til at skabe kvalitet og udvikling.
Åbent dialogmøde Folkeskolereform 2014 Torsdag den 3. april 2014 kl – Rønneskolen, aktivitetssalen Åvang.
Kombinatorik, sandsynlighed og statistik
Kombinatorik, sandsynlighed og statistik
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES 4. DECEMBER 2013 FØLGEFORSKNING 4. DECEMBER 2013 FØLGEFORSKNING Forsøgsprogram om modersmålsbaseret undervisning.
Generalforsamling 25. marts 2010 Beretning. 1. Året der gik Indberetninger ultimo 2009 – syv mangler endnu Historisk Riffelskytteforening Sjælland optaget.
Status for DGI’s udviklingsprojekt :
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Langdistance Formandsmøde 29 oktober 2016 Jens Bo Laursen.
Præsentationens transcript:

Tanker vedr. klasseprogrammer i relation til konkurrence bestemmelser

Baggrund Nuværende klassificering og klasse programmer bygger generelt på Alder Skydestilling ---- Med alderen som primær nøgle Aktivitetsmøde 2.6.2012

Tendenser Alders diskriminering af unge skytter 17-19 år, som gerne vil skyde enten med 2 hånds fatning eller liggende (stående med anlæg /albue støtte) Veteranalderen på 55 er måske for lav Ønske om en superveteran gruppe Bisley – går vi på tværs af klasse grupper – ren aldersbetinget Aktivitetsmøde 2.6.2012

Tendenser (2) Drøftelse af om skyde stillinger er sammenlignelige på gevær Kan SMA sammenlignes med LUA? Nej – mener nogen Kan SMAL (albuer) sammenliget med LUA – Ja mener de samme? Hvorfor kan SMAL så sammen lignes med SMA på 15 meter? Er det ikke de samme forhold som gør sig gældende, såvel fysisk som skydeteknisk? Aktivitetsmøde 2.6.2012

Tendenser/spørgsmål Folkesundheden: Det virker som om, at der er flere og flere som ikke kan komme ned og skyde liggende - Eller er det bare bekvemmelighed i forhold til nye skydestillinger Får vi flere til at deltage i konkurrencer ved at tillade at alle over 17 år kan skyde stående med albue støtte udendørs Skal udendørs skydning være en kopi af indendørs skydning? Skal vi i vores regelsæt fortsat have afgrænsninger, så man kun må stille op i en klasse ved et stævne? Aktivitetsmøde 2.6.2012

Tendenser/spørgsmål Har alderskriteriet en reel betydning i dag i den aktivitet som dyrkes? Kan man ikke lokalt bibeholde aktiviteter for udvalgte aldersgrupper, selvom de individuelt egentlig skyder på samme måde? Skal vi i lighed med svenskerne have tilbud om siddende skydestilling i stedet for knælende, og kræver det i givet fald separate klasser.? Aktivitetsmøde 2.6.2012

Oplæg til evt. klassificering Op til 17 år (til og med nu junior)- uændret Over 17 år: Riffel: 15 Meter – 3 klassegrupper Fritstående 3 klasser Stående med anlæg 2 klasser Stående med albue støtte 2 klasser (i dag i alt 10 klasser) Udendørs – 4 klassegruppe Fritstående 3 klasser Liggende uden anlæg 2 klasser Stående med anlæg 2 klasser ? (i dag i alt 8 klasser) Aktivitetsmøde 2.6.2012

Oplæg til evt. klassificering Op til 17 år (til og med nu junior)- uændret Over 17 år: Pistol: 15 Meter – 2 klassegrupper En hånd 4 klasser 2 hånd 3 klasser (i dag i alt 8 klasser) 25 meter – 4 klassegruppe En hånd 3 klasser 2 hånd 2 klasser (i dag i alt 5 klasser) Aktivitetsmøde 2.6.2012

Oplæg til evt. klassificering Klasseantallet i hver klassegruppe skal som i dag: Sikre en homogenitet af skudværdier inden for hver klassegruppe Sikre en homogenitet af antal klasser på tværs i forhold til deltager antal En klasseinddeling efter skydestillinger kan nemmere opbrydes efter alder end det modsatte. Eks. ved udtagelse til 50 meter landshold, som kræver liggende skydestilling? Aktivitetsmøde 2.6.2012

Oplæg til evt. klassificering Skal der være en øvre aldersgrænsen i forhold til konkurrencedisciplinerne, således at der indføres en 65+ række, hvor skydestillingen reelt er som BK skytterne: Dvs. Pistol med pude Riffel. Stående med anlæg og albue støtte Eller skal vi i yderste konsekvens også tilbyde alle aldersgrupper at kunne skyde i hvilken som helst skydestilling de ønsker? Aktivitetsmøde 2.6.2012