Ydernumre Grundkursus for samarbejdsudvalgsmedlemmer 2009.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Talsmandsseminar september 2010
Advertisements

Cand. techn. soc. Pia Bille Konsulent i Lepla
Sprogvurdering & Sprogindsatser
Den gode proces for medarbejderne ved virksomhedsoverdragelse
Tilskudsordninger til finansiering af fosforvådområder Informationsmøder for kommuner 2012 Kristina Larsen NaturErhvervstyrelsen, Tønder.
Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
Nye sundhedsfremmende strategier for et aktivt ældreliv – erfaringer og ideer Landsmøde for Ældre Råd 7. maj 2009.
København den 17. november 2010 Dias 1 DFFU Rammeaftaler, indkøbscentraler og kvalifikationsordninger – kan konkurrencen sættes ud af kraft? Sune Troels.
Kommunernes tilsynspligt Hvad er de forpligtet til?
Vedligeholdelse af private vandløb under veje
Mindreåriges patientrettigheder
1 Frit valg af hjælpemidler og boligindretning Af Tina Hansen specialkonsulent 15. september 2010.
Ændring af arbejdsmiljøloven
Sted og dato (Indsæt --> Diasnummer) Dias 1 Ændring og overdragelse af kontrakter indgået efter EU-udbud – med særligt henblik på konkurssituationen Steen.
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
Risici for SAPA-projektet
Speciallægepraksisplan Møde i sundhedspanelet onsdag den 6. maj 2009.
Anbefaling til afklaring af arbejdet i LUU Forretningsorden og organisering af udvalgsarbejdet. Forventninger til samarbejde mellem udvalget og skole samt.
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Kommunikation mellem fysioterapeuten og patienten.
Den statslige tillidsrepræsentantaftale Temamøde den 18/ om tillidsrepræsentanters arbejdsvilkår på KU professor, dr. jur. Jens Kristiansen.
Dokumentation (behandlingsrummet) Dokumentation (behandlingsrummet) 1: Hvad er konceptet svaret på? (problemet) 2: Hvad skal konceptet kunne gøre bedre?
30 oktober Kursus i miljøvurdering Screening af projekter - baseret på forudsætninger Ulf Kjellerup, COWI.
Samarbejde om VF patienterne Perspektiver, roller og udfordringer i samarbejdet mellem praksissektor og kommunerne.
Arbejdet med kontrolstatistikker Grundkursus for samarbejdsudvalgsmedlemmer 2009.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Praksis Plus Sjælland 15. januar Præsentation af Primær Sundhed Den virksomhedsenhed i Region Sjælland som administrerer alle overenskomster med.
Opmærksomhedspunkter til arbejdet med selskabsdannelser Det er vigtigt, at sikre så god tid som muligt til at kvalificere beslutningsgrundlaget for selskabsdannelsen.
Sundhedsforsikringer indenfor og udenfor OK
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Erhvervsuddannelser.
Skanderborg Kommune Valgmøde 3. marts 2014 Baggrundsviden for at kunne varetage skolebestyrelsesarbejdet.
Forholdet til kunderne
Rekruttering af udenlandske læger til almen praksis?
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Planlægning af bæredygtig råstofforsyning Et fokus på globale miljøpåvirkninger Morten Bidstrup PhD, DCEA 1.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
A A R H U S U N I V E R S I T E T STUDIEFORVALTNINGEN Optagelse på kandidatuddannelser Aarhus Universitet Studieforvaltningen 16. november 2007.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Hvilke rammer giver lovgivningen i dag? Tirsdag den 9. januar 2007 v/ juridisk konsulent Morten Haahr Jensen.
(1) Patientstrategien Fokus på kommunikation og information (LUP) Implementere den danske kvalitetsmodel Optimere ”Hjertepakke-forløbene” Fysisk træning.
Erfaringer: Rodede patientforløb - lange interne ventetider Patienten tabes mellem sektorerne 1935 var 105 mulige interpersonelle relationer blandt sundhedspersonalet.
Nye akkredieringskriterier Input fra EVA i forbindelse med Erhvervskolernes konference sidste i april Kriterierne er endnu ikke godkendte i UVM Eksisterende.
Vederlagsfri fysioterapi Grundkursus for samarbejdsudvalgsmedlemmer 2009.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Hospitalsenheden Silkeborg – fremtidens udfordringer i arbejde med sundhed v/Hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen.
Vandindvinding til køle/varme projekter mv. Sikring mod forureningsspredning 2. Oktober 2014 – Kim Sørensen.
1 DET KOMMUNALE SAMARBEJDE Jesper Lundh Almen praktiserende læge 17/09/2016.
Nye regler på vej om virksomhedernes samarbejde om arbejdsmiljø Ann Carina Tetschner, Center for arbejdsliv & læring Pædagogiske Inspirationsdage 2010.
Aftale om ansættelsesvilkår Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte der overgår til staten mv. i forbindelse med kommunalreformen. Aftalen gælder både.
16. juni 2016 Indkøb under tærskelværdierne efter den nye udbudslov.
Rådgivning for læger. Advokat Helge Busk ADVODAN Torvegade Vejen
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Evaluering i Rådgivningen resultater samt tiltag.
Det fælles europæiske udbudsdokument Sådan virker det! Dialogmøder om ESPD i København og Odense foråret 2016.
Ansættelse med løntilskud En gennemgang af reglerne.
Oplæg om PLO-K Om PLO-K’s organisering, økonomi, opgaver og roller, kontaktperson i PLO-R, samt om PLO’s kommuneudvalg.
Velkommen til SL TR – MØDE
Praksiskøb - specialeuddannelsen
Rådgivning for læger 21. Juni 2017.
Videregivelse af oplysninger om medarbejdere
Overordnede bestemmelser
Kvalitetsudvikling hvordan
Køb af praksis 7. november 2017.
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Kontakt til deltagerne
OK18 Det kommunale og regionale forlig
OK-18 Forlig - RLTN Forhandlingsfællesskabet.
Vigtigste uddannelsesdag ! 14. juni 2018
Hvorfor rammedelegation
Præsentationens transcript:

Ydernumre Grundkursus for samarbejdsudvalgsmedlemmer 2009

Ydernumre Status for behandlingskapacitet Tildeling af ydernummer Konvertering af mobile ydernumre til ejerydernumre Deling af ydernummer Limitering ved delt ydernummer Vikarer Ansættelse efter § 17 Flere praksisadresser Inddragelse af ydernummer

Status for behandlingskapacitet Ejere Lejere Mobile Ansatte Over/under 30 timer Ændring af fysioterapeutstatus § 20 speciale 51 og § 27 speciale 62 (ejer/lejer, ansat til ejer/lejer og mobil til ejer)

Tildeling af ydernummer Efter ansøgning og i henhold til praksisplan Personlig tildeling af nye, ekstra kapaciteter Ekstra ydernumre som følge af deling af kapacitet er ikke personlige Tildeling på baggrund af objektive og saglige kriterier § 15 st. 2, f.eks.: Forventninger til faglige kompetencer og erfaringer Beskrivelse af geografisk område Krav til sikring af faglig bæredygtighed, krav om tilknytning til eksisterende klinik eller samarbejde Faciliteter

Konvertering af mobile ydernumre til ejerydernumre Mobile ydernumre kan tilknyttes klinikkerne som ejerydernumre Sker efter ansøgning, medmindre SU vælger ikke at godkende efter en konkret vurdering Klinikken får pligt til at udføre hjemmebehandling i området

Deling af ydernummer Efter tilladelse fra regionen (§ 15A) Ønske om fleksibel tilrettelæggelse af arbejdssituation f.eks. på baggrund af familiemæssige årsager stille arbejdskraft til rådighed for andre funktioner alder eller svagelighed rekrutterings- og fastholdelseshensyn Typisk retningslinier fastsat i SU Ret til at fastholde deling eller samle kapacitet Eventuelt fastsættes en limitering

Limitering ved delt ydernummer Retningslinier i regionerne Fastsættelse af limitering Regulering af limitering Bortfald af limitering

Vikarer Ansat, men vikar som ”lejer” kan lade sig gøre under særlige omstændigheder Maksimalt 1 år, men regionen kan dispensere Afregning på fraværende fysioterapeuts ydernummer I nogle tilfælde vil ansættelse af fysioterapeut efter § 17 være mere relevant. Region orienteres. Hvis behandlingskapaciteten udvides, er det en nynedsættelse

Flytning af praksisadresse Skal være i overensstemmelse med praksisplan Kan f.eks. betyde, at der ikke kan gives tilladelse til flytning, såfremt dækningen i det område, hvorfra der ønskes flytning, herved bliver lavere end minimumsdækningen og dækningen i det område, hvortil der ønskes flytning, og at flytningen ikke må medføre, at der herved bliver lokalområder, som får væsentligt øget afstand til nærmeste praksis

Flere praksisadresser § 18, stk. 4 og anmærkning i speciale 51: Hovedregel: ét ydernummer = én praksisadresse, men mulighed for at praktisere på flere adresser med samme ydernummer Øge tilgængeligheden Styrket tværfaglig kommunikation Eksempelvis i tilknytning til lægehus eller sundhedscenter Særlige kompetencer/interesser, servicere et større område Skal være i overensstemmelse med praksisplan, og SU skal orienteres inden ibrugtagelsen Fysioterapeuten skal i princippet være tilgængelig for alle henviste patienter

Inddragelse af ydernummer Inddragelse af inaktive ydernumre § 14: indskrænkning i den fysioterapeutiske kapacitet I henhold til praksisplan Kan ske ved en klinikindehavers naturlige afgang (ejer-, lejer- eller ansættelsesforhold ophører) Indskrænkning ved lejers eller en ansats naturlige afgang, kan aftales mellem regionen og klinikindehaver(e) Regionen yder erstatning for tab ved, at klinikken ikke kan videreføres eller overdrages