Velkommen Den globale dimension i uddannelserne 7. november 2013.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolereform august 2014………………
Advertisements

Status for de lokale uddannelsesudvalgs rolle efter lovforslag om VEU-centre på Konference for Lokale Uddannelsesudvalg og repræsentanter fra udbydere.
 Om os  EMU Global Undervisning  Andre folkelige organisationer  Kompetencer.
Dialog og læring i klagesager
Evaluering af CSUSA’s besøg på eliteidrætsgymnasierne i uge 43.
Global undervisning.
Hvor står vi nu, og hvor er vi på vej hen? Timbuktufonden
Rykker vi? Eller er alt ved det gamle?
Internationalisering i grundskolen
Kladde til informationsdias
Internationalisering UNDERVISNINGSPLAN. Navigation BAGGRUND Folkeskoleloven og Fælles Mål MÅL – og vision RAMMERUNDERVISNINGSPLAN Eleverne - aktive deltagere.
Skolereform august 2014………………
International? Ja tak! Skolelederkursus Herning, 21. September 2005
Den internationale dimension i folkeskolen
VERDENS BEDSTE NYHEDER HVAD SIGER DE LAVT HÆNGENDE FRUGTER? Interview med en forældre fra min datters Vesterbro-vuggestue.
International Økonomi A
ETwinning - skolepartnerskaber i Europa Spring Day og ”Internationalt” på EMU Sønderborg 30 januar 2008 Ebbe Schultze Chefkonsulent UNI-C
NavnFødselsdag AdressePostnr. By Telefon Mobil nr. T-shirts størrelse (forventet størrelse i august) elev foræder Ansøgningsblanket til Team.
Skolen i Verden november 2006 Tove Heidemann CVU Sønderjylland.
ETwinning VEJEN TIL EUROPÆISK SAMARBEJDE L Kodal SkoleIntra Kolding den
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Skoler og uddannelse i verdensklasse Bertel Haarder Undervisningsminister Minister for nordisk samarbejde NHO’s årskonference, ”Kunnskapslandet Norge”,
Informationsmøde vedr. skolestart Træd varsomt – her bliver mennesker til det allervigtigste for et menneske er at kunne klare sig selv – blive.
ETwinning GRÆNSEOVERSKRIDENDE DATING sådan og derfor Den lovmæssige baggrund for internationalisering i skolen SkoleIntra Kolding
INAARUTAASUMIK NALILIINEQ AFSLUTTENDE EVALUERING Kommuneqarfik Sermersooq Prøveresultater 2010 Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 3 af 9. januar 2009.
Selvevaluering ’It i folkeskolen’
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Tove Heidemann CVU-Sønderjylland Det globale udsyn – hvordan fremmer vi det i skolen ? Sønderjylland i Verden 3. oktober 2006 Tove.
Søg støtte til projekter… København, 8. februar 2008.
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
Fælles EPJ til hospitalerne i Region Midtjylland
Nyt fra Undervisningsministeriet Afdelingschef Peter Grønnegård Afdelingen for grundskole og folkeoplysning BKF- 15. maj 2009.
Lidt om at flytte bjerge
Globalisering Rige og fattige lande
Procesindustrien - Klimakommissionen og teknologiudvikling Hans Jürgen Stehr sekretariatschef.
Internationalisering i Kolding Kommunes skolevæsen Et eksempel fra Vejstrup og Hejls Skoler – nu sammenlagt til Sjølund-Hejls Skole.
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
Højskoleforeningen, Vartov 1. april 2014 Jakob Clausager Jensen Konsulent for internationale aktiviteter Efterskoleforeningen.
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
Fundraising og biblioteker – europæiske perspektiver Hvorfor indgå i EU-projekter? Tine Vind, Kulturstyrelsen Kontorchef for Biblioteker November 2014.
Skoleåret  Høj faglighed  Helhedssyn  Respekt  Engagement  Udviklingsorienteret Klik på skyen og se en fortolkning af værdien ”høj faglighed.
Fokus på skolestarten Hedeboskolen Skagen.
Status for Det Internationale Kulturpanels arbejde Oplæg på Kulturseminaret 30. august 2011 ved Jesper Hermansen, formand for Det Internationale Kulturpanel.
Gymnasiernes tiltag for tosprogede elever Oplæg ved rektor Niels Jørgen Helms Mulernes Legatskole.
Velkommen til infomøde om Skolereformen
V O R E S H I S T O R I E H V E M E R M S ? ”Mellemfolkeligt Samvirkes formål er at fremme mellemfolkelig forståelse og solidaritet, for gennem et samarbejde.
Venstre - Danmarks liberale parti Mads H, Benzi, Jesper og Kim.
Integrationsministeriets puljer København, 27. august 2010.
Internationalt arbejde i skolen Kolding 26. februar 2009 Ebbe Schultze Chefkonsulent UNI C
Det globale perspektiv i grundskolen – en kommunal synsvinkel Professionshøjskolen København d. 18. September 2008 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Velkommen. Dagens Program Velkomst og præsentation Gennemgang af Værktøjskassen Pause med kaffe og kage Erfaringer med Værktøjskassen.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Den internationale dimension i folkeskolen Udsyn – udvikling - bæredygtighed UndervisningsministerietUndervisningsministeriet siger blandt andet på sin.
ETwinning VEJEN TIL EUROPÆISK SAMARBEJDE L Kodal SkoleIntra Kolding den
VIP2 Jobpakkeambassadør kursus Onsdag den 19. august 2009.
Hvordan samarbejder vi om kulturen?
Vision mission værdier handleplaner
Tilskud til ansattes efteruddannelse i Europa
CLARA Projektbeskrivelse
Handicaprådet d. 30. november 2017
Søren Sejer Lohse-Hansen, Rosborg Gymnasium og HF
Handicaprådet d. 30. november 2017
Jenny Braat, adm. direktør for Danske Maritime
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Januar 2010 SØNDAG MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
August 2009 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Præsentationens transcript:

Velkommen Den globale dimension i uddannelserne 7. november 2013

Del dine indtryk Kode: #gloudd Den globale dimension i uddannelserne2

Baggrunden ”Det er vilkårligt, hvilke elever, der får del i den internationale dimension” Danmarks Evalueringsinstitut, 2003 ”Udenrigsministeriet må tage initiativ til dialog med UvM og alle interesserede om den globale dimension i undervisningen på alle trin, herunder NGO’ernes rolle.” NGO-træffets anbefaling 19. januar 2008 ”…statens politik på uddannelsesområdet er usammenhængende. I dag nævner læseplanerne globalisering. Der er intet krav om at elever skal forholde sig til fattigdom og udviklingsdimensionen.” Daværende formand for Danidas Oplysningsudvalg, Kim Carstensen i ”Udvikling” 02/ Den globale dimension i uddannelserne3

Det har været på vej længe ”Det er fortsat muligt for elever i folkeskoler og gymnasier at komme gennem skolen uden at blive undervist i lande, kulturer og globale relationer, som ligger uden for den vestlige verden” ”En fattigere u-landsoplysning”, Timbuktu Fondens analyse af dansk u-landsoplysning september 2008 ”Lav lobbyarbejde for at få de fattige lande på skemaet” Timbuktu Fondens konference om fremtidens u-landsoplysning, Christiansborg, 11. september 2008 ”Jeg er i dialog med Bertel Haarder om at gøre undervisningskrav om den globale dimension og udviklingstemaer formelle – og har inviteret en repræsentant for Undervisningsministeriet (chefkonsulent Jørn Skovsgaard) ind i oplysningsudvalget.” Daværende udvikl.min. Ulla Tørnæs, møde om oplysningsevalueringen, 5. februar Den globale dimension i uddannelserne4

Internationaliseringen der blev væk ”Der er fare for, at danske elever bliver delt mellem dem, der i løbet af deres skoletid får interkulturelle kompetencer, globalt udsyn og undervisning i flere fremmedsprog, og dem, der ikke får det.” (Maj 2010) Rådet anbefalede, at folkeskolens formålsparagraf skal suppleres med den internationale dimension bindende mål for det internationale tværgående emne obligatorisk projektopgave i den internationale dimension på 8. klassetrin Den globale dimension i uddannelserne5

En regering der vil det globale ”Danmark skal være et åbent land, som bruger de muligheder, globaliseringen giver os” ”Regeringen vil styrke oplysningsarbejdet om forholdene i udviklingslandene og den danske udviklingsbistand” 6Den globale dimension i uddannelserne

Læringskonsulenter på vej Rådgivning og inspiration til kommuner og skoler Udvikle nye metoder og materialer Integrere den internationale dimension i undervisningen – på tværs af folkeskolens fag Udviklingsminister Christian Friis Bach og undervisningsminister Christine Antorini 14. august 2013 i Politiken Den globale dimension i uddannelserne7