Anneks 3: Tørre AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Jeopardy af 7.b Sct. Jørgens Skole
Advertisements

KiMs – Maj KiMs SMAGSTEST - franske kartofler - Maj 2012.
Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
Hvad hedder det ????. Hvad hedder det ???? Portvin.
Humanistundersøgelsen 2007 miniSeminar 6. maj 2008 Flemming Meier, CBS Learning Lab
® - we shape your ideas Middelhavskrukker Forår 2009.
- ”Digitalt medborgerskab” – om bibliotek og borgerservice som kulturkonvergens eller konvergenskultur.
Temaaften #2: Mæskning.
Døgninstitutioner i et forvaltningsmæssigt perspektiv
en dag i indskolingen på Givskud skole
MWL Whiskysmagning 29. november Gæt et destilleri 1.Vi er på en ø.
Gnavere og støttetandede
Mad til unge på høj- og efterskoler
Fra CPD til CPR Dancert Anders Elbek 5 september 2012.
Hotel- & Restaurantskolen den 15
Tekster af Line Susan og Lasse 
Christian Bruhn Rieper Kontorchef Fornyelsesfondens sekretariat
- vejen til en sund balance
Mad og vin – det lykkelige ægteskab
Marts 2010 Dansk Karate Forbund Dommerprogram 2010 KATA & KUMITE.
1. Åbenhed og gennemsigtighed 18 initiativer 3 ?
CLOU Prisliste Priserne er beregnet til privat salg og er inkl. Moms
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteavl Vejret på og forsøgene Morten Haastrup.
Boblende nydelse og luksus
NGG-INFO 1.
Velkommen til Spanien, Andalusien Af Mariann Præstegaard
På opdagelse blandt Roussillons vine Anneks 1 : Druesorter til hvide AOC vine.
Velkommen til vinsmagning. ALSACE Robert & Astrid Muhlberger er 4. generation i Muhlbergers historie Ejendommen er på 13,5 ha. Deres filosofi er at udvikle.
Aficionados Diñamarca …vintur Frankrig Vintur til Frankrig Hvilke område og vine Hvornår Overnatning Transport Budget …uddannelse ?
Annex 2: Røde vine Centre d’Information des Vins du Roussillon Vignobles et grands crus du Roussillon På opdagelse blandt Roussillons vine.
F RANSK V INLOV Vin de Table Vin de Pays VDQS AOC Cru Classe systemet.
På opdagelse blandt Roussillon vinene. På opdagelse blandt Roussillon vinene - 2 Geografisk Placering Roussillon: Den østlige del af departementet Pyrénées-orientales.
Kan Bordeaux klare konkurrencen fra ”de nye vinlande” ? 3 udfordringer til Bordeaux.
BORDEAUX THE WORLD’S FINEST WINES. HISTORIEN I 1600-tallet begynder Haut-Brion som de første at arbejde med forbedringer af vinen. I 1600-tallet begynder.
Vinfremstilling: Af Thomas Buhelt..
Vinsmagning Hasserishave, d. 19/
SPIRITUS Hvordan laves det?.
KOSTPROGRAM 2013.
Gnavere og støttetandede
Titel: Arial, fed, skriftstr. 20, mørkegrå. Tekst: Arial, normal, fed eller kursiv, skriftstr. 10, 12 og 14 til print – 16 og 18 til projektor – mørkegrå.
Gl. Hellerup Der er brug for dig Min. 17 år Veje min. 50 kg. Være sund og rask.
Anneks 8: Geografi, geologi og produktion ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru Vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene.
Øl fremstilling & smagning Øllets stamtræ.
Jeopardy Ikast Vestre Skole
Statistik om kvindelige iværksættere - udviklingen
Anneks 4 til 7: De Naturligt Søde AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene.
Sådan laver man vin En vinøs historie. Processen som helhed.
Priorat – den grimme ælling Vinsmagning 9/9-04.
Indstiftelsen af nadveren
COTES DU VENTOUX CONTRA CHATEAUNEUF DU PAPE Er de store pengene værd?
Uledsagede mindreårige flygtninge
Sicilien Fra Bulk til Kult Vinskolen 17. august 2006.
Almen sprogforståelse Hvordan er det så gået? Lidt statistik på baggrund af de deltagende skolers indberetninger.
Hvor kreativt kan du bruge din viden og tænke om alkohol?
På opdagelse blandt Roussillon vinene. Roussillon: Den østlige del af departementet Pyrénées-orientales Hovedby: Perpignan På opdagelse blandt Roussillon.
Boston terrier. Lavet af Sofie
Sensorik Struktur: Møde på midten. Opgaven er :”Hvad er sensorik ?”
Lektion 3. Tekstens byggeklodser Helene Brøndholt Nielsen, Tekstformidling på Internet, Forår 2004 Tekstens byggeklodser.
Professionelt espresso koncept Mastro Lorenzo sælges udelukkende på det professionelle marked. Konceptet er udviklet målrettet til caféer og er krydret.
‘Alt, hvad I har gjort mod en af disse mine mindste brødre, det har I gjort mod mig’ (Matt 25,40). Livets Ord April 2016.
V INSMAGNING 22. SEPTEMBER 2016 Officersklubben Tordenskiold.
Øl og mad tirsdag den 29. august 2017
Hos Mai-Britt og Mogens
MWL smagning 2. marts 2018 Hos Lisbeth og Olav Ved Mads MWL.
Den glade skole på bjerget.
05. Oktober 2018 hos Lisbeth og Kjeld
MWL Whisky-smagning den 2. marts 2012
Inspiration til dit vinvalg
Dagens program Kahoot og opsamling fra sidste gang Bakterier/fun facts
Præsentationens transcript:

Anneks 3: Tørre AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene

Tørre AOC vine - 2 AOC Collioure Druesorterne Grenache noir, Syrah og Mourvèdre udgør min. 60% af de plantede druesorter Rød Collioure (67%) + Carignan noir og Cinsault Fremstillet gennem traditionel udblødning eller kulsyre udblødning Lagret på store tønder (foudres) eller fade (barriques) Sættes tidligst i handlen den 1. juli året efter høst. Udmærkede gemmevine Unge: farvede, kraftige, tanninholdige og krydrede vine Lagrede: læder-, skovbunds-, krydder- og animalske aromaer Der findes to typer: Rød Collioure nær havet, lettere og Rød Collioure inde fra landet, stærkere Tørre AOC vine

Tørre AOC vine - 3 Collioure rosé (20%) Samme druesorter som de røde, samt Grenache gris, maks. 30% Fremstillet ved aftapning af mosten til videre gæring eller ved direkte presning, gæret ved kontrolleret temperatur Fyldige, fede, kraftige og frugtige vine med klar og intens farve Tørre AOC vine

Tørre AOC vine - 4 Collioure blanc (13%) Grenaches blanc og gris  70% Supplerende druesorter: Tourbat, Macabeu, Marsanne, Roussanne og Vermentino Vinene har en gylden farve, med raffinerede og friske noter. Grenache druen giver vinen en fin anisnote. Tørre AOC vine

Tørre AOC vine - 5 Tørre AOC vine AOC Côtes du Roussillon Røde Côtes du Roussillon (53%) og rosé (45%) Carignan noir, Grenache noir, Lladoner pelut, Cinsault, Syrah, Mourvèdre, Macabeu. Sammensætning af mindst tre druesorter. Côtes du Roussillon Les Aspres, siden 2003, kun rød Carignan noir, Grenache noir, Syrah, Mourvèdre. Lagres minimum 12 måneder. Rød: Traditionel eller kulsyre udblødning. Kan lagres på egetræsfade. Lette vine, der skal drikkes unge, eller kraftige, fyldige gemmevine. Rosé: udblødning med skinkontakt, efterfulgt af aftapning af mosten til videre gæring. Vinene har en god bouquet, et bredt aromaspektrum, og de er friske og kraftige.

Tørre AOC vine - 6 Tørre AOC vine Hvide Côtes du Roussillon (2%) Grenache blanc, Macabeu, Malvoisie, Roussanne, Marsanne, Vermentino. Sammensætning af minimum 2 druesorter. Grenache blanc, Roussanne, Marsanne og Vermentino ≤ 50 % (tilsammen eller separat). Fremstillet gennem udblødning med skinkontakt, eller ved direkte presning af druerne. Fremstilling og lagring på tønder (barriques) kan forekomme. Som rosévinen har hvidvinen en mangfoldig aromasammensætning, friskhed, kraft og finhed.

Tørre AOC vine - 7 Tørre AOC vine AOC Côtes du Roussillon Villages Samme druesorter som til Côtes du Roussillon, undtaget Cinsault og Macabeu. Der er dog flere kvalitetskrav. Kraftige, komplekse gemmevine Fire terroirs med kommunenavn: -Latour de France -Caramany -Lesquerde -Tautavel