Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

På opdagelse blandt Roussillon vinene. Roussillon: Den østlige del af departementet Pyrénées-orientales Hovedby: Perpignan På opdagelse blandt Roussillon.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "På opdagelse blandt Roussillon vinene. Roussillon: Den østlige del af departementet Pyrénées-orientales Hovedby: Perpignan På opdagelse blandt Roussillon."— Præsentationens transcript:

1 På opdagelse blandt Roussillon vinene

2 Roussillon: Den østlige del af departementet Pyrénées-orientales Hovedby: Perpignan På opdagelse blandt Roussillon vinene - 2 Po ł o ż enie geograficzne Geografisk Placering

3 Roussillon er afgrænset af : Middelhavet mod øst Corbières bjergkæden mod nord Pyrenæerne med Canigou bjerget mod vest Albères mod syd 3 floder: Agly, Têt og Tech På opdagelse blandt Roussillon vinene - 3 Geografisk Placering

4 De østlige Pyrenæer står for : Stort udvalg i tørre og søde vine 2% af den franske vinproduktion (i volumen) 80% af den franske produktion af de Naturligt Søde Vine Areal : 28.784 ha 15 forskellige druesorter 73% af AOC vinene 80% af vinmarkerne ligger på skråninger Winnice w liczbach Fakta om Rousillon På opdagelse blandt Roussillon vinene - 4

5 Winnice w liczbach Gennemsnitligt udbytte = 40hl/ ha (Det gennemsnitlige franske udbytte = 60hl/ ha) Gennemsnitlig produktion = 1.034.437 hl Naturligt Søde AOC vine = 270.034 hl Tørre AOC vine = 289.873 hl Vins de pays og bordvin= 474.530 hl (4/5 = VDP) Fakta om Rousillon På opdagelse blandt Roussillon vinene - 5

6 Winnice w liczbach Roussillon : et område med mange små vinavlere Små familiebrug på gennemsnitligt : 9 ha 4.500vinavlere, hvoraf 1.800 ejere dyrker vin på fuld tid 75% af vinproduktionen bliver varetaget af ca. 60 kooperativer Fakta om Rousillon På opdagelse blandt Roussillon vinene - 6

7 Druesorter til fremstilling af tørre AOC vine: Rødvine  Grenache noir  Carignan noir  Cinsault  Lladoner Pelut  Mourvèdre  Syrah Hvidvine  Grenache blanc  Grenache gris  Macabeu  Malvoisie du Roussillon  Marsanne  Roussanne  Vermentino 15 szczepów na wina jako ś ciowe De 15 druesorter til fremstilling af stilfulde vine Se bilag 1 for oplysninger om de hvide druesorter og bilag 2 for oplysninger om de røde druesorter På opdagelse blandt Roussillon vinene - 7

8 15 szczepów na wina jako ś ciowe Rødvine  Grenache noir Hvidvine  Grenache blanc  Grenache gris  Мacabeu  Malvoisie du Roussillon  Muscat d’Alexandrie  Muscat à petits grains Druesorter til fremstilling af Naturligt Søde AOC vine : 15 szczepów na wina jako ś ciowe De 15 druesorter til fremstilling af stilfulde vine Se bilag 1 for oplysninger om de hvide druesorter og bilag 2 for oplysninger om de røde druesorer På opdagelse blandt Roussillon vinene - 8

9 Mange forskellige geologiske strukturer og mikroklimaer Varierende jordbundsforhold hvoraf mange er godkendt som AOC (f.eks. Côtes du Roussillon Villages) - kalk - skifer - gnejs - granitholdigt sand - ler - og sandholdige lag - småsten Et betagende landskab Et område med varierende jordbundsforhold På opdagelse blandt Roussillon vinene - 9

10 Du ż a ilo ść terroirs Et område med varierende jordbundsforhold På opdagelse blandt Roussillon vinene - 10

11 Idealny klimat Et ideelt klima På opdagelse blandt Roussillon vinene - 11 To perioder: tørke = sommer regn = efterår og tidlig forår Kraftige og hyppige vinde (en naturlig beskyttelse mod sygdomsangreb på vinstokkene) Gennemsnitlige årlige klimatiske parametre : Regnmåling = 500 – 600 mm Antal soltimer = 2.530 timer (~316 dage/365) Middeltemperaturer = 15°C

12 AOC o bardzo ró ż nych charakterach Tørre AOC vine (8) :  Collioure (hvid, rosé, rød)  Côtes du Roussillon (hvid, rosé, rød)  Côtes du Roussillon Les Aspres (rød)  Côtes du Roussillon Villages (rød) 13 AOC vine Hertil kommer 4 vine kendetegnet ved navnet på den pågældende kommune : CRV Caramany CRV Latour de France CRV Lesquerde CRV Tautavel Se anneks 8 for udførlig præsentation af geografi, geologi og produktionanneks 8 På opdagelse blandt Roussillon vinene - 12

13 Tørre Rødvine Der findes forskellige metoder til vinfremstilling Lagring = gennemsnitligt 2 år i tanke eller på fade Afstilkning efterfulgt af traditionel udblødning Kulsyreudblødning (f.eks. Carignan) Winifikacja i w ł a ś ciwo ś ci win Vinfremstilling og karakteristika På opdagelse blandt Roussillon vinene - 13

14 Tørre Rødvine Lette og behagelige vine, der skal drikkes unge ved 13 ° - 15°C forskellige hors d’œuvres og delikatesser Kraftige, mere fyldige, ældre vine, der skal drikkes 1 time efter åbning ved 17°C vildt, kødretter og ost Opbevaring i kælder: Côtes du Roussillon 6 år Côtes du Roussillon Villages Og Collioure 10 år Winifikacja i w ł a ś ciwo ś ci win Vinfremstilling og karakteristika Se bilag 3 for en udførlig præsentation af de tørre AOC vine På opdagelse blandt Roussillon vinene - 14

15 Rosé vine Fremstilling ved aftapning af mosten til videre gæring efter nogle timers udblødning Friske og kraftfulde vine. Serveres ved 8 - 12°C charcuterie, lyst kød og paëlla. Velegnede til apéritif Winifikacja i w ł a ś ciwo ś ci win Vinfremstilling og karakteristika Se bilag 3 for udførlig præsentation af de tørre AOC vine På opdagelse blandt Roussillon vinene - 15

16 Winifikacja i w ł a ś ciwo ś ci win Tørre Hvidvine De fleste fremstilles ved udblødning med skinkontakt, dog fremstilles nogle vine ved direkte presning af druerne. Fremstilling ved konstant temperaturovervågning Lagring i tønder forekommer oftere og oftere Vinfremstilling og karakteristika Se bilag 3 for udførlig præsentation af de tørre AOC vine På opdagelse blandt Roussillon vinene - 16

17 Winifikacja i w ł a ś ciwo ś ci win Tørre Hvidvine Vine med rig aromatisk sammensætning. Serveres ved 8 - 13°C skaldyr, fisk og eksotiske retter. Velegnede til apéritif Lagring i kælder: - de fleste vine skal drikkes unge (2 år) - vine lagret på egetræsfade : minimum 3 år Vinfremstilling og karakteristika Se bilag 3 for udførlig præsentation af de tørre AOC vine På opdagelse blandt Roussillon vinene - 17

18 Łą czenie potraw z winami wytrawnymi Mad- og vinsammensætning (tørre vine) På opdagelse blandt Roussillon vinene - 18 CdR hvidCdR roséCdR rødCdR Villages rød Coll. hvidCollioure rosé Collioure rød Fiskesuppe*** Blandet Salat ***** Charcuterie ******* Skaldyr***** Krebsdyrfadlagrede vine** Fisk i sovs*** Vinsaucer Lyst Kødfadlagrede vine ***** Rødt Kød *** Vildt fadlagrede vine*** Vildt i sovs *** Frisk gedeost*** Tør gedeostfadlagrede vine Oksekød ***

19 13 AOC o bardzo ró ż nych charakterach 13 helt særskilte AOC vine Naturligt Søde AOC Vine : Rivesaltes (ravgul, grenatrød, teglfarvet) Maury (rød og teglfarvet) Banyuls (hvid, rosé, ravgul, rød,teglfarvet) Banyuls Grand Cru (teglfarvet) Muscat de Rivesaltes (hvid) Se anneks 8 for udførlig præsentation af geografi, geologi og produktionanneks 8 På opdagelse blandt Roussillon vinene - 19

20 Denne metode blev taget i brug i 1285 af Arnau de Vilanova, der underviste ved universitetet i Montpellier og var læge ved det kongelige hof på Mallorca : Under gæringen tilsættes mosten neutralt vinsprit (96% vol.) i forholdet 5 - 10% Gæringsprocessen afbrydes Visse Naturligt Søde Vine fremstilles ved alkoholudblødning Bærmen tilsættes alkohol (mutage sur marc) „Mutage” Tilsætning af alkohol På opdagelse blandt Roussillon vinene - 20

21 Naturligt Søde Rødvine Fremstilles enten ved at tilsætte alkohol til bærmen (mutage sur marc) efterfulgt af en lang alkoholudblødning eller ved tilsætning af alkohol til mosten Lagring af Naturligt Søde Rødvine teglfarvede Naturligt Søde Rødvine Winifikacja i w ł a ś ciwo ś ci win Vinfremstilling og karakteristika På opdagelse blandt Roussillon vinene - 21

22 Naturligt Søde Hvidvine Fremstilling enten ved nogle timers udblødning eller ved direkte presning Alkohol tilsættes før (Muscat) eller efter presning af bærmen Lagring af Naturlig Søde Hvidvine ravgule Naturligt Søde Hvidvine Winifikacja i w ł a ś ciwo ś ci win Vinfremstilling og karakteristika På opdagelse blandt Roussillon vinene - 22

23 Winifikacja i w ł a ś ciwo ś ci win Lagring af Naturligt Søde vine Iltfattigt miljø : i fulde tanke eller på flaske Oxidativt miljø : lagring mellem 2 - >20 år : - i eller uden for vinkælderne - i ikke fyldte tanke, (hvis af træ, så store fade, tønder eller halvfade) - i glasballoner eller halvfade i fri luft i 9 til 12 måneder Vinfremstilling og karakteristika På opdagelse blandt Roussillon vinene - 23

24 Winifikacja i w ł a ś ciwo ś ci win Naturligt Søde Vine Vinene er velegnede til apéritif, ost, desserter samt til andre anretninger foie gras, fjerkræ, ovnstegt kød… desserter med fløde, chokolade og frugt Serveres ved 8 - 13°C. Ældre vine skal dog serveres ved 13 - 15°C. En flaske Naturligt Sød Vin (lagret under tilstedeværelse af ilt) kan holde sig i flere måneder efter åbning Vinfremstilling og karakteristika Se bilag 4 - 7 for udførlig præsentation af de Naturligt Søde Vine På opdagelse blandt Roussillon vinene - 24

25 Łą czeni potraw z winami s ł odkimi naturalnymi Madsammensætning til de Naturligt Søde Vine På opdagelse blandt Roussillon vinene - 25 NSV røde unge:Rimage, Vendange, Grenat Rivesaltes Teglfarvet Rivesaltes Ravgul Maury,Banyuls élévés et BGCru Muscat de Rivesaltes Mandler, nødder og jordnødder *** Tørrede frugter** *** Svesker eller dadler med bacon*** ** Tapas** *** Melon***** Foie gras** *** Lyst Kød Epices Vildt** Vildt i sovs*** Søde/saltede retter*** Indiske/Thailandske retter *** Tør gedeost *** Roqueforts, bleus, fourme*** FrugttærteFruits rouges *** Kage** ***** Mousses fruits Crème catalane, crème brûlée *** Is** ******** Chokolade***

26 Na zdrowie !... … z winem z Roussillon SKÅL ! i Roussillon vine


Download ppt "På opdagelse blandt Roussillon vinene. Roussillon: Den østlige del af departementet Pyrénées-orientales Hovedby: Perpignan På opdagelse blandt Roussillon."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google