Barndommens gade Af Tove Ditlevsen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Byggetilladelse - Pippi Langstrømpe
Advertisements

100 års fødselsdag Maj 2011.
En efterårsdag på en bænk
"Ting er ikke altid det, de synes at være."
HØJHUSET 5. årgang præsenterer: Kære læser
At bruge disse to ord rigtigt
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
F Forældremøder…. Forældremøder v. Birgitte Ravn Olesen.
Er du vokset op i 50-, 60- eller 70-erne..... ?
Billeder.
Verber/Sagnir Hvordan bøjes de?.
…ny Muhammed krise ??.
Livets Ord August 2009 "Han havde elsket sine egne, som var i verden, og han elskede dem indtil det sidste” (Joh 13, 1).
Uskrevne Regler Modul november 2011.
Det svære liv i en sportstaske
Indholdsfortegnelse Kendte der er blevet mobbet som unge.
Hvad er ligheden mellem en blondine og Netto?
De 10 små forskelle mellem Mann & Frau.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Med dejlige varme farver
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
Et digt af Tove Ditlevsen
Studietur til Amsterdam S. Vores ankomst til Amsterdam Her er vi lige ankommet til Amsterdam og indtager vores morgen mad. Studieturs udvalget.
Kvinder i den uformelle økonomi i Indien - på arbejde uden fast job
Smásögur danska vor 2012 Menntaskólinn í Reykjavík
Sofies dejlige dag.
Mandag den 31. marts • I dag afholdes der kampe i vores Pool turnering, som nærmer sig sin afslutning. • Der arbejdes endnu på ”dukkehusene”. • Bo ferie.
10. ÅrgangNr www.solsikken13.dkwww.solsikken13.dk Foråret er over os og det er tid til et nyhedsbrev fra Solsikken. Vi har opdateret vores.
Menneskets fald og genoprejsning
The Sims2 Double Deluxe + Sims 2 Pets
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej igen. Jeg har været til min første fødselsdag hos min nye faster Lene. Her er lidt billeder fra festen.
Joken, der bringer dig held!
Dialogisk læsning – Eksempler på spørgsmål
Komma Sådan sætter du komma.
En roman af Niels Rohleder
”Spænd hjelmen!” - Unges forhold til arbejdsmiljø og risiko i en krisetid Ph.d. Mette Lykke Nielsen
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Og Jesus kom ind i Jeriko og gik gennem byen.. Dér var der en mand, som hed Zakæus, han var overtolder, og han var rig.
Joken, der bringer dig held!
Pædofili Pædofili.
Bespisningen af de fem tusind Da apostlene vendte tilbage, fortalte de Jesus om alt det, de havde gjort. Han tog dem så med og trak sig tilbage til en.
Grøn stues skovtur Alle børnene var på Grøn stue kl. 09. Vi tog vores overtøj og tasker på og gik op mod stationen. Kl. 11 var vi på Klampenborg st. og.
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Historien om skatteopkræveren Zakæus
Da storken som kommer med alle børn
Da storken som kommer med alle børn blev ældre, og ikke havde kræfter i næbet til at transportere alle børnene længere.
USA’s højesteret og love omkring adskillelse.
Stikker Stikker Præsentation af de første kapitler.
Samson Og Dalila.
Moses 3. del.
Hvad er fars favorit ingrediens i hans alt godt fra køleskabet, og som han ofte putter i, blot for at kunne sidde og hovere når man har sagt, at det smager.
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Af Josephine 5z PROCENT% HVAD ER PROCENT? Procent = 100 dele fx 67% af x 9 = 603 =9,00%
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
Skabt som mand og kvinde
Skatteopkræveren Zakæus
Iselingeskolen Elevevaluering 25. og 26. oktober årgang 87 elever.
HJÆLP TIL FAMILIER Lavet af: Sofie, Daniel G, Amr, Sophia.
Hvad kan vi gøre for at hjælpe søskende??
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
FORFATTER Tove kom til verden d. 14. december 1917, men hun sagde hele sin levetid at hun var født i Hun var gift fire gange. Tove døde d. 7 marts.
Da jeg fik sommerferie skulle jeg hente en pige som hedder Matine
Sommerferie I min sommer ferie var jeg på sjælland.
Min sommerferie. På tur med gården.
Mormor og morfar Da jeg havde fået ferie kom min mormor og
Præsentationens transcript:

Barndommens gade Af Tove Ditlevsen

Hvor bliver miljøet på Vesterbro beskrevet i filmen? Miljøet er dårligt, der hvor Ester( Sofie Gråbøl) bor. Det er gråt, trist, og kedeligt ved opgangen. Der er meget forskel på rige og fattigede. De rige bor lyst og smukt, imens de fattigede bor meget kedeligt. Ester hentede koks nede i en sort kælder.

Hvordan var den skole, som Tove Ditlevsen gik i, og hvordan var skolesystemet generelt på den tid? Skolen var grå og kedeligt, der var kun piger i klassen. Der var ingen SFO’er hvor Ester gik. Når hun havde fri fra skole gik hun direkte hjem eller være sammen med sin veninde, de gik ind i en slikbutik og sjæl slik og kager. Hendes mor gik hjemme hun havde ikke noget arbejde, nogle gange var hun over ved naboen. Når hun hav De sang morgensang om morgenen, hvis man kom for sent kunne man få slag. De havde meget respekt for læreren, undtagen Ester. Børnene måtte gerne slå hinanden, og når de skulle kigges efter lus gjorde de det foran hele klassen.

Hvor meget betød arbejdsløsheden/fattigdommen i 40’erne og 50’ erne Der var mange der stjal for butikkerne, fordi de ingen penge havde. Der boede mange mennesker på gaden fordi de ikke havde nogle steder af bo f. eks da Ester skulle ned og hente koks, lå der en mand og sov. I 50’ erne var der kvinden er havde det store ansvar for madlavning, rengøring, vask og børnepasning mens manden i reglen var uarbejdede. Storebroren Karl arbejde sammen med sin far, han blev slået på hans arbejdsplads.

Hvordan boede Tove Ditlevsen? Ester boede i en lille 2 værelse lejlighed, hun sov på samme værelse med sine forældre. Der var en stue med et spisebord og sofa, der var et lille køkken og et værelse. Storebroren sov inde i stuen på sofaen. Hun skulle gå i seng kl 20.00, hendes forældre kunne ikke få fred når de ’hyggede sig’. Det var ester der skulle stå meget tidligt op, for at hente morgenbrød. De spiste kartofler og noget kød, de fik ikke noget sovs.