Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

HØJHUSET 5. årgang præsenterer: Kære læser

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "HØJHUSET 5. årgang præsenterer: Kære læser"— Præsentationens transcript:

1 HØJHUSET 5. årgang præsenterer: Kære læser
I januar måned har 5.a arbejdet med noveller. Klassen har læst noveller og er blevet præsenteret for de vigtigste træk ved novellegenren. Desuden har klassen selv skrevet noveller til samlingen ’Højhuset’, som du sidder med foran dig nu. ’Højhuset’ er en interaktiv novellesamling, hvor du, som læser, kan klikke dig ind og ud af de forskellige lejligheder, og læse forskellige bud på, hvad der sker inde bag de lukkede døre. Til hver lejlighed har der været en binding mht. personer og interesseområder, som klassens forfattere har skulle skrive med ind i handlingen. Rigtig god fornøjelse! Klik på familien for at komme i gang 5 6 3 4 1 2

2 HØJHUSET 5. årgang præsenterer: 5 6 3 4 1 2
Klik på vinduet i den lejlighed du vil besøge.

3 1 Velkommen til lejlighed 1 Her kan du besøge: ”Karen og Per”
Skrevet af Signe, Anna og Mathilde ”Lejlighed 1” Skrevet af Mikkel 1

4 Lejlighed 1: Karen og Per (Signe, Anna og Mathilde)
Karen og Per bor i et højhus stuen til venstre. De er et helt almindeligt ældre ægtepar. Karen har gråt krøllet hår og er en lille prop. Karen går med briller, hun er 69 år. Per har gråt professor-hår og ølmave, han er 73 år. De er lidt ensomme fordi, de ikke ser deres børnebørn så tit. Derfor er de interesseret i det unge par på 2. sal til venstre, fordi de venter deres første barn. De snakker en smule med den midaldrende mand i lejligheden overfor. Det er en helt almindelig mandag morgen klokken er ,men Karen er allerede stået op for at bage boller til Per. Hun har ikke sovet særligt godt fordi, at dem der bor i lejligheden oven på har spillet høj musik hele natten lang. Da klokken er er bollerne færdige. Karen går ind og vækker Per. Hun siger: ’’Bollerne er færdige ’’. Hun går ud i køkkenet igen og sætter sig ved vinduet. Hun smører en bolle med smør og syltetøj til Per. Per kommer ind og sætter sig. De spiser og klæder sig på bagefter. Karen spørger: ’’ Skal vi ikke ringe til Benedicht og spørge om de har lyst til at få besøg’’? ’’det er en god ide’’ svarer Per. Karen tager røret og ringer til deres datter Benedicht. Det er Benedicht der tager røret hun siger: ’’Hallo det er Benedicht’’. ’’Hej det er din mor’’ siger Karen. ’’Har i lyst til at få besøg?’’. ’’ Nej, John og Emma er syge’’ svare Benedicht. ’’Det var ærgerligt’’ siger Karen lidt bedrøvet. ’’ Farvel’’ siger de begge. Karen lægger røret på.

5 ’’Desværre’’ siger Karen til Per. ’’ Skal vi ikke gå en tur i stedet
’’Desværre’’ siger Karen til Per. ’’ Skal vi ikke gå en tur i stedet?’’ spørger Per. ’’ Jo, det er en god ide’’ svare Karen. De tager overtøj på og går ud på trappeopgangen. Der møder de manden , der bor i lejligheden overfor. De siger hej. De spørger om han også kunne hører i musikken i nat. ’’Ja’’ siger han. ’’ Vi må gøre noget ved det’’ siger Karen. Hun tænker så det knager. Pludselig siger hun: ’’ Jeg så et opslag med yoga nede i SuperBrugsen’’. ’’ Øhh’’ siger Per ’’hvorfor siger du det?’’ Per ser spørgende ud. ’’Fordi så er de måske lidt mindre støjene’’ svarer Karen. ’’Nårhh’’ siger manden der bor i lejligheden overfor. ’’Vi går derop med det samme’’ siger Karen. De går op til drengene i lejligheden ovenover. Per banker på. Der går et minut før de åbner døren. Drengen der åbner døren siger hej. Karen siger: ’’Vi har et forslag til jer.’’ Drengen ser spørgende ud. ’’Karen har set et opslag om yoga nede i Superbrugsen’’ siger Per. ’’Og vi tror det vil være noget for jer’’ tilføjer Karen. ’’Vi kan da gi det et forsøg, hvornår er det?’’ spørger drengen. ’’På mandag’’ siger Karen. ’’okay, tak for tippet’’ siger drengen og lukker døren. Per og Karen går den tur de var på vej til at gå. Da de kommer hjem ser de damen fra 2 sal til venstre stå på trappen og se lidt forvirret ud. Per spørger: ’’Er der noget galt?’’. ’’Nej, jeg forstår bare ikke hvor min mand Morten er henne’’ svare hun. ’’Skal vi hjælpe med noget?’’ spørger Karen. ’’ Jo tak, som i kan se er jeg jo højgravid så det er lidt svært for mig at komme op ad trappen’’ svare hun. ’’Jeg hjælper dig’’ siger Per.

6 ’’Tak skal du have’’ siger damen
’’Tak skal du have’’ siger damen. ’’Mit navn er for resten Maddie Jensen,’’ siger hun ’’og jeg er 23 år’’ tilføjer hun. Mit navn er Karen Jensen og det er min mand Per Jensen’’ siger Karen. ’’ Jeg er 69 og Per er 73.’’ Siger Karen. ’’Kan du huske den datter vi fik for 23 år siden?’’ spørger Per. ’’Ja, hun hed også Maddie Jensen.’’ Svare Karen. ’’ Ej hvor sjovt jeg er blevet adopteret.’’ Siger Maddie. ’’ Tænk vis vi er dine forældre.’’ Siger Per. ’’Ja, det må vi da undersøge.’’ Siger Maddie. ’’Kom inden for.’’ De træder ind i lejligheden. ’’Vil i ha’ en kop kaffe eller te?’’ spørger Maddie. ’’Ja tak en kop kaffe ville være dejligt.’’ Siger Karen. ’’Det samme til mig, tak’’ siger Per. De snakker og snakker. Sent på aftenen kommer Maddie’s mand Morten hjem. Han undskylder han kommer så sent hjem. Karen og Per har spist hos Maddie så de går bare ned på hovedet i seng. De har aftalt med Maddie at de skal mødes oppe på kommunen klokken i morgen. Næste morgen vågner Per først. ’’De har slet ikke larmet oven på’’ siger Per til Karen som også lige er vågnet. ’’Nej, det var dejligt’’ svare Karen. De står op og spise en hurtig morgenmad, klæder sig på og smutter ud af døren. De møder Maddie på kommunen. De siger hej og går indenfor. De går over til en dame der sidder bag en disk. ’’ undskyld mig’’ siger Karen. Damen kigger på dem ’’ hvad kan jeg hjælpe med?’’ siger damen. ’’ Hvor skal man gå hen hvis man skal undersøge slægtskab?’’ spørger Karen. Damen forklarer hvor det er henne. De går derhen. Maddie er Karen og Pers datter. De giver hinanden en kæmpe krammer.

7 2 uger senere føder Maddie sit barn. Det er en pige
2 uger senere føder Maddie sit barn. Det er en pige. Hun bliver navngivet: Emma. De er næsten sammen med dem hver dag. En dag møder de, de tre drenge fra 1. Sal til venstre. Drengene siger tak for tippet om det der yoga. De går op til Maddie, Morten og Emma. Da de går ind kan de høre at Maddie og Morten skændes meget voldsomt. De kommer ud i gangen. Maddie råber og skriger af Morten, til sidst smider Maddie Morten ud. Hun råber: ’’Du vover ikke at komme tilbage!’’. ’’Hvad sker der?’’ spørger Karen. ’’Han har fundet en anden.’’. ’’ Skal i skilles?’’ spørger Per. ’’Ja’’ siger Maddie. ’’Stakkels Emma’’ siger Maddie. ’’Ja’’ siger Karen. De trøster Maddie så godt de kan. De bliver og sover hos hende og Emma. 3 uger efter bliver Maddie og Morten skilt. Selvom kvinden Morten forelskede sig i er gået fra ham vil Maddie ikke tilgive det fjols.

8 Velkommen til lejlighed 2
Her kan du besøge: ”Den 40 årige mand” Skrevet af Simone ”Den midaldrende mand” Skrevet af Amanda 2

9 Velkommen til lejlighed 3
Her kan du besøge: ”Lejlighed 3” Skrevet af Kenni

10 Velkommen til lejlighed 4
Her kan du besøge: ”Lejlighed 4” Skrevet af Clara ”Trine og hendes opgaver” Skrevet af Cecilie og Celina

11 Velkommen til lejlighed 5
Skrevet af Rikke og Alberte Velkommen til lejlighed 5 Her kan du besøge: ”Lejlighed nr. 5” Skrevet af Sarah og Petricha

12 ”Manden der aldrig gav op”
6 ”Manden der aldrig gav op” Skrevet af Sebastian og Rasmus Velkommen til lejlighed 6 Her kan du besøge: ”Højhuset nr. 6” Skrevet af Mads ”Hjælp, jeg er syg!” Skrevet af Martin

13 Lejlighed 2: Den 40 årige mand (Simone)
Det var en varm sommerdag. Ulrik drømte om et stort hus på landet. Ulrik havde ikke hørt vægge uret en morgen. Så kom han for sent op han skulle ud og kigge på nogle huse på landet. Så da Ulrik trådte ud ad døren mødte han det ældre par som bor i lejlighed nr.1 det ældre par bestod af en kvinde og en mand manden hedder Jens og kvinden hedder Ulla. (lidt efter står de bare og kigger på hinanden) Jens fik hjertestop og lå lige pludselig på gulvet. Ulrik løb hen og forsøgte og give ham hjerte massage. Det gik ikke helt og Ulla ringede hurtigt efter ambulancen. Så kom de og to Jens. Ulrik var bekymret og sagde til sig selv om han skulle køre der ud næste dag, og det besluttede han så at gøre, men hvad så hvis de bliver ked, sur. Næste dag kørte Ulrik ud på sygehuset med blomster og chokolade. Da Ulrik kom ind på sygehuset lå Jens og sov, men Ulla sad ved siden af og nussede Jens på kinden. Ulla skreg op og løb hurtigt over og kyssede Ulrik på kinden og sagde tak for hjælpen og så gav Ulrik hende blomsterne og chokoladen. Men hun blev meget glad og har aldrig været så glad før. Nu vågnede Jens og sagde hej Ulrik og tak for hjælpen i går, selv tak sagde Ulrik.

14 Jens og Ulla sagde her er en gave til dig for at du hjalp os
Jens og Ulla sagde her er en gave til dig for at du hjalp os. Ulrik åbnede gaven og sagde ej det behøvede i da ikke, men tak alligevel. For det var nemlig masser af penge hvor der var et kort, der stod hej Ulrik her er en masse penge som du kan købe et hus på landet, som du altid har drømt om. Okay tak skal i have når nu må jeg vist også ud og kigge på de huse jeg skulle i går, men så skete der jo det der, med dig Jens. Når Ulrik så på et hus der var stort og flot med en kæmp stor have det vil jeg købe, han gik ind og bankede på og sagde hej jeg vil gerne købe jeres hus her er pegene. Og han levede lykkeligt i det store hus og havde meget kontakt.

15 Lejlighed 3 (Kenni) Der bor en 30årige dame i lejlighed 3. Hun går på arbejde. Hun arbejder på et kontor. Hun har ikke så meget overskud til sig selv, heller ikke til børnene. En dag ser hun at der bor en enlig mand i lejlighed 2. Hun tænker: ”At hun kan få ham til at passe sine børn.” Så hun kan gøre noget afslappende for sig selv. Så en dag ser hun at hendes børn spiller bold i opgangen! Hun tænker: ”Hvordan vil han takle det?”. Han kommer ud og ser børnene. Han skælder dem ud som om de havde brændt rådhuset ned. Hun gir et gisp fra sig. Hun tænker: ”Jeg MÅ få ham overbevist om at børn er søde.” Hun tænker i dagevis… Så slår det hende. Hun må sende børnene derned og overbevise ham. Dagen efter sender hun drengen ved navn Birger. Han kommer med en kage til manden, men han er svær at overbevise. Han smækker bare døren i hovedet på ham og Birger får kage i hele femøren. Hun er desperat efter at få noget fritid. Så hun bliver ved og ved. Hun tænker i dagevis igen. Så ser hun i TV at Danmark skal spille mod Portugal i Portugal i byen Lissabon. Derfor sender hun sin næste søn, Bubber, ned til manden, der hader børn. Hun sørger for at han er rigtig fin i tøjet, sådan at han kan præsentere sig godt. Han kommer i smoking, som dog er noget slidt og faktisk lidt ødelagt. Med i hånden har han to billetter til kampen i Portugal. ”Det må da imponere manden”, tænker moren.

16 Da manden åbner døren står Bubber med sin ødelagte smoking og smiler, men manden stjæler bare den ene billet og går ind igen. Så står Bubber bare med en billet til Portugal mod Danmark i Portugal. Den forærer moren til en ven. Tre dage efter ser moren i TV at en i Danmark har fået skødet på New York City. Hun sender Børge, sin ældste søn, af sted for at stjæle skødet og forære det til manden i lejlighed 2. Utroligt nok får han fat i det. Hans mor køber en sprit ny smoking til Børge. Det er jo vigtigt at han ser supergodt ud, når han nu skal gøre et godt indtryk. Han går der ned…… Manden åbner døren og der står Børge med skødet på New York. Manden tog også bare skødet og blev utrolig rig. Men moren… hun havde stadig ikke pasning til sine børn!

17 Lejlighed 4 (Clara) ”Skal det være grøn te eller den nye grønne te med skovbær smag?” Hun kiggede på den ene kat Molly og så spørgende ud i hoved..”Jeg tager den nye!” Sagde hun. Hun var en almindelig 23 årig kvinde med navn Frikke, eller helt almindelig var hun nu ikke. Hun var interreseret i alt med yoga, magiske sten og healing.. Ja alt alternativt. Hun låste lejligheden. Hun kunne lide at tage nye udfordringer! Feks. Som hun lige havde taget en grøn te med skovbær smag i stedet for den almindelige! For hun elskede nemlig grøn te. Hendes udseende var almindelig. Hun var mørkhåret, lidt tynd, har blå øjne og var almindelig i højden. Efter hun havde handlet tog hun hjem med sin kat Molly. Hun boede i et højhus med 6 lejligheder. Hun var rigtig glad for at bo der hvor hun boede. Nemlig i nr. 4. Hun vidste hvem ham fra nr. 6 var. En gammel mand. Han havde kæmpet i mange år med sygdomme osv. Men da Frikke var en kærlig og hjælpsom pige, ville hun helbrede ham. Hun vidste bare ikke helt hvordan hun ville gøre det endnu. Ham fra nr. 2 virkede også sød. Frikke var faktisk lidt interesseret i ham. Det havde snakket et par gange sammen om noget med de 6 lejligheder og hvordan den nye fælleshave skulle se ud. Mere havde hun faktisk ikke snakket med ham.

18 Kun lige et hej eller noget, men ikke mere. Han hed Henrik og var ca
Kun lige et hej eller noget, men ikke mere. Han hed Henrik og var ca år. En del år ældre en Frikke, men hun havde altid haft den op og så med det samme at kit (Den anden kat) som lå og hyggede sig i hendes kurv. Hun lukkede døren hurtigt og gik over og kælede og legede med hende. Bagefter pakkede hun ud og kiggede på hendes magiske sten. Sådan en dag som i dag var hun helt flad og manglede energi. Hun tog sine magiske sten og holdt fast i hendes hånd. Det gav hende styrke var hun helt sikker på. Senere på aften hyggede hun med lidt fjernsyn og en kop te da hun lige pludselig kom i tanke om at hun skulle på kursus i over morgen. 2 dage efter stod hun ude foran skolen.. Den skole hvor der var alle slags kursuser. Hun trådte ind af døren og kiggede sig om. Det var rigtig flot og hyggeligt. Det hendes kursus kursus handlede om var om healing og sten. Hun kiggede på sit ur. Den viste 15 minutter over 9. Der var 5 min. Til at hun skulle være der. Til sidst fandt hun rummet og gik ind. I 3 timer havde hun om det. Hun lærte en masse ting om det og hvordan man skulle gøre med de forskellige ting. Da hun var færdig gik hun ned til stationen og tog toget. Da hun sad i toget tænkte hun om hvad hun havde lært i dag. Hvad skulle hun bruge det til? Hun havde ikke noget arbejde, men havde altid gang i et eller andet. Hun havde altid drømt om at lave sin egen klinik. Hun havde jo også et rum der stod helt tomt.. For hun sov nemlig i stuen, det kunne hun bedst lide. Hun gjorde det! Hun ville lave sin egen klinik!

19 Hun havde jo næsten alle tingene som skulle bruges, Hun manglede kun 1 sten. Den havde læren talt om, den hed krilimumbus. Den var en vigtig sten som bruges til at få meget energi og tro på sig selv. Den kostede 250 kr. så det var der vel lige råd til. ”Nørre port” Hørte Frikke i højtalerne og tog sin taske. Da hun kom hjem gav hun Molly og Kit mad og prøvede at planlægge hvordan klinikken skulle se ud osv. Hun samlede allerførst alle sine sten. Hun samlede alle stenene og puttede dem op i en trækurv. Det tog et stykke tid, for hun havde nemlig mange sten. Bagefter skulle hun lige have noget at drikke. Hun så på sit ur og den viste Så der var god tid til at klare de andre ting. Hun så på sin kalender for hun vidste ikke om der var noget hun skulle nå. Det var der ikke. Hun fik en god ide. Nu var det jo sådan at det værelse der skulle være klinik i var mørke lilla. Men hun ville gerne have at det skulle være hvidt. Hun havde jo 3 bøtter maling oppe på loftet, men hun havde aldrig fået taget sig sammen til at male det. Men Henrik (Fra nummer 2) Ville måske komme og hjælpe? Med at passe katte eller male. Det var en god ide. Så for man gjort 2 gode ting på samme tid. Hun havde tænkt på at fået kontakt til ham i lang tid, men hun havde aldrig vidst hvad hun skulle sige. Men det her var en god ting at spørge om. Hun satte håret i en knold og tog nogle klipklappere på. Så gik hun ned af trappen. Hun tog en dyb indånding som hun altid plejede at gøre når hun var lidt nervøs.

20 Hun bankede på døren.. ”bank bank bank” Han åbnede døren og smilede da han så hvem der stod ude for hans dør. ”Hej Frikke” sagde Henrik med et stort stort smil på læben. ”Hej Henrik,” sagde Frikke, ”Jeg tænkte på om du ville hjælpe mig med noget i morgen” sagde hun og smilede og håbede at han godt ville. ”Jamen det ville jeg da godt, hvad er det jeg skal hjælpe med?” sagde han. ”jeg har tænkt mig at åbne en klinik i det værelse jeg har. Men det er mørke lilla og jeg har noget maling oppe på loftet, så jeg tænkte om du ville hjælpe mig med at male eller passe lidt på kattene!” sagde hun og håbede endnu mere på at han sagde ja. ”Det ville jeg da godt, skal jeg bare komme op hos dig ved en..10 tiden?” sagde han og smilede sødt. ”Det passer helt fint” sagde hun og smilede over hele hoved. Hun gav ham et lille knus og gik derefter op i lejligheden og fandt alle de midler der skulle bruges og lagde det i en kommode. Det fyldte 4 skuffer. Bag efter fjernede hun det ting som der var inde i værelset så hende og Henrik kunne male i morgen. Hun havde 2 kommoder, 3 store malerier og en gammel stol. Hun havde nu fjernet alt fra værelset og det stod helt tomt. Men pludselig slog det hende, hvad skulle de masseres/hypnotiseres/laves healing i? Hun havde en stol inde i stuen som var egnet til det og var perfekt, men det var jo også hendes yndlings stol og det var næsten den eneste hun sad i. Hun blev jo nød til at bruge den, for hvad skulle hun ellers bruge? Hun overlevede det vel nok. Hun tog alle de ting som hun skulle bruge til klinikken og flyttede ud i køkkenet.

21 Så vidste hun hvor at hun havde alle tingene
Så vidste hun hvor at hun havde alle tingene. Bagefter ryddede hun op i stuen, for hun orkede ikke at der var ro alle steder. Nu havde hun alt klar så hun satte sig ned og legede med Kit og Molly. Hun elskede at lege og kæle med dem – Og det gjorde de os! Dagen efter stod hun op og ordnede sig. Bagefter gav hun kattene mad. Og så ringede det på. Hun åbnede døren og så at Henrik stod derude og smilede. Hele dagen malede de, snakkede og grinte. Da det var færdige med at male ringede Frikke efter en pizza. Lidt efter kom pizzaen og det spiste og snakkede. Da de havde spist var klokken ikke så mange. Så de kunne måske rykke tingene ind i klinikken? Malingen var allerede tør for det var noget der tørrede hurtigt. ”ville du hjælpe med at rykke tingene ind i klinikken?” spurgte Frikke, ”det ville jeg da meget godt” sagde han. Det rykkede tingene ind i klinikken. Der var ikke OVER mange ting som skulle rykkes derind, så det tog ikke så lang tid. Dagen efter satte hun en masse plakater op i byen, fakta, brugsen, kød handleren osv. Hun satte også skilte ude foran lejligheden hvor der stod hvad det kostede. En uge efter var det åbnings dagen og Frikke havde rigtig gjort sin lejlighed fin. Hun havde også sendt en brev til Per (Manden fra lejlighed nummer 6) Om at hun gerne ville massere ham og helbrede ham. Så hun håbede at han ville dukke op.

22 Det bankede på. Frikke gik ud og åbnede døren
Det bankede på. Frikke gik ud og åbnede døren. Det var en ældre kvinde der hed Helga. Hun ville gerne have massage og healing.Hele dagen var der fuld drøn på og Frikke fik tjent en masse penge og givet mange behandling. Sådan forsatte hun i mange måneder. Hun tjente mange penge og fik en masse nye venner. Hun fik også behandlet Per, og så mere til Henrik.  3 år efter. ”Telefonen ringer,” sagde Henrik til Frikke , ”okay jeg tager den.” sagde Frikke og tog røret op. ”Hej det er Frikke,” ”Jo der er tid klokken , ”okay så ses vi der. Hej hej ” ”hvem var det?” sagde Henrik. ”det var bare en kunde som kommer på mandag” ”Okay skat, skal vi ned og handle nu?” ”det kan vi da godt” sagde Frikke, Frikke og Henrik var kærester nu. Frikke var blevet lidt kendt. Hun blev iværtfald genkendt af mange på gaden og havde også været i et par programmer som godaften Danmark og aftenshowet. Hun gik ned med Henrik fra opgangen og så Per. ”Hej Per.” ”Jamen hej søde Frikke hvordan går det?” ”Jamen det går godt, vi skal lige ned og handle.” ”Okay” sagde han og gik ned stille og roligt af trappen. Frikke havde helbredt ham. Sådan da. Han kunne gå nu, og han havde det bedre, han havde mere energi nu. Og Frikke og Henrik havde det godt. Og det havde Kit og Molly også.

23 Lejlighed 4: Trine & hendes opgaver (Cecilie og Celina)
Trine har ikke for mange penge, da hun er mærkedyr, og bruge dem alle på tøjet og alt andet til kroppen. Hun går tit ture i byen, da hun en dag gjorder det, så hun et til salg skilt, hvor der stod ” Et lokale til salg, ring til ” Hun ringet med det samme, for at få en pris. Hun fik en pris på 1200 kr.. Hun ville have de penge nu, Så hun fik et arbejde. Hun arbejdede dag og nat, hun ville bare have de pengene, så efter 1 ½ måneder, fik hun 2000 kr. for hendes gode arbejde. Da hun fik pengene, ringet hun til manden med lokalet, det første hun sagde, var: ” Har du stadig lokalet til salg ” manden sagde:” Ja, jeg har stadig lokalet til salg, vil du da købe det? ”, hun svaret højt og hurtigt:” Ja, er du sindssyg, jeg kan komme over til lokalet kl. 6 og vi kan aftale en pris og ind flytnings dato, er det okay?” manden sagde: ” jaja, så ses vi der ”. Tiden gik langsomt, da klokken blev 6 spang hun ud af sengen og tog sit løbetøj på, og løb ned til lokalet. Hun havde checken i hånden hele vejen der ned.. Da hun ankom, var manden, der ikke. Hun blev lidt bange og tænkte på om det kunne være et fup nummer og at hun så ikke fik lokalet. Hun ventet og ventet, hun ringet til manden igen, men han havde mobilen slukket.. 1 ½ time efter kom han. Nu blev hun sur og sagde:” HVAD FANDEN TÆNKER DU PÅ, JEG HAR VÆRET HER UDE I KULDEN I 1 ½, FOR AT VENTE PÅ DIG, DIT STORE LÆS”. Manden sagde meget hurtigt:” Undskyld, du kan få lokalet til halv pris”. Hun blev meget glad, og gav ham hans penge.

24 Dagen efter, gik hun i gang med at lave lokalet klar, og sagde op på sit arbejde. Hun fik lidt penge af sin x-kæreste, til produkter, hun kørte op i nogle butikker, og købte sine produkter til hendes healing osv. Hun prøver stadig, at få manden i nr. 2 til at blive forelsket i hende. Men der skete ingenting.. Så nu ville hun sende et brev, hvor der stod følgende ” Hej Sam. Du ved nok ikke, hvem jeg er.. Men jeg kan kun sige, at jeg er meget forelsket i dig, og vil gerne giftes med dig.. Da du skal finde ud af hvem jeg er, så kan jeg fortælle dig, at jeg bor i samme lejlighedsblok som dig, også bor jeg på 1 sal. Du kan komme i morgen kl , og så finder du ud af om det er mig, hvis du kommer over til den rigtige, så kan du komme ind, i min lejlighed, Hvis ikke du kommer til den rigtige lejlighed, kommer du ikke ind.. Med Venlig Hilsen Din Hemmelige Beundre ” Hun skulle hurtigt op, til den gamle mand i nr. 6. Hun ville tage ham med til hendes klink, for at helbrede ham. Hun gik i gang med at helbrede ham med energier fra sten. Han fik det lidt bedre efter hun havde prøvet på at helbrede ham, hun blev nød til at fortælle ham, at han skulle komme igen 10 gange, så ville han være helbredet. Han tog det meget pænt, han lovet at komme ind. Klokken var blevet mange, så hun skulle hjem og sove. Dagen efter, vågnet hun, da hendes mobil ringet. Det var Sam, hun tog, den har sagde: ” Hej Sam, det var mig. Farvel ”. Hun skulle have tøj på med det samme.. Der ringet det på døren, det var Sam, han friet til hende, lige som hun åbnet døren. 2 Måneder senere, han har boet hos hende lige siden, han friet til hende..

25 Nu ville han sælge sig lejlighed, dem fra lejlighed nr
Nu ville han sælge sig lejlighed, dem fra lejlighed nr. 5, ville gerne købe den, så de fik den. Sam og Trine, inviteret alle fra opgangen til bryllup. Sam og Trine var nu gift og havde haft et fedt bryllup. Nu skulle Trine tilbage på arbejde. Hun skulle helbrede, den gamle mand.. Han havde kun 5 gange tilbage. Hun gav han en om gang, så han fik det bedre. Hun kunne se, at han ikke skulle have så mange omgange mere, så hun skal fortælle han nået, så sagde hun: ” Du skal kun har en gang mere, den kan du få i morgen, hvis du vil ” Han svaret: ” Det vil jeg rigtig gerne, kan det ikke være kl. 7. Fordi jeg skal til udlandet for at besøge, min datter, i morgen kl. 10. ” hun sagde: ” Det er fint nok, så ses vi jo i morgen ”. Da hun kom hjem, havde Sam, lavet lejligheden om, til det hyggeligste sted. Han lå en sengen og ventet. Da hun kom ind i soveværelset, sagde de i munden på hinanden ” Skal vi ikke have en lille baby ”. De var enige i at få en baby, så de gik i gang med at lave en. Da hun var 2 måneder tilbage, ville de have tjekket, om det var en dreng eller en pige.. Det var en lille fin dreng. Lægen sagde: ” I vil få en rigtig sund og dejlig dreng. Der er ingenting galt med ham, han er fin og har fået godt med mad. Jeg vil lige spørger om du har det godt?” Hun svaret: ” Ja, jeg har det fint, jeg har ikke fået nogle veger endnu. Hvad skal jeg gøre, når jeg for veger??” Lægen svaret. Du kan ringe til os, og fortælle, hvordan dine veger er, og vi kan fortælle om du skal tjekkes eller være rolig” Sam svare: ” Jeg skal nok passe på hendes, og vi ringer til jer, når der er sket nået. ”

26 Så nu ville de ud og købe tøj og ting til ham
Så nu ville de ud og købe tøj og ting til ham.. Men de kom i tanke om at der ikke var plads til ham i lejligheden, men manden, i nr. 6 var flyttet til udlandet sammen med sin datter. Så de flyttet op i den lejlighed, som han havde.. Der var 1 måned tilbage, blev hun indlagt. Der gik kun 1 uger, også kom den lille dreng Simon ud af sin mors mave. DE LEVEDE LYKKELIGT TIL DERES DAGES ENDE.

27 Lejlighed nr.5 (Rikke og Alberte)
”Godmorgen” sagde Astrid, ”Godmorgen” sagde Morten træt. Astrid gik ud i køkkenet og lavede morgenkaffe og morgenmad. ”Så er der morgenmad” sagde Astrid. Morten kom ud i køkkenet og satte sig afslappet ved køkken bordet. Imens de spiste morgenmad sagde Astrid: ”Ej hvor vil jeg gerne have lejlighednr.2, den er så stor og når jeg føder, er det letter med barnevognen.” ”Hmm, det kunne da også være meget dejligt,” Svarede Morten. De spiste deres morgenmad stille, mens de tænkte på hvordan de skulle få fat i lejlighed nr. 2. Indtil Morten sagde: ” Hende i nr. 4 kan jo lide ham i nr. 2. Så vis vi kan få de 2 sammen så de flytter op i nr. 4 kan vi få lejlighed nr. 2 ,” De tænkte lidt og så sagde Astrid: ”Men hvordan skal vi få dem sammen?” De tog af bordet. Der efter lagde Astrid sig ind i sofaen og Morten satte sig med krydsede, ben i lænestolen. Astrid tog en faglig bog frem om børn, og begyndte at læse. Pludselig hoppede Morten op ad stolen med fingeren i vejret og sagde: ”Vi ringer til ham i lejlighed nr. 2 og spørger om han vil på date, med hende i lejlighed nr.4, så må vi bare håbe han vil.” ”Du er genial.”sagde Astrid og sprang op og gav Morten et stort smækkys. Et par timer efter ringede Astrid til ham i nr.2 og da hun lagde på skreg hun: ”Han sagde ja!” ”Godt så ringer jeg til hende i lejlighed nr. 4svarede Morten. Lidt efter skreg Morten: ”Hun sagde ja!” ”Yes!”sagde Astrid. Nu var deres plan for alvor sat i gang. Hele natten kunne de høre en mærkelig lyd fra lejlighed nr.4. De troede det var ham fra nr. 2 og hende i nr.4 der havde

28 gang i noget.(noget som vi ikke nævner i denne historie).
En uge senere. Morten var på arbejde og Astrid var alene hjemme(det skal lige siges at hun havde termin om to dage). Hun kunne høre at der forgik noget i huset.. Hun gik ud i opgangen og ser at hende i nr.4 var i gang med at bære nogle flyttekasser ned i nr.2. Hun løb ned til hende, og sagde: ”Hvad laver du?”, ”Jeg flytter ned i nr. 2”svarede hun, ”hvorfor da?” ”Ikke for noget”sagde Astrid trist og gik langsomt op.. Få timer efter kom Morten hjem.. ”Heej, skat”sagde han højt da han var kommet ind for døren. ”Heej” svarede Astrid. ”Er der sket noget i dag?”spurgte Morten samtidig med han satte sig ned inde i stuen. ”Nej ikke andet end at hende i nr.4 er flytted ned i nr. 2,”sagde Astrid irriteret. ”Ej hvor provokerende!”svarede Morten surt. ”AV!”skreg Astrid. ”Hvad?”spurgte Morten forskrækket. ”Jeg har veer, jeg skal føde!”skreg hun. De skyndte sig ud i deres bil. Dagen efter havde hele huset fået at vide at Astrid havde født, så da de kom hjem stod alle fra hele huset med gaver og blomster. ”Tak” sagde Astrid til alle dem der gav hende en blomst. Hende fra lejlighed nr.4 spurgte:”Hvad blev det?” ”En lille pige,” svarede Astrid glad og kiggede ned på sit lille barn. Da de endelig kom op i lejligheden sov deres lille pige, som forresten skulle hedde Trine. Astrid var SÅ træt at hun lagde Trine i seng. Bagefter tog hun nattøj på og lagde sig ind i sengen. To minutter efter sov hun dybt. Lidt efter kom Morten ind til hende. Han sov også efter to minutter.

29 Et par dage efter var de friske igen og lille Trine var en stille lille pige hun sov næsten hele natten, hun spiste også ret meget, ja hun var bare dejlig lille unge. Når men videre til historien: Nu kunne Astrid og Morten virkelig mærke at de gerne vil have lejlighed nr.2. Ved morgenbordet satte de sig til at snakke om hvordan de skulle få fat på lejlighed nr.2: ”Vi kunne jo tage mus, slanger og en fugleedderkop ind af brevsprækken?”sagde Astrid. ”Jaah, men er det ikke lidt overdrevet?” spurgte Morten. ”Jo måske lidt, hvad så med mus og kæmpe edderkopper?” svarede Astrid. ”Okay,” svarede Morten, ”men hvor akal vi skaffe alle de ting?” ”Min bror har begge ting”svarede Astrid, ”Jeg ringer med det samme!” Hun gik over og ringede. Lidt efter sagde hun:”Han kan komme med ti mus og tyve store edderkopper på et tidspunkt i eftermiddag,” ”Fedt!”svarede Morten. Senere kom Astrid’s bror med edderkopper. ”Hej søs, ”sagde Astrid’s bror. ”Heej brormand, ”svarede Astrid, ”hvor er dyrene?” ”De er her omme bag ved, ” sagde Astrid’s bror. ”Tusind tak, ” sagde Astrid, ”Jeg tænkte på om du kunne se efter Trine, mens vi ”arbejder”?” ”Okay,” svarede Astrid’s bror Lidt efter var Astrid og Morten klar med mus og kæmpe edderkopper. ”Godt,” sagde Astrid. ”Så køre vi”. Astrid holdte kassen med mus og Morten ind af brevsprækken. Da de havde taget alle musene ind af brevsprækken, gjorden de det samme med de store edderkopper. Da de også havede gjort det med edderkopperne listede de op i deres lejlighed og sagde tak til Astrid’s bror.

30 To minutter efter kunne de høre nogen der skreg
To minutter efter kunne de høre nogen der skreg. De tænkte det sikkert var dem fra nr. 2. de gik begge ud i opgangen og så at de to i lejlighed nr. 2 løb ud fra deres lejlighed. Astrid og Morten listede fnisende ind i deres lejlighed. To dage efter var Astrid alene hjemme igen. Hun hørte der skete noget ude i opgangen. Hun gik ud og kiggede ned og så at dem fra nr.2 bar nogen flytte kasser op i nr.4. hun løb ned til dem og spurgte:”Hvad laver i?” ”Flytter”sagde de i munden på hinanden. ”Yes” sagde Astrid stille og løb op i lejligheden. To uger efter var Astrid, Morten og Trine flyttede ned i nr.2, så alt var godt. Klokken var halv syv om aften og Morten havde lavet en romantisk middag til Astrid (der hjemme). Han var gået ind i soveværlsetfor at hente et eller andet. Astrid sad spændt og ventet. Lidt efter kom Morten ind og satte sig på knæ foran Astrid. ”Vil du gifte dig med?”spurgte Morten. Astrid blev helt mundlam og begyndte at gæde glædes tåre og sagde til sidst:”JA!” Idet hun sprang ned på Morten og begyndte at kyse ham helt vildt. Et halvt år efter skulle Astrid og Morten giftes. De stød i kirken og præsten havde lige sagt:”Vil du Morten Hansen tage Astrid Nielsen til din ægtekone og være sammen med hende til døden skiller jer ad?” ”Ja”sagde Morten. ”Og du Astrid Nielsen vil du tage Morten Hansen til din ægtemand og være sammen med ham til døden skiller jer ad?”sagde præsten. ”Ja” sagde Astrid. ”Nu må du kysse bruden”sagde præsten til Morten. Også kyssede Morten Astrid!

31 Lejlighed nr. 5 (Petricha og Sarah)
Der er et ungt par hvor kvinden er gravid for første gang. Hun vil gerne have lejlighed nr. 2. Kvinden hedder Bente og er snedig. Hendes mand som forlod hende hed Jens. I lejlighed nr. 2 bor der en mand og i lejlighed nr. 4 bor der en dame. Bente vil gerne smelte manden i lejlighed nr. 2 og kvinden i lejlighed nr. 4 sammen. Så hun kan få lejlighed nr. 2, så hun bedre kan komme op med barnevognen. Det var søndag aften og Bente lå på sofaen og tænkte endnu engang på, hvordan hun bedst kunne lege Kirsten Giftekniv. Hun ville bare have fat i den lejlighed for enhver pris, så hun skulle have de to mennesker parret sammen til et par. Men hvordan skulle hun gøre det? Pludselig fik hun en genial ide! Hun kunne holde en fest, så de to kunne lære hinanden at kende og måske endda blive forelsket i hinanden. Så nu skulle hun bare planlægge festen. Bente begyndte at pynte op til festen og dele invitationer ud. Bente havde en idé om at invitere manden og damen før de andre, så de kunne lære hinanden at kende. Hun inviterede dem klokken 2. Og hun inviterede manden og damen en halv time før, så de kunne snakke alene.. Nu var klokken halv 2 og manden og kvinden kom. De satte sig ned i stuen og snakkede og fik en tår kaffe. De begyndte at snakke om kærlighed og deres fritid.

32 De begyndte at kigge hinanden i øjnene
De begyndte at kigge hinanden i øjnene. Så blev klokken 2 og de andre gæster kom. De spiste god mad og drak vin. Så bliv klokken 5 og alle gæsterne gik hjem. Dagen efter gik Bente ud og købe en gave til kvinden, som skulle være fra manden, så de kunne blive mere forelsket i hinanden. Hun lagde gaven uden for hendes dør og ringede på og gik hurtigt op i sin lejlighed. Kvinden blev rigtig glad og troede det var fra manden. Hun åbnede gaven og der lå et skinnende smykke. Hun blev overrasket over gaven og læste brevet. Hun gik op til manden og sagde: ”tak for gaven” og gav ham et kys lige på munden. De blev kærester og flyttede sammen i lejlighed nr. 4. Bente blev lykkelig og flyttede ind i nr. 2. Bente fandt sammen med sin mand igen og fødte en lille pige. Og de levede lykkeligt til deres dages ende.

33 Lejlighed 6: Manden der aldrig gav op (Sebastian og Rasmus)
Tom Jays var en helt almindelig mand på 70 år. Eller ikke helt for han var meget syg og havde kræft. Der boede en kvinde i lejlighed nr.4 som var opsat på at hjælpe, men Tom var ikke interreset i det. Tom havde også en god forbindelse til de drenge der boede i lejlighed nr.3 fordi han fortalte gode historier om hvad han havde været ude for. Han var også tit på hospitalet fordi han var meget syg. Og han vil gerne have en kone og ønsker at han ikke var syg mere det var nogle af hans ønsker om livet. Han elskede børn ja han elskede børn højt, men var desværre for gammel til at få nogle selv. Det gik helt fint lige indtil den dag hvor det ikke gik fint. Det hele startede med at Tom var gået ned for at handle i Føtex hvor han altid handlede, da han var på vej op af trappen i opgangen til hans lej. Skete der det at han faldt på trappen meget alvorligt og hende damen fra 4.lej og dem fra 3.lej kom stormende ud og hende fra Nr. 4 ringede hurtigt til en ambulance. Og på under en halv time låg han på hospitalet i Hillerød. Da der var gået en dag havde lægerne fundet ud af at han havde fået et meget kraftigt brækket og at han havde haft en blodprop i hjertet et år.

34 De fortalte også at han skulle ligge på hospitalet i hvert fald 2 måneder. Hende fra 4.lej og dem fra 3.lej var meget chokeret over at det var så slemt så de besluttede sig for at besøge ham hver dag for at holde ham ved selskab. Så han havde noget at leve for, det gjorde ham glad og det var blevet lidt bedre med ham siden sidst. Da han endelig kom ud efter de 2 måneder var han blevet HELT rask og det var dejligt. Da der var gået et par måneder havde han været ude på en date og havde der efter fået en kæreste. Hun hed Louise og var 68 år de havde faktisk planer om at gifte sig. Det skete efter 2 måneder der blev Tom og Louise den 11/2-09 ærkleret for rette ægtefolk at være. Nogle timer efter gik de ind i sengen for at have lidt privatliv. SLUT og lige til sidst DER KAN MAN SNAKKE OM EN MAND DER KÆMPER FOR SIT LIV!!!!!!!!!!!!!!

35 Højhuset nr. 6 (Mads) I nr. 6 boede der en mand. Engang var han sømand men, Han syndes at han havde levet sit liv. Han var meget trist. Der boede også 3 små drenge i nr. 3 som han nogen gange fortalte historier fra da han var sømand. Det var en tirsdag eftermiddag, og det ringede på døren hos den ældre mand. Han rejste sig dovent fra stolen og gik hen og åbnede. Uden for døren stod de tre drenge nede fra nr. 3. ’Fortæller du ikke en god historie, sømand?’, sagde den ene. ’Kom nuuuu’, supplerede de andre plagende. ’Nå, så okay da’, smilede sømanden. Det var nu meget hyggeligt med lidt selskab. ’Nu skal I bare høre, unger..’ Da jeg var ung havde jeg ikke råd til at komme hospitalet. Så jeg sad bare der hjemme og kikkede ud af vinduet. Så fik jeg en ide jeg ville spille lotto, jeg spillede for mange penge. Der gik lang tid… Men så til sidst vandt jeg 20, kr. Nu kunne jeg købe forsikring og noget tøj, og så kunne jeg komme på hospitalet. Jeg kunne også købe nogle møbler. Det år gik bare der ud af syndes jeg. Jeg og tog køre kort og købte jeg en fed bil. Og en dag kørte jeg ud for at handle ind. Og nede ved frugt afdelingen stødte jeg ind i en dame, de blev straks blev de forelskede. 2 måneder efter flyttede vi til Mexico og der boede vi i 4 måneder.

36 Og så flyttede vi til Paris i Frankrig og jeg fik startede firma der hedder Ford
Men jeg fik kræft. Jeg var indlagt i to uger, og så blev jeg næsten rask men jeg skulle tag 3 piller morgen middag og aften i et halvt år. Det halve år gik meget langsomt syndes jeg. Da det halve år var gået flyttede jeg hjem. Og hende nede i nr. 4 ville gerne hjælpe ham men, han ville ikke have at hun skulle hjælpe ham.

37 Lejlighed 2: Den midelalderne mand (Amanda)
Hej jeg hedder Jens og jeg er computerprogramør og elsker katte. Mit ønske er at flytte ud i et gammelt hus på landet uden naboer. Mine forældre døde da jeg var 13 år jeg har været ked af det hele det liv jeg har levet og prøver at komme i kontakt med de ældrere par i nr. 1sm reserve forældre mit 2´et ønske er at de siger JA til at være mine reserver forældre. Jeg går ned til dem når jeg har taget mig sammen til, fordi det kan jo godt være at de siger NEJ til det fordi at jeg er 45 år så er man jo lidt gammel, men man må jo håbe. Nu er jeg endelig gået ned til dem og er meget nevøs, jeg banker på og de bække to åbner de smiler til mig jeg smiler tilbage de spørger om jeg vil ind at få en kop kaffe eller the jeg siger ja tak, Da vi så havde siddet lidt og drikke noget the spurgte jeg om de ville være mine reserve forældre, de sad lidt og kiggede på mig men så gik jeg til resosoen det var fordi at mine forældre døde da jeg var 13 år jeg har været ulykkelig lige siden. men hvad siger i så men i må altså godt tænke over det, men de sagde: ”ja vi har altid ønsket os et barn så JA”. Da de sagde det blev jeg mega glad og da vi så skulle sige farvel og gav et kram, jeg skulle bare komme ned når jeg havde brug for hjælp. Det sagde jeg mange tak og gik hen til mig selv igen og råbte JAAAAA, men jeg havde stadig et ønske og det var at jeg fik det hus på landet.

38 Senere havde jeg brug for hjælp til at få mit fladskærm ned fra min vægen, så gik ned til nr. 1 da jeg var der nede spurgte jeg om de ville hjælpe mig med mit fladskærm med at få det ned fra min væg , men da jeg så alligevel var nede spurgte jeg om hvad de hed og de hed Bente og Karl og jeg og Bente, Karl gik hen til min lejlighed og de hjalp mig min fladskærmet da vi var færdige med det sagde jeg at mi andet ønske er at flytte ud i et gammelt hus på landet. De stod lidt og kiggede på mig, men jeg sagde om de gad og flytte derhen som naboer sådan så han bare kunne gå hen til dem hvis han lige pludselig skulle bede om hjælp da jeg var færdig med sætningen sagde jeg at de bare kunne tænkte jeg over det. Næste dag gik jeg ned til Bente og karl og spurgte om de havde fundet ud af det, da jeg så havde spurgt sagde de JA og sagde at de ville flytte ud i det gamle hus og vil bo sammen med mig da jeg så havde fået det at vide sagde jeg tak og hvem betaler for huset så sagde de at det skulle jeg ikke bekymre mig om. 5 uger senere sagde Karl og Bente at jeg skulle begynde at pakke mine ting fordi at vi skulle flytte om 4 dage skulle vi flytte jeg blev virkelig meget glad og krammede dem og sagde tusinder tak fordi at i vil hjælpe mig med mit andet ønske det var så lidt sagde Karl.

39 4 dage efter kom Bente hen til mig og spurgte om jeg var klar til at flytte, jeg sagde ja og gik med Bente 1 dag senere var vi flyttet ud i det gamle hus. Og nu er jeg virkelig meget lykkelig sagde jeg.

40 Lejlighed 6: Hjælp jeg er syg…. (Martin)
Dagen i dag så ikke ud til at blive særlig meget anderledes end de foregående…Kedelig og uden besøg. Jeg – Buster – var indlagt på ’Riget’ (hospital i København) fordi jeg havde nogle pletter på huden og desværre viste det sig at være hudkræft. Nu skulle pletterne fjernes og måske blev jeg så rask. Klokken var 07:30 og og morgenmaden blev serveret. Klokken 8 kom lægen og kiggede på mig. Så var det bare at vente…..Hele min familie boede i Jylland, så besøg fik jeg ikke – eller gjorde jeg??? Kl. 13:00 da der var besøgstid kom 3 unge mennesker ind. De skulle besøge mig. Hvad!!! Jeg kendte dem ikke, men det viste sig at de faktisk boede i samme ejendom som jeg. Jeg havde bare aldrig lagt mærke til dem. Jeg blev meget glad. Det viste sig at de var besøgsvenner. Nogle som bare gerne ville gøre noget for andre, altså for at glæde andre. De spurgte mig hvad jeg hed, hvor gammel jeg var, om familie og om hvad jeg fejlede. Tænk sig, der gik 2 timer, hvor jeg bare fik lov at fortælle alt om mig selv og min sygdom.

41


Download ppt "HØJHUSET 5. årgang præsenterer: Kære læser"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google