Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Smásögur danska vor 2012 Menntaskólinn í Reykjavík

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Smásögur danska vor 2012 Menntaskólinn í Reykjavík"— Præsentationens transcript:

1 Smásögur danska vor 2012 Menntaskólinn í Reykjavík

2 Rovmord på villavejen Personer: Irene Rasmussen – den døde.
Lizzy – naboen til den døde. Ismael – havemand, tyrker, i trediverne. Palle – nevø til Irene som hun har hjulpet økonomisk, han er psykisk syg. Journalisten – sensation.

3 Handling Novellen handler om mord på Villevejen. Irene blev slået ihjel. Palle hendes nevø er først sigtet for mordet men forstanderen på det herberg Palle boede sagde at Palle havde været på herberget når mordet fandt sted og han gav ham en alabi. Lizzy sagde Ismael, havemanden fra sølveskrinet sit som var omkring kr værdigt. Han slog hende ihjel og tog af sted til Ankara.

4 Død eller borte Personer: Henry – en biltyv
Lotte – blå ojne, lyst og langt hår. To mænd – som vil gerne have deres penge tilbage. Arnesen – mændens chef.

5 Handling Novellen handler om det at to mænd gav Lotte en taske fuld af penge og tog hndes taske, det var en fejl fordi de villede ikke hendes taske. Lotte for inde i bilen til Henry som han havde sjælet. De kør på et motel og iscenesatte et mord og mændene tænke at Henry havde myrdet Lotte. Men Henry og Lotte fly til udlandet og ende op som et par.

6 Trøjen Fortæller: 3. persons fortæller. Personer:
Manden – som myrder sin kone. Gertrud – hans kone. Svigemor Naboen – Gertrud’s venninder To politimænd

7 Handling Novellen handler om en mand som var bare så træt af sin kone. Lyden fra strikkepindene klik, klik, klik irreterede ham uendelig maget. Han slog hende ihjel med et vandrør, først var han forstyrret når telefonen ringede (svigemoren),og siden blev han forstyrret når nabokonen kom over. Mordet blev opdaget når politmanden så trøjen. Gertrud havde haft en forstående ven i et års tid. Det vidste manden ikke.

8 En morder uden skygge Personer: Brun – kriminalkommissær.
Marcus Hall – revisor, vekseler, den døde, 62 årige. Adam Rytter – administrerende direktør for ”Accelerator” besøget Brun i sommerhuset, er Brun’s chef. Svenske politi. Sted: Svergie, Halland i sommerhuset ,,Stugen”. Tid: august månede 1990.

9 Handling Hall er på arbejdsferie fordi ham vil undersøge nærmere firmaets regnskab. Han dø i ferien og svenske politien tror at Marcus har kæntret (hvolft) båden. Men Brun fandt andet ud, han undersøgede billederne bedre og fandt ud af de var iscenesatte fordi det manglede skygge på en af billederne. Adam Rytter havde slået Brun ihjel.

10 Spejlens gåde Personer: Manden som samler antikvarer.
Christian Hansen (Basse) – bor på herregården Hvedbjerggård. Christian’s kone og datter Susanne “tiptipoldemor” – Elisabeth von Palen Karen Margrethe Madsdatter – den rigtige tiptipoldemor.

11 Handling Du værdt at læse novellen selv fordi der er mang små ting som spille vigtige rolle. Spørgsmål følge novellen.

12 Glansbilleder Novellen handler om mand som er blindt men ingen ved det, han fik ny ven når en lille pige begyndte at snakke med ham. Han købte glansbiller for hende, han gav pigen kurven med billederne og sagde at hun kunne lukke den op når hun kommer hjem. Når manden lade fingrene glide over ansigtet kom en mand, han var forvirret og tog pigen fra ham manden kaldte efter de ”dine glansbilleder”. Pigen græd.

13 Det forkerte barn Personer: Ole – Brians far Brian Benny – Brians ven
Gurli – Brians mor Mormor og morfar Olsen – sølger møbler. Pædegog Barnepige hos Benny


Download ppt "Smásögur danska vor 2012 Menntaskólinn í Reykjavík"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google