By Michiko Yurko Concepts and Games to Help Students Love Music Reading and Theory Velkommen www.musicmindgames.com.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
SMUT PAKKE 2 VIDEN OM SUKKERSYGE.
Advertisements

V./ Leif Tøfting Kongsgaard, Væksthuset
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Set i forældreperspektiv
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Læsning og skrivning i børnehaveklassen
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Samspilstema 1: SMIL Vis positive følelser – vis at du er glad for barnet Det er vigtigt for barnets tryghed,
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Læringsstile og lektier
Hvad du har lært Dine nye mentaltræningsvaner. Du har nu lært dig selv bedre at kende som løber • Du er blevet mere bevidst om den tankevirksomhed der.
Hvad gør livet så værdifuldt?
I dag er temaet Visualisering
Lærings- og praksisfortællinger:
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Uddannelsessystemet Paradokser og muligheder
De sidste undervisningstimer
Hvad er oplevelser – og hvad skal vi med dem?
Forældremøde X årgang.
Sådan underviser vi i stavning
- fortsat midt i en flekstid?
Jeg støtter barnet ved:
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
Dansk med it © Duncker & Ruus DIT-systemet Dansk med it Generel præsentation for studerende Dorthe Duncker og Hanne Ruus Institut for Nordiske Studier.
Tips & tricks Lærings-stile og it – den helt rigtige kobling Ny PIXI
Hvad gør livet så værdifuldt?
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Hvordan du bliver lykkelig. 1. Have et mål 2.Smil altid.
Hvordan du bliver lykkelig. 1. Have et mål 2.Smil altid.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
ER-diagrammer (databaser, del 4)
Ungdomsbyen i samarbejde med Benedicte Kommunikation
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Session 16: Hvad forstår vi ved sundhed Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Hvordan du bliver lykkelig. 1. Have et mål 2.Smil altid.
DIT LIV Tænd for lyden og læn dig tilbage -.
”Et virtuelt spring over bæltet” ITMF projekt november 2003 Ella Myhring Skolebibliotekar, projektleder Højby Biblioteksbutik.
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Lederseminar 2014 Varde Kommune
AKKORDER Musik er opbygget af akkorder
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Konfliktløsning ”Det er min dystre overbevisning, at mennesker kun kan blive enige om det, der ikke interesserer dem.” Bertrand Russel Ordet betyder sammenstød.
Køb spillet her:. Buy the game here: AIDAAIDA Attention: Det der fanger øjet Billedet i venstre hjørne er blikfanget. Interest: Den del der får læseren.
Indsæt foto: Klik på det lille fotoikon og vælg det ønskede foto i dialogboksen. Skift eksisterende foto: Klik på foto og brug derefter slettetasten til.
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
OOMI Præsentation 28: Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 6 Pensum Pensum har været noget fragmenteret (ny struktur for faget, nyt indhold og.
Bakke og By Sommerfest i Mosen Kære forældre og børn I inviteres hermed til sommerfest i Mosen onsdag d kl ca. Vi glæder os til at se.
Udvid din didaktiske værktøjskasse.
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
TIBRGA Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 5 Pensum Pensum uddrages fra lektionsplanen ALT der er angivet med betegnelsen ”Pensum” er pensum.
Normalt Brundt hår men er farvet rødt Tøjstil er normalt det samme, men det går an på om det er i skolen eller efter skole. Går altid med smykker af en.
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Undervisning/vejledning - Hvordan kan man gøre? 1.
Forandringskompasset. Program 9:00- 9:15Velkommen og formål med dagen 9:15- 10:00Introduktion til kompassets forandringsfaser + mini øvelse 10:00-10:15Pause.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Praktikvejledertræf PAU den 28/9 2015
Badmintonsportens hjælpetrænerkursus 1
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Læringslokomotivets forældresamarbejde
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
En ny bog er i gang – skrevet af addicts, for addicts
Præsentationens transcript:

by Michiko Yurko Concepts and Games to Help Students Love Music Reading and Theory Velkommen

2 At lære at læse musik og forstå musikteori kan være sjovt! Attraktive materialer Intelligente spil Progressiv læring Sammenspil Ikke-konkurrerende Humor Positiv pædagogik Begynder/mellem/avanceret Fleksibel undervisning: En til en Små grupper Større grupper Washington, D.C. USA

3 Hvorfor bruge spil? Let at fange elevernes opmærksomhed. Åbner for indlæring. Eleven er afslappet og lærer hurtigere. Eleven tager ansvar for egen læring. Eleven oplever egne fremskridt og færdigheder. Spillene giver læreren mulighed for at differentiere. Det er let at se, hvad eleven lærer, og hvad det næste trin skal være. Det er ikke nødvendigt at teste eleven. Oskarshamn, Sverige Honolulu, Hawaii

4 Indlæringsspil: Læreren er involveret og nye begreber indlæres eller gennemgåes. Repetitionsspil: Læreren er mindre involveret, eller slet ikke. Det giver eleverne mulighed for at nyde spillene selvstændigt, mens de memorerer spillene. Læreren kan observere imens. Oskarshamn, Sverige Reykjavik, Island Der er to slags spil

5 Music Mind Games underviser i følgende emner på en ny måde... Tokyo, Japan

MUSIKALFABETET Alfabetspil lærer eleverne, at noderne læses nedefra og op, og ikke oppefra og ned som i skriftsproget. MUSIKMUSIK KISUMKISUM Oskarshamn, Sverige Eleverne lærer musikalfabetet flydende på en måde, som går videre end bare at lære bogstaverne. Deres tankegang bliver mere fleksibel og hurtig.

INTERVALLER Intervaller forbereder forståelsen for nodesystemet, skalaer, tonearter og for at danne tertser og akkorder. Oskarshamn, Sverige

NODESYSTEM OG NODER I stedet for at anvende remser som: “En Gås Har Dejligt Fedt” lærer eleverne de fem symmetriske C´er og genkendelsen af disse uden at støtte sig til andre noterede noder. Eleverne opnår en mere flydende nodelæsning ved at lære hele nodesystemet på en gang. Derved undgår eleverne følelsen af, at F-nøglen er mere kompliceret end G- nøglen. Wellington, New Zealand

RYTMELÆSNING Eleverne lærer nogle sjove engelske gloser, der matcher den rytmiske værdi af den enkelte node eller pause. Blue Jello-kortene træner læseretningen og leder elevens opmærksomhed til den del af noden, der indikerer den rytmiske varighed.

10 Blue jello-håndtegn formet som noderne og pauserne gør det lettere at huske disse, idet en ekstra dimension bliver føjet til indlæringen. Det er sjovt og samtidig en god øvelse for koordinationen. Reykjavik, Island

RYTMEMATEMATIK Rytmespillekort hjælper eleverne med at huske forbindelsen mellem noder og pauser. Det er lettere for børn at forstå addition end division ved indlæring af nodeværdier og pauseværdier, idet addition er det første matematiske princip, som børn lærer. Maryland USA

12 Ved at bruge node-og-pausekort bygger eleverne et diagram til at demonstrere noder og pauser med ens værdier. Kortene bliver ligeledes anvendt i andre sjove spil. Maryland USA

BLADLÆSNING Kurven med håndtegnene hjælper eleverne med at forstå forholdet mellem tonehøjderne. Århus, Danmark Solmisation er en naturlig måde for børn at udvikle færdigheder i bladlæsning og diktat.

DIKTAT Melodisk diktat er en vigtig del af at lære at læse musik, som ofte bliver overset i arbejdet med mindre børn. Det er nemt med spilleplader og magiske noder. København, Danmark

MUSIKSYMBOLER OG -UDTRYK Ved at lære musiksymboler og -udtryk hjælpes eleverne til at fortolke deres musik og spille med større udtryk. Århus, Danmark

TEMPI Når først eleverne kender betydningen og rækkefølgen af de forskellige tempi, hjælper det dem til at følge komponistens intentioner og bidrager med følelser, energi og sensitivitet til deres musikstykker. Wellington, New Zealand

SKALAER OG TONEARTER At forstå logikken af tonearter og skalaer kan introduceres allerede på begynderniveau og være meget interessant at lære. Bemærk, at alfabetkortene er placeret i de halv- og heltrins- intervaller, som dukker op i en durskala. Honolulu, Hawaii

TREKLANGE OG AKKORDER Treklangens tonalitet skrives ved hjælp af farver: Dur = lilla Mol = blå Formindsket = grøn Forstørret = lyserød Anna viser håndtegnet for en dur treklang. (Stor terts i bunden og lille terts foroven) Maryland USA

19 HJØRNESTEN Filosofien bag Music Mind Games 1. Tro på, at enhver elev er begavet og lærenem. 2. Giv eleverne det rette undervisningsmiljø, og de vil udvise gode evner og intelligens. 3. Tro på, at positiv og givende indlæring er en naturlig del af livet. 4.Succesfuld indlæring sker med mange små skridt og ikke få store skridt. 5. Hvis elever er forvirrede, er det ikke fordi, de er langsomme, men fordi en anden tilgang til opgaven er nødvendig. 6. Glade og afslappede elever vil næsten ikke opdage, at de lærer, når de har det sjovt. 7. Elever husker bedst det, de selv har prøvet. 8. Sørg for at eleverne oplever succes, og de vil ønske at prøve mere på egen hånd. 9. Giv eleverne interessante udfordringer, der ikke overmander dem. 10. Tilstræb at være venlig, givende og opmuntrende, da fejl er en del af det at lære. 11. Udvikl evnen til altid at kunne improvisere og skabe situationer, som hjælper alle elever til succes. 12. Vær opmuntrende, vær underholdende og sørg for selv at have det sjovt. 13. Bevar alles værdighed – undgå at bringe eleverne i forlegenhed. Når fejl opstår, så giv eleverne plads til selv at finde en løsning. 14. Fasthold et højt tempo for at stimulere interessen og for at sikre udfordringen af eleverne, da de er i stand til at lære hurtigt. 15. Hjælp eleverne til at forstå begreberne og få dem dernæst til at huske disse gennem repetition. 16. Husk, at målet med undervisning er at give eleverne glæde ved at lære, at hjælpe eleverne til at lære og til at huske det, de har lært.

20 Oskarshamm, Sweden Lad os komme i gang... Aalborg, Danmark