Visioner for bedre uddannelser og samarbejde 26. marts 2007 Skoleleder Søren Clausen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
Advertisements

Hvad er EGU ? Egu er en 2-årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik. Egu er for unge under 30 år.
Set i forældreperspektiv
 Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne.
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Fastholdelsesstrategier på EUC Syd Udfordringen  95 % af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse.  Det er nødvendigt at vi alle i fællesskab.
Temperatur på unges motivation Oplæg på CeFu-konference
VELKOMMEN TIL FORÆLDREMØDE. REFORMENS MÅL ER: • AT GØRE FOLKESKOLEN ENDNU BEDRE OG UDFORDRE ALLE ELEVER, SÅ DE BLIVER SÅ DYGTIGE, SOM DE KAN • AT HÆVE.
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
ProNet Konference – Korsør 29. november 2011 Udfordringer set fra et dansk Jobcenter 2011 Anette Steffensen Arbejdsmarkedsområdets Tværfaglig unge- og.
Formål at videreudvikle Silkeborg som en attraktiv uddannelsesby med fremtrædende uddannelsesinstitutioner, der sikrer erhvervsliv og offentlige institutioner.
Job & Uddannelse i Øresundsregionen
Job & Uddannelse i Øresundsregionen Projektmål: at øge hverdagsintegrationen og mobiliteten over Øresund.
Hold Fast Konsortiemedlemmer i UU Ringkøbing Fjords område: Deltagere:
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Den globale skole Globaliseringen fordrer og fremmer en nytænkning af uddannelsernes indhold. Gode læse-, stave- og matematikfærdigheder er nødvendige,
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
: Ulighed og uddannelse - Akademisering af uddannelsessystemet? Martstræf 2011 Gry Poulsen.
Øget overgangsfrekvens til de videregående uddannelser
Fra Globaliseringsråd til Fremtidens erhvervsuddannelser 1.
Orientering forældremøde 10. klasse
Overvejelser om institutionsstrukturen i Region Midtjylland Styrelseschef Lars Mortensen Institutionsstyrelsen, Undervisningsministeriet.
Lene Skovgaard Uddannelses Ungdomsvejleder
Uddannelsesvejledning – hvorfor og hvordan? Alle unge gennemfører en uddannelse Vejledningen skal differentieres eVejledning for unge med alm. vejledningsbehov.

Udsatte unge på vej i uddannelsessystemet v. Mette Pless, kandidatstipendiat Center for Ungdomsforsknings medlemskonference 31. Marts 2008.
UU Odense Om at skabe fastholdelse gennem en organiseret mentorindsats i et større byområde.
Informationsmøde d. 28/9 Optag august Praktik: 1.
Relationer handler om troværdighed og tilgængelighed
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
10 konsortier Mentor Opsam- ling Praktik- pladser IT og læring Intro- duktion Indslus- ning.
UUO – dialogmøde 10. januar 2012 Skole- og dagtilbudschef Esben Krægpøth UUO Dialogmøde den 10. Januar 2012.
11. december 2014 Workshop D Motivation og barrierer for virksomhedernes brug af VEU - bidrag til analysegrundlaget for Trepartsudvalgets arbejde udarbejdet.
Uddannelsesparathed og vejen til de 95 pct. UU Københavns Kommune 29. september 2010 – Lis Rom Andersen.
1 De fornyede erhvervsuddannelser Praktikkonference den 23. april oplæg v. Finn Togo, UVM.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
SOSU Grundforløb.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
UU-centre på kort og liste se også Kommuner 2007Kommuner 2007.
Hvor bevæger det danske erhvervsuddannelsessystem sig hen? Oktober 2013.
Hvordan får vi de sidste med? Professionshøjskolen UCC 7. maj 2010 – Anna Marie Illum.
Vision for fremtidens nære sundhedsvæsen strategiseminar januar 2015.
Den koordinerede ungeindsats Silkeborg Kommune 21. marts Klaus Majgaard.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Kompetenceudvikling i et strategisk perspektiv Konference om nyskabelse og motivation 15. juni.
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Introduktionskurser Uddannelsesparathedsvurdering Campus Grindsted Den 11. december 2014.
På vej mod de 95% UURS Kongres 4. maj Klaus Majgaard.
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Vejledning og undervisning UUV har som forsøg undervist i 6 moduler udviklet til Uddannelse og Job. I alt 46 lektioner, heraf fire lektioner som forlagt.
Uddannelseskonference 26. marts 2007 Nanna Højlund 1 Nye opgaver, nye social- og sundhedsuddannelser? Velkommen til konference den 26.marts 2007 Udvalget.
Audiologiassistentuddannelsen Status og perspektiver December 2005.
Reform af erhvervsuddannelserne - de største nyheder og udfordringer for FOA LUPA-møde marts
1 Strukturreformens konsekvenser for kompetenceudvikling i Region Midtjylland Tinghallen 21. september 2006 Bent Hansen.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Landsorganisationen i Danmark Bedre erhvervsuddannelser til unge og voksne Ejner K. Holst LO sekretær.
UPV – uddannelsesparathedsvurdering Elever skal parathedsvurderes ud fra følgende tre forudsætninger. Lærere og vejledere skal vurdere elevernes uddannelsesvalg.
Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler.
Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Kontor for Videregående Uddannelse Konference om rapport fra følgegruppen for ny læreruddannelse.
At møde fremtidens behov Den moderne brancheskole skal kunne: Møde udfordringer og krav i en foranderlig verden  Udnytte potentialer og ressourcer i forandringerne.
Regionsprojekt på Campus Køge
Ungdommens Uddannelsesvejledning Ungecenter Mariagerfjord
Pædagogisk- assistent
Det kompetente Nordjylland
Præsentationens transcript:

Visioner for bedre uddannelser og samarbejde 26. marts 2007 Skoleleder Søren Clausen

Indhold Rekruttering Elever nok!? Fastholdelse Uddannelsesmulighed for alle!? Kvalitet Uddannelse til fremtiden – men hvis fremtid!?

Rekruttering Deltage i at nå 95 % unge med en ungdomsuddannelse i 2015 Nye grundforløb – i samarbejde Voksenelever Voksenelevløn – en mulighed for alle over 25 år

Rekruttering - uddannelsesvalg Hvad har indflydelse på uddannelsesvalget Mor – UU har vist ikke overtaget endnu Tilvalg eller fravalg Nærhed og mobilitet Image For både uddannelse og institution

Udbud og efterspørgsel Rigelig dimensionering Rigtigt interessant hvis vi ikke kan fastholde elever og færdiguddannede Institutionsstruktur Kapacitet, placering og harmonisering Kundeopfattelse og konkurrencevilje

Hvem er kunden? ’Den der betaler musikken bestemmer hvad der skal spilles…’ Staten finansiere skoledelen – med uddannelsesinstitutionerne som leverandører Kommune/region finansiere praktikdelen – med praktikstederne som leverandører Men hvad er så eleverne?

Eleven i centrum Uddannelsesgaranti Eleven vil have øgede rettigheder Skole-praktiksamarbejde på nye måder Tættere samarbejde om den enkelte elev Differentiering og mangfoldighed Møde eleven med udfordringer og støtte til at nå enten højere eller normale mål afhængigt af forudsætning

Kvalitet i uddannelsen Uddanne til morgendagens opgaver Sikre innovation og refleksion – også i praktikken Nye afviklingsformer Modulisering – et svar af flere mulige Individualiseringen er kommet for at blive – også selvom den kan betyde fællesskab for nogle

Udfordringer for SOSU- uddannelsesinistitutionerne Ikke at blive vedhæng til de videregående uddannelsesinstitutioner Ikke ende som alene fødekanal til MVU, SD m.v. Komme i tide til nye jobfunktioners uddannelsesbehov Ikke blive offer for egen selvforståelse