ÆBLER & EDDIKE PENSUM & HÅNDVÆRK Et tværgående samarbejde hvori der indgår: En masse æbler En 2. g klasse og deres lærer i biokemi To videnskabsmænd og en æbleekspert Folkeuniversitet og betalende kursister En kok og en kokkeelev
Der plukkes Holsteiner Cox
Klassen deles i to hold
Ved den ene køkken-ø laves der æbleflæsk
Det skal afprøves om Filippa eller Holsteiner Cox er bedst til æbleflæsk
Der steges ordentligt, røget rygspæk, som kan blive rigtigt sprødt
Ved den anden køkken-ø presses og juices der to slags æbler, Holsteiner Cox og Discovery
Gammeldags æblepresse
- hårdt arbejde
Og nogen knokler mere end andre!
Der er stor forskel både på de to sorter og på den juicede og den pressede most
Dagens flotteste most!
To slags æbleflæsk
Og så skal dagens anstrengelser nydes..
To slags æbleflæsk og en masse juicede og pressede æbler
Klar til eddikesmagning
Lidt basis-snak om kemien i eddike-fremstilling
Og dagens slutter med en udfordring: Hvem laver den bedste eddike inden jul, klassen eller kokken? Klassen får to kasser med Discovery og Holsteiner med sig hjem til det videre arbejde