Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Navn: Bjarke Steen Rasmussen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Navn: Bjarke Steen Rasmussen"— Præsentationens transcript:

1

2 Navn: Bjarke Steen Rasmussen
Alder: 44 år. Arbejder som: Grafiker, IT, PR medarbejder ved Læreruddannelsen i Skive. Uddannet folkeskolelærer, Arbejdsgiver for 4 hjælpere. Har arbejdet som: Is sælger, kontormedarbejder, grafiker, PR medarbejder. Bor: Skive, I Andelsboligforeningen Thorshammer. Brækkede nakken ved badeulykke i 1987 og er lam fra brystet og nedefter. Fik derfor en hjælpeordning med fire hjælpere der er mine arme og ben i hverdagen. Dvs. jeg blev arbejdsgiver og skulle ansætte, fyre og køre løn for min lille arbejdsplads. Jeg har derfor læst flere tusinde ansøgninger og hjulpet mange med at lave gode ansøgninger igennem de sidste 20 år. At lave en ansøgning der skal åbne døre kræver tid og arbejde.

3 Udfordringer for dig som ansøger?
Du er i konkurrence med andre der taler sproget og kender arbejdsmåderne. Kommunerne kræver at søger jobs for at du kan få understøttelse og hjælp. Hård konkurrence Kommuner kræver ansøgninger Der skal være et job åbning eller også skal du vise hvad du kan give firmaet i ny værdi. Du skal oftest kunne dansk på et hverdags niveau. Du skal have en uddannelse der passer og er godkendt af danske myndigheder hvis den er taget i udlandet. Job åbning eller manglende kvalifikationer Dansk sprog Din uddannelse

4 Hvad bliver din situation på arbejdspladsen?
Som ny på en arbejdsplads vil der blive lagt mærke til dig, fra kolleger og chef, og alt hvad du laver. Nogle arbejder med 3 mdrs. Prøvetid. Du vil også blive set på som repræsentant for alle nye danskere. Dvs. gør du det rigtig godt og viser du er en god ansat vil det åbne døren for de næste. Det er vigtigt at gøre lidt ekstra, selvom om visse ting kan virke træls og ikke sjovt. Folk vil følge med i hvad og hvordan du klarer dig. Vær repræsentant for alle nye danskere. . Gør dig umage

5 Hvad kræver en dansk arbejdsgiver?
Punktlighed Ærlighed Arbejdsomhed Stabilitet Debat, udveksling af synspunkter – derefter fælles arbejde mod mål. Når der er aftalt en tid, så kom præcis. Der er ikke noget der generer en arbejdsgiver og dine kollegaer som hvis man kommer for sent og er forsinket. Danskerne er ikke bange for ærlighed. De mener en ærlig tilgang er den bedste. Hvis du stiller et spørgsmål, forvent et ærligt svar. I alvorlige samtaler, vil de ikke pakke ordene ind. En del arbejdspladser arbejder med fleks tid dvs. man arbejder svingende arbejdstider og styrer selv arbejdstiden alt afhænger af opgaverne og deres deadlines. Mød hver dag, bliv kun væk hvis meget syg. Ved sygdom ringes til chefen i god tid og sørg for at det ikke kun er den ene forældre som altid skal tage sig af syge børn. Inden en opgave kan danskerne godt lide at opgaven debatteres, diskuteres og planlægges sammen. Det kræver noget snak, når man så er enige, holdes det aftalte og der fokuseres på at nå målet hurtigst og bedst muligt.

6 Jobannoncen? Hvor findes den?
Hvad bruges den til? Hvordan søger man? Jobannoncer kan findes i aviser, men de fleste findes på internettet. Stederne hedder og Jobannoncen oprettes af arbejdsgiver, kommuner og beskriver den opgave og person der eftersøges, det er derfor vigtig at nærlæse annoncen flere gange så man fanger deres ordvalg og profil, der efterlyses. Der søges på internettet og begge steder nævnt herover kræver at man opretter profil og har nemid adgang. Efter at have lavet profil kan man søge, indsende ansøgninger og se eventuelle svar fra arbejdsgiver der søger en med dine kompetencer.

7 Ansøgningen? Skriftlig
Uopfordret Netværk De fleste job kræver en skriftlig ansøgning dvs. på dansk og opbygget i to afdelinger. En ansøgning der beskriver hvad du tilbyder firmaet og hvorfor du gør en forskel. Derudover et CV der beskriver dine uddannelser og kvalifikationer samt lidt om dig som person. Uopfordret ansøgning er når man aflevere en skriftlig ansøgning til udvalgte arbejdspladser som man tror kan bruge en. Disse bruges ofte som et visitkort. Rigtig mange jobs findes igennem netværk og derfor er det vigtig at holde kontakt med venner der er i arbejde og folk fra kommunen og venligboere som os der allerede har et netværk og kan åbne nogle døre her på egnen.

8 CV? Profil billede Navn og kontakt info Tidligere job og arbejdssteder Uddannelser Kursus/kvalifikationer Fritid/familie profil Fra skulderen og op, gerne naturlig og taget i eventuelt job situation. Fulde navn, alder, telefon, og adresse. Hver eneste tidligere job skrives med titel og årstal som overskrift. Nedenunder skriver du hvad du opnåede i det job. Hvad gjorde du for firmaet. Kort beskrivelse af dine skolegang og uddannelse. Eventuelt hovedopgave beskrives samt eventuelt karakterer nævnes. Har du taget ekstra kurser, noget du er dygtig til som for eksempel sprog, computer, håndværk skrives det her. Hvad laver du i din fritid? hvordan er din familie sammensætning?

9 Eksempel Ansøgning Hvad andre siger, er ikke altid godt nok.
Jeg har set masser af eksempler hvor folk bare siger det er godt nok og ikke bruger tid nok. Dvs. den er ikke sat ordentlig op, fyldt med stavefejl og er ikke tilpasset det præcise job.

10 Eksempel CV Brug flere folks meninger og husk på konkurrencen er hård.
Dine ansøgninger skal skille sig ud fra mængden og det kan gøres flere måder: Tekstmæssigt, billedmæssigt og måden den er sat op på.

11 Tænk på hvordan ansøgningen kan adskille sig fra andre
Trykt på godt papir, diskret anderledes farve? Konvolutfarve, str.? Kan indpakning supplere ansøgningen? IKKE ALT ER GODT – DET SKAL HAVE RELEVANS

12 Onsdagshjælp i caféen Praktik album
Job ansøgninger For bedre at kunne hjælpe jer og kommunen med at finde gode praktik pladser og bedre kunne udnytte de kvaliteter i har vil vi lave et praktik album på facebook. Det er et profil billede af jer der er interesserede samt lidt tekst så vi ved hvad I er gode til og hvordan I kan hjælpe andre og os. Vil I gerne søge et job, praktikplads eller have hjælp til at lave jobansøgninger så skal I medbringe jobannoncen, have skrevet noget tekst (bare på eget sprog), så vi har noget at starte med. Derefter kan vi bedre hjælpe.

13 Det personlige møde Personligt møde med ny arbejdsplads/praktiksted.
Da konkurrencen er hård, og folk kan være skeptiske, er et personligt møde langt bedre end bare at sende en ansøgning. Forvent ikke at du skal snakke når du aflevere ansøgningen, det er ikke meningen. Kom og vis dit ansigt, og vis at du er villig til at gøre noget ud af det ved at komme personligt. Har I brug for assistance, så I er sikre på at alt er forstået og at ingenting bliver glemt. Så tag eventuelt en god ven, eller en fra cafeen med, så er du på den sikre side.

14 Hent din ansøgning og cv skabelon her:
Denne kan downloades fra hjemmesiden


Download ppt "Navn: Bjarke Steen Rasmussen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google