Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Advertisements

Det gode samarbejde København Syd Samarbejde
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Proces på sundhedsområdet Det nære sundhedsvæsen
Oplæg ved Claus Graversen, chefsygeplejerske 3. April 2013
Vores krav til økonomiforhandlingerne v/Palle Simonsen, Det Sociale Netværk.
Sundhedsaftalen fra ord til handling
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
Sundhed på tværs - og relationel koordinering
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Geriatri og geriatrisk sygepleje i et vadested
Forventninger til Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center - mission og vision ved Driftschef, Else Ammitzbøll Den 6. marts
Temadag om forebyggelse og sundhedsfremme for personer med handicap
Sven Erik Bukholt Center for Primær Sundhed og Forebyggelse
Proces for sundhedsaftaler med 19 kommuner
Hvordan kan regionerne udfører misbrugsbehandling i praksis
Sundhedsstyrelsen - specialeplanlægning
Social- & Sundhedsudvalget
Indsæt – Billede – Fra fil… her En fælles national satsning - den generiske model og forløbsprogrammerne Adm. direktør Else Smith 28. september 2011.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Status for sundhedsaftalerne og et kig fremad på 2. generations sundhedsaftaler – Et regionalt perspektiv Christian Blaase Johansen, enheden for kommunesamarbejde.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Samarbejde om forebyggende hjemmebesøg – hvordan spiller de forskellige aktører sammen? Ved SUFO (Landsforeningen for ansatte i Sundhedsfremmende og Forebyggende.
Unge hjemløse Konkrete initiativer i forlængelse af arbejdet med hjemløsestrategien i Odense.
Patienten i centrum for den bedste europæiske behandling Morten Freil Direktør
SAMARBEJDE OM PSYKISK SYGE – 16. JUNI GENERATIONS SUNDHEDSAFTALER REGION KOM- MUNE PRAKSIS Ballerup Kommune direktør Ole Nielsen.
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Sundhedsstyrelsens opgaver Det Medicinske Patientforløb Konference – Christiansborg, 18. Januar 2006 Jens Kr. Gøtrik Medicinaldirektør.
Målsætninger på psykiatriområdet
6. maj Henning Nilausen, vicekommunaldirektør, Gribskov Kommune Kommunernes rolle og udfordringer i forhold til sygehus- og specialeplanlægning.
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Der var engang…………….. Broen til bedre sundhed Preben Cramon, sundhedsfaglig chef, overlæge Region Sjælland.
Indhold, indsatser, implementering
Behandling og pleje Formål: at alle borgere med behov herfor tilbydes sammenhængende behandlings- og plejeforløb af høj kvalitet.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
Foreløbige forslag til aftaler indenfor: Arbejdsdelingen på forebyggelsesområdet Børne/svangre området Rådgivningsforpligtelse Status fra forebyggelsesgruppen.
Skærpelse af aftalen om arbejdsdelingen på forebyggelsesområdet Mere fokus på børne- og svangre området Aftaler om fællesinformation og rådgivning Fokusområder.
UNIK 16. maj 2011 Shared care-platform for kronisk syge Chefkonsulent Tove Lehrmann, Region Syddanmark.
KL´s visioner for kroniske patienter
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Strategier, udfordringer og udvikling Visitatorernes årsmøde 2011.
1 Møde i Sundhedspolitisk Dialogforum 23. oktober 2014 Genoptræning og rehabilitering – indsatsområde 3.
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Sundhedsaftale III status
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
Den gode overlevering og samarbejde på tværs
KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 27. Maj 2009 Fremtidens kommunale indsatser for ældre medicinske patienter Direktør Anne.
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
Sundhedsaftalernes betydning for bedre sektorovergange Det sammenhængende sundhedsvæsen – set fra regionernes perspektiv Kontorchef Janet.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
FREMTIDENS INDSATS FOR ÆLDRE MEDICINSKE PATIENTER EMNE:FREMSKUDT VISITATION.
Fokusområder og indsatser i og det fremadrettede arbejde i PSOF Vestjylland Den 11. november Sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov.
Orienteringsmøde om kronisk sygdom den 5. oktober 2007 i Kolding.
Chefsygeplejerske Judith Mølgaard, Sygehus Fyn
Arbejdsgruppen vedr. patientrettet forebyggelse
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Sundhedsaftale
Nationale kræftplaner
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Implementering af det tværsektorielle forløbsprogram for mennesker med diabetes.
Beretning – Forløbet for flygtninge med traumer I
Præsentationens transcript:

Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i høring Godkendt bekendtgørelse og vejledning forventes at foreligge ultimo 2013.

Overordnede rammer Fem sundhedsaftaler – én i hver region Sundhedskoordinationsudvalg udarbejder udkast til Sundhedsaftalen Skal godkendes af parterne Almen praksis forpligtes af aftalen Obligatoriske indsatsområder: Forebyggelse, Behandling og pleje, Rehabilitering – herunder træning samt Sundheds-it Skal tage udgangspunkt i fælles målsætninger Aftalen skal bestå af en politisk del og en administrativ del.

Overordnede fokusområder i den nye vejledning Bedre samarbejde i det borgernære sundhedsvæsen Større sammenhæng ved samtidige forløb i flere sektorer Ligestilling mellem somatik og psykiatri Inddragelse af borgere/patienter/pårørende Fleksibel brug af sundhedsvæsenets ressourcer med afsæt i Leon-princippet Fokus på fælles mål og monitorering

Målsætninger Regeringen, KL og Danske Regioner er enige om følgende mål for den patientrettede forebyggelsesindsats: Færre uhensigtsmæssige genindlæggelser. Færre forebyggelige indlæggelser. Færre uhensigtsmæssige akutte korttidsindlæggelser. Færre færdigbehandlede patienter, der optager en seng på sygehusene. I lyset af disse mål, nationale indikatorer for sundhedsaftaler, regionale og kommunale sundhedsprofiler, opstiller kommuner og regioner fælles målsætninger for den patientrettede forebyggelsesindsats. Fælles mål inden for alle obligatoriske indsatsområder

Målgrupper for Sundhedsaftalen Borgere med psykiske, fysiske og/eller sociale problemstillinger - herunder den ældre medicinske patient, borgere med kronisk sygdom (somatik og/eller psykiatri), borgere med alkohol eller stofproblemer samt svangre, udsatte børn, unge og forældre. - Der bør anlægges et familieperspektiv når der er tale om problemstillinger hos børn, unge og forældre.

Formål: Alle borgere med behov herfor tilbydes en sammenhængende forebyggelsesindsats af høj kvalitet. Aftalen skal medvirke til at sikre samarbejdet om kvalitet og sammenhæng i: Forebyggelses- og behandlingstilbud til borgere med skadeligt og afhængigt forbrug af rusmidler samt deres familier. Tidlig opsporing og indsats over for psykisk sygdom samt afdækning og opfølgning af forebyggelsesbehov hos patienter med psykisk sygdom. Dette gælder særligt patienter med samtidig psykisk sygdom og skadeligt eller afhængigt brug af rusmidler. Tilgængelige og målrettede forebyggelsestilbud til socialt udsatte borgere og borgere med særlige behov. Tilrettelæggelsen af tilbud bør ske med baggrund i en behovs- og ressource- afdækning. Indsatsområde 1 - Forebyggelsesområdet

Særligt fokus på: Aktører og borgernes kendskab og lette adgang til forebyggelsestilbud. Frontmedarbejdere i alle sektorer har fornødne kompetencer til at udnytte forebyggelsespotentialet i borger- og patientkontakter. Rådgivningsforpligtelsen: rammer for udmøntning samt indhold. Afsæt i sundhedsprofilerne. Indsatsområde 1 - Forebyggelsesområdet

Formål: at alle borgere med behov derfor tilbydes kvalitet og sammenhæng i behandlings- og plejeforløb, hvor indsatsen leveres på tværs af kommuner, prakissektor og sygehuse, enten samtidigt eller i forlængelse af hinanden. For at opfylde formålet skal aftalen medvirke til at sikre samarbejdet mellem relevante aktører om kvalitet og sammenhæng i: Behandlings- og plejeforløb til borgere med somatiske og/eller psykiske sygdomme, hvor indsatsen leveres tæt på borgerens hverdagsliv og på tværs af sektorer samtidigt. Behandlings- og plejeforløb til borgere som indlægges eller udskrives på/fra somatiske eller psykiatriske sygehusenheder, herunder at borgeren får de nødvendige behandlingsredskaber og hjælpemidler efterfølgende. Indsatsområde 2 – Behandling og pleje

Henvisninger til børne- og ungdomspsykiatrien, herunder rådgivning til almen praksis og Pædagogisk Psykologisk Rådgivning. Forløb til borgere med samtidig psykisk lidelse og misbrug, herunder aftaler om koordinering af indsatsen. Akutte indsatser til borgere med behov herfor.

Formål: Det overordnede formål med indsatsområdet er, at alle borgere med nedsat funktionsevne relateret til somatisk eller psykisk sygdom ved behov tilbydes sammenhængende og koordinerede indsatser af høj faglig kvalitet med henblik på rehabilitering. For at opfylde formålet skal aftalen medvirke til at sikre samarbejdet mellem relevante aktører om kvalitet og sammenhæng i: Rehabiliteringsforløb, som leveres på tværs af sektorer og efter forskellige lovgivninger med fokus på rehabilitering af funktionsevne, herunder borgerens fastholdelse eller tilbagevende til uddannelse eller arbejde. Rehabiliteringsforløb til borgere med psykisk sygdom under og efter udskrivning fra sygehus, herunder at borgere med behov herfor får udarbejdet en udskrivningsaftale eller koordinationsplan. Indsatsområde 3 – Rehabilitering, herunder træning

Arbejdsdeling – herunder videndeling og sundhedsfaglig rådgivning Koordination af kapacitet Inddragelse af patienter og pårørende Lighed i sundhed Dokumentation, forskning og kvalitetsudvikling Tværgående temaer: