Velkommen til Orientering om:  Projekt ”Fleksibel skolestart”.  Heldagsskole og det brede læringsbånd.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Rullende indskoling på Skovbyskolen.
Advertisements

Velkommen på Skibet Skole
Sprogvurdering & Sprogindsatser
Skolereform august 2014………………
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Informationsmøde - Gug Skole 2014/15
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
(Rullende) Indskoling
Informationsaften Aftenens program:
Ny folkeskolelov Ikrafttrædelse August Overordnede rammer En længere og varieret skoledag • 30 timer for børnehaveklassen til 3. klasse, • 33 timer.
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Frøslev-Padborg skole
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
Børnehaveklassen Velkommen til Hunderupskolen.
Informationsmøde ny skolestartere 20. november 2013
Styring og dialog Reformgrupper Ledelsesudvikling - Sikre at lederne er rustet til opgaven. Politisk system De overordnede rammesættende beslutninger for.
Den åbne skole.
Ikrafttrædelse August 2014
Velkommen til Skovshoved Skole.
Rullende skolestart August Forældre samt personale i daginstitutionerne Velkommen til orienteringsmøde 10. februar kl
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Informationsmøde vedr. skolestart Træd varsomt – her bliver mennesker til det allervigtigste for et menneske er at kunne klare sig selv – blive.
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
Program Velkomst og intro! Opdeling i arbejdsgrupper.
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
- Hvad kan I forvente som forældre?
Oplæg til fællesmøde om Ny skole 2013 Mandag d. 2. juni – 21: 30 på Søndergård Skole v/ skolechef Per Udesen og Børne- og Kulturdirektør Klaus.
17. nov. 2011:Orienteringsaften januar:Indskrivningsaften skole og SFO. (kl ) Senest d. 1. april:Børnehaverne sender overleveringspapirer.
Fleksibel Skole på Ubberud Skole Forudsætninger Hvad skal fremtidens skole kunne? Hvordan vil vi gøre det? Processen på Ubberud Skole Fastlagte rammer.
Folkeskolereformen på vores skole
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Folkeskolereform 2014.
Mølholm Skole Baggrund & optakt til skolebestyrelsens arbejde med skolen i bevægelse.  Processen vedr. fremtidens skole blev præsenteret, og igangsat.
INDSKRIVNINGSMØDE.
Orienteringsaften på Byhøjskolen 24. januar 2012
Er den ikke-ekskluderende skole en mulighed ?
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. kl. Type Navn
Fokus på skolestarten Hedeboskolen Skagen.
Velkommen til infomøde om Skolereformen
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 8. november 2011.
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 11. november 2014
Velkommen til forårs SFO på Hunderupskolen
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
Gentofte Kommune Skolestart Børnehaveklasse er obligatorisk Skolestart og barnets alder - Børn der fylder 6 eller 7 år i 2014 skal starte i børnehaveklasse.
Velkommen til fælles Informationsmøde
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
Visionsdagen Hvad kom der ud af dagenHvad kom der ud af dagen Lærernes oplevelse af dagenLærernes oplevelse af dagen Det opfølgende arbejdeDet opfølgende.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Rullende skolestart August 2010.
Kompetencebaseret rullende aldersintegreret indskoling KRAI
Orienteringsmøde Torstorp Skole.
Skolestart Program Velkomst Lovgrundlag og trinmål for 0. klasse
Informationsmøde for forældre til kommende børnehaveklassebørn
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Det vi skal de næste tre kvarter Tale om hvorfor vi i ledelsen foreslår, at vi stiller skarpt på skole-hjem samarbejdet Tale om den tidsplan vi foreslår.
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
Orientering om status på skolestrategien I dag Børne- og Ungeudvalgsmøde den 15. september 16. Juni Dialogforum.
Velkommen til Distriktsskole Ølstykke
Værdi- og målsætningsproces Espergærde Skole
Når alle er forskellige er ingen anderledes
Skoleindskrivningsmøde
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Dagtilbudsreformen ”Stærke dagtilbud,- alle børn skal med i fællesskabet” Den styrkede pædagogiske læreplan Arbejdsgruppernes udkast til temabeskrivelser.
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Præsentationens transcript:

Velkommen til Orientering om:  Projekt ”Fleksibel skolestart”.  Heldagsskole og det brede læringsbånd.

F leksibel skolestart Orientering om:  Baggrund, overordnet formål og rammer.  Overordnet faglig målsætning for Sanderumskolen.  Rammer og struktur på dagligdagen i skolen.  Tids- og handleplan for den forberedende proces.

Baggrund Folkeskolelovens bestemmelser. Ny lovgivning:  Obligatorisk børnehaveklasse.  Mulighed for forsinket klassedannelse.  Obligatorisk sprogundervisning i børnehaveklassen.  Mulighed for anderledes skolestart. Børn- og Ungepolitikens bestemmelser:  Der skal være sammenhæng i børns og unges hverdag.

Baggrund Der er fokus på:  en yderligere kvalificering af børnenes overgang fra dagtilbud til skole.  at skoledagen er karakteriseret som et heldagstilbud.  at udvikle en inkluderende skolekultur, hvor eleverne lærer i aldersintegrerede og kompetencedifferentiererede fællesskaber.

Overordnet faglig målsætning  At udforme en samarbejdsaftale mellem skole og dagtilbud der sikrer kontinuitet for børnene i overgangen mellem dagtilbud og skole.  At implementere en rullende skolestart, hvor børnene begynder skolegangen, når de fylder 6 år eller ved først kommende indrulningstidspunkt derefter (3 gange årligt).  At udvikle undervisningen og læringen i rammer, hvor eleverne er sammen i aldersintegrerede klasseenheder, der er udgangspunkt for inddeling af eleverne i kompetencedifferentierede grupper.

Overordnet faglig målsætning  At udvikle en inkluderende skolekultur i en proces, hvor der er fokus på, at eleverne udvikler sig og lærer i mindre fællesskaber (på differentierede hold).  At skabe en skoledag, der er karakteriseret som et heldagstilbud med frie aktiviteter ved dagens begyndelse og slutning. De planlagte undervisnings- og læringsaktiviteter er placeret på den centrale del af dagen. Pædagoger og lærere arbejder sammen om at løse undervisnings- og læringsopgaverne.  At have en veluddannet og kompetenceudviklet pædagogisk personale til at løse opgaverne.

Rammer  Børnene ruller ind i skolen tre gange årligt eller en gang om måneden (i den måned hvor de fylder 6 år).  Børnene starter i skolen sammen med andre aldersvarende børn, men på hold med børn der allerede går i skole (en aldersintegreret enhed).  Skolen er et heldagstilbud med fri tid og planlagt tid for børnene.

Struktur Helhed i skoledagen Eksempel på opdeling af dagen: Tid med frie aktiviteter kl – Tid med frie aktiviteter kl – 8.00 Planlagt tid / undervisning

Struktur Planlagte tid Eksempel på struktur i den planlagte tid: Aldersintegreret enhed: Alder 6 – 8 år Kompetencebaseret enhed: Inddeling efter kompetencer Basisgruppe Dansk Matematik

Tids- og handleplanplan Den forberedende proces: April - oktober 2010:  Projekt- og arbejdsgrupper fortsætter arbejdet.  Et antal medarbejdere besøger skoler, der har erfaring med rullende skolestart og fleksibel skolestartsmodel.  Der udarbejdes en tidsplan for inddragelse af lærere og pædagoger i de respektive afdelinger.  I oktober fremlægger skoleledelsen resultatet af arbejdet i skolens arbejdsgruppe og den lokale projektgruppe for pædagogisk råd og for skolebestyrelsen.  Skolelederen træffer ultimo oktober efter samråd med forvaltningens pædagogiske chef beslutning om skolestartsmodellens indhold og om implementeringsprocessen. November 2010:  Sanderumskolens forældre inviteres til informationsmøde om den nye skolestartsmodel sammen med forældrene til de børn, der skal indskrives til skolestart i skoleåret 2011/12.