Skal vi undervise i CO2-udledninger, energibesparelser og klimaforandringer? Ja, vi har et verdensomspændende miljøproblem, som utilsigtet er skabt af.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Velkommen.
Advertisements

24. november 2006 Lærerseminar Disposition •Soldaten i centrum •Vigtigt om læring •Din rolle i undervisningen •”Hvad vil jeg som skolechef tilbyde?”
Temadag om undervisningsmiljø
Fremtidens skole….. NATURFAG I FREMTIDEN Skolebestyrelsesmøde Skovvangskolen
Verden ind i undervisningen
1 NTS - visionen og knasterne…? Science-kommune-konference Horsens den marts 2010 Peter Norrild
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Grønt flag grøn læreruddannelse
Miljøråd på Læreruddannelsen Zahle (Kommissorium) Der oprettes et miljøråd på Læreruddannelsen Zahle i forbindelse med deltagelse i projektet Grønt Flag.
CO2-reduktioner gennem energibesparelser i erhvervslivet Christian Stege, Energistyrelsen IDA Energi den 26. januar 2010.
Carbon20 projektet i Green Cities Kommunerne. CARBON 20 | 28. FEBRUAR | 2011 | INDLÆG | DEN GRØNNE DAG Carbon20 projektet har til formål: - at udbygge.
Grønt Flag Grøn Læreruddannelse GFGL. 27/08/10 Det Grønne Flag er hejst på Zahle Ved en flaghejsningsceremoni fredag den 27. august overrakte Børne- og.
Læserundersøgelse Dec – jan Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjyllands medlemsmagasin DSR midt.
Kredsweekendkonference Dato: 26. og 27. oktober 2012 i 8
Transport på landet Møde med Movia Den
UDGANGSPUNKT 25. April Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
Supported by Ændring af borgernes transportvaner.
Geografi BeskriveJorden. Geografi SamfundsfagFysikGeologiBiologiMatematikKemiHistorie.
Omsætning af viden til handling
Energioptimering af boliger
1 Peter Nedergaard, professor i statskundskab, Københavns Universitet Otte udfordringer for verdens klimapolitik – og EU og.
Er mere motorvej løsningen?
EU I UNDERVISNINGEN Institut for Statskundskab Hvorfor undervise i EU? Oplæg ved Hans Branner.
Klimaændringer – kort version
Men vi kan godt gøre en forskel.
Illustration fra Livsstil, Sundhed og Kræft
De naturvidenskabelige kompetencer og erhvervsudviklingen – et samspil v. Udviklingschef Søren Ring, Region Hovedstaden.
Trafik og beliggenhed i Øster Snede
Oplæg til Magasinet Ejendoms konference, d. 25/ Hvordan kan Aalborg blive en stærkere dynamo i Nordjylland? Lars Gelsing Lektor, PhD Institut for.
WHO 1948: Sundhed er en tilstand af fuldstændig fysisk, mental og social velbefindende og ikke blot fravær af sygdom eller svækkelse.
Opgave Virksomhed d. 2. oktober 2007 Second Life Lavet af Mia, Inge, Christina og Pernille.
”Hvordan giver vi Sønderborgs børn gode grønne vaner som fremtidige borgere?”
Cefu-oplæg v/ Jørgen Blond, UUV Køge Bugt Ideer til at give den udsatte unge CHANCEN Til at udvikle sine talenter – ressourcerne er der! Ideer.
Den Nordiske fiskeripolitikken Versus den globale debatten Har vi en Nordisk fiskeripolitikk? NEJ - og hva er det som påvirker landenes politiske dynamikk.
Kapittel 9 Klima forandringer. Klimaet forandre sig  Drivhusgas forbruget stiger næsten i alle lande  I udviklningslandene stiger co2 udslippet især.
Den bæredygtige landsby
1 Mikkelsen & Riis Projektmodel C PROJEKTMETODIK Illustrationer til undervisningsbrug Dette sæt indeholder udvalgte illustrationer fra Grundbog i Projektledelse.
Systematisk risikovurdering
Pas på vores JORD! Vind og vindhastigheder Greenpeace Råd
The KaosPilots August Arne Kleven og & friends Opgaven Introduktion til analysen Praktisk gennemførsel - personlig tilbagemelding.
1 Budgetorientering 13. oktober 2010 v. Borgmester Flemming Eskildsen Kulturcenter Limfjord.
Helhedsorientering & Tværfaglighed
Hvad gør EU for klimaet? Jeppe Gents Europa-Kommissionen,
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Et udviklingsprojekt for Region Hovedstaden Projektets mål: Øge motivationen for lærere og elever Arbejde med fem innovative kompetencer.
Udledninger og råderum
Aktiviteter i klasserne 5 Klimatopmøde. Aktiviteter i klasserne 6 Klimajournalister.
Hvad er Klimakaravanen? Hvad er der på hjemmesiden?
Om projektet KOMPIS: Kompetencemål i praksis
C.f.S / BUR-V1 UDGANGSPUNKTER FOR ARBEJDET MED SELVMORDSFOREBYGGELSE ABørn/ unge og deres forældre er interesseret i : - hjælp - ingen ventetid B- ingen.
Læreprocesser i naturvidenskabelige fag - I erhvervsuddannelses-kontekster Ole Ravn Christensen Paola Valero Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi.
Er mere motorvej løsningen?
Forslag til Kommuneplan 2009 Klima Task Force Klimaarbejdet i Hjørring Kommune I Kommuneplanen står der: Hjørring Kommune følger den globale debat om klima.
VEJLEDNING TIL FORANDRING D.7. MAJ 2014 WORKSHOP : KONTANTHJÆLPS- REFORMEN I PRAKSIS 1Anne Eghøje Slagelse Jobcenter.
Matematik i VØ KONFERENCE 5. MARTS Vi åbner døren for anvendelse af matematik August 2010 Revideret læreplan i vø Eleverne skal kunne udvælge og.
Problemstilling hvordan? Den daglige undervisning! Prøven!
Borgermøde 17. september Forslag til Miljø- og Klimapolitik 2014 Velkommen! – Borgermøde 17. september 2013 Program Vision Furesø – Vi skaber løsninger.
Hvad har eleverne brug for, når de kommer ud af skolen? Adm. direktør Stina Vrang Elias Tænketanken DEA Helsingør Kommune Sommermøde ● Tirsdag den 2. august.
Uddannelse til bæredygtig omstilling Universiteternes bidrag Ulrik Jørgensen, prof., centerleder DIST, Aalborg Universitet København 1 Ulrik Jørgensen.
Vis hjælpelinjer For at se hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg Hjælpelinjer Indsæt dato 1. Vælg Indsæt i topmenuen 2. Vælg Sidehoved og Sidefod 3. Sæt.
Finanskrise og arbejdsmarked Torben M. Andersen Institut for Økonomi.
‘Alt, hvad I har gjort mod en af disse mine mindste brødre, det har I gjort mod mig’ (Matt 25,40). Livets Ord April 2016.
Urban farming i albertslund
LIVSSTIL SPILLER STOR ROLLE FOR UNGDOMSKRIMINALITET
Introduktionsmøde til valgfag og seminarer på FSV-BA
Opfølgning på PSYKISK APV
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Blokeringer på ATTAT Janus Chemnitz Kleist
Præsentationens transcript:

Skal vi undervise i CO2-udledninger, energibesparelser og klimaforandringer? Ja, vi har et verdensomspændende miljøproblem, som utilsigtet er skabt af vores livsstil og produktionsmetoder gennem generationer. Men undervisningen skal ikke kun være båret af naturfagene. Klimaundervisning er tværfaglig og skal: opbygge viden kvalificere og sætte gang i debatten fokusere på løsninger på mange niveauer udvikle handlekompetence

Udgangspunkt i de unge selv? Hver tredje unge mellem 15 og 25 år er stærkt bekymret for klimaændringerne. Det viser rapporten ”Danskerne 2007” som Institut for Konjunktur-analyse har offentliggjort den 24. oktober Danske unge bekymrer sig meget mindre om vold, krig, arbejdsløshed, kriminalitet og forurening end for 10 og 20 år siden. Men på et punkt skiller de unge sig ud. Unge bekymrer sig mere end gennemsnittet af befolkningen, når det gælder klimaforandringer.

Klimakaravanen Deabathæfte Klima-bus –Klimajournalist –Co2-beregner –m.m.

Udgangspunktet for miljøundervisningen, er at der er flere mulige fremtider, og at vi er med til at vælge gennem vores beslutninger og handlinger.