Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Velkommen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Velkommen."— Præsentationens transcript:

1 Velkommen

2 Hvem er vi? Hvorfor seksualvejleder Gennemgang af aftenens program
Præsentation: Hvem er vi? Hvorfor seksualvejleder Gennemgang af aftenens program

3 Aftenens program: WHO´s definition af seksualitet
Seksualundvisning på Assersbølgård Pause Astrid fortæller Debat

4 WHO`s definition på seksualitet
Det er et integreret del af et hvert menneskes personlighed Det er et basalt behov og en del af det at være menneske Seksualitet er, hvad der driver os til at søge efter kærlighed, varme og intimitet Seksualitet har indflydelse på vores tanker, følelser og handlinger Påvirker vores mentale og fysiske helse

5 Hvad er seksualundervisning?
Målet er, at eleverne på Kostskolen Assersbølgård får kendskab til det der rører sig i puberteten og den tidlige ungdom. Det er meget individuelt fra elev til elev, hvilke emner de er motiveret for at arbejde med og udviklingsmæssigt kan relatere sig til.

6 Når vi arbejder med eleverne, inddeler vi dem så vidt muligt efter deres udvikling, for at vi på den måde kan arbejde med homogene grupper.

7 Kønsforståelse Hvordan kan man se forskel på kønnene
Kønsforståelse Hvordan kan man se forskel på kønnene? Hvorfor er der forskel på kønnene?  

8 Forplantning Hvor kommer børnene fra. Hvordan laver man børn
Forplantning Hvor kommer børnene fra? Hvordan laver man børn? Hvem kan få børn? Kan alle få børn? Hvad vil det sige at være gravid? Hvor lang tid er man normalt gravid?

9 Familie Hvad er en familie
Familie Hvad er en familie? Kan der være forskel på, hvordan familier ser ud? Hvad vil det sige, at man er i familie med nogen?

10 Kropsbevidsthed Hvad er en krop
Kropsbevidsthed Hvad er en krop? Hvordan ser en krop ud/hvilke dele består den af? Hvordan ser min krop ud? Hvad sker der med kroppen, når man bliver glad/sur/gal/ked af det/genert/flov/forelsket/jaloux

11 Pubertet Kroppens forandringer – udvikling af kønshår, behåring i armhuler, skæg, stemmeleje, bryster, menstruation, sædafgang, humørsvingninger

12 Omsorg Hvad vil det sige, at man godt kan lide et andet menneske
Omsorg Hvad vil det sige, at man godt kan lide et andet menneske? Hvordan kan man vise andre, at man godt kan lide dem? Hvorfor er det rart, at andre viser, at de godt kan lide én?

13 Graviditet Hvornår kan man blive gravid. Hvordan kan man blive gravid
Graviditet Hvornår kan man blive gravid? Hvordan kan man blive gravid? Hvordan kan man undgå at blive gravid? Hvornår/hvordan kan man finde ud af, om man evt. er blevet gravid? Prævention

14 Orgasme Hvad er en orgasme. Hvordan kan man få en orgasme
Orgasme Hvad er en orgasme? Hvordan kan man få en orgasme? Hvilke hjælpemidler kan man bruge til at få en orgasme? Hvilke former for orgasme findes der

15 Onani Hvorfor onanerer man. Er det farligt. Hvor mange onanerer
  Onani Hvorfor onanerer man? Er det farligt? Hvor mange onanerer? Onanerer piger og drenge lige meget? Hvor må man onanere? Hvornår må man onanere?

16 Kærester Hvorfor får man en kæreste
Kærester Hvorfor får man en kæreste? Hvad ”kan” en kæreste, som en ven ikke kan? Hvordan får man en kæreste? Hvornår er man kærester? Hvordan er man kærester?

17 Forelskelse Hvad vil det sige at være forelsket
Forelskelse Hvad vil det sige at være forelsket? Hvordan ved man, at man er forelsket? Er det altid godt at være forelsket? Hvordan ved man, om den, man er forelsket i, også er forelsket i én selv?

18 Første gang Hvad er en god første gang. Hvor. Med hvem. Hvordan
Første gang Hvad er en god første gang? Hvor? Med hvem? Hvordan? Hvornår?

19 Sex Hvornår må man egentlig have sex. Hvorfor. Hvad er sex
  Sex Hvornår må man egentlig have sex? Hvorfor? Hvad er sex? Hvorfor har man sex? Hvor har man sex? Hvad tænder piger hhv. drenge på?

20 Lyst Hvad er lyst? Hvordan ved man, om/hvornår man har lyst til at kysse, kæle, nusse, dyrke sex? Hvordan kan man se på ens partner, om han/hun har lyst? Har man altid lyst til det samme eller ændrer ens lyst sig? Hvorfor/hvorfor ikke?

21 Grænsesætning Hvor tæt må/kan man fysisk komme på et andet menneske uden at overskride den andens intimsfære? Hvad kan man gøre, hvis en anden person kommer for tæt på? (kropsligt, verbalt) Hvordan siger man nej til sex? Er det ok at sige nej til sex med en kæreste?

22 Seksuelle overgreb Hvad er et seksuelt overgreb
  Seksuelle overgreb Hvad er et seksuelt overgreb? Hvordan kan man undgå et seksuelt overgreb? Hvad skal man gøre, hvis man har været udsat for et overgreb? Hvem kan hjælpe? Hvordan kan man undgå selv at begå et overgreb?

23 PAUSE 10 minutter….

24 Velkommen til Astrid 

25 Forældreprojekt

26 Etiske retningslinjer: Udvikling, Ligestilling og Forskellighed
Etiske retningslinjer:  Udvikling, Ligestilling og Forskellighed • Det overordnede formål med at låne babysimulatoren, er at give unge med særlige behov et kvalificeret grundlag for at beslutte, om de vil være forældre. Det er ikke kun en beslutning om børn eller ej, men også beslutning om børn nu eller senere. • Forløbet med en babysimulator skal give den unge viden om små børn og forståelse for, hvad forældrerollen indebærer.

27 • Forløbet med en babysimulator skal gøre den enkelte bevidst om, hvad det betyder for ens liv, hvis man får et barn.  • Det skal respekteres, at der ikke er tale om at teste de unges forældre evne. • Der skal udvises respekt om de unge og deres valg. • Programmeringen af babysimulatoren laves ud fra en individuel vurdering og i samråd med den unge. Det første døgn vil babysimulatoren altid være på et ”let” program, så den unge har mulighed for at lære teknikken at kende. De efterfølgende døgn programmeres på forskellige niveauer, aldrig kun på ”hårdt” niveau. • Den unge skal frivillig indgå i et forløb

28 Sexlinien.dk Sexogsamfund.dk Forebygovergreb.dk App.: Sund sexguide
Brugbare links: Sexlinien.dk Sexogsamfund.dk Forebygovergreb.dk App.: Sund sexguide

29 Debat


Download ppt "Velkommen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google