Esam og Fareeza Mine forældre vil tiden vide, hvad der sker i mit liv. Problemet er, at de ikke altid kan forstå min realitet. Jeg må tage en beslutning.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Børns sociale liv med digitale medier
At forholde sig professionelt Anne Skov
Kulturmøder og kulturforskelle
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Evaluering og effektmåling i aktiveringsindsatsen
Kære Venner Dette er mit sidste show. Jeg har truffet en meget vigtig beslutning. Jeg har været igennem mange prøvelser og trængsler, men sagen er, at.
Helt Sikker Solen skinner meget. Hele kroppen bliver brændt.
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Anerkendende refleksion
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Sæt pennen på papiret Skriv de årsager til uro hos spædbarnet ved brystet, som falder jer ind…. Uro ved brystet s kan skyldes…
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Kastanjehaven - Sand Trivsels Agent Opsamlingsdagen 6. juni 2013
Forældre fremmer fællesskabet
Kommunikation og relationer 9. januar v. Gitte Schrøder
TEMA I SUNDHEDSFREMMENDE LIVSSTIL
Forebyggelse af alvorlige trafikulykker
Integration på arbejdsmarkedet 19. juni 2008
Greve Kommune, center for Børn og Familier Marts 2011.
• GADEDRENGE Oplæg ved CeFU’s årskonference 15. maj 2008 v. Metin Cakmak & Rie Wellendorf Lillebror-projektet Yngre etniske drenge i gadebilledet og deres.
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Go´morgen og velkommen Velkomst og præsentation Praktiske forhold Dagens program Formandsmøder – formål og værdi.
Beboere med anden sproglig eller kulturel baggrund end dansk
Min identitet af Julie 10.A Udseende Jeg har langt lyst og lidt krøllet hår. er lav. blå øjne.
Det handler om at følges med nogen og skabe resultater.
Relationen i institutionen – MI på MultifunC V/ Sine Møller Psykolog og faglig leder af Kvalitetssikringsteam MultifunC.
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
forældre og klassens sociale liv.
Mental sundhed I skolen trivsel, selvværd og robusthed
Integrationsinitiativer på børne- og familieområdet. Hvad ved vi
GRUPPEDRØFTELSER En af forældrene bedes lave notater på det omdelte papir. Vælg eventuelt en ordstyrer blandt forældrene.
Uge 7 Unge og seksualitet.
Hvad er uddannelsesparathed, og hvordan kan man vurdere paratheden?
Børns omsorgssituation og trivsel
C.f.S./ BUR-V1 Børneafdelingens håndtering af unge der har forsøgt selvmord Oplæg ved Hanne Rosenkrands Børnesygeplejerske og familieterapeut, Odense Universitetshospital,
Læring i spændingsfeltet mellem det planlagte og det uforudsete Lone Thellesen, adm. direktør i Dacapo Teatret.
Børn og unges sociale liv online
Projekt om forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser i planlægningsområde Nord Resultater, erfaringer og læringspointer Karen Gliese Nielsen Patientforløbsenheden,
Tema 1: Introduktion samt stress og sårbarhed Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Tema 5 Hverdagsliv i familien
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Modul 4 Teamsamarbejde Hvis der er tid kan man prioritere at bruge mere tid på dette modul end på det foregående, da den ekstra tid kan anvendes på øvelserne.
Tryghed blandt unge nydanskere Tryghed med brune øjne – indblik i unge nydanskeres håb og ønsker. Resultater fra en undersøgelse gennemført af CeFU og.
Medarbejderkonference hos Blå Kors den
Tillid i det multikulturelle samfund
Else Christensen Socialforskningsinstituttet
1 Socialrådgiver Rikke Holme Otterup Kommune Unge – Forældre – Skoler – Læge – Sygehus - Andre Opfølgning Fagligt beredskab Kontaktperson Handleplan Kommunalt.
Hvad sker der når vi samskaber, eller samarbejde på tværs? Gruppedynamikkens påvirkning Manon de Jongh, 2014.
MANGLER BØRN GRÆNSER – eller mangler de voksne?
Future Zone, CBIT, RUC Mellemfolkeligt Samvirkes uddannelsesteam februar 2015.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
RÅDGIVNINGS- OG KONSULENTOPGAVER I SKOLER OG DAGINSTITUTIONER KAREN WISTOFT, PH.D. POST DOC. DPU Konsulentfunktionen - pædagogiske kompetencer.
Sygepleje og fagidentitet
Tryghed ved udskrivelsen
Tvang i psykiatrien – i et menneskeretligt perspektiv Det Centrale Handicapråd 15. marts 2010 Birgitte Kofod Olsen Rådgiver, PhD.
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Spot på æresrelaterede konflikter! Korsør 23. juni 2015
U18 i Odense Samarbejdet mellem behandling og myndighedsområdet.
Talentudvikling i Integrationsministeriet 2008 Hvad er et talent? Hvorfor vil vi det her? Hvad indeholder vores talentprogram? Hvilke udfordringer og muligheder.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
SUF - gevinstrealisering
Hvor og hvordan sker ulykken?
Trivsel og mental sundhed
Den kriminelle fødekæde i bander og
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Emner Konsekvenser af valg Straffeloven Straffeattest
Anerkendende tilgang Organisationer er levende systemer, og ledelse er en relation Ledelse handler om relationer og sociale systemer Vi kan ikke ændre.
Præsentationens transcript:

Esam og Fareeza Mine forældre vil tiden vide, hvad der sker i mit liv. Problemet er, at de ikke altid kan forstå min realitet. Jeg må tage en beslutning ud fra mine egne kriterier. (Esam, inginiørstuderende).Mine forældre vil hele tiden vide, hvad der sker i mit liv. Problemet er, at de ikke altid kan forstå min realitet. Jeg må tage en beslutning ud fra mine egne kriterier. (Esam, inginiørstuderende). Jeg føler lige meget for dansk og arabisk. Jeg tænker på arabisk og dansk, og vi taler blandet hjemme hos os. Jeg bor ikke i Danmark om 10 år, på grund af den politiske udvikling i Danmark. (Fareeza, sygeplejerske).Jeg føler lige meget for dansk og arabisk. Jeg tænker på arabisk og dansk, og vi taler blandet hjemme hos os. Jeg bor ikke i Danmark om 10 år, på grund af den politiske udvikling i Danmark. (Fareeza, sygeplejerske).

Centrale temaer Unge nydanskeres forhold til det samfund de lever i?Unge nydanskeres forhold til det samfund de lever i? Hvad drømmer de om?Hvad drømmer de om? Forebyggelse af etniske minoriteters utryghed?Forebyggelse af etniske minoriteters utryghed?

Bekymrede nydanskere? Unge nydanskere er generelt set mere bekymrede end deres danske jævnaldrende i hverdagen.Unge nydanskere er generelt set mere bekymrede end deres danske jævnaldrende i hverdagen. Bekymringer drejer sig om uddannelse, arbejde og familie.Bekymringer drejer sig om uddannelse, arbejde og familie.

Trygge nydanskere? I sammenligning med danske unge er nydanske unge mere tilbøjelige til at opfatte sig selv som handlekraftige, selvsikre og risikovillige.I sammenligning med danske unge er nydanske unge mere tilbøjelige til at opfatte sig selv som handlekraftige, selvsikre og risikovillige.

Årsager og sammenhænge bag nydanskeres tryghed Balance mellem familien og det danske samfund er central for unge nydanskeres tryghed.Balance mellem familien og det danske samfund er central for unge nydanskeres tryghed. Familien: loyalitet og konflikt.Familien: loyalitet og konflikt. Samfund: mulighed og eksklusion.Samfund: mulighed og eksklusion.

Forebyggelse af nydanske unges utryghed Gøre det muligt at bevare loyalitet, identitet og kontinuitet i forhold til familie og det ”gamle” og ”nye” hjemland.Gøre det muligt at bevare loyalitet, identitet og kontinuitet i forhold til familie og det ”gamle” og ”nye” hjemland. Gøre det muligt at forfølge drømmene om arbejde og liv i Danmark.Gøre det muligt at forfølge drømmene om arbejde og liv i Danmark.

Henvendelser fra borgere Rutinetjek Ulovligheder Ofte intet kriminelt, men højlydt adfærd Negativt udgangspunkt Mødet mellem ordensmagt og gadedrenge

Drengenes opfattelser Forfølgelse Chikane Diskrimination, etnisk og religiøs

Politiets opfattelser Ballademagere Kulturforskelle Mangel på respekt Forældre fraværende

3 typer politistrategier Mentoren Diplomaten Domptøren

Forslag til løsninger Klarere fælles strategi fra politiets side, udnytte rutinetjek til information Udnytte de ”grundløse” anmeldelser til information Ruste betjentene til at tackle den dalende respekt for autoriteter Oplyse drengene om hvordan de virker Kontakt til forældre

Rekruttering fremover Fingeren på pulsen – opfølgning og kontakt med de unge nydanskere.Fingeren på pulsen – opfølgning og kontakt med de unge nydanskere. Det rigtige informationsarbejdeDet rigtige informationsarbejde Få familierne og baglandet med – løs de unge nydanskere fra dilemmaerneFå familierne og baglandet med – løs de unge nydanskere fra dilemmaerne