Bjergprædikenen (13) Loven om rene motiver (a) Matt 6,1-18.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Husk at lukke døren efter dig!
Advertisements

Noget at tale om…og tænke på
Lav din egen ikon MM Anne Mette Gundesen / Hvad skal jeg sige? 2014.
”Åndelige discipliner for disciple”!
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Økonomi og Bøn Søndag den 27. marts Repetition • Vi har lært at: • Gud ejer alt sølv og guld • Han ønsker at søger for os på alle livets områder.
I er verdens lys Det skal handle om lys i dag og om det at være et lys. Her i efteråret og hen over vinteren, så er lyset noget af det vi allernemmest.
Skelgårdskirken, den 12. marts 2012
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
Mat.5:1-2 Jesus klatrede op på et bjerg..
Hvilket hus bygger vi til Gud ?
Pligtetik.
Bjergprædikenen (3) Ønsker og evner. Tilskrevet og levet retfærdighed.
Tid til lægetjek! Kaldet fra Kristus til den trofaste kirke! Filadelfia.
Menneskets fald og genoprejsning
Loven om forholdet til penge Matt 6,19-24
BP – dit og mit frihedsbrev. Muligt at leve et liv i frihed – pga
Lidelse, sygdom og forbøn.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Tradition og Fornyelse
”Kaldet til kærlighed”
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
HISTORIEN OM DE 4 LYS.
Paulus’ brev til de kristne i Efesus
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
Livets Ord December 2009 “Således skal jeres lys skinne for mennesker, så de ser jeres gode gerninger og priser jeres fader, som er i himlene ” (Mt 5,16)
At leve i Guds ubetingede kærlighed!
”Kaldet til kærlighed”
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Bjergprædikenen (12) Loven om at elske sine fjender Matt 5,43-48.
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
En menighed, der søger enhed
Kol. 3:13 Bær over med hinanden og tilgiv hinanden Mark. 9:50 Hold fred med hinanden. 1. Pet. 4:9 Vær gæstfrie mod hinanden uden tværhed. Efs.
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
Gal. 2:16 Vær derfor årvågne, gør sindet rede, bind op om lænderne, og sæt alt jeres håb til den nåde, der gives jer, når Jesus Kristus åbenbares. Som.
Introduktion til Kongen og hans Rige
Loven om bekymringer Matt 6,
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Skru op for lyden og læn dig tilbage
Loven om at dømme andre Matt 7,1-5
Rom. 12:2 – Sindet fornyes Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det.
Forsager vi hykleriet og al dets væsen?. Tag jer i agt for de skriftkloge, som gerne vil gå omkring i lange gevandter og lade sig hilse på torvet og sidde.
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
Hvem vil være lys? Der hvor der er brug for det?.
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
Forløsende bøn, kap.9.. Daniel 9:1-5 I Dareios’ første regeringsår – han var af medisk herkomst, søn af Ahasverus, og var blevet konge over kaldæernes.
De 5 B’er Brødrene Bønnerne Bibelen Brødet Badet
Lyset i mørket. …………… . Tema: Skabelsen
Ap.G Fil. 1:1-2 Fil. 1:3-30: Glæde og lovsang i fængslet, jordskælv, menighed grundlagt. Gør min glæde fuldstændig ved at have Jesu tjenersind.
Grunde til at jeg elsker dig
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
De ti bud Jeg er Herren din Gud. De første bud Gud talte alle disse ord: »Jeg er Herren din Gud, som førte dig ud af Egypten, af trællehuset. Du må ikke.
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
At leve under Jesu Kristi lov Matthæus 5: Matthaus 5:17 – 5:20 Tro ikke, at jeg er kommet for at nedbryde Loven eller Profeterne. Jeg er ikke kommet.
237 – Den Gud, der skabte lyset 1, S1
Hvordan skal vi leve som kristne i hverdagen
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
Prædiken Ånd og kød.
”Tror du på julemanden?”
Sådan udvikler du din tro til modenhed
Vi synger med Maria vor store glæde ud til ham, som gav os Jesus,
Matt. 5:3-11 Salige er de fattige i ånden, for Himmeriget er deres. Salige er de, som sørger, for de skal trøstes. Salige er de sagtmodige, for de skal.
Lys i verden Hånden på hjertet (3).
Livets Ord Februar 2018.
Tros-lounge KIRKE FOR KONFIRMANDER.
“Salige er de, som stifter fred, for de skal kaldes Guds børn.”
John. 20:31 Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn, og for at I, når I tror, skal have liv i hans navn.
Præsentationens transcript:

Bjergprædikenen (13) Loven om rene motiver (a) Matt 6,1-18

Motiver og hensigt Tre områder: give (økonomi), bøn og fast Næsten, Gud og dig selv Når du giver… ikke, Hvis du giver… (2,5,16) Jesus bruger disse tre områder som test på vores motiver og hensigter og etc. hykleri Kernen i al jura er: forstætsligt/uforstætsligt – agtsomt/uagtsomt - bevidst/ubevidst - intentionalitet Det er ikke hvad vi gør, men hvorfor vi gør det

”Image is everything.” Hvad giver vi indtryk af… ? Jeg sidder her Men prøver at give indtryk af at jeg er her

Det indre og det ydre Det skjulte og det synlige Tilpasning til Guds Rige Lyst/impuls Guds Vilje

Belønning/gevinst 1 Sam 17,25,32 Om at give gaver: 6,2 Løn af mennesker 6,3 Løn af Faderen Om bøn: 6,5 Løn af mennesker 6,6 Løn af Faderen Om faste: 6,16 Løn af mennesker 6,18 Løn af Faderen

Pas på… ! - at I ikke viser jeres retfærdighed for øjnene af mennesker for at blive set af dem, for så får I ingen løn hos jeres fader, Matt 6,1 Skift i betydningen af ’retfærdighed’: Moralsk Retfærdighed (Karakter/adfærd 5,6) Religiøs Retfærdighed ( åndelighed/indre 6,1-) Således skal jeres lys skinne for mennesker, så de ser jeres gode gerninger Matt 5,16 Hvis jeres retfærdighed ikke langt overgår de skriftkloges og farisæernes, kommer I slet ikke ind i Himmeriget. Matt 5,20 Modsigelse ?

Ses - ikke ses Gud ser og belønner Falske ydmyghed, - eller undladelse Undlad aldrig at gøre noget, fordi du bliver set Gør aldrig noget for at blive set Vis det, når du har lyst til skjule dig, skjul det, når du har lyst til at vise det. Faderen kender forskellen, det gør vi også ! (som regel)

Kristne skal være forskellige fra.. Farisæerne 5,20 (bedre end..) Toldere og hedninger 5, 46,47 (hilser kun på hinanden og elsker kun dem, der elsker dem) Ikke som hyklerne 6,5 (blæse i trompet, viser sig frem i synagoge og på gaden) Ikke som hedningerne 6,7 (mange ord) Dem må I ikke ligne Hykleri og verdslighed i kirken