Erfaringer fra projekt HOLD FAST

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Bestyrelsens overvejelser om LOS' fremtidige arbejde Bestyrelsesformand Kim Simonsen.
Advertisements

Hvad er EGU ? Egu er en 2-årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik. Egu er for unge under 30 år.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
 Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne.
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Fastholdelsesstrategier på EUC Syd Udfordringen  95 % af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse.  Det er nødvendigt at vi alle i fællesskab.
Udviklingschef Anne Holm Sjøberg, Region Hovedstaden
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
EN HELHEDSORIENTERET UNGEINDSATS? ERFARINGER FRA NULPUNKTSANALYSEN AF ROUTE 25 V/ANNE MØLGAARD, RAMBØLL Alternative title slide.
Roskilde Tekniske Skole
Midtvejsseminar Læringsmiljø på hhx
SOSU i EUD: Nye rammer og opgaver Charlotte Netterstrøm Uddannelseskonsulent Afdelingen for erhvervsrettet ungdomsuddannelse Undervisningsministeriet.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Handicaporganisationernes Hus
Opgaven jeg fik stillet
Meritordninger på TURs område Er fastsat i uddannelsesbekendtgørelsen for indgangen transport og logistik. • 2.3. Elever, der har haft kørekort B i mindst.
Hans Peter Wolsing iværksætterkoordinator SKYD IKKE DIG SELV I FODEN Nordjyske Medier 17. nov
Hvad kan jobcentrene tilbyde?
Darum skole 4. november 2013.
Hvor der er fokus på klimaet.
10.kl Opbygning og struktur. Et center, to adresser  Koordineret ledelse  Samme udbud, derfor kan man blive anvist  Pædagogisk samarbejde.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
- Et dagbehandlingstilbud til unge hashmisbrugere
Hvad er vi (bl.a.) optaget af i UVM?
Hvorfor har jeg fravalgt golfbanen – og ikke jobbet?
Projektlederens rolle(r)
Uddannelsesparathed - hvad er det
Han vil gerne fortælle om gulerødder i historien.
Lene Skovgaard Uddannelses Ungdomsvejleder
Uddannelsesvejledning – hvorfor og hvordan? Alle unge gennemfører en uddannelse Vejledningen skal differentieres eVejledning for unge med alm. vejledningsbehov.
UU Odense Om at skabe fastholdelse gennem en organiseret mentorindsats i et større byområde.
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
UU vejleder Lene Skovgaard.
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
10 konsortier Mentor Opsam- ling Praktik- pladser IT og læring Intro- duktion Indslus- ning.
UUO – dialogmøde 10. januar 2012 Skole- og dagtilbudschef Esben Krægpøth UUO Dialogmøde den 10. Januar 2012.
Ved Jannie Asklund Mobil:
Hvad tror du? -rygning blandt unge Hemmelig afstemning for forældre.
Du ønskes en rigtig glædelig jul
 Erfaring er med inklusion og rummelighed  Fremtidens udfordringer.
It-hjælp til mindre it- parate virksomheder Kjersti Lunde, Projektleder, Erhvervsstyrelsen.
Bidrag til en fastholdelsesstrategi
Temadag for repræsentanter i De Regionale Beskæftigelsesråd d Birgit Hagen, DH repræsentant I Det regionale Beskæftigelsesråd i Region Midtjylland.
Repræsentantskab Onsdag d. 9. april Samarbejde mellem JC og UUV.
Forældremøde Sortedamskolen 2013/14
Torben Leth Afdelingschef
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
VITUS BERING DANMARK VEJLEVEJ 150 DK-8700 HORSENS TLF FAX:
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
Rejseholdets anbefalinger - overblik Tema 1 Kompetenceløft til lærere og ledere Anbefaling 1: Lærernes kompetencer skal styrkes Anbefaling 2: Hæv kompetencen.
AER – Tilskud til faglige udvalg og lokale uddannelsesudvalg Hvordan gør vi?
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Forældremøde 8. klasse Orientering om Vejledning & UEA-undervisning.
Hvad vil det sige, at man har ADHD? Det vil sige, at man har problemer med at: være opmærksom opfatte fortolke huske planlægge orientere sig kunne styre.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Scor en ung med Projekt Frivillig Landdistriktsrådets årsmøde i Mariagerfjord Kommune.
Workshop 3: Jobcentrenes rolle i matchet mellem arbejdsgiver og den udsatte borger Mikkel Bo Madsen Institut for Socialt Arbejde Hvordan.
Klimaambassadens Klimapraktik. KLIMAPRATIK Hvem er Klimaambassaden? Hvad er en klimapraktik? Hvorfor et globalt perspektiv? Og hvordan gik det så?
Insert picture in this frame Grid Projekt Go-For-It Oktober Securitas, Morten Enghave.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU’s opgaver Vejledning op til 18 år - Grundskolen – ca. 10 årsværk - 15 – 17 årige –
Beskæftigelsesreformen - uddannelse til arbejdsløse v/Uddannelsespolitisk konsulent Claus Eskesen.
Hvad nu hvis – og hvis ikke? Hvis personen bliver helbredt: Lær vedkommende at takke Jesus for helbredelsen at stå imod, hvis der kommer symptomer på sygdommen.
Program for orienteringsmøde d. 19. januar 2017 kl
FINANSIERING LEDELSE (BESTYRELSE OG FORSTANDER)
Uddannelses- og erhvervsvejledning i lyset af store reformer på folkeskole-, erhvervsuddannelses- og gymnasieområdet Vejledning og overgange, UCC 10.
PROGRAM mandag den Kl.9:30-10:00
1. kontaktmøde Velkommen til Workshop om afkodning af jobopslag og telefonisk kontakt Hils på hinanden  Husk at bestille drikkevarer Præsentér dig.
Ledelse i synet af de unge
Fastholdelse på uddannelserne – Indspark fra elever og bidrag fra LUU
Præsentationens transcript:

Erfaringer fra projekt HOLD FAST v/ Hanne Paustian Tind, projektkoordinator i Region Midt Er der noget, der virker? Det sku’ nogen gøre noget ved!

Er der noget, der virker? Absolut JA … det vi selv tror på, virker! De unge er nu engang, som de er … MEN … vi kan ændre vores måde at tage imod dem på. Det handler populært sagt om… at holde af, at holde om, at holde ud og at holde fast 2

Hvad gør vi egentlig her på stedet? Som standard for alle Som en udvidet støtteindsats for dem med behov Og i kombination med andre parter/aktører Er der overhovedet nogen, der ved det? Hvem kender til vores fastholdelsesstrategi Er det en velbevaret hemmelighed Er det kendt for nogle få ildsjæle? … For ALLE medarbejdere? … For ledelsen? … For vores elever? … For vores samarbejdspartnere? 3

Det sku’ nogen gøre noget ved Af-akademisér grundskolen Hæv kontanthjælpsalderen og udvid pligten til ”aktivitet i henhold til en uddannelsesplan” Indfør et statsligt individuelt fastholdelses-taksameter til ungdomsuddannelserne (lempeligere SP-ordning) Afskaf praktikplads-ansøgnings-halløjet og erstat det med et anvist hovedforløb Kom nu med den flex-uddannelse Skab start-jobs som ”personlige assistenter”, PA-ordning 4

Og HUSK … at der er altid plads til lokal begejstring & forbedring! Håber I har haft en god og inspirerende dag… 5