1 Proces for personaletilpasning i forbindelse med folkeskolereform 2014 Orienteringsmøde 21. Januar 2014 Ved Elin Hausle 23-08-2014.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
1 Børnehuset Troldehøj Kreativitet i leg og bevægelse som udviklings potentiale. Helle Rømer.
Advertisements

Folkeskolereformen i København
Skolereform august 2014………………
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Partnerskabsdag: Skolereform Tirsdag d. 10
Proces – trin for trin Leder afsøger alternativer til udpegning
Klub- og Frit netværket i MDI Debatoplæg d. 13. november 2013.
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Præsentation Pædagogisk konsulent Erik Hønge Uddannet fritidspædagog Leder af en børnehave Leder af et fritidshjem SFO-konsulent Freelancekonsulent bl.a.
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Skolereform august 2014………………
Styring og dialog Reformgrupper Ledelsesudvikling - Sikre at lederne er rustet til opgaven. Politisk system De overordnede rammesættende beslutninger for.
Den åbne skole.
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
Folkeskolereform i København
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
Steen Gravgaard Eriksen
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Roskilde Kommune Direktørområde Børn og Kultur Dagtilbud og Skole RLFs TR/KS kursus 2010.
Sammenhæng: Reduktion af det daglige energiforbrug. Energiforbruget i den enkelte kontraktstyrede enhed skal nedbringes med 2% om året. Mål: Aktiviteter.
Folkeskolereform Version 1.0
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Folkeskolereformen Uddannelsesudvalget ønsker at fastholde, understøtte og udvikle skolevæsenet i Kolding som et udbytterigt fællesskab. Oplæg ved skolechef.
HVAD BETYDER SKOLEREFORMEN FOR MIG SOM FORÆLDER PÅ NORDBYSKOLEN? Som forælder på Nordbyskolen vil du til næste skoleår møde nye ting, men det meste vil.
Folkeskolereform 2014.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Kodeks for offentlig topledelse
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
TR møde 6. januar 2014 Reform og arbejdstid Eksempler på lokale opmærksomhedspunkter.
Hvad betyder skolereformen for mig som elev på nordbyskolen?
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Målstyret læringsreform
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Design af KVIK-selvevaluering Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
Drømmeskolen i fremtiden fra et lederperspektiv 10. Juni 2015 Thomas Smidt, skoleleder.
1 Implementering af Fremtidens Fritidstilbud Møder mellem områderne, skolerne og institutionerne MAJ-JUNI 2015.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
TR/ledermøde Nørrebrohallen 21. januar ’10. Omplacering – undersøg først Kan budgetreduktionen klares uden personalereduktion? Er der i personalegruppen.
Forslag og konsekvens1 Brancheskolernes forandringsproces Nye samarbejdsformer.
Sæt medarbejdere, fag og opfindsomhed fri – innovation? LO’s arbejdsmarkeds-, uddannelses- og erhvervspolitiske konference 25. november 2014 Pia Gjellerup.
Det gode forældresamarbejde FOA vuggestuekonference Dorthe Boe Danbjørg, Næstformand Forældrenes Landsforening Det gode forældresamarbejde OrganisatoriskUformeltFormelt.
Skoledagens indhold: Helstøbt kompetencebegreb, mange læringsrum SFO Tænketank Danmark Landsmøde 5. april 2013.
Netværksledelse For børn, personale og ledere. Vision Netværks(ledelse) til udvikling af meningsfulde sammenhænge baseret på effektive netværk, med fokus.
Hvad er en rammeaftale/indkøbsaftale
Indre By / Østerbro LokalMED
Fællesmøde for forældrene på Damhusengens Skole
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Halvårs MED 2016 Om arbejdsfællesskaber
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Øvrige idrætter - vejen frem til i dag
Det gode partnerskab Partnerskabsaftalen som dialog-redskab til afklaring af fremtidig perspektiver for partnerskabet.
Principerklæring for DBU Bredde - til vedtagelse på års-/delegeret-/repræsentantskabsmøder 2018 FLU indgik i 2015 en ny breddeaftale med DBU for perioden.
Oplæg om den styrkede pædagogiske læreplan V
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
BASELINEUNDERSØGELSEN 2015 – forældre til folkeskoleelever
Inspirationsworkshop med fokus på
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Nye muligheder og potentialer
De lokale implementeringsansvarlige - organisering
Møde procestjek Det var næsten umuligt at holde sig til emnet
Præsentationens transcript:

1 Proces for personaletilpasning i forbindelse med folkeskolereform 2014 Orienteringsmøde 21. Januar 2014 Ved Elin Hausle

Fælles forståelse Folkeskolereformen er en læringsreform: -fokus på læringsmål gennem varierede læringsformer -nye faggrupper ind på skolen, som kan bidrage med deres læringsforståelse, hvor kreativitet er centralt for barnets dannelse -tænkes i nye læringsarenaer, også udenfor skolen Realiseringen af folkeskolereformen er en stor kultur- og forandringsproces. Det kan vi kun gennemføre, hvis vi gør det sammen

Fælles forståelse Med grundlagspapiret har vi fået et godt afsæt for den lokale forandringsproces med fokus på: at give pædagogisk personale mest mulig tryghed i den nye arbejdssituation rammer for det pædagogiske arbejde på skolen fælles forventningsafstemning om opgaver og samarbejde forankring, dialog og medansvar i MED

Fælles forståelse Personaletilpasning sker på grund af -Pædagogisk personale ind på skolerne (svarer til ca. 160 årsværk) -Skoledagen forlænges - Åbningstid reduceres på fritidshjem, fritidsklubber og juniorklubber (svarer til ca. 400 årsværk)

Værktøj til forandringsledelse Rammesætter trin for trin en række af implementeringsopgaverne med: Samarbejde og drøftelser i MED Inddragelse af TR Planlægning af proces Understøttelse i forbindelse med processen AMK/tidlig indsats Falck Healthcare

Personaleproces Juridiske vilkår: Selvejende institutioners personale har ikke pligt til at acceptere vilkårsændringer Har ikke pligt til omplacering Bestyrelsen træffer beslutning om, at indgå i en fælles personaletilpasningsproces Institutionen er forpligtet til at overholde sit budget

Tilslutning til processen på det selvejende område Personaletilpasningen er baseret på at selvejende institutioner frivilligt forpligter sig til at deltage i processen gennem tilslutningsaftale Forpligtigelsen indebærer - tilpasning af personale i egen institution/klynge - anvendelse af jobbank - ansættelsesstop

Personaletilpasning (ikke skoler)– hvorhen? Tilpasningen kan ske gennem: tilpasning i egen institution/klynge til andre selvejende institutioner i eget netværk/klynge til andre selvejende institutioner i området

SPØRGSMÅL ?