NY REFORM AF SPECIALLÆGEUDDANNELSEN En kort introduktion.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Foreningsudviklingstesten
Advertisements

Fortolkning af AMO reformen
”Kan ledelse kurere sygdom?” Masterclass, tirsdag den 21. juni 2011
Velkommen til Nyledigmøde i MA.
Den danske strukturreform
Repetitionsforløb med afsluttende repetitionsspil
Sådan kommer I i gang med digital signatur
Ved ONLINE MUS-koncept: Kompetenceudvikling og MUS – i anerkendende perspektiv Kort præsentation af Kompetencedelen April 2012 Ved.
Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
Overgangsordninger Praktik- og uddannelsesrådgivningen januar 2013
Orientering til kommende speciale-kandidatstuderende
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
Hotel- & Restaurantskolen den 15
Debatmøde om de nye principper. Regeringsprogrammet 2005 ”Uddannelsen til speciallæge er under omlægning på grundlag af principper, der blev fastlagt.
FASE 3 FRA UDDANNELSESLÆGE TIL SPECIALLÆGE
1 De fem mest brugte regler… der ikke eksisterer. Fem regler, der ikke eksisterer…
Indførelse af elektronisk 360°- evaluering af yngre læger
Denne præsentation er specielt for begyndere. Se hele serien igennem før start. Hav værktøj og ler klart. GOD FORNØJELSE.
Velkommen til vejledningsmøde i MA
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Magistrenes Arbejdsløshedskasse
Kvalitet i arbejdet med anbragte børn og unge
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Sådan skaber vi et kampagnekorps Baggrund Foreningen skal bruge flere frivillige til centrale og lokale events For fortsat at sikre midler til foreningens.
BA-projekt 2014 Krav før I går i gang Tidsfrister Eksamensbestemmelser
PLO-konflikt orienteringsmøde. Program: Kl Velkommen v. kreds/regionspolitiker Præsentation af DSR og dbio konsulenter Forhandlingerne mellem.
GENERELT: FOR AT VÆLGE / BYTTE LAYOUT, HØJREKLIK PÅ SIDEN OG VÆLG. FORSIDE GRÅ Overskrift, helst kun én linje tekst Underrubrik, max 4 linjer tekst Navnet.
Samfundslære: Styreformer
Tilsynspligt en større indsigt i skolens gang og virke Bliver en del af skolen indefra. tidlig information om - og mulighed for at kommentere på skolens.
AT9 - 2g April-maj 2007 Formalia 16 moduler 4 timers elevtid Der arbejdes individuelt, i par eller i grupper (max 4 medlemmer) Individuel fremlæggelse.
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Konference Hotel Legoland, den 21. april 2010 De merkantile erhvervsuddannelser aktuelt nyt uddannelsesaftalens længde kæde-/koncerngodkendelser.
Picasa billedbehandling
Oplæg om DUKH og retssikkerhed for handicappede
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Nye stillinger som pædagogiske ledere Med overenskomsten pr. 1. april 2008 aftalte GL og Finansministeriet en ny stillingskategori for ledere i det almene.
Præsentation af presseteamet Lille og effektivt team Joachim, Nanna og Louise (løntilskud). Efter sommer en praktikant fra Journalisthøjskolen. Timing.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
FORMKRAV VED INDSTILLING AF EMNER TIL HHV-RÅDET Bilag 2 til forretningsorden for HHV-rådet 1.
Digital Signatur Hvad er Digital Signatur?
Indhold, indsatser, implementering
Orientering vedr. praksisplan Sundhedspolitisk dialogforum, KKR Nordjylland, 20. maj Rådmand Mads Duedahl, Sundheds- og Kulturforvaltningen, Aalborg.
Arbejdsgruppe i SST vdr mål og opbygning af speciallægeuddannelsen Ulla Bartels 1.
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
Pakkeforløb for kræftpatienter
Uddannelse, kompetencer og opgavefordeling
Bestilling af prøver i BCC-WEB
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE DEN DANSKE BESKÆFTIGELSESPOLITIK - FØR, NU OG.
Karrierevejledning på medicinstudiet Berit Bjerre Handberg Sekretariatschef, VUS Anæstesiolog, MPM.
SSO Orientering om Større Skriftlig Opgave SSO er en skriftlig eksamen SSO er en eksamen - ikke bare en almindelig opgave Rammerne for SSO er bestemt.
Overenskomst 2011 – etårig overenskomst Orientering om væsentligste elementer i OK-forliget mellem DANSKE ARK, ARKITEKTFORBUNDET, Konstruktørforeningen.
Stem og bestem!. Hvad skal der ske i dag? Kort præsentation af resultaterne Diskussion Stillingtagen til den videre proces Stillingtagen til resultatet.
Aftale om ansættelsesvilkår Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte der overgår til staten mv. i forbindelse med kommunalreformen. Aftalen gælder både.
Synliggør dit lederskab med et nyhedsbrev. Dette er værktøjet for dig, der vil Sikre at dine medarbejdere har fokus på de vigtigste emner eller udfordringer.
VEJEN TIL SPECIALLÆGE - FRA STUD.MED TIL SPECIALLÆGE Helene Hvidman, Klinisk basis læge.
Velkommen til Lægedag i Region Sjælland Session: Hvad er mine rettigheder og forpligtigelser?
Lov ” med lov skal land bygges” Jan Christiansen Sosu Fyn.
Region Nordjyllands anbefalinger og tiltag på baggrund af STM lægesagen Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 17. september 2015.
Danmark i EU og andre internationale sammenhænge Hvad skal forberedes til evalueringen? Så er turen til Bruxelles vel overstået. Tak for turen Det har.
Den gode læge Yngre Lægers politik. Tre visioner Det gode patientforløb Den gode uddannelse og karriere Den gode arbejdsplads.
Orientering om Større Skriftlig Opgave 2017
Jupiter temadag den 30. maj 2007
Ansvar i Videreuddannelsen
Velkomstmøde i MA
OK18 Det statslige forlig - Chefer
OK18 Det kommunale og regionale forlig
Nye stillinger som pædagogiske ledere
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Hvorfor rammedelegation
Præsentationens transcript:

NY REFORM AF SPECIALLÆGEUDDANNELSEN En kort introduktion

Den korte oversigt Aftalen i hovedtræk Forløbet Problemerne i den nye aftale De hidtidige protester Hvordan kan du hjælpe? 2

3 Aftalen i hovedtræk Turnus skæres ned til et år Flere specialer kan fremover indgå i turnus Ingen af de nuværende blokke er længere en garanteret del af turnus Antallet af uklassificerede stillinger nedbringes og omdannes til uddannelsesstillinger

Aftalen i hovedtræk (2) Der etableres et elektronisk turnustilmeldingssystem, som muliggør, at turnuslæger opnår mulighed for at vælge et konkret turnusforløb På alle afdelinger skal der udarbejdes individuelle uddannelsesplaner Konsekvenshavende evalueringer for afdelingerne 4

Aftalen i hovedtræk (3) 4-års-reglen Fra den dag, vi som læger begynder i turnus, har vi fire år til at starte i et hoveduddannelsesforløb Der er fortsat ikke klarhed om konsekvenserne ved ikke at overholde denne frist Fristen kan forlænges ved barsel, godkendt ph.d. (med halvdelen af tiden) og ved langvarig sygdom 5

Forløbet Danske Regioners udspil i starten af april Tvangsflytning – nu allerede under studiet Turnus på 2 år Flere specialer skal kunne indgå i turnus Indførslen af en 3-års-regel i stil med den nu vedtagne reform Du må kun søge samme speciale to gange. Derefter må du vælge noget andet Forsøgsvist skal antallet af introstillinger i de populære specialer nedskæres 6

Hastemøde hos Sundhedsministeren Den 25. april indgås en ny aftale om den lægelige videreuddannelse Parterne er Regeringen, Lægeforeningen og Danske Regioner Mette Worsøe og Jens Winther Jensen blåstempler på vegne af lægerne (og de lægestuderende) den nye reform 7

Problemerne i den nye aftale 4-års-reglen betyder uholdbart stramme tidsfrister for de kommende generationer af læger Winther & Worsøe indgår en ’gratis’ aftale hvis negative virkninger hovedsageligt påvirker de kommende læger Ingen planlagt overgangsordning. De første årgange med 4-års-reglen vil således stå over for en umulig konkurrence med de læger der ikke er forpligtet til at søge inden 4 år. 8

Problemerne (2) To turnusårgange slutter samtidigt Aftalen skaber smalle ensporede læger hvor et bredt kendskab til mennesket straffes Ph.d forløb godskrives ikke med den fulde anvendte tid Indførslen af de faglige profiler i specialerne betyder at man kan få langt sværere ved at skifte ’retning’, da der ingen garanti er for kongruens mellem krav i de forskellige specialer 9

Protester mod aftalen 1200 læger og lægestuderende indtog gaderne den 10. maj. Indlæg i pressen Kontakt til politikerne Pres mod Lægeforeningens og Yngre Lægers formænd, der har forpligtet to stærke foreninger til at stå passivt på sidelinjen 10

Hvordan kan du hjælpe? Læserbreve til dagspressen Vægt på de personlige vinkler på historien Breve til politikerne Send din mening til Lægeforeningen Print informationsmaterialet og læg det rundt omkring hvor du færdes Gør opmærksom på problemerne i aftalen Støt sagen. Skriv under på Følg med i udviklingen på 11

For yderligere information Morten Andresen tlf.: Bjarne Skjødt Worm tlf.: Mikkel Fode tlf.: