Dansk – fransk Menulære

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Jeopardy af 7.b Sct. Jørgens Skole
Advertisements

Jeopardy Bybilleder Steder med T Frankrig Mad
Helt Sikker Solen skinner meget. Hele kroppen bliver brændt.
Hvor står vi nu, og hvor er vi på vej hen? Timbuktufonden
Supper & Saucer: Af Thomas Buhelt..
Mad og vin – det lykkelige ægteskab
Final take - Værdigrundlag Maj 2007
Ind i undervisningsrummet på eud
Menuteori - hvordan man planlægger en menu
Menuteori ved Jesper Rye - hvordan man planlægger en menu til selskab.
Et ægtepar i begyndelsen af 60'erne fejrede deres 35års bryllupsdag i en rolig og romantisk lille restaurant. "Fordi i altid har været sådant et eksemplarisk.
Målgrupper og købmandskab
KISC General Presentation0 Kandersteg International Scout Centre Verdens Spejder Center.
Marianne Mollerup KBH Madhus
Boblende nydelse og luksus
Mad til mennesker.
Supper Purésuppe Veloutésuppe Cremesuppe Consommé Kolde supper
Menu teori.
1 Én og én er tre, og jorden den er flad
Evolution.
Rødkåls indikator Gruppe navne: Amanda Frederikke Camilla Rikke.
HISTORIEN OM DE 4 LYS.
Urban Farming fra Babylons hængende haver til moderne farm scrabers
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
L’Histoire de la Cuisine Française
Aficionados Diñamarca …vintur Frankrig Vintur til Frankrig Hvilke område og vine Hvornår Overnatning Transport Budget …uddannelse ?
Naja Marie Aidt Bavian.
P O R T R Æ T A F Ludvig Holberg. I N D H O L D S F O R T E G N E L S E Portræt af Ludvig Holberg Kapitel 1- Holbergs baggrund Kapitel 2 - Rejser Kapitel.
Lonnie Molin Nielsen1 HIMMELSKE REJSER ApS - Få en superoplevelse hos os!
DJEEO Education – En undervisningsplatform baseret på fysisk aktivitet, IT og samarbejde, som kan bruges i alle fag. DJEEO Education.
9. semester 9. semester studerende med blandede erfaringer 9. semester studerende med blandede erfaringer Ali Ghotbi Ali Ghotbi.
Libanesisk mad.
Menuteori ved Jesper Rye - hvordan man planlægger en menu til selskab.
Menuteori - hvordan man planlægger en menu
Aktiviteter Megaaktiviteter Check in Patruljetur.
Himmeriget ligner en skat, der lå skjult i en mark; en mand fandt den, men holdt det skjult, og i sin glæde går han hen og sælger alt, hvad han ejer, og.
Opgave 2 24 Opgave 23 Opgave 22 Opgave 21 Opgave 20 Opgave 19 Opgave 18 Opgave 17 Opgave 16 Opgave 15 Opgave 14 Opgave 13 Opgave 12 Opgave Opgave.
Den Glade Internationale Venskabsuge!
Jeopardy Afrika Europa Asien Nordamerika
Følfods historie Naturbørnehaven en lokal ide En gruppe lokale forældre udarbejder et oplæg til en skovbørnehave Forældregruppen præsenterer.
En krig – mange fronter, skyttegrave og nye våben
JOD.
Gud er opofrende Vi brød relation til Gud,
Jeopardy Tidszoner Jorden Vejret Jorden m.m.
En kamp Danmark mod Litauen.
Bakke og By Sommerfest i Mosen Kære forældre og børn I inviteres hermed til sommerfest i Mosen onsdag d kl ca. Vi glæder os til at se.
I dag er det sidste skoledag - hurra, hurra, hurra!
Bryllupsrejse Af Naja Marie Aidt.
Hvis du vil køre i bil eller bus til Italien. Skal du igennem Danmark. Og derefter Tyskland. og så igennem lidt af Italien til du når destinationen. Det.
Mad og sundhed på Flakkebjerg Efterskole 142 elever 6 linier à 2 hold 9-12 elever pr hold 2 køkkenuger pr. år.
To change the document information in the footer, press [Alt + F8] and use the “FORM“ Chaîne des Rôtisseurs du Danemark.
Rejser til Peru – Rundrejser i Inkaland Oplev det mangfoldige Peru: Fra kyst til bjerge, fra dal til jungle og fra floder til historiske byer. Kondor Rejser.
Klimavenlig mad Rasmus Fredslund.
Fordybelse i et projekt
Byg et hus Storyline.
Undervisningsmateriale til video om Auqatrace
Trivselsmålingens resultater på vores skole
Kundeservice dag 4: Samarbejde og videndeling højner serviceniveauet
Une glace, s’il vous plaît !
Vikingerne Og deres togter
”Avanceret” Programmering
Faglig ”rejse” til Rioja (Nordspanien)
Øl og mad tirsdag den 29. august 2017
God Filosofi.
Sommerferie I min sommerferie har jeg været i Norge sammen med min familie. Vi boede på et hotel, der hed Vrådal. Det var en hytte med køkken og stue og.
Økologiske sammenhænge
Arbejdsmiljøforum 2018 Varde Kommune
Fake news, research og kildekritik
Vejledning: Publicering af artikler på portalen.
Hvordan opnår vi bedre kommunikation og dermed trivsel?
Præsentationens transcript:

Dansk – fransk Menulære

Alsace I et lille hjørne af Frankrig, i læ af Vogeserbjergene og nabo til Rhinen og Tyskland, ligger Alsace. Et grænseområde, hvor der tales og forstås både tysk og fransk.  Byer i Alsace, det alsaciske køkken Her ligger de smukke vinbyer, som en perlerække langs den berømte vinrute "Route du vin", der strækker sig gennem det meste af regionen, gennem hele 118 små vinbyer fra Marlenheim i nord til Thann i syd.  Alsace har jo det hele. Vinene er utrolige og priserne er moderate. Maden er et kapitel for sig. Foie gras, Choucroute, (surkål med flæsk og pølser), Coq au Riesling, Quiche Lorraine, Paté og Münsterost med kommen er blot nogle eksempler.   Køkken: Køkkenet i Alsace hører til Frankrigs bedste . Eksempler på det Alsaciske køkken kan være: Foie gras -  fedtlever fra and eller gås Choucroute - surkål kogt med enebær i Riesling. Serveres med pølse, svinekød og kartofler. Baekeoffe - En ovnret med forskellige stykker kød i hvidvin samt kartofler. Coq au Riesling - hanekylling tilberedt i Riesling hvidvin Quiche Lorraine - tærte med løg og røget flæsk Münsterost - lagret halvblød ost med en kraftig duft - drysses med kommen Kougelhopf - gærkage med rosiner og nødder, bagt i form og paté ikke at forglemme.

Alsace Råvarer, retter fra Alsace.

Champagne Der sælges ca. 333 millioner flasker Champagne på verdensplan

Champagne Råvarer, retter fra Champagne.

Bretagne - Normandiet Den yderste del af Bretagne går under navnet ”Verdens ende” Og du føler virkelig, at du er nået til verdens ende, når du rejser rundt i den vestligste del af Frankrig, som er omgivet af Atlanterhavet til hele tre sider.

Bretagne - Normandiet Råvarer, retter fra Bretagne – Normandiet.

Bourgogne Fra vinmarkerne i Chablis-området til det vidtrækkende Bresse og til det solbeskinnede Val de Loire…, Bourgogne er smuk og naturlig i alle sæsoner. Fra vinmarkerne i Chablis-området til den regionale naturpark Morvans mystiske skove, fra det vidtrækkende Bresse og til det solbeskinnede Val de Loire…, Bourgogne er smuk og naturlig i alle sæsoner. Cluny, Cîteaux, Vézelay, La Charité-sur-Loire…, så mange bygningsværker, der vidner om områdets åndelige udstråling. Lamartine, Madame de Sévigné, Vauban… så mange kendte navne, som stadigvæk giver genklang i Bourgognes slotte. Dijon med dets historiske centrum, Beaune, den iøjnefaldende vinhovedstad, Auxerre med dens havnekajer, Nevers og dens fajance, Mâcon med dens snert af sydlandsk stemning og et hav af andre små byer … som skal opleves – og hvorfor ikke – med flodbåd på kanalerne. Findes der en bedre måde at opdage de pittoreske landsbyer og deres vinmarker end på cykel?! Bourgogne er en region, hvor man kender kunsten og glæden ved at leve, Bourgogne forener en smuk kulturarv og en enestående natur med fortræffelige vine og udsøgt gastronomi.  

Bourgogne Dijon-hovedby i Bourgogne Baune er hovedvinby

Provence Med fødderne i Middelhavet og hovedet i Alperne, har denne region en bred palet af farverige landskaber at byde på.

Provence

Gascogne Gascogne i Frankrigs sydvestlige hjørne er de tre Musketerers land. Det er et smukt område, der byder på gastronomiske højdepunkter. Idyllisk region i Sydvestfrankrig, som siges at have et særligt stolt folk -hvem husker ikke hedsporen d'Artagnan i "De tre Musketerer". Lokale viser gerne det slot frem, hvor han siges at være født.

Gascogne

Korsika Er man til sol, vand og middelhavskultur, har Korsika alt.

Korsika

Auvergne Auvergnes landskab er formet af vulkanudbrud, der fandt sted for 30 millioner år siden. Dette landskab er lutter grønne bjerge og vilde kløfter.

Auvergne

Menukort Menukort skal indeholde: Forret: supper, fisk, fjerkræ, grønsager Mellemretter: Hovedretter: Lyst kød og mørkt kød. Forskellige oste med gæsteforklaring. Desserter.

Hvad skal gøres ? I skal arbejde i teams af 3 pers. I hver team skal i arbejde med et område i Frankrig. I skal udfærdige et menukort over dette område med de specialiteter de har. Skrive menuerne på Dansk og Fransk. I skal undersøge de historier der er lige for dette område. Sammenligne det med Dansk gastronomi, hvilken indflydelse har fransk madkultur på den danske madkultur. I kan tage udgangspunkt i menukort i kan finde fra velrenommerede restauranter i Danmark. De fagudtryk I anvender, skal I oversætte til fransk.

Fisk og skaldyr/ bløddyr Fisk spiller en væsentlig rolle i det franske køkken. Bouillabaisse. Homard Thermidor Moules marinière

Fjerkræ Coq au vin. Poulet chasseur Canard aux framboises Canard à `l orange. Confit de canard

Kød Boeuf bourguignon Steak au poivre Steak Bèarnaise Entrecòtes a la Bordelaise.

Ost

Desserter Mousse au chocolat Soufflè au chocolat. Crème caramel Crème brùlèe Glace Pàtisserie

Oliver Olivier vil hjælpe Jer i med grammatik og oversætte Jeres menukort til fransk

Køkken lektion I køkkenet skal I fremstille de retter I har bestilt varer til. Arbejdsplanlægning. I har 200 kr. pr. gruppe.

Fremlæggelse I skal fremlægge jeres menukort og den historie der er fra den egn i har valgt Fremlæggelsen skal ske på projektor