Hvem sagde udsatte? Den 8. februar 2012

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

Skolebladet Interview med Jakob J- Afstemning- Interview med Rose-Elevernes mening om skolen- Landsbyhuset-Vitser-Gåder-Tegning.
Barrierer for solidaritet i velfærdssamfundet
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Set i forældreperspektiv
At have øje for alle tanker om børn og palliation 15. november 2013
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Nonne historie.
Amalie og bedstefar bygger legehus
Fagre nye tider! Jamen det er jo dejligt, at tingene udvikler sig så hurtigt, at det nu er muligt, at præsentere sine billeder i noget der nær ligner.
Målrettet og forsvarlig træning af børn og unge Ledertræf på tværs De gode idrætsoplevelse – engagerede forældrene på sidelinjen DBU´S bud -på involvering.
Intro til kommende praktikanter og praktikvejledere
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
Hvordan har du det? 2010 | Unge Disposition • Datagrundlag for HHDD2010 – unge • Fysisk helbred/trivsel - Selvvurderet helbred • Psykisk.
Livets Ord April 2012.
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
Borgernes barrierer for brug af IT
”Fatter vi Guds hjerte for de fattige”? Guds glæde gennem generøsitet.
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
Erfaringer fra brugerpanelet i Onkologisk Klinik
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Præsentation af Patientens bog
Æstetik I 1682 flytter Louis XIV fra Paris til Versailles, og en kulturel offentlighed kan begynde at bryde frem. I den kulturelle offentlighed diskuterer.
Rehabilitering Brønderslev Kommune
EAPN.DK debatmøde Kofoeds skole Reformer, helhedsløsninger og de frivillige.
Handicap, idræt og social deltagelse
TEMA I SUNDHEDSFREMMENDE LIVSSTIL
Socialt udsattes adgang til sundhedsydelser Samarbejdskonference 2013 Faglig konsulent Nina Brünés.
Det, civilsamfundet kan
Darum skole 4. november 2013.
Kommunikation Dit budskab består af: 7% ord 38 % toneleje
- som i menigheden /det kristne fællesskab, ikke som i bygningen
Kommunikation i samarbejdet mellem Mentor og Mentee
HVORDAN SKABER VI EN GOD TRIVSEL MOBNING – VI KAN OGSÅ OPDRAGE TIL FÆLLESSKAB Tine Guldager Lang.
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Science Team K Slutrapport fra evalueringen Henrik Busch, Jan Sølberg, Finn Horn 3. november 2006.
Forbrugsgenetik - Etiske aspekter Mickey Gjerris Lektor, Ph.d. Medlem af Det Etiske Råd.
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Hvordan kan social ansvarlighed være en gevinst for virksomheder – og for socialt udsatte Hvilke muligheder ser KFUM’s Sociale Arbejde i samarbejdet med.
EVA’s evaluering af 10. klasse Foreningen af 10. klasseskoler i Danmark, Trinity, Fredericia den 2. marts 2012 Kristine Bang Nielsen.
Vejlederens kommunikation
Ungdomsliv - individualisering, kommercialisering og standardisering
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Vores velfærd - 1. okt Vores velfærd – Kommune og borgere i samspil -En fortælling om idegrundlaget, indholdet og perspektiverne i et igangværende.
Konfliktløsning ”Det er min dystre overbevisning, at mennesker kun kan blive enige om det, der ikke interesserer dem.” Bertrand Russel Ordet betyder sammenstød.
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
Skandia koncernen Førende, uafhængig og kundeejet bank- og forsikringskoncern Tilbyder rådgivning og økonomisk tryghed gennem alle livets faser Højt.
Ledelse af frivillige Økumenisk efterårsmøde – 5. november 2011.
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.
Fattige og gæld Oplæg 18. januar 2012 Jonas Schytz Juul Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Recovery - At komme sig Aulum d. 10. oktober 2010
Venstre - Danmarks liberale parti Mads H, Benzi, Jesper og Kim.
Undgå, at de ældre brænder ud, og at de unge dropper ud!
Formidling og informationsarkitektur Christina Mette Thorarinn.
Hvem skal kommunerne samarbejde med i fremtiden på idrætsområdet? Oplæg til Breddeidrætsudvalgets møde tirsdag d. 6. november v/ Børne- og Fritidsdirektør.
Læreren som læringsleder
Er foreningerne for alle – eller bare for de fleste?
Velkommen Formålet med denne workshop er At teste forskellige former at teknologiunderstøtte etablere af samarbejde på hospitaler. Målet med dette er:
Stress En folkesygdom?.
BROBYGNINGSPROJEKTET ”samskabelse af sundhed”
SKABELON.
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Kære forældre i de nye 0.-klasser! Velkommen til skolen til jer og jeres børn. Velkommen til en snak om samarbejde.
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
Mental sundhed et anliggende for folkesundheden? Sigurd Lauridsen Ph.d. Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet Projektleder DEA.
Den palliative sygepleje anno 2016
Præsentationens transcript:

Hvem sagde udsatte? Den 8. februar 2012 v/ Cliff Kaltoft og Ulrik Korff, Landsforeningen af VæreSteder Den 8. februar 2012

Begrebet ‘social udsatte’ Hvem er de socialt udsatte? Diskussion

Begreber ”Hvad er ’tid’? Hvis ingen spørger mig om det, ved jeg det. Men hvis jeg vil forklare det til en, der spørger, ved jeg det ikke.” Augustin år 397 Udsattebegrebet: Mange vil sige det ved jeg godt. Men det er ikke det samme, de forstår.

Socialt udsatte Hvor kender vi ‘socialt udsatte’ fra? Rådet for socialt udsatte Lokale udsatteråd Kontoret for udsatte og civilsamfund Kategori i satspuljen på linje med handikappede, ældre, psykiatri, integration, udsatte børn og unge. Findes mange andre begreber: Voksne med særlige sociale problemer (SL), ressourcesvage, hjemløse, fattige, udstødte, marginaliserede… Opleves ikke umiddelbart som et problem, men...

Igangværende begrebsarbejde Socialstyrelsens begrebssekretariat Udsathed - Frivillighed Socialministeriet og Ministeriet for sundhed og Forebyggelse ”Fælles værdier i den sociale og sundhedsrettede indsats overfor socialt udsatte.” Vi mangler en fælles forståelse og en ensartet sprogbrug.

Konsekvenserne Det er et problem. For det gør det nemmere at overse eller tilsidesætte grupper af mennesker. Statsministeren SUSY 2005 Gældsrådgivningerne Satspuljen ”5,1 mia. kr. til socialt udsatte og andre formål” Idræt for socialt udsatte Hvorfor findes der ikke en entydig, anerkendt definition? Kan nogen have interesse i begrebsforvirring?

Fattigdomsdiskussionen Fattigdom var en dagsorden for venstrefløjen. Man tabte kampen om retten til begrebet fattigdom. Nu er det det omvendt. ”Samfundet fungerer i høj grad som Kejserens nye klæder, alle er paralyseret af de etablerede tabuer. På et tidspunkt er der nogen, der rør ved det, og så bliver de slagtet i den offentlige debat, men når først tabuet er brudt, er trolden ude af flasken og så kan en ny tid begynde.” Du håber 2012 bliver året, hvor vi kan sige til de fattige, at de skal tage sig sammen? Ja. Det skal vi jo sige til os alle sammen. Men skal den fattige virkelig føle skam? ”Ja selvfølgelig er der skam forbundet med ikke at kunne klare sig selv. Hvis det er på grund af sygdom, er det naturligvis ingen skam. Men man skal gøre, hvad man kan.” ”I skulle skamme jer” Interview med Henrik Gade Jensen, CEPOS, WA.

Begreber der står strid om Fire hensyn: Ikke stødende eller stigmatiserende Vi skal have alle med Klart og entydigt – ensartet brug Redskab i kampen om indflydelse, midler, opmærk-somhed, anerkendelse og retten til begreberne Rehabilitering, diagnoser, sundhed, frihed, retfærdighed

Opsummering Det er ikke sikkert, at andre forstår det samme ved ‘socialt udsatte’ som dig. Det er muligt, at de bevidst vælger at bruge andre ord. Hvem vælger, hvilke ord vi skal bruge til at diskutere om, hvem der skal have hvilken hjælp?

Hvem er de socialt udsatte?

Hvem er de socialt udsatte?

Hvem er de socialt udsatte ?

Hvem er de socialt udsatte?

Hvem er de socialt udsatte?

Hvad synes de ‘udsatte’ selv? Mennesker der benytte værestederne, bliver ofte betegnet som ”socialt udsatte”. Vil du betegne dig selv som socialt udsat? Ja 33 % Nej 56 % Ved ikke 11 %

Gruppe diskussion Kan/skal vi finde et nyt begreb for ‘socialt udsatte mennesker’? Skal vi ‘bare blive bedre til at navigere i de begreber, vi har?