En menighed, der søger enhed

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvordan bruges FLADSKÆRMENE i Brabrand Kirke ???.
Advertisements

Noget at tale om…og tænke på
Lav din egen ikon MM Anne Mette Gundesen / Hvad skal jeg sige? 2014.
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Paulus en brik i Guds frelsesplan
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Filipperbrevshymnen.
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Økonomi og Bøn Søndag den 27. marts Repetition • Vi har lært at: • Gud ejer alt sølv og guld • Han ønsker at søger for os på alle livets områder.
Opstandelsesfest.
Hældt ud med badevandet!
Hvilket hus bygger vi til Gud ?
Nøgler til menighedens vækst
” Hvorfor lige netop kristendom ? ”
Menneskets fald og genoprejsning
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
BP – dit og mit frihedsbrev. Muligt at leve et liv i frihed – pga
Lidelse, sygdom og forbøn.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
Å.
”Kaldet til kærlighed”
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
HISTORIEN OM DE 4 LYS.
Paulus’ brev til de kristne i Efesus
At leve i Guds ubetingede kærlighed!
”Religion er opium til folket”
”Kaldet til kærlighed”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Genoprettelse af et brudt fællesskab mellem mennesker ”Vær gode mod hinanden, vær barmhjertige og tilgiv hinanden, ligesom Gud har tilgivet jer i Kristus.
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
Ungdomsvelsignelse Søndag d. 24. marts Evangeliet i en nøddeskal Joh 3,16 For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver,
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
V5 Han sagde også til dem: »Hvis en af jer har en ven og midt om natten går hen til ham og siger: Kære ven, lån mig tre brød, v6 for en ven af mig er kommet.
3. trin 2. trin 1. trin. 3. trin 2. trin 1. trin.
Vokse gennem venskab!.
Kol. 3:13 Bær over med hinanden og tilgiv hinanden Mark. 9:50 Hold fred med hinanden. 1. Pet. 4:9 Vær gæstfrie mod hinanden uden tværhed. Efs.
Ef 4,1-16: Hvordan fastholder vi Åndens enhed i vor menighed?
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
Gal. 2:16 Vær derfor årvågne, gør sindet rede, bind op om lænderne, og sæt alt jeres håb til den nåde, der gives jer, når Jesus Kristus åbenbares. Som.
Introduktion til Kongen og hans Rige
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Livet i Helligånden TEMA: Pinse TEXT: Rom. kap. 8 MÅLGRUPPE: kristne og endnu ikke kristne FORMÅL: At forstå og kalde os til at praktisere fællesskabet.
ÅNDENS OPBYGGELSE! Overskriften over menighedslivet her i foråret: ”Åndens opbyggelse”! I små og mellemstore fællesskaber! Vi fornemmer, at OPBYGGELSE.
Kate-QUIZ-mus.
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
At byde den fremmede velkommen. Hvad siger Gud? v33 Når en fremmed bor som gæst i jeres land, må I ikke udnytte ham. v34 Den fremmede, der bor som gæst.
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
Kære Gud. Tak for livet du har givet os, og denne gudstjeneste.
Det levende Ord, som forvandler Vi læser ikke først og fremmest Bibelen for at blive informeret, men for at blive transformeret – for at blive forvandlet.
Hebr. 4:12 For Guds ord er levende og virksomt og skarpere end noget tveægget sværd; det trænger igennem, så det skiller sjæl fra ånd og marv fra ben.
Kaldet til at være kanal for kærligheden!. Menigheden i Korinth ville hellere synge solo end synge i kor! Korinth lektien svarer to spørgsmål: 1. Hvad.
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
1. Kor. 1:17-2:5 For Kristus sendte mig ikke for at døbe, men for at forkynde evangeliet, dog ikke med talekunstens visdom, for at Kristi kors ikke skal.
Ap.G Fil. 1:1-2 Fil. 1:3-30: Glæde og lovsang i fængslet, jordskælv, menighed grundlagt. Gør min glæde fuldstændig ved at have Jesu tjenersind.
Lede til Jesus – leve i Ham
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen De herliges lidelser er nåde Romerbrevet 8,17-39 De herliges lidelser er nåde Søndag, den 9. august 2015 Aalborg Frimenighed.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud.
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
Det sårbare fællesskab
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
”Tror du på julemanden?”
604 – Gud, din kærlighed du os sender 1, S1
Tak - mens vi lever 25 år som præst - om 9 mdr.!
Du skal ikke være bange Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen
”Vi skal se ham, som han er.
280 – Herre jeg vil gerne takke 1, S1
Præsentationens transcript:

En menighed, der søger enhed Tema: KFs tredje VALGTE VÆRDI Tekst: Joh.17:20-26 Titel: At være en menighed der søger enhed med resten af Guds familie. Formål: At forklare hvad Jesus havde på hjerte med hensyn til enhed i sin menighed.  Mål:  At kende Jesu vilje for enhed.  At erkende at dybden af kristen enhed er afhængig af hengivenhed overfor Jesu lære og liv.  At forstå hvordan du og jeg kan bidrage til kristen enhed. Tre ufravigelige værdier: En tilbedende menighed En Bibel baseret menighed, En evangeliserende menighed, Tre valgte værdier En menighed for hele familien, En menighed bygget på frivillighed, En menighed der er en aktiv del af hele Guds familie.

Kristent Fællesskabs værdier Tre ufravigelige værdier: En tilbedende menighed, En Bibel baseret menighed, En evangeliserende menighed. Tre valgte værdier: En menighed for hele familien, En menighed bygget på frivillighed, En menighed der er en aktiv del af hele Guds familie.

Jesus: Jeg har også andre får, som ikke høre til denne fold, også dem skal jeg lede, og de skal høre min røst, og der skal blive én hjord og én hyrde. Joh.10:16.

Paulus: Jeg, der er fange for Herrens skyld, formaner jer da til at leve så det svarer til det kald, I fik, med al ydmyghed og mildhed, med tålmodighed, så I bærer over med hinanden i kærlighed og stræber efter at fastholde Åndens enhed med fredens bånd: ét legeme og én ånd, ligesom I jo blev kaldet til ét håb, én Herre, én tro, én dåb, én Gud alles Fader, som er over alle, gennem alle og i alle. Ef.4:1-6

ét legeme, én ånd, ét håb, én Herre, én tro, én dåb, én Gud ”At de alle må være ét” En hjord, en hyrde, ét legeme, én ånd, ét håb, én Herre, én tro, én dåb, én Gud

Johannes 17:20-23 Ikke for dem alene beder jeg, men også for dem, som ved deres ord tror på mig, at de alle må være ét ligesom du Fader, i mig og jeg i dig, at de også må være i os, for at verden skal tro, at du har udsendt mig. Den herlighed, du har givet mig, har jeg givet dem, for at de skal være ét, ligesom vi er ét, jeg i dem og du i mig, for at de fuldt ud skal blive ét, for at verden skal forstå, at du har udsendt mig og har elsket dem, som har elsket mig.

Hvordan enhed i Kristus? ”ved deres ord tror på mig” Helligåndens Ord Helligåndens liv ”At de må være i os” ”ved deres ord tror på mig”

Hvorfor enhed i Kristus? ”for at verden skal forstå at du har udsendt mig”

Johannes 17:24-26 Fader, jeg vil, at hvor jeg er, skal også de, som du har givet mig, være hos mig, for at de kan se min herlighed, som du har givet mig, for du har elsket mig, før verden blev grundlagt. Retfærdige Fader, verden har ikke kendt dig, men jeg har kendt dig, og de har erkendt, at du har udsendt mig; og at jeg har gjort dit navn kendt for dem og vil gøre det kendt, for at den kærlighed, du har elsket mig med, skal være i dem og jeg dem.

hvor jeg er, skal også de, som du har givet mig, være hos mig, Himlen som fælles mål hvor jeg er, skal også de, som du har givet mig, være hos mig, for at de skal se min herlighed

Renhed : Enhed