Bjergprædikenen (12) Loven om at elske sine fjender Matt 5,43-48.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Husk at lukke døren efter dig!
Advertisements

Livets Ord November 2008.
Noget at tale om…og tænke på
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Livets Ord August 2009 "Han havde elsket sine egne, som var i verden, og han elskede dem indtil det sidste” (Joh 13, 1).
”Åndelige discipliner for disciple”!
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Økonomi og Bøn Søndag den 27. marts Repetition • Vi har lært at: • Gud ejer alt sølv og guld • Han ønsker at søger for os på alle livets områder.
Loven om skilsmisse Matt 5,31-32
”Fatter vi Guds hjerte for de fattige”? Guds glæde gennem generøsitet.
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
VELKOMMEN – VI ER GLADE FOR DIG SLUTTEDE SIG TIL OS.
Nøgler til menighedens vækst
Bjergprædikenen (3) Ønsker og evner. Tilskrevet og levet retfærdighed.
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Loven om forholdet til penge Matt 6,19-24
Tag en gave til børnene Et pinse-opgavehæfte fra Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
En guddommelig vækkelse (4), Salomo
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
Tradition og Fornyelse
”Kaldet til kærlighed”
?.
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
Paulus’ brev til de kristne i Efesus
At leve i Guds ubetingede kærlighed!
”Religion er opium til folket”
”Kaldet til kærlighed”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Det gamle og det nye menneske. Ef 4, v17 Det siger jeg da og vidner om i Herren: Lev ikke længere som hedningerne, tomme i deres tanker, v18 formørkede.
V5 Han sagde også til dem: »Hvis en af jer har en ven og midt om natten går hen til ham og siger: Kære ven, lån mig tre brød, v6 for en ven af mig er kommet.
En menighed, der søger enhed
At vente på Guds time.
Vokse gennem venskab!.
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
Gal. 2:16 Vær derfor årvågne, gør sindet rede, bind op om lænderne, og sæt alt jeres håb til den nåde, der gives jer, når Jesus Kristus åbenbares. Som.
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
I begyndelsen skabte Gud himmelen og jorden
Loven om bekymringer Matt 6,
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
”…stil jer til rådighed for Gud… som redskaber for retfærdighed!”
Tid til ”jordbunds- undersøgelse”
Gud trøster dem, der venter med forventning.
Loven om at dømme andre Matt 7,1-5
Rom. 12:2 – Sindet fornyes Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det.
Bjergprædikenen (13) Loven om rene motiver (a) Matt 6,1-18.
Forsager vi hykleriet og al dets væsen?. Tag jer i agt for de skriftkloge, som gerne vil gå omkring i lange gevandter og lade sig hilse på torvet og sidde.
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
At byde den fremmede velkommen. Hvad siger Gud? v33 Når en fremmed bor som gæst i jeres land, må I ikke udnytte ham. v34 Den fremmede, der bor som gæst.
Salme 69:2-3 Frels mig, Gud, for vandet når mig til halsen, jeg er sunket i bundløst dynd og kan ikke få fodfæste. Jeg er kommet ud på det dybe vand, strømmen.
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
Livets Ord Livets Ord Januar 2012 Januar 2012 Også i år fejres Den Økumeniske Bedeuge - også kaldet Bedeugen for Kristen Enhed. Den finder sted over.
Guds glæde gennem generøsitet
Grunde til at jeg elsker dig
18. Søndag efter Trinitatis Søndag d. 4. oktober 2015 Gudstjeneste kl
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen De herliges lidelser er nåde Romerbrevet 8,17-39 De herliges lidelser er nåde Søndag, den 9. august 2015 Aalborg Frimenighed.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
De ti bud Jeg er Herren din Gud. De første bud Gud talte alle disse ord: »Jeg er Herren din Gud, som førte dig ud af Egypten, af trællehuset. Du må ikke.
Komme dit rige iblandt os
At forholde sig til Bibelens voldelige tekster i en terror tid.
Vi kommer på dit ord. Du har jo selv os sagt,
Sådan udvikler du din tro til modenhed
Levende og virksom Tro i Frikirken!
Don't waste your time on jealousy;
Guds rige - En Guds riges etik.
Præsentationens transcript:

Bjergprædikenen (12) Loven om at elske sine fjender Matt 5,43-48

I har hørt, at der er sagt… 6. korrektion Du skal elske din næste og hade din fjende. Betegnelsen ’fjende’ 3 Mos 19 – om at elske broder og nabo V som dig selv omsorg for fattige og fremmede V 34 – de fremmede som en af jeres egne 2 Mos 12,49 ”Én og samme lov skal gælde både for landets egne og for den fremmede, der bor som gæst blandt jer.”

Men jeg siger jer Elsk jeres fjender og bed for dem, der forfølger jer, for at I må være jeres himmelske faders børn; for han lader sin sol stå op over onde og gode og lader det regne over retfærdige og uretfærdige. To illustrationer til sammenligning: ”Hvis I kun elsker dem, der elsker jer, hvad løn kan I så vente? Det gør tolderne også. Og hvis I kun hilser på jeres brødre, hvad særligt gør I så? Det gør hedningerne også.” Idealet: Så vær da fuldkomne, som jeres himmelske fader er fuldkommen! Matt 5,

Det store hvorfor ? Vi vil gerne forstår, før vi ’gør det’ (”Fordi jeg siger det !”). Vi vurdere ud fra menneskelig værdi, lyst og hensigt Gud ønsker at vi skal se vore motiver og handlinger fra hans side Bl.a. at han er upartisk – elsker alle Hvordan ser vores liv ud under hans mikroskop?

Valget, at elske kommer først Elske – bede - gøre godt Menneskelig kærlighed følger følelserne Guds kærlighed retleder følelserne Guds kærlighed begynder med målet Det kan kun lykkes med Guds hjælp

Ordsp 24,17 Glæd dig ikke over din fjendes fald, dit hjerte skal ikke juble, når han snubler

- jeres himmelske faders børn - umodne børn, mopper og laver klikker ”Så længe en arving er umyndig, adskiller han sig ikke fra en træl, skønt han er herre over alt. Gal 4,1 Behandling af fjender/uenige (og svage) er vigtigste tegn på modenhed

Fuldkommen Teleios betyder: en moden fuldvoksen, fuldt udviklet, i modsætning til umoden. Fuldt forberedt og parathed, et formål er nået. Ordet forekommer hyppigt i NT: Rom 12,2, 1 Kor 13,10, 1 Kor 14,20, 1 Kor 2,6, 1 Joh 4,18, Kol 1,28)

Det særlige og det ypperlige Dette påbud er det største Hvad ’særligt’ - gør I så ? ”Hvis jeres retfærdighed ikke ’langt overgår de skriftkloges og farisæernes Matt 5,20 ‘Det særlige’ er Guds Riget, som ‘overgår’ det menneskelige